Dieťa chodí k nám do postele
Ahojte
V štvrtok som prišla s bábätkom domov a odvtedy každú noc sa k nám "nasackuje" v noci dcéra. Drobec spí v postieľke takže sa nebojím že by ho dcéra priľahla len si nedá vysvetliť že je veľká už na to a že ju bábätko v noci budí. Cez deň to isté je nalepená na mne 🤦😒 ako to mám riešiť?
Žiarli 😉 musíš aj jej venovať veľa pozornosti, aj keď ťa teraz asi babo vyčerpáva. Pochopí časom že aj ju lubis, musí cítiť ako veľmi je pre teba dôležitá a nech pomáha s babom. Nost plienky, fľaštičku... bude sa cítiť dôležitá ako veľká sestra.... veľa šťastia 😊
My sme tak spavali cela rodina v jednej posteli, k manzelskej sme prilozili jednopostel.
Neviem aka stara je dcera, treba sa o tom porozpravat pocas dna, ked je pri vedomi, nie, ked prijde rozospata... mna spolocne spanie vadi, nevyspi sa prakticky nikto, ked mi tam rotuje dieta, takze nepraktizujeme. Ziadne romanticke ovoniavanie spiaceho dietata sa nekona, spiacich ich vidim kazdy vecer, ked ich kontrolujem a to mi staci 😂 Podla mna vstavat k babatku a este byt budeny navyse starsim dietatom je na prd... ja by som to zastavila na zaciatku, kym sa da... odviedla zakazdym nazad, nepovolit... lebo ju tam budes mat fakt este roky a pripadne casom dvoch...
@lenka7477 suhlasim. Syn tak cez den a nadranom spal snami v posteli a uz nechce a chyba mi to. A pritom ma len rok a pol, ale uz preapi celu noc v postielke, pripadne ked sa zobudil nadranom a prelozila som.ho tak plakal a az v postielke sa znova upokojil a zaspal. Bolo to take mile ked s nami spal
Jooj no čo máš robiť, tak jasne, nový člen pribudol, cíti Sa ohrozená, žiarli.
Ak vám nevadí, nechala by som ju tam spať, komunikovať, proste potrebuje viac pozornosti.
To si už musíš riešiť v rámci svojich možností
Ja by som to tiez neriesila. Potrebuje pocit bezpecia. Dopraj jej ho. Mne deti chodia do postele doteraz (9 a 6 r) Neodhanam ich, aj ked sa nevyspime. Kolegyna svoje deti posielala prec, hnevala sa na to, hlavne ked uz boli starsi, dokonca si zacala zamykat spalnu a rano nasla syna spat na prahu dveri, na zemi..... Potom prehodnotila.
Náš syn spával s nami do 5rokov.Bolo to pekne obdobie
Čomu sa čuduješ? Ja tiež neznášam spávať sama. Myslím, že väčšina ľudí má rado niekoho blízkeho pri sebe. Úplne prirodzené. Nerieš to, užívajte si tie chvíle spolu.
Ja som sa minule našla tiež spat na malej posteli s dvoma deťmi -3 a 7 😂 PS: máme dosť postelí a aj do práce som išla. Nevidím v tom problém
@jankoadanko haha, ktovie kedy to skončí
@bluka2 raz urcite. Potom nam to bude luto
Júj, len dcérku neodstrkuj a prejavuj jej čo najviac lasky, čo najviac sa venuj len jej, keď sa Ti dá. Užívaj si, že Ta tak lubi a chce Tá cítiť, aj keď je to náročné pre Teba veľmi. Raz nám bude za takymito situáciami smutno a budeme už len spomínat. Držím palce!
My sme mali toto isté. Každý večer jej vysvetľujem že je lepšie keď spinká u seba dorana. Sú dni kedy nedôjde a sú noci kedy dôjde. Nechávam to na ňu. Nechcem mať pocit aby sa cítila odstrcena. Zo začiatku som to odmietala tak musel v noci muž k nej ísť spať, nakoniec sme si povedali že nech sa necíti sama v izbe a my tu traja tak že ju tu necháme. Bábo ju nebudi.
Môj starší syn chodil ku mne do postele do 9 rokov 😄
My uz spavame 4 v manzelske. Starsi syn vzdycky v noci dobehne 😀
Neviem koľko má rokov ale žiarli, nechaj ju, aspoň na čas. Je pravdepodobné, že keď si zvykne na súrodenca, sama s tým prestane. Keby si ju posielala späť do svojej postele, môže si myslieť, že si ju kvôli bábätku odsunula....
Malá má 4 roky na súrodenca sa tešila len teraz nič nepočúvam len MAMA MAMA MAMA toto potrebujem mama môže len umyť večer, mama len večer príde prikryť a keď sme sa jej to snažili vysvetliť tak ona povie že nepríde a aj tak je večer pri nás
@ankare malý je našťastie zatiaľ kľudné bábätko tak sa to celkom dá aj vonku na dvore sme
Moj syn ma 7 rokov a stale v noci sa zobudi a pride k nam do postele. Ano tlacime sa uz sme radsej kupili aj vacsiu postel ale uzivam si to lebo raz to skonci a on uz nepride a bude z neho velky chalan. Takze ho nevyhanam nikdy. To obdobie kedy su mali a potrebuju nas vo dne v noci rychlo pomynie tak si ho treba uzit kym sa da. 🙂
Moj starsi mql 2 r 8 m ked sa narodil mensi...dovtedy ani raz nespal s nami.ako.som prisla domov z porodnice tqk hned lahol ku mne prilepeny na chrbte a z druhej strany mensi ma prse...ubehol rok a pol mensi spava v postielke (nekojim) a stqrsi zaspqvq s nami potom ho preneseme a nad ranom dojde
Moja bude mať 9 à koľkokrát ešte príde alebo chce aby som s nou spala..... Nemám s tým problém však so 20 so mnou spät nebude.. Paradoxne do nejakých 4-5rokov to nerobila... Raz jej vravím ze už si veľká už by si mohla sama spat a vtedy mi hovorí... Aj ty si veľká a tiež sama nespis, prečo ty môžeš späť spolu s. Otcom ale ja mam byt sama....
Možno podobne to vidí aj tvoje dieťa.... Ze ono spí samo kým vy zvyšok rodiny spolu
NEodstrkuj ju. Moja starsia mala presne 3,5 roka, ked sa narodila najmladsia. Tiez sa na nu tesila a 1,5 roka sme super fungovali. A zrazu zacala ziarlit a ziali jedna na druhu doteraz. Starsia ma uz 6 a mladsia 3 roky. Mladsia od zaciatku spava sama v svojej izbe a väcsinou prespi sama celu noc. Su ale noci ked pride a bud sa suchne k nam alebo musism sit ja s nou do jej izby. Starsia takmer kazdu noc pride. "Skoci" tak do postele, ze o tom ani neviem. A dnes rano som sa zobudila a boli dokonca obidve u nas v posteli. A voce mi to nevadilo. A touze si nohy vykládaju hocikde. Odhanaj ju, ma teraz potrebu sa mojkat, tak sa mojkaj. MOje su na mne zavese, keby mohli, aj cely den. Je toho dost ale nebude to trvat vecne a bude ti to raz aj chybat. Mame aj starsich a ti uz len pubertacky krutia ocami.
Je to stále ešte malé dieťa, nemôžeš od nej čakať racionálne správanie. Žiarli, to je celé
Neviem kolko ma dcera...ale ked 2-4r tak ju nechaj, aj ona chce byt s tebou. U nas to bolo normalne, ze sme sa rano budili v posteli 5🤦♀️ najmensi s nami cca 2r a v noci prisli 4 a 6r...kym boli mali, tak sa dalo, ale ako rastu uz sa clovek nevyspal. Teraz maju 6,8,10r a este sa stane, ze v noci pride maly a za nim potom stredny...lebo on nechce spat sam 😁
Náš má 3,5r večer zaspí v detskej so starším synom ale v noci príde k nám nám to nevadí aj keď sa nám horšie spí ale uzivame si to tulenie, mojkanie. Môj muž si ho vždy prituli k sebe je to pekné pozerať na nich 🙂 a ja vstavam do práce o 4.10 síce sa nevyspim ktovie ako ale viem, že príde čas, keď už k nám nebude chcieť ísť spať
Nijak,nechaj tak,je to uplne prirodzené,ked sa upokoji ze ju stale lubite bude spavat v izbicke ako doteraz
V jej veku je to prirodzené naozaj ze potrebuje taketo istoty,ze ju ľúbite,nechaj ju lri vas urcite,ona musi vedieť ze ju lubite a nebude sa citit ze ju mladsie babo nahradilo, musí vedieť ze si tu pre nu,ona svojim spôsobom to musi prijat,chce to cas 🙂 starostlivosť o babatko robte spolu,do všetkého ju zapajaj a chval 🙂

Žiarli to je celé . Je to úplne bežná vec . vysvetli jej jednoducho ako to s bábätkom funguje , že je rovnako potrebná a ľúbená . Zapoj ju do ľahkých asistencií okolo prebaľovania , kúpania - aby sa necítila odsunutá. Musíš ju pochopiť . Je to pre ňu veľká zmena , keď už nie je ona tá prvoradá.