icon

Čo spraviť, aby dcéra nezaspávala večer 1,5 - 2 hodiny?

lucka144
13. jún 2022
Strana
z2
zuzkaa1991
13. jún 2022

@lucka144 kolko rokov ma??presla som.s tym ;)

lucka144
autor
13. jún 2022

@lucka144
@zuzkaa1991 rok s pol

lucka144
autor
13. jún 2022

@lucka144 uz som taka z nej vyčerpaná,že už chytám nervy a capnem jej na zadok

patka06
13. jún 2022

nájsť ten "správny" čas kedy ukladať ... nie príliš skoro a nie neskoro
predtým vytvoriť pokojný rituál min. hodinu /sprcha, prečítať rozprávku, pohladiť ... a pod. a hlavne zachovať pokoj /aj keď je to ťažké/

mima1
13. jún 2022

Zalezi asi kolko spi na obed ked vstava atd. Treba ju asi poriadne unavit

anjelicek26
13. jún 2022

1,5 rocnej das na zadok, lebo nie je unavena? Uprav si spankovy rezim, potrva to tyzden dva (poposuvat denne spanky a vecerne uspavanie) tak aby to dietatu vyhovovalo... mne 1,5 rocne 3/4 deti nespavali cez den - vobec... proste kazdy ma ine potreby, mozno mas nespavca...usetri si nervy vecer, ked potiahnete viac cez den...trestat za nespanie je cez, aj ked si ty unavena...

danulicek
13. jún 2022

Možno napis ešte nieco blizsie, ako spi cez deň/v noci a ako cca vyzerá vas den 🙂

jarmila2010
13. jún 2022

u dcery sa vecerne zaspavanie upravilo,az vtedy,ked prestala spavat cez obed..nemala,ani 2r..proste bola dietatom,kt tolko spanku nepotrebovalo...inak to moze byt,ako pisu dievcata vyssie..ze bud presvihnes ten spravny cas na zaspavanie alebo dlho spi cez den a aj neskoro vstava po poobednajsom spanku...

lucka144
autor
13. jún 2022

@danulicek vstáva,ráno pol 7.na obed ide spať o pol12.spi do 14.00niekedy do pol3.ked sa vyspinkala,ideme hneď von.sme až do večera. O 18.30. Večera,o pol8 sa kupe .ešte umyt zúbky a do postele.den ma plne v pohybe

mima1
13. jún 2022

Tak na obed potiahne celkom slusne. Moj chodi rovnako spat na obed ale budim ho 13.30-14 ho budim.

lucka144
autor
13. jún 2022

@mima1 ale,keď ju zobudím je to zle.je uplakana a vidieť,že by spinkala.

eternity24
13. jún 2022

@lucka144 skrátiť obedny spanok, vyskúšajte najprv o 15 min par dni, ak nepomôže, pol hodinu …

jarmila2010
13. jún 2022

@lucka144 este ju mozes skusit dat spat neskor vecer...je to jedno,ked nevstava do skolky...ten obednajsi spanok je,tak normalne..urcite by som ju nebudila

nikpa
13. jún 2022

@lucka144 dávaš ju večer spať asi skoro, posun jej to. Veď aj tak ide leto, dni sa budú predlžovať..

pinkgirl
13. jún 2022

Kľudne nech sa ide umyť o 20.30 a kym prebehne rutina s pyzamom a rozprávkou tak bude v posteli o 21h. Cez deň dosť spí, tak sa jej večer tak skoro nežiada.

squelch
13. jún 2022

Ja som mojich krpcov dokazal vzdy uspať spôsobom, že som si k nim ľahol a hlasnejšie som hlboko dýchal. Tak, aby jasne počuli že (akože) spím. Zvyčajne to trvalo 10 minút. Počuť hlboké dýchanie je pre dieťa upokojujúce a inštinktívne mu nahovára že ostatní v jeho okolí spia, tak má spať aj ono. Ešte môže pomôcť keď bude dieťa počuť tlkot srdca. Inak na tomto princípe funguje väčšina mláďat a nie len cicavcov ;)

lucka144
autor
13. jún 2022

@squelch 🙂🙂🙂🙂

danulicek
13. jún 2022

Ak potrebuje spat cez obed takto dlhsie, tak by som možno skúsila uložiť na spanok neskor trebárs o polhodinu, ako ste zvyknute teraz. A uvidis, čo to urobí. Ja som napr deti nechcela dávať spat neskoro večer (pre mna neexistovalo nechat do 21-22 hore tak malé dieťa, čo ale rozumiem, že inym vyhovuje a respektujem), tak som aj mladšieho syna budila najneskor 13:00 - 13:30 (chodil spat podobne ako tvoje dieťatko, okolo 11:30), pomalicky, postupne sa preberal, žiadne hr br zobudenie. a večer išli spat v beznom čase bez dlhého zaspávania. No akonahle potiahol dlhsie, zaspal oveľa neskor. A to vlastne plati doteraz, hoci ma 6 rokov - ak spi v škôlke cez obed, ani sa nesnažím ho naháňať na spanok v beznom čase, lebo to je utrpenie prenho, aj pre mna.

Hlavne ak chytáš nervy, nervy ma aj ona a je to taký kolotoč. Skus možno posunúť tie časy spania, ci to nepomôže aspoň trochu 🙂

@squelch takto som niekedy uspavala aj ja, keď uz som mala dosť, ale mali tak 3 roky cca 😁 kým pochopili, že “spím”, mi stokrát otvorili oci, pichali do nich, stokrát mamii, spis? 😁 ale vždy to pomohlo a do par minut to vzdali 😁

lucka144
autor
13. jún 2022

@danulicek to som skúsila len raz,ze šla spat tak neskoro. Ale aj tak keď sme lahli trvalo menej ale asi pol hodky zastávala.som zla matka,keď som ju vycapala?

elizabet173
13. jún 2022

@lucka144 vonku je na kočíku, alebo v pohybe? Nemá počas dňa príliš veľa podnetov, ktoré nedokáže spracovať a nevie potom zaspať?

zorkahorka
13. jún 2022

Mozno vecer ukladas prilis skoro. Vonku je rste vidno,nechce sa jej.zatiahni zavesy a skus o hodinu neskor.na obed nebud.moj syn spava do 15.h a vecer zaspi o 21.h. je zvyknuty byt cca 5 - 6 h hore

kikk
13. jún 2022

Hlavne treba zostat v pokoji. Preco ji capnete po zadku? Ste z nej nervozna, lebo este poteebujete nieco stihnut, byt hore alebo si tiez oddychnut, ale jej to trva dlhsie? Ja som bola cca v rovnakom.rozpolozeni, bola som na nervy z toho dlheho zaspavania, pretoze az po dcerkinom spanku som sa sla umyt a najest. Ale....preklopila som si to. Este kym je hore, idem sa najest, umyt a kym pozera rozpravku, ja si citam knizku. Potom jej umyjem zubky, lahneme si spolu, uz som pokojna a dost rychlo zaspi. Robim to takto dodnes. Drzim palce. Chce to hlavne klud🙂👌

lucka144
autor
14. jún 2022

@kikk nepotrebujem nič urobiť.uz lezim s nou.okupane,zúbky umyté.fakt ze uz spinkať.

zuzuliennka1
14. jún 2022

@lucka144 skrat obedny spanok, 1,5r dieta uz naozaj nepotrebuje spat 2,5 az 3h. Zobud ju po hodinke, ano trochu si poplace ale bude ok 🙂 tiez som tak syna budila (velky spavec, spal by poobede aj 3h), trosku mrncal, do 15min bol ale prebraty a vecer siel spat v rozumnom case a zaspal do pol hodiny.
alebo teda posun vecierku na neskor

zuzkaa1991
14. jún 2022

@lucka144 tak ako píše @patka06 rituál presla som s tym mi sme rituál presne davala som ju skoro spať okolo 20 ved chcem mat pokoj ..... ked som posunula cas hlavne teraz v lete tak bolo lepsie kym neprestala spat cez obed (3r) vzdy bolo narocne uspavanie ja som ignorovala povedala som ze spi...len som davala pozor nech nespadne z postele....a budila som ju cez obed neviem kedy vstava....ale moja spala hodinu a pol ak zaspala.neskor menej spala hodinu daco....skratka okolo 2 musela byt hore sa mi zda ;) bolo to pred 3 rokmi🤣😁
Zas spi v skolke a tiez večer horko tazko zaspi o pol10 a to o pol9 sme v posteli stale rozpráva spieva a to ma.4r..len viem ze len tak sa ukludni ze musi lezat v posteli od mala ze ignorovať ak velmi vystraja upozornim ze chcem spat a musi ticho lezat

veronikavaneska
14. jún 2022

Ahoj jedine buď zruš obedny spánok a ukladaj ju o 18-19 alebo nechaj obedny spánok a večer ju ukladaj o 21...ako dlho uspavas toľko jej musíš niekde zobrať... 11,5-12 hodín potrebuje spať tak jej to nastav inak... A budeš aj ty kľudna aj ona 👍

ivuska027
14. jún 2022

@lucka144 a co tak nechat ju samú? Moj mal v takom veku vsetko rozrobene, len nie spanie. Obzeral si mna, postel, tahal vlasy, rozpraval. Pritom bol unaveny. Jednoducho som ho rusila. Nechala som ho sameho. Dala pusu a odisla. Prvy vecer sa mu to nepacilo, druhy celkom ok, treti vecer vsetko ok, a bol pokoj od vecerneho nekonecneho uspavania. S druhým synom detto.

nevenka
14. jún 2022

@lucka144 mne sa naopak zda, ze Ti je moc unavena. Ja mam tiez zleho zaspavaca 1,5 rocneho, cim neskor ho davam spat, tym horsie. Resp. zaspi skor, ale budi sa mi v noci. Ja ho este kojim, no mam malo mlieka. Navyse, rano, ked zasvieti slnko, vie byt hore aj o piatej, ako dnes. Tak to ho asi dam spat az 2x. Inak sa s nim neda, je umrncany, chodi len za mnou s deckou, plienkou, dudel vyzaduje a uklada sa aj na zem ako psik. Ale nezaspi, len nervaci, sucha si oci. Nic ho nebavi, ziadne hracky. Ja by som poradila teda, dat ju spat o hodinku skor, kym nie je total unavena. Lebo deti zvyknu potom prepnut do takeho modu, ze sa namiesto zapania, dostavi efekt surikaty, vylucuje sa im vela adrenalinu z tej unavy, aby ju prekonali a potom tazko zaspavaju. U nas je to horsie, lebo kym starsi nelezia v posteliach, tak beha, uteka mi k nim, kym ich pocuje, tak je v "strehu". Ak mas len ju, tak to skus posunut, mozno pomoze. Mne to pri druhom dietati celkom fungovalo.

luc308
14. jún 2022

@lucka144 presne aj mne napadlo, ci nie je uz preunavena..moj syn mal a aj ma taky isty rezim ako vy..ked mal jeden a pol roka, tiez vedel potiahnut aj 3 a pol hodiny, ale vecer, ked nebol o pol deviatej v posteli, uspavali sme sa aj viac ako hodinu..teraz ma skoro tri a ma stale tento rezim, akurat poobede spi uz len hodinu a pol. Rano vstava medzi 7mou a 7:30..obedny spanok dava okolo 12:30 a vstava o druhej, vecer zaspava ku deviatej..akonahle nie je nieco z tohto dodrzane, dlho zaspava, nespi dobre, trha sa zo spania…ja by som dieta nebudila..ani tebe by nebolo prijemne keby ta zobudia..a potom sa cudujeme, ze su deti mrzute..aj ja by som bola 😅

brendaa
14. jún 2022

@lucka144 ahoj skus posunut spanok o 11hod... O 14 zobudiť... Večeru o 18 hod.. Kúpať cca 19 hod. Ukladanie do 20hod. Celu noc ti prespí?

Strana
z2