Existujú dobré deti?
Väčšinou tu čítam o nevyspati, deťoch čo si trieskaju hlavu, nechcú jesť.Su tu maminy, ktoré majú dobré deti a materskú si užívajú?môj syn má rok okrem toho, že sa v noci budí na kojenie je strašné dobrucky.Rodila som v 34 r je môj prvý.Cez deň si s ním pospim, chodíme veľa von, zatiaľ netrucuje, hneď ráno si navarim.Uz teraz mi je ľúto, že budem musieť ísť raz do práce🙂keď sedím na káve na terase a drobec si zuzle prsty tak si hovorím ako som mohla byť celé dni v praci.Chytá ma až úzkosť, že raz sa musím vratit, viac detí neplánujeme ..veľmi ma vždy mrzí, keď tu čítam emotívne príspevky ako sú ženy frustrované, zničené vždy som sa toho bála, keď som to čítala.Tak len chcem povzbudiť, že sú aj dobre deti a byť doma s dieťaťom doma je krasne.
Ano su take.jedno mam doma.od babetka nenarocna ukazkova spinkala v kociku hrala.sa v ohradke vsetko som stihala je kludna usmievava poslusna citliva kamaratska.nikdy ziadna scena ziadny zachvat ziadne oduvanie hadzanie o zem papulovanie skriekanie vynucovanie predvadzanie ked vidim niektore deti na ihriskach normalne nechapem..
Užívaj si to 😉. Ja som si oddýchla až v robote. Zato teraz je úžasný chalan z neho 😊. Či vystrjaju, nespia, kričia alebo sú dobrucke, vždy ich budeme milovať nadovšetko ❤
kolko ma dieta?
Prvá dcéra bola ako anjelik oproti týmto dvom najmenším. Oni sú ako odtrhnuté z reťaze, blaznia sa, rehotaju, plaču, vedia si vydobyť svoje. Chodíme do kostola, radšej s nimi stojím vonku, lebo sa bojím, aby mi nevrieskali v kočíku. V utorok som teda musela ísť s nimi dnu, dcéra má prípravu na prvé sväté prijímanie. Nič som nerobila len "pssst, tíško, voda, chrumky, cumlík, drinkala som ich ako nejaká cigánka plačúce decko..." A keď sme vyšli vonku, farár mi povedal, že poslusnejsie deti v kostole nezažil. Že tak počúvali a zapájali sa do spievania 😃 že sú úžasné, a že ma obdivuje ako to zvládam s troma deťmi sama. Áno, môžem povedať, že mám super deti. A aj keby vystrájali, nespali, nejedli, nikdy by som nepovedala, že to deti sú zle. Treba vedieť zvládať situácie aj keď máme chuť niekedy plakať. Hlavne vtedy, keď sú všetci choré, ako teraz, a ešte aj ja. Najmladšia spí (nespí) celú noc na mne, lebo nevie dýchať, budí staršieho, on tiež chce byť pri mne, a ešte aj najstaršiu treba pomojkat, hoci má 12r, tak ma potrebu a aj ja, aby som ju pritulila, obzvlášť, keď je chorá aj ona. Čiže som hore od 4tej, nemám ani kávu dopitu, nič nerobím len odsavam sople, dávam lieky, tisim plač, chodím s lyžičkou za nimi aby aspoň niečo zjedli, večer sa modlím, aby zaspali do 20tej, nech môžem dať aspoň sprchu, lebo dva dni som zaspala s nimi.
Aj tak sa nesťažujem. Raz som mojej mame povedala, že nech sa nehnevá, ale neviem prísť k nej na kávu, ako kedysi, keď som deti nemala, teraz si rozmyslim, či idem rýchlo do obchodu, na ihrisko, či ich dať na dvor spať, aby som mohla popratat a navariť. Tak mi povedala, že načo mi bolo deti, keď to nezvladam. Že ona nás mala 9 a na všetko bola sama. Lenže ona mala mamu, otca, a oporu. Ja mám len deti a muža, ktorý keď nás chce uživiť, musí byť od nás mesiac.
V tom má pravdu, že ako som si zariadila, tak mám.
Ja sa nesťažujem, len si vyberám priority 😊😉
Ja napríklad som počas celého tehotenstva počúvala reči typu aby som sa ešte vyspala, že už sa nikdy nevyspim, že to bude hrozné, na materskej je strašná nuda a podobne. Čuduj sa svete, maly má 9 mesiacov a zatiaľ všetky noci boli viac menej v pohode, nezažili sme žiadne koliky, spánkové regresie a podobne 😊 doeta sme plánovali a aj keď pre mne tie prvé týždne boli náročnejšie v tom zvyknúť si na tu úlohu mamy tak čím ďalej to bolo lepšie a čas doma s malým si užívam…proste som sa tak nastavila, Ved pracovať budem ešte cely život teraz mám jedinečnú možnosť byt takto doma, užívať si malého ako rastie a robí pokroky 😊 a hlavne ja som už ku konci svoju prácu neznášala a bola som rada že som tam skončila kvôli tehotenstvu 😊 vôbec ale neodsudzujem ženy, ktoré práca baví a robia buď z domu popri dieťati alebo sa vrátia do prace skôr 😊 kazdopadne neznášam reči keď napríklad poviem že proste maly spi dobre, je to dobre doeta tak každý začne: no Ved počkaj keď príde toto a toto 🤦♀️🤦♀️
Ano moje dieta je velmi dobre, akoze sem tam sa nevyspim, ale inak je naozaj zlate . Proste radost s nim byt. Kludne od zaciatku. A to som robila s detmi, takze viem zhodnotit, ze ktore asi ake je.
Všetky deti su dobre...to az v dospelosti sa kazia
@hederamonstera akoze skor si uzivam, ze nemusim chodit do psychicky narocnej prace (pred materskou uz som bola vyhorena), hoci aj deti daju psychicky zabrat... A som rada za kazdy den s nimi a som rada ze ich vobec mam po troch potratoch a v takom vysokom veku... Nepisala som, ze som nevyspata, len to ze starsia spi v 2,5 rokoch menej ako napr v jednom roku (vo veku autorkinho dietata) a ja uz teda nevyspavam do deviatej, ale vstavam uz napr o siestej, lebo starsia uz nechce spat... Mladsia ma zatial v pohode spanok, vstavam vacsinou v noci len raz a potom az rano... No ratam s tym, ze sa to moze zmenit... A obcas ked je dobra konstelacia hviezd stihnem aj konicek - nieco usijem a pod, mam vacsinou take konicky z oblasti rucnych prac....
Ale aby to nebolo take idealne, tak najviac ma ubija odkazanost na inych... Nemam vodicak a asi uz ani nebudem mat lebo moj strach nedovoli... Cize som odkazana na manzela... No a tym ze byvame na stvrtom bez vytahu a ja po cisaraku este nemozem nosit tazke 'veci' (vajicko s mladsou, nosic zatial kvoli rane neskusam, 15kg starsiu, ktora uz sa chvala bohu naucila chodit po schodoch, ale obcas strajkuje), tak ked chcem ist von, tak tiez musim cakat na muza ci inu pomoc... Stahovat sa v blizkej dobe nebudeme... No a s jednym dietatom bolo lahke sa kamkolvek vybrat s kocikom hore dole po ihriskach, do mesta a pod... S dvomi to uz bude iny level... Ale aj tak som vdacna, ze ich mam... Je to tazke, je to vela sebaobetovania, ale viem, ze ked podrastu, bude to lepsie a ja budem mat viac casu aj na seba... Beriem to ako take obdobiee kedy musim zatnut zuby.. a ked uz tak cele rodicovstvo je istym sposobom masochizmus, stale sa budeme trapit kvoli detom, ked budu chore, ked sa porania, ked zidu nahodou na zle chodnicky, ked nebudu prospievat v skole, ked si najdu nesperavneho partnera... Ale napriek tomu nas bude tesit, ze ich mame... No a dost bolo tohto romanu 😁😁😁
Kazde dieta je ine, viem to aj podla mna a sestry, ze sme uplne rozdielne boli. Co mamina spomina, ze ja aka som bola dobra a sestra ta ako cert. Ono je to rozne a najma clovek nevie ako to bude, ktore dieta ake bude.
My mame dost narocne vsetky 3 deti..extremne narocny je prostredny,mal velmi vyrazny vzdor a teraz ako 7r. sme neustale na koberceku v skole..kazdy den nieco riesime..tak neviem,ci toto mam povazovat za extrem alebo to tak maju aj ine mamicky..v mojom okoli ziadna nema nejake vyraznr problemy s detmi..
Ja mám veľmi dobre dieťatko a to už má 2,5 roka a niekedy sa na ňu pozerám, že aký dar je pre mňa a ako veľmi ju ľúbim. Občas povystraja, ale inak je veľmi pokojná a rozumná. A každé dieťa je podľa mňa dobré 🙂
Tak väčšinou sem píšu baby, lebo sa chcú vyžalovať. Málokedy sa zakladá téma, aby sa niekto pochválil. Aj preto sa tu čítajú prevažne témy o problémových deťoch.
Vsak ma len rok 😃
@alanko20 @hederamonstera baby ja som nespala 3 roky vobec a 6 sporadicky. Syn nonstop plakal, potom nechcel chodit, potom krical, nechcel rozpravat, vsetkeho sa bal, jacal ako sirena pri kazdom kupani - pricom sa mu nikdy nic nestalo. Po klasickom 3 rocnom nespani prisli 4 roky vysokych horucok. No des. 🙄 reeeev ako na lesy kazdy bozi den tak do 4 rokov. My unaveni, vycerpani, susedia sa na nas nervozne usmievali lebo koli nasemu dietatu v noci nemohli spat. Cez den jacal sviatky, piatky. Prve roky s mojim dietatom boli doslova prezivanie. O nejakom uzivani sa mi ani nesnivalo. Ale teraz ma syn 9 a je to milionove dieta. Je ticho ako pena, vsetko zje, dobre sa uci, je hrozne hodny, oblubeny a bezproblemovy. Ja som stastna ako blcha. Teraz si materstvo uzivam. Ale vidim ten rozdiel v spravani mojho dietata predtym a teraz. Je to 100 a 1.
@kittykat22 nádej 🙏🤣 niekedy je to u nas v mnohom podobne.
Žiadne dieťa nie je zlé ani dobré. Každé dieťa má svoje obdobia. 😉
Moja malicka nespala vobec,tym myslim,ze prve styri mesiace mi hadzala 5-10min spanky,v noci “zavesena” na prsniku,postupne sa to zlepsovalo po 4 mesiaci a stale sa vie zobudit v noci aj 3-4krat,cez den nie je so spankom kamoska vobec,ale je velmi sikovna,vnimaja,napreduje,pohra sa aj sama ked musim nieco robit,na vsetkych sa smeje…jej spanok som riesila iba kvoli tomu,ze mi uz bolo luto,ze nespi,je unavena,ale nikdy nikdy nikdy som nepovedala,ze mam zle dieta a ani si to nemyslim. Zatial,co ine matky riesia separacne uzkosti,plac atd,my zatial klop klop nic take a to sme nonstop niekde,s niekym,hocikto si ju vezme,hra sa s inymi detmi a pod,ja kludne mozem ist na nechty,kozmetiku,kavu,nechty,k lekarovi a na mna si velmi ani nespomenie😄😄 (pfuj,pfuj,nechcem si to zarieknut). No a tiez nechapem matky,ktore tvrdia o svojich detoch,ze su “narocne” casto len preto,ze si viac zive. Za mna je to narocne,ak je babo chore/postihnute a tak,ale nie ak je to normalne dieta,ktore vsetko skuma,no niekto hned z neho urobi ´narocné´…
Ja mam skvele deti. A ano suhlasim, ze skor je to o nataveni mysle rodica ako o tych detoch, a ako vie ten rodic s dietatom odkomunikovat problem, vyriwsit danu situaciu. Znama na dievcatko, zlate mile, a ona sa stale na nu stazuje, uraza ju.
A co z duse nenavidim, ked sa ma ludia, aj dokonca raky co nepiznam, pytaju ze ci deti posluchaju, ci su dobre, alebo ze daco by mali robit uz a nerobia- napr v roku a pol papa rukou a ak lyzickou viac je na zemi a niekto povie ze naschval rozspya ze mu to nemame dovolit. Alebo ked moj muz rozprava o detoch druhym.ludom take ze nevie, neposlucha, nechce...

Ja mam prve dieta, ktore sa uz narodilo vychovane, samostatne. Od zaciatku len spalo a papalo, vzdy som sa zobudila rano vyspata, este som aj cakala, kedy sa to xobudi. Nikdy neplakalo. A to ani, ked bolo hladne, ani ked lekarka brala krv. Od prvej triedy len same 1, naj topka triedy a sutaze. Rozumie si dobre len s despelymi, ma viac rozumu nez ktokolvek a pripadne iba so samymi jednotkarmi. Moje druhe dieta je za 4 deti. Mam a obsiahla som pri nom vsetko, co pri prvom nie. Ani raz vyspata, ani raz najedena. Dobrdza ta 24 h vkuse, nebudes dychat. Modlis sa, ked konecne ide niekam prec od teba. Spolocne s prvym dietatom vychovavame druhe. Zial, priroda to takto zariaduje, jedno take, druhe take, vlastnosti kazde ine, parametre kazde ine, ale ja mam dva extremy.