Do akého veku mali vaše deti plienky?
len taka mensia anketa mamicky dokedy mali vase deti plienky?
Je rozdiel jarné a jesenne dieťa. Lebo najčastejšie sa odnauca v lete. Tak jesenne uz zvyknú pre 2.narodeninami nemať a jarné keď malo napr. V máji 2 odnauci sa v lete tak ma už 2 roky preč
Ahoj,obaja synovia sa naučili byť bez plienok v 2r + 3mes. Boli super,pochopili o čo ide a nemávali žiadne "nehody". Denný spánok bol takmer hneď bez plienok,nočný asi o mesiac. Ale aj tak mávali plienku suchú,len som nechcela,aby mali stres,keby sa náhodou pocikali v noci. Tak ako sú vo všetkom úplne rozdielni,v tomto boli ako cez kopirak.
Moja staršia do 3r, ale potom zo dňa na deň odplienkovana. Na noc pre istotu do 4r plienka. Mladšia skúšala nočník už od 2r, odplienkovana do 2,5r, akurát na noc jej ešte dávam plienku, občas sa stane, že ma nacikane, ale na denný spánok už dávno nepotrebuje
@melli88 nasa mala v maji 2 roky a odnaucat som ju zacala o 8 mesiacov neskor, v januari. lebo sla do jasli a sice by tam mohla mat plienku, ale chcela som skusit ci to nezvladne uz aj bez nej.
Dcérka 2r 2tyzdne úplne bez plienky na noc a synček 2r 3mesiace cez deň a 2,5roka aj na noc bez plienky
Podobne ako @anjelicek26 . Ked sa rozhodnete zobrat plienku, nedat vobec. Nie ze doma nemam ale von dam, do auta dam. My sme skusili ked mal 2 roky, po tyzdni som to vzdala, to sa nedalo. Ked mal 2roky4mesiace mi rano dal plienku a sadol na nocnik. Vycikal sa, pochvalila som, isla som dat plienku a skrikol ze nechce. Fajn. Cely den behal s holou ritkou a vzdy utekal na nocnik bez upozornenia. Skusila som dat slipy, vedel ist na nocnik, ale uz mal cvrknute. Nevadi, nabuduce stihnes. Do 7 dni bol bez nehody. Prvy den sme na noc dali, do rana bola sucha, na dalsiu noc sme nedali a bola sucha. Uz nepotreboval. Ale ten tyzden sme isli max na ihrisko pri cinziaku a v taske nabalene asi 3 teplaky na prezlecenie😃 po tyzdni sme isli na cestu 150km a nepocikal sa, jasnaze sme 2x stali a “nutili ho” skusit vycikat sa. Takze dolezite je- musi byt on pripraveny (nam prvy pokus zlyhal) a po druhe, ked zobrat plienku, tak uplne a nedavat ani von. Aj ked budete brat pol skrine na prezlecenie
A akurat vcera jedna mamicka na ihrisku prebalovala pokakaneho takeho 2,5rocneho a dost ma zarazilo to, ze dala mu plienku (ok, nestaram sa kolko ma rokov a s plienkou, to mi je suma fuk) a on asi o 2 minuty chcel cikat a ona ze “kludne cikaj teraz, teraz mas plienku tak mozes”. On tam plakal, drzal si pipika a ocividne zadrziaval a ona zas “pocujes, ved teraz mas plienku, teraz mozes do nej cikat”. No bolo mi ho luto. Ocividne to dieta nechcelo do plienky, mozno bolo vo faze odplienkovania a zostal zmagoreny z toho preco ma do plienky teraz. Noo divne to bolo
@bafka podla mna to je na kazdom rodicovi, ci pojde cestou nedat vobec alebo cestou vtedy a vtedy ano. mne 2r. a 8m nerobilo problem davat jej plienku xy krat denne, tak mi to nerobilo problem ani ten raz na von a 2 krat na spanok. nemala nehodu bez plienky potom nikdy. ja som nebola ochotna tahat von xy veci na prezlecenie alebo kazdu chvilu prat potah autosedacky, lebo si ideme teoriu nedat plienku vobec... dcera z toho vobec nebola zmatena. bola dole bez, tak cikala do nocnika. mala plienku, tak do nej. trvalo jej mozno mesiac a prestala do nej cikat vonku a mozno dva mesiace a prestala do nej cikat aj pocas spanku. nikdy nemala v posteli nehodu. ja som sa s oducanim nikam neponahlala.
Dcera mala 1,5 roka a hned aj na noc. Do tyzdna sme sa vsetko naucili. Mozno aj skor by som skusala, ale cakala som na leto.
Autorka aky je vyznam tejto otazky?
@chillibubble ked mala plienku, cikala do nej, ked nie, cikala do nocnika. To je to zmetenie dietata. Raz moze do plienky a raz nemoze lebo ved ju nema. A trvalo to mesiac… ocividne dieta pripravene bolo, ale neochota prat, prezliekat a pohodlnost dat plienku, bola vacsia. Moj ako 2rocny pripraveny nebol, to bolo ocividne. Tak som to po tyzdni vzdala. Aj ked nie je dieta pripravene aj ako 3 rocne, fajn, chapem. Ale davat plienku len preto, lebo nie som ochotna prat..hmmm… a ano, kazdy si spravi ako chce a kazdemu je lepsie cosi ine.
@bafka no a? tak to trvalo mesiac, ale bolo to bez stresov. ako mojich, tak jej. vysledok po pol roku bol plne odplienkovane dieta tak isto ako tvoje. len cesta k tomu bola ina. mne vyhovovala tato(a vobec to nebolo o prani, ale o stresoch), tebe zase ta druha. dieta nechodilo mokre po vonku v januari. nesedelo v mokrej autosedacke pol cesty domov...
a vobec nie je iste, ci by jej to netrvalo rovnako dlho aj keby plienku cez den nedam vobec. mozno by to ani vtedy nepochopila za tyzden, ale rovnako by jej to mozno trvalo mesiac. kazde dieta je ine. ja som rada ze som nechodila vystresovana von, ze kde ju budem rychlo prezliekat.
Moja už teraz 8 ročná mala plienky hádam do 3 rokov, a v noci až do 5. Ani cez deň bez plienky nevedela vydržať, bolo to pre ňu náročné, často sa pocikala. Riešili sme to u lekárky, a zistila ze ma malo toho hormónu ktorý riadi močenie. Pri správnych liekoch bolo hneď po probléme.
Nikdy by som nepovedala ze sa to nám môže stať
syn je zimny, na den sa odplienkoval cca 2,5rocny (v lete), na noc je bez plienky od 3,5r (ma 4,5 teraz), ani raz nijaka nehoda, ani cez den, ani v noci
Nerieš to prosím. Neporovnavaj svoje dieťa.
Odplienkije sa, keď bude pripravené. Sused na kakanie vyžaduje plienku v 5r ešte. Iný v 2r chodí na WC.
Neporovnavaj.
Do 2 rokov, na spanie ešte cca 2,3 mesiace, ale v podstate sme aj tota mohli zrušiť hneď
Dcérka mala do 4 ročnou aj kvôli záchvatov epi sa zvykla pomocit aj :(
Syn 1,5r na den a do 2r na noc ,dcera este len zaciname ma 15mesiacov
@cariad
Nehnevaj sa ale hanba Že ma 3 roky a plienku este mal dieťa má byť odplienkove najviac do 2 rokov ale tvoja hanba že si jej dávala do e rokov plienky smutné
@petra20200 riadne obmedzeny nazor. kazde dieta sa raz odplienuje a je uplne jedno kedy
@petra20200 Toto je strašný názor, aký má zmysel dieťa nútiť a robiť mu zbytočný stres. Keď príde čas naučí sa normálne chodiť na WC.
Tuším 2 roky a 10-11 mesiacov, zvládla to ukážkovo, skoro žiadne nehody, cez noc tiež bez plienky asi po 2-3 týždňoch.
Skúšala som aj skôr ale nemalo to zmysel. Musela som ju dávať pravidelne na WC, nechcela si sadnúť tak som počkala a spravila som dobre.
@petra20200 nie nehanbím absolútne nie.... Ale som rada že v mojom okolí nie sú obmedzení ľudia ako ty a chápu keď má dieťa zdravotný problem

@stanislavicenka som rada, ze nie sme jediní,čo majú na noc plienku aj do vyššieho veku. Lebo už má začína chytať zúfalstvo. Syn má 4,5 roka. Na deň odplienkovany od 3 rokov. Ale tá noc je katastrofa. Absolútne sa nevie zobudiť na cikanie. 😔