icon

Čo je a nie je vhodné robiť s 2 mesačným bábätkom?

ponny26
12. sep 2018

Ahojte ...aké sú podľa vás hranice aktivít s takými malými detičkami...myslím tým napríklad : či je v pohode brať ho na dovolenku k moru ? .. Na svadbu ..na rôzne vinobrania alebo podobne akcie ...do nakupných centier.? Ja s maličkým zatiaľ nikde nechodim , mala som pocit že je ešte na takéto veci moc malý a potrebuje ešte svoj pokoj ale čo okolo počuvam tak v pohode chodia..preto sa zaujimam o váš názor ?

Strana
z2
beky1813
12. sep 2018

@kvetinka75 jaj. Tak to ja nie, ja neznasam nosit teplaky kvoli tomu, ze som doma a boko mi proti srsti prist po 3 hodinovej prechadzke a poobede si zas obut tie iste topanky. Potrebujem sa aj na materskej citit ako zena, nielen ako matka

kvetinka75
12. sep 2018

@beky1813 tak mne to vtedy nevadilo. Bola som mladá, pekná, vyzerala som dobre aj v teplákoch - v takých lepších. 😉. Veď som celý deň aj tak bola doma sama. Teraz by to možno bolo už iné. 🙂

ikissedagirl
12. sep 2018

@ponny26 Ved ho skus zobrat a uvidis. Mozno bude mrzuty, lebo neznasa hluk, ruch, ludi a budete sa obaja len nervovat. Alebo prespi cely den, a bude v noci buntosit. Alebo ti z tej klimy, alebo od bacilonosicov na svadbe ochorie. Alebo si to pekne uzijete.

nikusiak9
12. sep 2018

Nakupne ano. Svadba skor nie lebo mozu tam byt aj chory ludia

kvetinka75
12. sep 2018

@nikusiak9 a v nákupnom nie sú chorí ľudia? Cez klímu sa všetko točí. Baktérie, vírusy. Stačí že niekto kýchne a máš bacily vo vzduchu. Zober si koľko ľudí sa premelie v nákupnom centre a koľko ich je na svadbe.

nikusiak9
12. sep 2018

@kvetinka75 na svadbe su v jednej uzavretej miestnosti par metrov a tancuju vsetci na podiu atd...na svadbu idu lebo vsak bol termin a ochoreli tak co uz. Ale v nakupnom moc chori ludia nechodia a ak hej tak sa to tam strati na vacsom priestore plus sa tam vetra nonstop otvaranim dveri atd

kvetinka75
12. sep 2018

@nikusiak9 no nebola by som si tým taká istá. Ja keď som dlhšie v nákupnom centre, tak večer cítim hrdlo. Či to tá klíma alebo čo. S malým dieťaťom by som to asi neriskovala. Pokiaľ by som nemusela.

nikusiak9
12. sep 2018

@kvetinka75 mne sa este nestalo zeby nieco. Akurat sa vyhybam centralu ked tam je procare. Viacmenej skoro tyzdenne sme.boli s.malou bud v tescu alebo.v nakupnom centre a este chors nebola (4mesiace teraz)

evittam
12. sep 2018

@kvetinka75 Bacily máš všade aj doma.😉 Ako som uz napisala-my od malicka a čuduj sa svete zatiaľ žiadny bacil ani nic-dcerka este chora nebola, syn naposledy pred 10.rokmi....

ankaevka
12. sep 2018

Ja uz si nepamatam, ako to bolo pri prvych dvoch, ale tretiu som bravala vsade sebou, na urady, na vystupenia skolske, v 4m absolvovala hodinovu obchodzku betliara, v 6m splav po dunajci, proste vsade s nami chodila, okrem nakupnych centier, toto ja nemusim, rychly nakup v obchode a utekam domov

kvetinka75
13. sep 2018

@evittam to viem že bacily sú všade. Ja som nepísala aby s dieťaťom nikto nechodil do obchodných centier. Iba ja, pokiaľ to bolo možné som využívala iné možnosti. Byť radšej na vzduchu vonku ako vo vnútri. Samozrejme, keď sa nedá, tak sa nedá. Situáciu vždy treba nejako poriešiť

stela1981
17. sep 2018

@ponny26 moja ma 7 tyzdnov a ked idem s kocikom len na nakup do tesca,tak jej to casto vadi,zobudi sa a zlosti. Akoby jej tam nieco vadilo. Myslim,ze tak male babo by este nemuselo byt v tak obrovskych kolektivoch...

maciatkolulu
17. sep 2018

@beky1813 a co tym topankam po trojhodinovej prechadzke akoze stalo? Kvalitnym topankam zarucene nic. 😂😂😂

beky1813
17. sep 2018

@maciatkolulu neviem. Ale nejako sa mi bridi nosit 1 topanky nonstop kazdy jeden den

katrin21
17. sep 2018

Hmm..nuz, nevravim, ze neist nikde, ale chodit netreba uplne vsade.. cez den vramci prechadzky som chodila kdekolvek,ale vecer uz nie... ale tera, vela modernych mam chodi s detmi kade tade aj po nociach v kociku/ napr.v lete do baru na terasu, ze ved je na vzduchu atd../, to uz velmi neuznavam.. pride mi to, ze matka sa svojmu dietatu nevie prisposobit ani na kratky cas rok dva, aby zilz trochu inak z vzdala sa niemtorych akcii..

katrin21
17. sep 2018

Ale teda do obchodu som chodila od tych 2-3mes uz normalne, ked som musela a to som mala predcasniatko v 34tt.. nakupne centra asi od 4.mes uz normalne aj na kavu, alebo sme boli vonku na terase, je to jarne dieta.
Prechody teplot som riesila prekrytim dečkou, najvacsia zima byvala v Lidli tusim tam len rychlo a von..
Mala chora nebyva, ma 2.5r a este nemala atb, mava max sopliky a raz mala kasel.ale vsetko uz ako vacsia...nic hrozne.
Skor by som riesila, ze neist do prehnaneho hluku a na rozne festivaly, koncerty atd. pripadnu dovolenku v zahranici az po prvych ockovaniach po pol roku..

Strana
z2