icon

Čo robia doma mamičky s deťmi, ktoré nechodia von?

mirola
9. aug 2019

Nechcem tu teraz sposobit nejaku diskusiu o tom, co je lepsie pre deti, alebo nie je. Ale ja chodim s mojim malym stale von, teraz v lete sme vonku prakticky cely den az na obedny spanok a obed. Takze tak od 9rano do 11. A potom od druhej do pol osmej. O osmej ide spat. V zime v kazdom necase sme boli vonku (este v kociku) aspon 2 az 3 hodky denne, ci snezilo, prsalo, fucalo, mrzlo. Prestahovala som sa na dedinu, kusok od BA a viem, ze je tu kopec deti. Nemam tu moc kamaratok, ale sledujem mamicky a stretavam stale tie iste tvare. Jedna je pripad ako ja, stretneme sa kazdy den 2x a debatujeme spolu, prisaham ziadna ina mamicka neni vonku len my dve. Samozrejme xy z nich chodi na ine miesta. Ale mam 3 susedky, ktore maju male deti 1rok, 3roky a 3 a pol. S nadejou, ze najdem nejaku partacku s ktorou by sme este mojli ist von som sa spytala, ci niekedy nepojdu von.. dostala som 3x tu istu obdpoved... “oni cez den von nechodia” vidim ich, ze su naozaj doma, pocujem ich deti, ako kricia, placu smeju sa atd.. zrejme bude takych mamiciek viac. Mna by uprimne zaujimalo, tie ktore nechodite tak, ze na cele dni von, co robite doma napriklad s tak 1 az 1,5 rocnymi detmi. Ako ich zabavate aky im robite program? Mne nevadi chodit von, s malym sa rada flakam, ale minule bol chory mal teploty a siestu chorobu a boli sme doma tyzden, uz som myslela, ze zosaliem. Nudil sa, krical, vymyslal, vyhadzoval supliky, behal hore dole ako saso, neobsedel ani sekundu, vytlacal mysla, otvaral kose, umyval si ruky v zachode... hracky 0 bodov. Musela som byt nonstop v strehu. Preto mi poradte co robite vy doma s detmi, ze Vam tam je “lepsie” ako vonku. Dakujem 🙂

blackcat8885
12. aug 2019

Ešte som chcela podotknúť, môj manžel mi tiež povie, že iné matky sú celé dni vonku, že čo nie sme aj my. Ale sám vie aký cirkus robí v kociku syn po 2hodinach. Tiež mi povie, že aj večer o 19tej je plne ihrisko a že my sme v tom čase už doma. Áno lebo mladší či chcem či nie sa o 19tej pýta už spať a ja som rada, že si môžem oddýchnuť. Mala som preto výčitky ale už nemám, uvedomila som si, že muž je 8-17 v práci a má tam ticho, je sám sebe pánom keby kmital celý deň doma tiež by chcel mať večer klud. Cez víkendy pomôže, navari, ideme von všetci ale cez týždeň som na to sama. Malý zaspí, dam sprchu, kludne sa najem, pozriem správy neviem si predstaviť byť na ihrisku ešte o 20tej ako je tu zvykom

simapett
12. aug 2019

@krkavcia_mater aj to sme skusali a nezabralo 🤔

miui
12. aug 2019

@mirola podla toho co pises, mala by si sa zamysliet nad tym ako syna motivovat aj k "sedeniu doma" a hraniu sa osamote....ked zacne chodit do skolky stupne aj chorobnost a potom co? Alebo si myslis ze ked budes mat napr. druhe dieta budes s nimi od rana do vecera vonku?

blackcat8885
12. aug 2019

@mirola inak aj môj 1r syn vyhadzuje zásuvky, všetko chce chytať bucha s vecami atd ale to patrí k tomu. Vyhadze mi varechy alebo dozy aj 5x za deň a nič sa nedeje dám naspäť a je to. Tak isto pradlo zo skrine keď je zatvorena a pod. A toľko veci už ochutnal 🙂 našiel lentilku v detskej izbe, koralku -vyplul ju našťastie, zjedol čokoládovy keksik keďže starší to nechá hocikde, už aj topanku mal v ústach jasne, že to nie je ok ale nejak to neriešim proste je to tak, bude mať teraz rok nevie čo smie a čo nie

michaelakors
12. aug 2019

@mirola velmi dobra otazka! 🙂
My mame tiez dom a dost velku zahradu a v nej hracky ale maly chce ist na ihrisko. A ked zrovna nie sme na ihrisku tak maly chodi von a dnu na zahradu a do domu sam, ak ja zrovna varim alebo upratujem. Je to velmi zdrave pre deti byt stale vonku na cerstvom vzduchu a nepozerat stale tellku. Citala som v jednej starej diskusii tu na MK, o dennom programe s dvoma detmi a niektore mami pisali, ze ”sem tam ideme von”...az mi to luto prislo...ale kazdy sme iny...

mooonika1975
12. aug 2019

@zaraforme buď povýšili poriadok nad zdravie dieťaťa, alebo pohodlie,

zara1357
Autor odpoveď zmazal
ladyvi
12. aug 2019

@zara1357 ja si inak myslim, ze to skor bolo myslene na sidliskove mamicky. Ono dvor je uplne iny level, pre mna len sen, ale my sme ako deti dokazali vymysliet strasne vela aktivit na dvore. Ved tym co maju zahradu, dvor, detsky domcek ani nemusim hovorit. Moja mala je na dvore dieta, ktoremu ani cely den jedlo nechyba. Hlina, lopaty, hrable, sadit, polievat, babrat sa s vodou, zbierat urodu, a ked by podrastla tak bunkre, lozit po stromoch, skryvat sa na povale, no nekonecne ihrisko. Ak k tomu je aj surodenec, ci susedia kamarati, tak kaslat na ihrisko. Lenze taka sidliskova mamicka, co navymysla. Mna kolkokrat laka malej vodu zobrat do pieskoviska, nech sa trosku pobabre tam, ale asi by ma ine mamicky vyhodili 😂 take rebelstvo...a ja mam rada aj ihriskove zvasty, vyberam si s kym pokecam. Malokedy sa niekto cudzi pusta do nejakych sukromnych debat. Ja zasa nemusim detske kutiky, ale ked to niekoho bavi, preco nie.

rajna
12. aug 2019

Moja dcéra bude mať 5 stále bola neposedné dieťa . Nie zle len neposedné. Zistila som po čase že potrebuje veľa pohybu. Cez školský rok navštevuje krúžky plávanie a tanečnú. A cez prázdniny sme neustále niekde na výlete. Alebo na bicykli či korčuliach. S domácnosť mi pomáha aj muž. Keď je doma navarí aj uprace nemá s tým problém . A doobeda stihnem aj navariť aj popratat. Potom sme vonku cca do 19:00. Keď sú prázdniny. Samozrejme cez školský rok nie. A keďže som učiteľka tak mám aj ja prázdniny. Tak si užívame. Snažím sa aby bola často na čerstvom vzduchu a hýbala sa. V dnešnej dobe deťom chýba pohyb.

katrin21
12. aug 2019

@07022007 buchiet urob viac a super posackuje do mrazaka...nabuduce vytiahnes.
.sulance detto ,cast sprav, cast zamraz...
Ja teda nezavidim,ze nevies jest 2 dni po sebe to iste.. nastastie toto mnd nevadi a aj ked varim na 2-3dni,aj tak mam pocit ze stale varim a ze uz neviem co!🙈 na toto jedine sa tesim do prace,ze odpadne varenie... teple vecere ako pravidlo nevediem,max cestoviny,sem tam zemlovka, parky, hemendex staci... ale to je rychlovka...

bobricek1979
12. aug 2019

@gerrwie_girl ako chápem ak nechce ale moja aa vyspala len v kočíku a tak prečo jej to neumoznit hmm

bobricek1979
12. aug 2019

@wieruska1 tak každý má svoj názor a dôvod prečo to robí, vysvetľujem ten svoj

bobricek1979
12. aug 2019

@kikuska555 úplne súhlasím no moha sa vyspi len tam tak prečo jej to nedopriat

zorkahorka
12. aug 2019

@simapett keď bol môj syn takýto malý,zle znášal veľké tepla. Chodila som s ním von až podvecer,keď tak nepalilo

bobricek1979
12. aug 2019

@ptmt1011 mija slušne ja vysvetľujem že moja sa inak nevyspí ak má dieťa problém v kočíku tak niet pomoci ak sa nechce matke na vzduch tak už to je divné veď čerstvý vzduch dieťaťu pomôže samosja všetko v norme. Ale ak dieťa nechce byť v kočíku no nič nenarobis to plne chápem. A nie hovno viem ja sa prispôsobujem môjmu dieťaťu nie ono mne. Toť vše.

bobricek1979
12. aug 2019

@zorkahorka áno aj ja

zuzipuk
12. aug 2019

@francuzka17 radosť čítať Váš komentár. Po tom čo tu čítam niektoré ženy, fakt si pripadám, že akože nič s Malou nerobím a nedoprajem jej dosť vzduchu a vlastne oproti tomu čo robia ony, ja 💩 robím... 😃 Pohladenie duše prečítať Váš postoj! Ďakujem 🙂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
leeshka
12. aug 2019

@simapett ja som to tak mala...a jedine co na to pomohlo bolo ze z toho vyrastol...okolo polroka zacne dieta este viac vnimat svet a ustanu take tie revy kvazi pre nic....a ak budes mat stastie tak ti dieta odvtedy vydrzi v kociku stale viac a viac....moj spaval od 7tyzdna 2-3x denne po 30min bolo jedno kde, takze aj v kociku a ked bol hore tak len reval, takze ziadne prechadzky cele dni po vonku....30min a utekala som domov s revucim kocikom (aj von som sla s revucim kym zaspal)...

bobricek1979
12. aug 2019

@ptmt1011 no áno bolo to pre tie matky ktorým sa nechce a deti by chceli aj v kočíku na nikoho som neutocila toboz na tvoje deti kazdy mame to svoje aj preto tu píšeme...

bobricek1979
12. aug 2019

@ptmt1011 neviem aké máš deti ale keď nechcú kočík oki chápem a koľko majú že nechcú von

gerrwie_girl
13. aug 2019

@bobricek1979 ? Veď mne je jedno kto kde uspava deti :D. Ja ešte raz opakujem že to bola reakcia na to že ktosi napísal že nechápe keď niekto nekocikuje

gerrwie_girl
13. aug 2019

@bobricek1979 ja sa vyjadrim uz len k tomu, ako tu mnohe hovorite o cerstvom vzduchu...o akom? To chodite kocikovat do Tatier? :D Ved vonku je ten isty vzduch ako vnutri ked si otvoris okno :D. Uplne ten isty. Reagujem na to lebo si uz XY-ta, co tu pise o tom. Moj maly v kociku nechcel byt ani za svet. Zato kamoska stale chodila kocikovat do parku vedla hlavnej cesty. Tam uz je len uzasny cerstvy vzduch fakt... Moj maly spal v postielke pri otvorenom okne, a ja som si zatial porobila doma veci co som potrebovala, lebo ja som nemala cas ist vysedavat po lavickach alebo sa prechadzat ked doma mi stala robota. A jediny cas ked som mohla doma nieco urobit bolo prave ked spal. Takto sme boli vsetci spokojni. Aj maly, aj ja. Takze nech si kazda mamicka robi ako chce, mne osobne je fuk ze niekto stravi cely den s dietatom vonku, ale nech sa nikto neserie do nas, co tak nerobime, to je cele 🙂

diewcatqoo
13. aug 2019

Moj syn nenavidel kocik. Kym bol v hlbokej vanicke, vzdy tam reval ako tur. Prve tri mesiace sme boli von s kocikom asi 3x. Jednak tam teda plakal a jednak vtedy bola tuha zima.
Zlepsilo sa to trochu, ked siel z hlbokej vanicky do sportaku. To uz vydrzal asi pol hodku bez placu. Nikdy mi v kociku nespal. Tak som zavidela mamickam, co mozu vziat kocik, niekam sa s dietatom vybrat a ono si tam pokojne spinka aj dve hodky. Toto sme my nikdy nezazili. V kociku plac, v nosici plac.. prvy rok sme boli von naozaj malo, lebo sa nedalo.
Ked zacal chodit, tak sa to vyrazne zlepsilo. Ale aj tak si nedokazem predstavit, byt vonku 6 hodin vkuse a flakat sa po meste. Na dvore ano, tam je vzdy co robit a clovek je v podstate doma.
Je velmi lahke odsudit cloveka. Tu na mk vacsine mamiciek chyba akakolvek empatia. Namiesto toho, aby sme sa podporili, tak ako slepice na trhu sa pustime do kazdej, ktora robi nieco inak ako ja.

bobricek1979
13. aug 2019

@gerrwie_girl prečo tu každá píšete o vysedavani a nic nerobeni sakra uz ma to stve, citaj co píšem a potom odpisuj a po dalsie byvam pod horami tak ano mam cerstvy vzduch a opakujem nevakam sa doma a ked uz tie kociky vznikli dovod bol ja som vdacna ze mi aspon tam spi. KONIEC DEBATY

gerrwie_girl
13. aug 2019

@bobricek1979 ocividne ani ty necitas čo píšem ja ;). KONIEC DEBATY :D

uhnakova
13. aug 2019

@gerrwie_girl toto s tym rovnakym vzduchom vonku ako vnutri bohuzial nie je pravda. Z nabytku a kobercov sa neustale odparuju rozne latky, takze pokial nemas otvorene okno dokoran, tak koncentracia jedovatych latok vo vzduchu v byte dosahuje vyssiu uroven nez uprostred rusnej krizovatky vo velkomestach. Citala som o tom kedysi clanok. Vetracka nestaci na znizenie koncentracie, pomaha len neustale okno dokoran alebo nabytok a koberce starsie 20 az 30 rokov, z toho uz vacsina rozpustadiel a lakov vyprchala.

bobricek1979
13. aug 2019

@uhnakova môžeš písať aj tak si budú husť to svoje

xxxkatka
13. aug 2019

@bobricek1979 ty sama si napisala: "po pravde nechápem mamičky čo nechodia kočíkovat". A dalej: "a teda moja dom celkom spat nechce a v kociari ano tak jej to doorajem niesom sebec" Naozaj si myslis, ze existuje matka, ktorej bude dieta v postielke revat a nebude chciet spat a ona just nepojde kocikovat lebo je "sebec" podla teba? Kazda normalna matka (s vynimkou roznych asocialok) vyskusa vsetky mozne sposoby, aby jej dieta spalo aspon chvilku. Jednej spi najlepsie pri otvorenom okne, druhej na dvore/balkone a tretia musi "hontrlat" v kociari lebo decko zaspi len v pohybe. To, ze ty nechapes matky, ktore daju dieta spat npr. na dvor a nekocikuju, je sposobene obmedzenostou osobnosti, nie tym, ze druha matka je horsia ako ty.

bobricek1979
13. aug 2019

@xxxkatka ako som už vyššie napísala nechápem tie matky ktoré fakt vôbec nepôjdu s dieťaťom von aspoň rau do týždňa to fakt su myslíš že je to somarina?