Čo hovoríte na fotenie miminiek na šestonedelí?
Novorodeniatka sa najlepšie fotia do prvého týždňa ich života, väčšinou spinkajú a dajú sa dobre polohovať. Lenže toto obdobie ležia mamičky často ešte na šestonedelí. Odvážili by ste sa dať si spraviť umelecké fotografie vášho miminka ešte počas vášho pobytu na šestonedelí?
Ďakujem za každú odpoveď 🙂
No my sme tu moznost v porodnici mali, na kartickach mu skomolili meno a fotky boli total presvetlene + sme cakali na ne takmer tri tyzdne. Moje fotky, co som si nafotila sama v porodnici boli lepsie.
@cigaretka5 fotenie detí akéhokoľvek veku nie je nikdy len o cvakaní 😀 Jedna dobre platená americká fotografka hovorí, že je to z 20% o fotení a z 80% o detskej psychológii 🙂
zeby nejaka nova "fotografka" ktora si robi prieskum a nahana klientov??
ziadne fotenie v nemocnici nie je pekne, maminka unavena, dietatko si len zvyka. preco to nenechat na neskor, ked si na seba krasne zvyknu, urobia si rezim a pridu do prostredia ktore im bude prijemne??
jednoznacne nie za fotenie v nemocnici.
ja planujem nafotit porod pri druhom.. tak dufam, ze to aj vyjde. u nas to ponuka chlap a je to zadarmo. ale chlapa by som pri porode nechcela. takze to bude muset nafotit zena. len dufam, ze nejaku zozeniem. ci budem unavena ci nie, ci bude dieta pokrcene ci nie, su to krasne spomienky a verte, ze pri pozerani tychto fotiek sa vzijete do situacie a bude to ako keby ste to zazivali v tej chvili. samozrejme, fotografka musi skusena, musi mat cit, vkus a musi to vediet. musi vediet zachytit tie spravne emocie, o to tu vlastne ide... a ja sa uz teraz tesim na to 🙂 😵 😵 😵
No mňa keby niekto prišiel unavenú, ubolenú, neosprchovanú na izbu otravovať, či chcem za 39 eur pofotiť na 2 hodiny moje malé, čerstvo narodené bábätko /s ktorým sme sa ešte ani nestihli zoznámiť/ tak ho pošlem "ešte slušne " povedané do kelu. 🙄 🙄 🙄 🙄
@wwwphotokidssk presne je to otravne ked unavene ubolene mamičky niektor chce fotiť v nemocnici aj babatka si zvikaju a netreba ich viac stresovať a ked nejaka mamička fotky chce tak si najde fotografa/ku ktorí nafotia spoločne fotky ich potomka či to bude doma alebo v atelieri a aj tie domace fotky su pekne aj ked nie su kvalitne ale su IN 😀
Mne osobne sa fotky miminiek v kadejakých košoch či vozíkoch, s obrovskými mašľami väčšími ako hlava vôbec nepáčia. 😝 😝 😝 Ako keby sa fotili šteniatka či mačiatka. Ale to je zase len môj osobný názor. 😉 😉
@bambi2 no to nieje o tom iba ako kto vidí fotky ale aj to tom aký máš monitor a pod. ale určite je rozdiel ako vidím fotku ja a ako mažel, úplne mnohokrát inak, pretože mnoho krát sa ma pýta na moj názor pri postprocessingu a inak manžel fotí super, fotí svadby,prírodu, zvieratá ludí a podobne veci, dalej fotí pre festivaly.sk a pre kopu iných ludí z toho oboru a sú velmi spokojný s jeho prácou.
ale nehnevaj sa ale 3 hodiny je naozaj vela na jednu fotku -to mi príde ze na jednu fotku skúšaš všetky možnosti ktoré ponuka fotoshop alebo podobný program a neupravuješ podľa akejsi umeleckej intuície, tvojho umeleckého podpisu, alebo požiadavky zákazníka.(nechcem aby si sa urazila, alebo nahnevala)
Poznám jednu babu maldu fotografku a ta fotí užasne šikovná a ma naozaj oko a talent a tiež je to žena a úrava jednej fotky jej veru netrvá 3 hodiny to by sa fotením veru neuživila.
ale je smiešne že si napísala, že by si nedala fotiť chlapovi - to nemyslíš vážne poznám vela chlapov a perfektných fotografov a keby nevieme my doma fotiť tak by som neváhala a dala som sa ja,alebo svoje bábatko im nafotiť, vôbec nieje pravda, že nevedia fotit alebo nemaju na to cit, praveže som sa stretla s tým, že niekedy z chlapovej fotky vyžarovalo viac emocii ako zo ženskej, ale to vôbec nieje o pohlavý, ale o povahe a osobnosti daného fotografa, o jeho spôsobe a stýle spracovanie fotky a pod. a v neposlednom rade je to aj to technike či chceš a nechceš o tom aký objektív je použitý a pod. Napr. taký tilt-shiftový objektív používaju najčastejšie v architektúre ale skúsala si sním niekedy nafotiť ludí - je to úlne iná dimezia fotky ako beznym objektívom, tak isto ako ked nepoužívaš rybie oko len na panorámu .
@chelonka Bambi by si nenechala nafotiť pôrod chlapovi 😉 čo teda dokonale chápem. 😀
Myslím, že pri fotení naozaj nehrá pohlavie rolu...poznám jeden úžasné manželský pár fotografov.. obaja sú úžasní, ale jej fotky sú viac "emočné", jeho viac dynamické...je to len o tom, komu sa čo páči.
@koniarova na Slovensku takéto fotenie nie je štandardné...veľa žien ešte stále žije v tom, že v šestonedelí sa takmer ani z domu nemá chodiť, nieto ešte volať týždeň po pôrode k sebe domov fotografku, ale je stále viac ľudí, ktorí takéto služby vyhľadávajú a vedia prečo.
@koniarova Nas fotili 2 dni po porode,trvalo to cele pol hodinu, mala to samozrejme prespala a mame krasnu spomienku na toto obdobie v podobe fotiek, ktore sice nie su dokonale no rozhodne su lepsie ako ziadne 🙂 Pri dalsom babatku to vyuzijem urcite znova, ja som bola z toho nadsena (mozno preto, ze som nebola ani unavena ani ubolena a dokonca aj osprchovana 🙂).
@chelonka neviem, ale myslim si, ze by toto mohol byt tvoj manzel... http://www.vladimircuvala.com/
ako tak pozeram, fotky ma nijako neocarili, nic zvlastne... minimum upravene ak vobec... take urobi aj hobby fotograf... 🙂
Jedine ak ma pani fotografka baby friendly bakterie.. mojho muza za mnou nepustia, moje starsie dieta za mnou nepustia, ale tetu s plysakom pod pazuchou co pyta 20eur za fotku ano. A pokial nemam o tuto vyhodnu ponuku zaujem, tak aspon ma zobudi, ked o svojich cenovych ponukach vyprava spolubyvajucej. 😠 😠 😠 😠
No, nemala som tú možnosť, ale ak by prišiel niekto s takou ponukou do pôrodnice, určite odmietnem a ešte by som trochu urobila rozruch na oddelení, čo sú to za "móresy" ...otravovať mamičky v pôrodnici...ak už chcú propagovať takéto fotenie, tak formou nejakého oznamu na recepcii, alebo priamo na izbe, že ponúkajú aj takéto služby - fotenie novorodencov plus kontakty a mamičky sa rozhodnú samé, či to využijú alebo nie...
ale inak sa mi fotky typu Anne Geddes veľmi páčia... 🙂...aj také v košíčku, aj také s mašľou 😀 ...ak by som našla niekoho, kto by mi vyhovoval svojou ponukou v podobnom štýle, prečo nie? 😵 ...ale v čase, kedy si určím ja 😉...(tak sa predíde tomu "uspávaniu dieťatka"...) a priznám sa, ak by som naozaj véééééľmi túžila po takých fotkách, tak by som išla aj s týždňovým bábätkom a to aj do ateliéru.... 🙂...ale, to by som musela chcieť...
@ivett1 na robenie rozruchu mi nezostala ziadna energia. Denne do mojej izby vstupilo bez mala 25 ludi, pani fotografku som uz pri tomto systeme vnimla ako len ceresnicku na torte absurdity. Spatne lutujem, ze som nenaslu energiu a nesla povedat panovi primarovi par teplych slov na tuto temu.
absurdné skrucať párdnové dieťa kvôli foteniu "chutných fotiek"....toto hádam rodič ktorý je pri vedomí ani neurobí..otravovať maminy na izbách v nemocnici je hluupe , fotograf má mať hranice.
u nas po porode maleho tiez prisla fotografka, na 2.den a vobec ma to nijak nerozrusilo, ani neotravovalo, nechapem, ako mozte byt take nenavistne voci niekomu, kto len ponuka svoje sluzby. Ak sa vam to nepaci, tak OK, nikto vas do fotiek nenuti, staci slusne s usmevom odmietnut, fakt nechapem, este im aj chcete vynadat, ze vas otravuju 😖 .... to, ze v nasich porodniciach sa stale deje kopec bizarnosti, za to fotograf nemoze. Za mnou prisla 7-clenna navsteva par hodin po porode o 10 vecer na izbu. Tu navstevu som chcela ja, mna to nijak neotravovalo. Ak chcete zmenu v pristupe v porodniciach, tak si to treba vybojovat a nie utocit na fotografa.
A k teme, ak vam to je vela penazi, tak si proste dieta fotit nedate a nafotte si ho sami. nevidim dovod tu rozoberat, ci je fotograf drahy a ceny premrstene...proste take ceny ma a bud to akceptujete alebo si najdite iny sposob. Za to, ze niekto na to nema neznamena, ze fotenie novorodencov je 'hlupe' a 'brrrr' 😨.... no comment.
@aliza No neviem. 😒 😒 Ponúkať svoje služby mi v pôrodnici môže potom xy ľudí. To by si len tak dvere podávali. Nevadilo by mi, keby sa napr. niekde na chodbe, či v jedálni konalo takéto stretnutie a oboznámenie s fotením. Kto chce ide, kto nechce ostáva na izbe. Nech je tam možnosť voľby. Ale názor ti samozrejme neberiem. Každá sme iná a každá aj inak znášame prvé momenty pri narodení našich detí. 😉 😉
@koniarova ale tu nejde o hocijaku sluzbu, je to sluzba, ktora ma priamu spojitost s narodenim babatka, v zahranici to bezne ludia vyuzivaju, chcu mat proste spomienku, nie kazdy vie dobre fotit alebo v tom navale emocii proste fotit zabudne alebo cokolvek.... aj u nas by to ludia urcite vyuzivali, keby na to mali. Ale ked ratas kazdy cent, tak ano, je to zbytocna sluzba, zial. A s tym oboznamenim, mna by urcite otravovalo viac, ak by nas vsetky masovo nahnali do jedalne len kvoli info o foteniu... mne to vyhovovalo, ze sluzba prisla ku mne 😀. Ale mas pravdu, kazda sme ina, len trochu tolerancie by nezaskodilo a proste sa mi nepacia tie prehnane reakcie typu, ze mala som na sestonedeli urobit rozruch a bla bla. Proste to je len dokaz, ze stale zmeny tazko prijimame, vsetko nove je automaticky zle, vsetko, co je v zahranici, je zle a skazene atd. Ja si myslim, ze je to len o peniazoch, ked ich clovek nema, tak automaticky spochybnuje vsetko, co peniaze stoji.
suhlasim s @koniarova . Ked raz nemoze prist na izbu otec dietata pomojkat si svoje babatko (antolska), tak nevidim dovod aby sa tam z KOMERCNYCH dovodov motal ktokolvek iny. Aj ta matrikarka by tam podla mna nemusela strasit, stacilo by pozbierat formulare, pripadne ako v inych civilizovanych krajinach spojit databazy zdravotnictva, miestnej spravy a policie 😉 takto tetuska (snad nie chora) pobeha izby, odnese to na miestny urad a z policie si pride ina tetuska na urad po nove formulare .. ale vsak aspon maju peknu prechadzku. Ale k teme. Naozaj nevidim dovod preco ma niekto nosit bacily na odd. sestonedelia ked ide len o jeho zisk. Mala som stastie na nadstandard, takze ma muz mohol prijst pozriet ale asi by som bola dost nahnevana kebyze nemoze a potom mi tam niekto ponuka fotenie. Mimochodom, mame krasne vlastne fotky z porodnice 😉
tiez s tym absolutne nesuhlasim.. mala som tiez to stastie na tieto sluzby, co som hned odmietla..nemozem povedat, ze som sa tym nejako velmi rozrusila, to nie, ale presne ma to iste napadlo, ze nikoho ku mne nepustia, maleho musim ukazovat aj oteckovi cez sklo!! Ale na izbu si veselo chodila fotografka, matrikarka a aj dalsie tetusky s komercnymi kufrikmi pre mamicky ak podpisem nejaky papier a podobne ( co mimochodom samozrejme potesilo, ale ide o princip). Ked maju dovod nepustat rodinnych prislusnikov z dovodu prenosu bakterii, tak tieto tetusky boli nejako sterilne?Nevidela som ani to, ze by mali aspon ruska...tak potom je to na zamyslenie
A celkovo - ja by som teda fotky mna v zubozenom stave niekde v nemocnicnej izbe urcite nechcela a dietatko podla mna ma dost stresov z toho, ze prislo na tento svet a potrebuje pokoj a nie skrucanie do poz na fotky..
Ono ja si myslim, ze tento biznis prospieva, lebo pre mamicky su tie prve dni a cely porod a vsetko v danej chvili nezabudnutelne, hormony pracuju naplno a zvecnit potomka na pamiatku je uzasne..ale podla mna nic neujde..domace fotky z prvych dni stacia a ked uz niekto velmi chce tak profesionalne fotit starsie babatko...
Ja osobne ale za taketo fotenie nie som vobec...ale my sme asi ini..my nemama ani profi fotky zo svadby..nejako to nepokladame za dolezite a babatko pre to nejako mordovat ako modela nechcem 😉 Ale to len moj nazor
@aliza akože nenávistné k fotografke?...trošku silné slovo 😅 ...a kto jej chce vynadať?...prosím, neodsudzuj a nekritizuj hneď názory mamičiek, ktorým sa to nepáči..ani ja by som proti ohlásenej návšteve aj 20 tich ľudí, ak by mi to povolili, nič namala 😀.... keďže by som si to želala...(logicky)...ale, ak sa na izbe ocitnú osoby, ktoré tam nemajú čo robiť - nie sú personál ani ošetrujúci lekári, tak to by mi prekážalo...to, tam fakt môžu rovno chodiť aj poisťovací agenti a pod. 😉
a určite by som nenadávala fotografke... predsa jej návštevu musel niekto povoliť, tak by som sa rovno porozprávala so šéfom- primárom (ktorý chodil každé ráno na vizitu...) hádam by rešpektoval, že "pacientky" chcú mať kľud.....ak to povolil on...a keď to druhým mamičkám nevadí, tak nech sa páči...ale ja nesúhlasím s tým, aby ma niekto vyrušoval na spoločnej izbe alebo aj VIP...kvôli veciam, ktoré nesúvisia so starostlivosťou o dieťatko, alebo "liečbou" po pôrode....
možno by stačilo, keby bola takáto info o možnosti fotiť svoje novonarodené dieťatko, súčasťou "clinical box" alebo "baby kufríka" , ktorý dostanú všetky mamičky v pôrodnici...🙂
@aliza Nemyslela som povinne nahnať do jedálne. 😉 😉 Myslela som, vhodne umiestniť v jedálni oznam o konaní fotenia. A kto chce príde vtedy a vtedy po info. Podľa mňa to o peniazoch nie je. Ja by som na to mala, ale netúžim po takomto fotení. Pri prvom dieťati určite nie. Mám ho dva dni, sama neviem čo s ním, ako ho chytiť, obliecť a nie to ešte ho dať neznámemu človeku pohadzovať do rôznych polôh. Pri druhom som už taká citlivá nebola, tam by ma možno aj presvedčili. 😉 😉
@ivett1 len si neviem dost predstavit, ako mamicka po porode nahana sestricky, ze viete, citala som v clinic boxe o takejto moznosti a mam zaujem, zozeniete mi fotografa? to by organizacne nebolo mozne. Podla mna tito ludia vychadzaju z toho, ze po porode zeny maju myslienky uplne inde, ako riesit fotografa a zaroven aj vsadzaju na city, ze vsak po porode su maminky plne pozitivnych emocii a su skor naklonene aj k takejto sluzbe. jasne, je to len biznis, to nepopieram a verim, ze to moze byt niektorym mamickam neprijemne, ale nebrala by som to stylom, ze preco takato osoba vobec chodi po sestonedeli, to mi na tom vadilo. Odmietnut sa da aj inak.

@cigaretka5 to ano. ale to si treba zistit dopredu a zariadit si to. a ked tam maju ich fotografku, tak nechapem, preco by nemohla prist teba nafotit tvoja fotografka... treba si asi vsetko naozaj vydupat, vyskrabat rukami nohami...