Do akého veku vaše dieťa spinkalo popoludní?
Dcéra má 2r. a 8 mes. a čoraz častejšie odmieta popoludňajší spánok. Zaspáva výlučne v kočíku na prechádzke, takže v nepriaznivom počasí je to dosť náročné. Viem že som si ju zle naučila, ale už asi na tom nič nezmením. Do akého veku ju viesť k spánku cez deň ???? Do šôlky má nastúpiť v marci a už teraz sa bojím ako zvládne spánok tam. Pokiaľ nespinká je večer mrzutá a veľmi unavená. Ráno spí v priemere do 7- 7,30 hod. Večer zaspáva okolo 20,30 hod. Niekedy je naše popoludňajšie uspávanie hotové trápenie....a doma v posteli nemožné. Vyskúšala som už asi všetko - čítanie, spoločný spánok, rozprávku ....... Zmeniť niečo, vydržať, vypustiť denný spánok úplne????? Vďaka za rady..
Do 6 a 1/2 roka.
syn bude mať o pár dní 5 rokov a stále spí
dcéra prestala spávať s nástupom do školy 😅 ...a veru, trvalo jej, kým si zvykla, že poobedný šlofík už nebude...
my mame 2r 4mesiace a spavameaj doobedu aj poobede 😀 ale ten nas vstava o 6.00 a neskusila si dat spat pred obedom, my tak robime cez vikendy
my mame 2 a este spime poobede aj 2-2,5 hodiny
no ako dievcata pisu ze je to individualne, nas drobec spaval pravidelne do 2,5 roka cez obez zo 2 hod... ale teraz spi len sem tam, podvecer vzdy chodim do fitka tak ich tam berem do skolky a cestou v aute mi hocikedy zaspi tak to znamena ze mu ten spanok stale chyba.., mozno ho zase zcnem davat po obede spat, mam kamosku ktorej mala nespavala po obede od 1 roka... hm???
Deti by mali spávať na obed do 6 rokov, teda kým nejdu do školy. Môj 18 mesačný syn spáva 12-13h v noci a ešte aj na obed 2 hodinky. Stane sa, že v noci spí aj 15h ale potom ho spať na obed nedávam.

moj starsi syn ma 3,5 roka a este stale cez obed spi...aj v skolke aj doma aspon 2 hodiny ako dudok...v nasej skolke ak sa detom nechce spat tak aspon lezia a len tak oddychuju...aj to je dolezite podla mna