icon

Dieťa chodí k nám do postele

26. mar 2022

Ahojte
V štvrtok som prišla s bábätkom domov a odvtedy každú noc sa k nám "nasackuje" v noci dcéra. Drobec spí v postieľke takže sa nebojím že by ho dcéra priľahla len si nedá vysvetliť že je veľká už na to a že ju bábätko v noci budí. Cez deň to isté je nalepená na mne 🤦😒 ako to mám riešiť?

Strana
z2
autor
26. mar 2022

@sense presne toto keď sme sa jej pýtali že prečo zrazu k nám chodí tak nechce byť sama keď braček s nami spí. Keď som bola tehotná a muž zaspal v obývačke tak spala tiež so mnou 😀

klaridka
26. mar 2022

Pokiaľ sa Ti čo i len trošku dá, nechaj ju… ❤️ Mohla by sa cítiť odstrčená…

zuzzzka18
26. mar 2022

Tiez sme to mali podobne, starsi mal 4, ked sa narodil brat - uz spal sam vo svojej izbe a postupne sa "vratil" a spali sme 4ria na kope. Nechcel byt sam v izbe, ked my ostatni sme spolu. Cca na 2 roky mladsieho sli potom spolu do svojej izby a nikto nie je sam 😁 (a teraz, ked sa jeden z nich zobudi, zakrici a putujem ja k nim 🙈)

nurielka
26. mar 2022

Staršia je taky istý rozdiel s mladšou, a keď mala 2 roky už spala vo svojej izbe, keď pribudol nový člen, mala to podobné, ale v noci som zakaždým vstala, trvalo to možno mesiac(na úkor teba), a odprevadila ju do svojej izby, spala s nami možno dokopy 2x a pekne som jej vysvetľovala, že bude unavená do škôlky, lebo bábo sa budí v noci. Pochopila. Ale extrémne som ju zapájala aby nemala pocit odstrcenia.
Ako kto je nastavený, pokiaľ ti nevadí, že je s vami a nebudi sa na bábo tak ok, naša sa budila keď zacala plakať, a naozaj bola unavena ráno.

lucilaines
26. mar 2022

Ved si to predstav sama, cela rodina spi na kope v jednej posteli aj s novym babatkom, len ona sama v druhej izbe. Ako sa asi musi citit take male dieta? No hrozne. Jasne ze chce byt s vami. A to ze jej vysvetlovat, ze jej je lepsie v jej postielke. No nie je jej lepsie. Mozno tebe by to bolo lepsie, co uplne chapem, ale nie jej. My sme to mali uplne rovnako, starsiemu synovi som povedala, ze v nasej posteli je kedykolvek vitany a ze budem rada ak pride, ze je to uplne na nom kde chce spinkat. Niekedy spal s nami, potom ho to prestalo bavit a isiel spat sam od seba do svojej izby. Urcite ju neodstrkuj.

victory1
26. mar 2022

Moja dcera mala take obdobie,mozno do 9 rokov,ked sa v noci zobudila,ze isla a wc,vzdy skoncila u nas v posteli..vobec som to neriesila.

simona745
26. mar 2022

Vsak si matka mas uz dieta a taka otazka ?nic v zlom ale ked viac casu travis s druhym dietatom to je jasme ze ziarli prve . Babetko ma spat postielke a starsi v posteli a neni co riesit

simona745
26. mar 2022

Nic zlom ale niektore mamicky tu davaju take temy ze sa mi az rozum zastavi prebohs vsak zijeme 21 storoci ked si neviete poradit s dietom tak ani nemajte dieta!!!

anaviky
26. mar 2022

Neviem comu sa cudujes... 4 rocne dieta ta potrebuje aj keby ste babatko nemali... Teraz duplovane uputava a žiarli

simona745
26. mar 2022

Taketo somariny tu riesite och boze

mony38
26. mar 2022

Som na tom rovnako, starsia 3 a pol roka a mladsia jeden mesiac. Kedze s mladsou som sla vedla do izby, spi vedla mna, starsia zacala v noci tiez chodit a uz 2 tyzdne je tam nonstop, zo zaciatku som to odmietala, vsak ma svoju izbu a postel, ale vravim si nebude to takto vecne, tak sme tam vsetky 3 a uzivam si to. Starsia sa nebudi na nas, tak to je super. A tiez sa znazim venovat jej pozornost zaujimat sa o nu, az sa neciti odstrcena.

autor
26. mar 2022

@simona745 aké somariny? Je 21. storočie je normálne sa poradiť. Neurážajte láskavo že by sme nemali mať deti. Ako pozerám, tak viaceré máme takéto "problémy".

23lenka
26. mar 2022

Žiarli, chce pozornosť to je celé. Naša dcéra mala necelých 5 rokov keď sa narodili dvojičky a chodila často sa tuliť. Nám to nevadilo, pretože už sme s mužom vedeli že už lásku delíme medzi tri deti a menej času sme s malou cez deň. Ale snažili sme sa. Dnes majú 11,6,6 a koľko krát všetci spia s nami 🤣 muž sa občas hnevá že sa nevyspí ale hneď ho zruším že si to musíme užívať, lebo rastú nám rýchlo. Užívaj si aj keď len ten čas v noci že sa na teba túli. Chce pocit že si stále aj pre ňu tu. A počas dňa jej musíš denne vysvetliť že už nie je len ona a nemôžeš stále skákať keď vykrikuje. Ale detom treba opakovať 100x denne 😅 súdim podľa mojich. Ze denne opakujem niečo uz pár rokov. A každý deň sa tvária aká novinka

zuzikak
26. mar 2022

nechaj ju pri sebe. Sice sa na braceka tesila ale az teraz zistuje, ze sa deli o pozornost. Ked sa pozries na babo tak ti pride velmi velka ale ver, ze nie je. 4 roky je stale malicka...ju to casom prejde a bude chciet spavat sama alebo s bracekom v izbe. Len ju nevyhanaj, neprehovaraj. Ona to musi sama spracovat a sama sa rozhodnut. Chce sa citi stale tvojou sucastou. Jej spravanie je uplne normalne a robi to 99% deticiek, ked pride surodenec. Je to len docasne.....

dada4
26. mar 2022

Moja dcéra má 4r.este nikdy nespala sama, od narodenia každú noc pri mne... Syn spával s nami ešte dlhšie🙃. Nikdy mi to nevadilo... Ak sa vám len trochu dá, nechajte ju s vami...

cailinevelyn
26. mar 2022

Ja by som dceru od seba neodháňala, skôr naopak - nech pri všetkom pomáha, aj keď by !zavadzala"... aj ona musí mať pocit, že patrí k Tebe.

Moji spia so mnou v spáli a mne to teda vyhovuje, v noci sa mi stačí na pol oka skontrolovať, nemusím sa prebudiť chodiť pozerať do inej izby... a svoje izby majú zatiaľ ako herne a študovne...

anaviky
26. mar 2022

Akoze prepac, ale fakt totoo sa spytat pri 4rocnej dcere? Ved to je male dieta, ktore mamu potrebbuje... Ja viem, ze chces mat svoj klud... Ale mas dalsie male dieta, tak to ta bohuzial necaka este "chvilu" 🤷‍♀️

autor
26. mar 2022

@zuzikak veď to si aj myslím niekedy že ona sa tešila že bude mať parťáka len nerátala asi s tým že bude tak malinký. Aj keď ho prvýkrát videla vraj prečo je taký malý že ako sa bude s ním hrať, dnes keby nebol pri mne tak mu šupne zo zmrzliny. To si myslím že malý bude mať napr lepok zavedeny skôr ako v polroku 😀
@dada4 malá od cca roka vo svojej izbe lebo v spálni nevedela spať rušili sme sa. Samozrejme prišla niekedy ale toto som nezažila.
@anaviky malá bol neskutočne samostatná. Zahrala sa sama samozrejme hrali sme sa aj spolu, chodili na výlety atď. Takže mne to prišlo aj zvláštne že zrazu je som ja top keďže kým sme nemali bábätko tak keď prišiel manžel tak ja som bola vzduch 😀
@cailinevelyn malá pomáha aj chce pomáhať ale aj keby nechcela nenútili by sme ju. Hovorím jej x krát denne že ju ľúbim máme aj čas pre seba keď malý spí, ani poriadok neriešim ako niekedy čo neznamená že tu žijeme ako 🐷 😀 keď sme volali s rodinou hneď padlo že ju treba dať do škôlky lebo je to nenormálne že sa tak upla na mňa. To zasa odmietame s manželom lebo by si ozaj myslela že sa jej zbavujeme 🤔

pjotrush
26. mar 2022

Možno sa ti zdá už veľká, ale stále je to malé dieťa, pre ktoré ste boli doteraz jediná istota, ktorá sa jej otriasla keď ste priniesli domov menšie bábätko 🙈 Vezmi si ako ťažko znášajú zmeny aj dospelí ľudia a ona má jedinú istotu a bezpečie vás a ona to teraz potrebuje ešte viac, keď máte malé bábätko, navyše potrebuje uistiť že ona patrí stále ku vám a je vaša. Možno vám povie, že rozumie, ale nemá ako rozumieť, nikdy v tejto situácii predsa nebola a ako si môže 4 ročné dieťa uvedomovať, čo obnáša príchod bábätka, keď si to často nedokážu predstaviť ani sami rodičia kým to dieťa nepríde? 🤷 Ona sa možno cíti odstrčená, je ohrozená jej pozícia v rodine ale nevie to pomenovať, takto to rieši, že chodí ku vám do postele si potvrdzovať, že patrí medzi vás. Zvážila by som preto, či ju budem vyháňať z tej postele a aký signál jej tým dáš, aký pocit v nej vyvoláš. Týmto si prechádza každé dieťa pri narodení súrodenca skôr, či neskôr a nájdu si rôzne spôsoby ako sa s tým vyrovnať. Je to normálne

krkavcia_mater
27. mar 2022

uplne normalne spravanie. Zapajaj ju do starostlivpsti o babatko, vela ju mojkaj a nechaj nech spí s vami. Je to krásne ❤ Plus je, ak by si ju nedavala do skolky, nech sa neciti odstrcena. Urob su aspin 1x v tyzdni, ze babo pokocikuje niekto iny a ty sa venuj len starsej

adka2345
27. mar 2022

Bud rada aspon vies, ze vas ma rada ❤

autor
1. apr 2022

@krkavcia_mater neplánujeme ju dať až do predškolskej teda uvidíme ako to bude ďalej. Drobcovi sa venuje aj manžel teda pokočíkuje a my sme doma len dve, naposledy sme piekli a dokonca sa mi zdá že malý jej aj chýba naposledy sa na neho pýtala zas na druhú stranu keď ho idem kŕmiť tak stále niečo potrebuje. Myslím že to je najväčším problémom lebo ho kŕmim v spálni v kresle na rukách a ona to vidí (nekojim). Skúšali sme nech malého kŕmi malá pod dohľadom ale to zasa sme si vypočuli že či sme normálni.
Švagriná má 2 deti staršie od našich a priznávam niekedy ma privádza "do hrobu" 🤦

lolita555
1. apr 2022

Jooj keby ste všetky ženy čo píšete tieto témy vedeli aké to je pre tie decká ťažké keď pribudne súrodenec a doteraz bolo jediné 😢čo sa v tých hlavičkach makovickach pretrasie.autorka tebe vydrz prejde to tým skôr čim budeš viac utvrdzovat dcéru tým že sa vôbec nič nezmenilo keď prisiel súrodenec ,že je pre teba stále dôležitá rovnako.

autor
2. apr 2022

@lolita555 ja som veľa aj čítala keď som bola s bábätkom tehotná čo a ako aby sa necítil starší súrodenec odstrceny len kniha a prax to je 2. Sám manžel nás posiela napr do kina že on sa postará

lolita555
2. apr 2022

A?je ti ťažko ísť od malého zas však?aj mne tak bolo je to náročné obdobie sama som bola unavená z toho plus mne manžel chodil prvý polrok na týždňovky tak sama s babom a starším .a doteraz má už 7 niekedy fnuka že už ho nemám rada len brata ,ale to už zas nevie čo od dobroty.to spanie neviem ja ich mám oboch pri sebe ale tak zas hádam to nebude trvať večne 🤭

autor
2. apr 2022

@lolita555 asi áno. Ja viem že muž to zvládne len stále to bude že čo. Mama mi vraví že keď bola malá malička tak keď mala polroka tak sme šli do kina s mužom len tak a teraz robím drahoty 😀 malá nevravi že mame drobca menej radi len vidno že malej je ľúto že už nemám na ňu toľko času.

Strana
z2