Dokedy ste prali oblečenie bábätka extra?
uz ma pol roka tak sa mi zda celkom nacase zacat jeho vecicky prat s nasimi aby som si usetrila pracu a vodu - co vy na to ? 🙂
ja som tak do tých 14 mesiacov,lebo do vtedy som mala ešte prach 😀 .Ale podľa mňa, do toho roku úplne stačí. Ja periem vecičky spolu s našimi,ale samo,že keď sa mi nazbiera veľa vecí od maličkej,tak ich operiem samé.
do pol roka? fuuuha, moja dcerka uz ma vyse roka a este neuvazujem,ze jej budem veci prat s nasimi, resp. v obycajnom (nie detskom) prasku. to sa este moze vyhadzat podla mna. a polrocne dietatko...no neviem, ja by som este urcite pockala.
ani som nikdy neprala oddelene, pouzivam praci sliz v kombinacii s detskym praskom teda gelom, nieco v size a nieco v geli perem, pouzivam aj avivaz ale eko, nie tie silne ako lenor a pod.
no my mamem 14 mesiacov ale od narodenia periem s našimi ale s detskym praskom, a ked ma vela pradla tak periem extra iba jeho vecicky, ale inak s nasimi len prasok je detsky. My sme museli zacat prat aj nase veci v jeho prasku lebo ak sa obtrel o nase oblecenie uz sa vyhadzoval a mal kontaktny ekzem, Takto sa to vsetko vyriesilo.
ja perem doteraz malej zvlast neviem nejako mi to nevadi ma tolko veci ze ked jej perem je to akurat do pracky..ale prasok jej davam rovnaky ako nam
ja periem s nasimi takmer od narodenia maleho a nevidim v tom ziaden problem. Akoze, co by sa mu tak mohlo stat? aj nam periem v detskom prasku, takze s tym problem nie je.
mame 27 mesiacov, stale periem osobitne, nemam s tym problem, periem raz za 10 dni pre nu.
my sme prali oddelene a v detskom prášku len do pol roka. Odvtedy normálne s našimi vecami. Prášky aj aviváže teraz striedame, nemáme len jeden druh. Malý sa nám chvalabohu nikdy nevyhádzal ani nedostal žiadnu alergiu ... 🙂 ale myslím, že je to vec názoru a zvyku 🙂
tak detský prach-teda ja osobne gél ako Lovela je samozrejmosť 😉
a neskôr-okolo roka,roka a pol som prešla na "dospelácke"
pokiaľ sa dieťa nevyhádže,je to ok 😉
od narodenia periem s nasimi vecami a pouzivam aj nase prasky na pranie...a zijeme 😉
aj tak je to len pracka na peniaze od ustrachanych rodicov, tie specialne produkty pre babatka..aj my zijeme, bez vyrazok, bez alergii aj napriek tomu, ze sme prali vsetko v nasom prasku na pranie 🙂
nikdy. ja som to urobila obratene, zacala som nase veci prat v persile sensitive, dovtedy som pouzivala persil gold, ci ako sa to vola presne, sensitive mi vsak dosiel okolo 8.mesiaca malej uplne necakane, potrebovala som prat, tak som pouzila opat ten gold a nic sa jej nestalo. ale vratila som sa k sensitive, robi mi lepsie na ruky a aj pradlo je akesi jemnejsie z neho, oblubila som si tento druh, tak periem v nom. pravdu povediac, nemam kedy si prirabat dalsiu robotu s pranim zvlast pre dieta. ak je raz predurcene na kozne ekzemy, tak ich bude mat, aj ked sa poskladas a nic mu nepomoze. moja mala sa mnohokrat plazila a stvornozkovala po prachu, co som proste nestihala ani len podlahy vytriet a je tu, a nic jej nie je, takze neries prasok, skus a uvidis. ked sa vysype, vratis sa k povodnemu, ak sa nevysype, usetris si zbytocnu pracu navyse 😉
jo a posledna vec, aj avivaz pouzivam od jej narodenia, tiez sensitive - silan
Moja dcéra mala takú ekzémovú kožu, keď bola malá. Ale nie od narodenia, začalo to tak v roku. Vyskúšala som, keď jej to jej prvú jar vybehlo, snáď všetko. Detský tekutý prášok, sensitivnu aviváž, ak vôbec nejakú a ešte aj prežehliť opačne. Výsledok bol presne taký istý, ako keď som vyprala v arieli, použila modrý silan a neprežehlila. Skúšala som všetko, lebo som si najprv myslela, že to je z práškov. Nebolo. Koža bola buď podráždená, čo bývalo na jar a jeseň, v lete väčšinou voda a slnko vysušili, alebo pekná, bez výražiek, čo bolo v zime. Ekzém zmizol po pár rokoch sám od seba. Malému som nikdy neprala zvlášť, dokonca som velakrát ani nežehlila a už vôbec nie opačne a nikdy nemal ani jednu výražku nikde na tele.
nikdy sme neprali osobitne, perieme vsetky veci v takom prasku,ktory je vhodny aj pre detsku pokozku (na slovensku napr. frosch, lovela). neviem si predstavit, kolko veci by sme museli mat pre dieta, aby sme aspon raz za tyzden naplnili 1 pracku svetleho a 1 farebneho pradla 😝
@katkanova ahoj. pri prvej dcreke som prala osobitne asi do 3-4 mesiacov a potom som si povedala dost flaky nikdy nezisli, a zacala som prat v arieli, persile. pri druhej periem od zaciatku v persile a nic jej nie je.
keby som mala prat osobitne detom a nam, tak potom by u nas isla pracka non stop a vodari by sa tesili 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
od zaciatku dcerke periem vsetko s nasimi vecami, pouzivam persil sensitive, ziadnu avivaz.
od zaciatku periem vsetko spolu 🙂 samozrejme, ze nie s nejakymi spinavymi monterkami 😉
ja som začala prať veci spolu po 6 týždňoch 🙂 ,ale keď je toho veľa,tak dám vyprať maličkého veci zvlášť a ke´d nie,tak to šupnem spolu .Staršiemu sme prali osobitne asi rok aj som vyvárala 2x plákala a stále mu dačo bolo,až mi došla trpezlivosť a som s tým prestala a on tiež 😀 ,prestali problémy s kožou a kožiarka nám potom povedala,že občas treba klin klinom vybiť,takže s mladším som už nerobila žiadne pokusy 😀
Extra resp. v extra sensitiv prasku asi do 4 mesiacov. Potom som na skusku prihadzovala po par kuskov k nasmu pradlu s normalnym praskom, na nic nereagoval, tak ked mi dosiel ten extra sensitiv prasok, tak som ho uz nedokupila.
Od narodenia som pouzivala aj avivaz, extra sensitiv od DenkMit z DMka. Neznasam skrablave a tvrde pradlo a takisto aj smrad octu.
Takze od asi pol roka periem normalne s nasimi vecami, ani uz neperiem tolko na 60°C. Jasne, ze zaflakovane body hej, ale inak na 30-40° v prasku/geli, ktory bol v akcii 😉
Ehm, pri prvom dieťati som na začiatku prala jeho veci zvlášť v spešl prášku a dvakrát máchala. Asi po šestonedelí ma to prešlo... A teraz, pri príprave vecí na 4. dieťa už nerobím žiadne rozdiely. Jeho vecičky pridávam k našim, periem v normálnom prášku, s avivážou, mácham jedenkrát...
Ak dieťa nemá alergiu (a moje nemajú), nevidím potrebu prať zvlášť...
Iba prvy krat som veci vyprala zvlast, potom mi prislo ze je to hlupost, a periem vsetko spolu, v Persile Sensitive, cize prisposobila som prasok praniu a je to tak najlepsie. Nevidim dovod prat veci zvlast, je to podla mna zbytocne robota navyse. Staci zvolit spravny praci prasok. 😉
Ja som oprala len tie prve vecicky v detskom lovela gely, odvtedy periem s nasimi, nevidim v tom problem, vsak ved sa to perie nie, pouzivam aj avivaz a vsetko je u nas ok, ani ziadna reakcia a ni vyrazky-ekzem proste nic. Ved je to prirodzene, kym to neprezenies s praskom a ani s avivazom tak by malo byt vsetko v poriadku 🙂
Ja som prala v lovele cca do pol roka, mozno trochu viac. Potom som presla na Persil sensitive - aj pre nas aj pre malu. Osobitne periem aj teraz (dcerka ma 18 mesiacov), ale to len preto, ze obvykle jej veci periem 2x do tyzdna, kedze mame na pracke program, ktory mi vyperie aj polovicne davky, cize sa nemina tolko vody a nezabera to vela casu 😉 Obcas operiem aj s nasimi, ako pride, ze je pradla 🙂 Persil sensitive som zacala pouzivat, ked dcerka zacala jest prikrmy (keby ste ju videli, pochopili by ste 😀 , lovela to nevyprala ani nahodou, ale to asi pozname) a kedze aj teraz je dost "kydosko", tak perieme casto 😉 Podla mna je to o tom, aku ma kto citlivu pokozku, niektorym babatkam moze vadit niektory prach, predsa len, je to dost agresivne. Ja som testovala, najprv take len vrchne veci, nie priamo na kozu, potom som skusila aj take priamo na kozu, nebola reakcia zla, tak OK 😉 To iste aj s avivazou, po roku som zacala po trosicke davat, reakcia ziadna, tak davam dalej 🙂
periem v Drefte sensitive, aviváž netreba, vecičky sú mäkké a voňavé aj po 4 plákaniach. Ja periem malej veci zvlášť ale prihodím tam manželove tielka, či bledú košelu na doplnenie práčky. Budem asi takto prať dlho
ja som prala len prve tyzdne v lovele a potom som presla na system spolocneho prania s vecami od nas a starsej dcery...mne tie detske prasky nevonaju a navyse su dost slabe aby veci cisto vyprali. nevyhovovali mi.avivaz nepouzivam

@katkanova zhruba do roka
ale spodné prádlo, bodyná-jasné,že nebudem prať s našim spodným prádlom
ja mám dve deti-tak mne sa pračka naplní tak,že periem im obom naraz 😉 a vrchné veci-podľa farby a spolu s našimi 😉