Dieťa a čerstvý vzduch
Chcela by som diskutovat o babätko a čerstvom vzduchu. Podla mna babätka a vobec s detmi by sa malo ist na čerstvy vzduch kazdy den aj ked aspon na pol hodinku. Urcite to vplyva aj na to babo ake je, ci je kludne atd. Urcite detičky ktore chodia pravidelne von tak su aj zdravsie aj kludnejsie. Mozeme debatovat o tom ? Dakujem 😉
@danielllka 😀
@nela82 😀 😎
Nehnevajte sa na mňa, ale už úvodný príspevok nemá zmysel 🤐 o čom tu treba diskutovať? Kto chce chodí von, kto nechce nechodí, niekto stíha viac, niekto menej ... je to každého osobná vec. Ak by chcela mamička poradiť ako, kedy vonku a tak, no nepoviem 😕 ale toto ??? 😖
@danielllka - no pokial ja viem, tak ci dieta ide alebo nejde do skoly je aspon na slovensku stale rozhodnutie rodicov. Takze "na zaklade coho ho maju prijat" - na zaklade prihlasky. Nepoznam tvojho syna a tazko sa mi radi, ale toto ste mali riesit davno, v skolke, nie cakat, co z toho vylezie 😖 Ved ti vychovavatelka musela naznacit uz skor - myslim 1-2 roky skor, ze sa nieco deje, riesit to mal psycholog alebo ty specialnym motivacnym treningom, pozyvanim kamaratov, chodenim do centier s detmi, aby sa "otrkal". Ale to sa zasa staram do veci, do ktorych ma nic nie je 🤐
@habibi78 - to, co pises je presne to, coho sa ja obavam. Je to strasne velky rozdiel, ked ona jun 06 a dieta september 04 budu v jednej triede... nehovoriac, ak by tam bolo este nejake dieta s odkladom, ze ano 😕 Ja budem bojovat, aby mohla ist do prvej triedy, proste o inom ani nebudem diskutovat. Hadam bude skola spolupracovat. Skoda, ze posudok od psychologa alebo nieco podobne tu v anglicku pre nemecku skolu nezozeniem a do nemecka ideme az v lete 🙄
@anjelicek26 tak to vieš zle - ak učiteľky na zápise rozhodnú, že dieťa dostane odklad, jednoducho do prvej triedy v daný rok nenastúpi. A ak mám pravdu povedať, vôbec mi to nevadilo, pretože som presvedčená, že nestratil nič- do školy bude chodiť roky a roky, v triede nieje jediný, ktorý mal odklad, prospieva veľmi dobre (vlastne nosí domov len jednotky) a rady nepotrebujem 😀 😀
@anjelicek26 a zase len na tom slovensku je vsetko zle.... 😨 😅
My aspon mame na vyber-co ty ak dobre citam,nemas 😅
@anjelicek26 este musim dodat-tu na SK-kazdy rodic musi povinne zapisat dieta po dovrseni 6 veku dietata do skoly-inac je stihany..
Ak nie je vsetko ako ma byt-ide na psychologicke vysetrenie...niekde to je uz samozrejmost-idu vsetci-niekde iba kto to potrebuje..
Nerad ake to je na slovensku,ked sama nic o tom nevies-nevies nase zakony..nic..
@nela82 - boze ty citas vobec???? Napisala som, ze ona na slovensku ma aspon na vyber A TO JE DOBRE. Fakt nechapem, o co ti ide, hlavne ten uskrn pri tom, ze ja na vyber nemam, super, len bud skodoradostna
🙄
@danielllka - vravim, to ci stratil alebo nestratil nevies, lebo mozno by tie same jednotky mal aj keby siel do skoly ako rovno 6 rocny. Ale kedze si presvedcena o opaku, tak prosim, ty to vies lepsie, tvoje dieta.
@nela82 - isteze poznam tento zakon, lebo Saska je aj Slovenka! Jej sa povinnost skolskej dochadzky rovnako tyka a tiez musim na Slovensku zdokladovat, ze do tej skoly v nemecku pojde, inak ma tiez budu stihat. Len tak btw. o tom, co kto nevie 🙄
A myslis, ze v nemecku, anglicku, francuzku, u eskymakov ehm... deti do skoly chodia len dobrovolne? Povinna skolska dochadzka je hadam vsade...
Inak teraz rozmýšľam, že názov témy je aj trochu trefný.Viaceré by tu potrebovali, predýchať sa trošku na čerstvom vzduchu. 😉 😉 😉 😉 😉
@koniarova - ved idem idem sit, zdviha mi to tlak 😉
@anjelicek26 naco tolko pisat dookola to iste a zbytocne presviedcat maminy o tvojej pravde...nechapem,to naozaj musis mat posledne slovo 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 to uz je pekny smajlik,nie?A nie,nie som skodoradostna-je vidiet ze ma nepoznas 😉
ja si myslim, ze tato debata k nicomu nevedie, kazda mate / mame svoju pravdu,a tak to aj ostane, ja som narodena v oktobri, takze som bola od deti v skole starsia, ked som nastupila, mali sme v triede diabeticku, co bola odo mna starsia o skoro dva roky a nikdy sa mi nezdalo, ze by bol niekto z nasej triedy o nieco ukrateny, kvoli vekovym rozdielom. Len na margo toho, ze maminky na SR si mozu vyberat ci dat dietatu odklad ci nie, je blbost, dieta musi byt posudene psychologom, pedagogom,alebo pediatrom. Ved inak by zapisy nemali zmysel, tam sa prave zistuje, ci je dieta pripravene ist do skoly.
@nela82 Ako neviem koľko máš rokov, ale podľa tohto príspevku by som si tipla tak17? Pred chvíľou si niekde písala, že deti sa chovajú podľa vzoru svojich rodičov, že sa vysmievajú len tie, kt. to naučili ich rodičia a tvoj posl. príspevok bolo podľa teba čo?. Každý si tu vyjadrí svoj názor na to je fórum, takže aj anjelicek26, ale ide o to akým spôsobom komunikuješ. Ona vyjadruje svoj názor, ty osočuješ s výsmechom.
@danielllka počkaj-poopravím, učiteľky na zápise nerozhodujú o odklade 😉 naposledy som mala zápis pred mesiacom 😉
učiteľka s dieťaťom pracuje, rozpráva sa,...zapíše sledované javy uňho a napíše správu. ak sa niečo nezdá-povie rodičom a odporučí na špeciálne pedagogicko-psychologické vyšetrenie. ale rodič nemusí súhlasiť-čo teda v poslednej dobe je časté, na škodu dieťaťa.
konečné slovo má riaditeľ. či dieťa prijíma-alebo nie. ak nie-musí zdôvodniť 😉
@macamac .. my keď sme boli na tom spomínanom zápise (so synom bol vtedy muž), učiteľky ho poslali ku psychologičke vo vedľ. triede a prišli domov s tým, že dostáva odklad- čiže ako presne to tam fungovalo, viem iba z druhej ruky... 😝
@danielllka aha. tak je to,ako píšem 😉 odporučíme-ale záleží na rodičovi, čo ďalej. vy ste išli-a vidíš. učiteľky sa nemýlili. potom je konečné rozhodnutie na vedení školy 😉
ak ti psychologička odporučila-určite bol dôvod 😉
necitala som vsetky prispevky takze moozno trepnem...my chodime von 2x denne podla pocasia od 20 minut po 2hodky na kazdu prechadzku. Mame rodinny dom takze v lete sme von cely den. Ja si neviem predstavit ze by sme nesli vobec von uz len jeden den. Aj ked bola mala chora sli sme na 5 MINUT aby sa vyvetrala. V mrazoch sme sa zababbusili a urobili v kociku kolecko okolo ulice.Malu to vzdy zlomilo 🙂 Prvykrat sla na prechadzku ako 8dnova a potom asi kazdy druhy den alebo aj kazdy ak nebola velka zima. ked bola mesacna tak sme brazdili ulice aj Tri hodky...mne to pride normalne...doma by som zosalela...inak najcastejsie chodime von na rukach alebo za ruku....uz mam kondicku 🙂
@koniarova
@macamac
@nela82
@danielllka
Baby vy ste uz na @anjelicek26 tak alergicke, (asi mate historiu o ktorej neviem) ze uz nemozete ani objektivne debatovat. Cokolvek povie, tak vy to hned obratite proti nej ..... Ja by som asi opat presla na tu debatu o cerstvom vzduchu, co vy na to? 😉
Otazka.....ako to robite, ked jedno dieta nechce ist von a druhe chce??? Komu podvolite? 😎
Samozrejem pytam sa vsetkych....a hlavne mamiciek s viac ako jednym dietato.... 🙂

@vejinka no, trošičku sa to preonačilo 😝 😀