Je tažko v dnešnej dobe mať 3 deti?
Uvažujem totiž o 3. kusku ale neviem.Mam už dva -syna 10 a dcérku 6 .Ma niekto taku vekovu hranicu? 🙄
Debatuje sa tu o 3-tom dietati...... Myslim, ze 3 deti su absolutne v pohode...da sa to zvladnut aj financne, aj psychicky (dufam) 😀
Ja len zabrdnem este...pre mna je vsetko v pohode, ak ma rodina do tych 5 deti.... Ak uz to je viac ako 5, tak tam sa ozaj obavam ako je to mozne zvladnut tolko deti po financnej stranke a nakolko sa dokaze rodic "rozdeli " medzi vsetkymi detmi- laska, pozornost, opatera, pomoc v skole....
Vela ludi vzdy pise, ze starsie deti pomozu s opaterou a domacnostou.... Podla mna vsak kazde dieta potrebuje, aby sa mu dostalo pozornosti od mamy a otca... SURODENEC nie je rodic....nema plnit povinnosti rodicov...
Preto mam velke pochybnosti o tom, "do akej miery" dokazu rodicia naozaj "vychovavat" svoje deti vo "velmi-velmi pocetnej rodine" 😒
my by sme ani na 2nemali nechapem ako to ludia zvladaju
Moja mama porodila 4 deti za 4,5 roka a vzdy hovorila ze najdrahsie je mat jedno dieta, pretoze mu takisto kupis kociar, postielku, kompletnu vybavicku... pre ostatnych uz mas vsetko pripravene takze prichod dalsich deti si uz nevyzaduje extra velku financnu investiciu. A si myslim ze mat x deti nikdy lahke nebolo ani nebude, ani financne, ani psychicky, ani fyzicky, proste je to jedno ci v dnesnej dobe alebo inej. 😉
ja si myslim, ze financie su VELMI dolezite. Preco vznika tolko rodin co ziju z vyplaty do vyplaty? preco sa robia zbireky pre deti aby mali zosity, skolske tasky do skoly, darceky na Vianoce? kolko deti nema co na seba obliect? Z lasky sa veru clovek nenaje ani neosati. Staci aby prisiel rozvod, necakana smrt rodica, dieta ktore sa narodi chore, vytopeny neobyvatelny dom, a financie su prec. V dnesnej dobe deti si potrpia na znacky (co na vine su rodicia ked im od narodenia vstepuju do hlavy ze bohatstvo sa zaklada na znackovych veciach) ked ich ine deti nemaju tak ich sikanuju, vysmievaju sa. Ako sa citi rodic, ktory nema peniaze na znackove oblecenie a dieta nosi onosene par rocne po 2 detoch? Dovolenky? kolko ludi vycapi fotky z dovolenky na internet len aby ostatny ludia vedeli ze boli niekde pri mori? Kolko ludi na tu dovolenku nema ale musia ist pretoze kamaratky boli tak oni napchaju deti do 20r. auta s konzervami a stanom a idu k moru aby aj ich deti sa mohli pochvalit? Dokonca poznam pripad kde na dovolneku k moru neboli peniaze tak supli deti do auta isli na Zemplisnku Siravu a povedali detom ze su pri mori.
Co sa tyka fyzickej schopnosti postarat sa o deti tak tiez je to individualne, zalezi ci je niekto po ruke z rodiny kto moze postrazit deti ked zena chce ist k dr. alebo ochorie, tiez v akom zdravotnom stave je zena. Niekedy boli velke rodiny, ale tam sa deti starali same o seba, rodicia isli na pole pracovat, neexistovali ziadne treningy, kruzky po skole ( chcela by som vidiet zenu ako rozvaza 6 deti kazdy den na kruzky) bolo normalne ze oblecenie sa nosilo po starsich surodencoch, kazde decko nepotrebovalo laptop, mobil MP3,
Kazdy musi zvazit individualne.
ja som vždy chcela aspoň 3 detičky, ale momentálne sa musim uspokojiť s 1 dcerkou, lebo viac financii jednoducho nieje ☹ ale dufam, že v buducnosti ešte budu (aj deturence aj peniažky 🙂 )
je to len o chceni, ak ho chces, zvladnes to a oni maju tiez lahsi zivot neskor, ked si mozu pomahat navzajom, nehovoriac o tom, ze aj Tebe, ked budes stara, mozu si ten udel medzi seba rozdelit, tak ako sa teraz o moju babku staraju jej styri deti, pekne sa striedaju.
uff,je to isto zaberačka,ale ak máte financie a niekoho kto pomôže,prečo nie???
Ja som šťastná ,že čakám tretie dieťa a plne si uvedomujem čo ma všetko čaká,po všetkých stránkach,vôbec neriešim veci dopredu na 10 rokov ved sme rodina (mama,oco,deti)a držíme spolu.
my mame 3 milačkov a nedali bi sme ich za nič na svete .stale som tužila mať veľa deti ,nemáme peňazi na zviš ,ani pomôcť nam nema kto večšinou som z deťmi sama,ale snažim sa im dať všetko čo môžem ,ľubim ich a preto ich mam
ak by som mala fungujucu rodinu, normalnu financnu situaciu, starych rodicov, ktori by sem tam vypomohli, mala by som aj 4... Ak sa na to citite, sla by som do toho 😉
to nemoze nikto vediet,ako na tom ste,ci financne,zdravotne atd.mne stacia aj dve zo zdrav.dovodov,niekto si trufne aj na 4,zalezi od rodiny,kazda je na tom inak. 😉
Mám síce detičky len dve, ale predpokladám, že to nie je konečné číslo 🙂 počkám, kým vyrastú, a hádam pribudne aj sestrička 🙂 u mna zas hrajú rolu aj zdravotné dôvody, ale ak si zdravá, máš dobrého manžela 🙂 tak prečo nie? 🙂
Nie, nie je!!!!!! Pre vsetky maminy je to krasne!!!!!!!! Ja som vzdy chcela tri deticky. Teraz maju 5 / 3 / 1 rok a uz muza lamem na stvrte. 😎 😎 A urcite nesuhlasim s nazormi matiek ze ked je vacsi vekovy rozdiel, deti ti s vychovou pomozu!!!!!!! Deti su deti a nie vychovavatelky, au-pair alebo nahradne matky!!!!! 😠 😠 😖
Financna stranka dolezita je, ale urcite nie najdolezitejsia! Ide o to, na kolko sa citite vy. Ja hovorim z nasho pohladu s dvojrocnymi odstupmi, je to narocne pre rodicov aspon pokial nenastupia do skolky. Ale starsi dvaja sa mi uz krasne sami zahraju, v zivote som od nich nepocula 'maminka ja sa nudim, pod sa so mnou hrat'
a čo dnes nie je ťažké 😅 , my by sme chceli tolko detí, ktoré budeme vládať dostatočne zaobstarať.. zatiaľ vládzeme dve.. 😀 😀
Ja som vždy mala predstavu, že budem mať dve deti krátko po sebe a keď budú mať tých 10-13 rokov, dám sa na tretie. Realita je taká, že mám dve detičky s 1,5 ročným rozdielom, dcérka má 10 mesiacov a môj vnútorný pocit mi tvrdí, že už sme komplet. Dnes je ťažká doba a radšej budem mať dve deti, ktoré majú čo potrebujú, prípadne aj chcú, ako tri a už by sa navzájom uskromňovali. Chceme s manželom dať im čo najviac čo sa týka štúdia aj zabezpečenia do budúcnosti. Pri viacerých deťoch by to už asi nebolo možné. Čiže u mňa dosť hrá rolu finančná stránka a tiež asi nie som až tak silno materinsky založená, ako som si o sebe myslela. Proste aj ja som človek a na kooopec rokov sa obetovávať, nikam neísť...asi to nie je pre mňa. Ale to je úplne individuálne. Takže treba robiť ako cítime🙂
Ja by som práveže v provom rade hľadela na financie, pretože mať deti nie je len o radosti a túžbe po nich ale aj o tom že jednu dobu predsa vyrastú( nie len že však mám veci po dvoch deťoch a tretie už niečo podedí..to nie je len o pár rôčkoch, ale to hádam nemusím hovoriť🙂) a budú potrebovať adekvátne vzdelanie, a živiť 3 deti na vysokej škole...no žiadna sranda. 😠 Áno, deti sú krásne, sú požehnanie ale pre mňa je priaorita a aj bude to, aby som im mohla dať to najlepšie a čo najviac. Takže niekedy menej je viac ako sa hovorí.
Teda súhlasím na 100% s @lili777 🙂 Lili sme si dosť podobné..ale treba uvažovať racionálne a kráčať s dobou ktorá je bohužiaľ čoraz ťažšia:(
Ahoj ja mam dvoch syncekov a cakame tretieho 🙂
Ale nemam az taky velky vekov.rozdiel 🙂 prvy ma 5rokov druhy bude mat 20 mesiacov buduci tyzden a ked sa treti narodi tak druhy bude mat 22mesiacov.. Ale co chcem tim povedat ze to stoji za to mat velku rodinku lebo vsetky nase deti sa kazde rano nasackuju k nam do postele a mojkaju sa ku nam 🙂
Ale asi by sme potrebovali vetsi postel aby som my s tatinom nepadli dole z postele ked my kazdy lezime na okraji a deti u prostred 🙂
@vikusik záleží od tvojich nárokov. Predsa len 3 deťom nekúpiš to čo jednému. 😉 Prečo nie? Keď chceš tak šup do toho,ale pozerám že máš ešte malé deťúrence tak by som trošku počkala. Ale ťažko radiť,každý najlepšie sám vie čo chce.
Ja mám doma jedináčika a neviem si predstaviť 3 deti. 🙂 Mne úplne stačí ona. 😉 Teraz má 13. A pokúšame sa o druhé miminko. 😉 A to by nám úplne stačilo. 😉
@tina_22 prečo by mali rodičia jedináčikov vychovávať tyrana? 😕 😕 😕Nechápem 🙄
mám tri a je to veru niekedy ťažké,ale len preto,že medzi druhým a tretím je malý vekový rozdiel...ty už máš veľké deti,tak to by nemal byť problém 🙂 🙂
a čo sa týka financií....poviem len jedno,uvidíš čo všetko nepotrebuješ a máš to.... 😀 😀 😀
Všetko sa dá,len treba chcieť. 😎
Položila si otázku, na ktorú ti podľa mňa nikto nedá správnu odpoveď, len ty sama (s manželom, samozrejme 😉 ). Ty musíš vedieť, či sa na 3. dieťa cítiš, ty musíš vedieť, či ho dokážeš finančne zabezpečiť a len ty musíš vedieť, či to zvládneš. Každá rodina je jedinečná, má iné finančné zázemie, iné potreby, iné očakávania......
@minnie55 presne moje slova 😉 kazdy si to musi zvazit sam, ci to zvladne....
bavíme sa tu o treťom,moja babka mala 12 detí 😉 poskromne vychovala ,ale sú z nich ľudia ako sa patrí,nie bohatí,ale dobrí a podporujú sa ako rodina 😉 ja mať tak dnešný rozum,tak máme dve,potom odstup a znovy dve po sebe....mám tri a kedže nie som najmladšia,tak to aj tak ostane,som spokojná
tina_22 divny nazor na jedinacikov .... keby sme neni na fore , asi by som ta niekam poslala ... ale budem slusna a nebudem ta radsej komentovat ..... ja si myslim ,ze kazdy nech ma deti tolko,kolko zvladne ..... a chce 😉
Ahoj,mám tri dcéry a som šťastná,jedna má 24,druhá 21 a tretia 8 rokov.Tá najmladšia sa narodila,keď som mala 41,5 roka.V dnešnej dobe sa rodia na 90% tzv. krištáľové,alebo dúhové deti.Veľa nás naučia a keď im dôverujeme a berieme ich ako seberovného človeka dajú nám toľko lásky,že ju môžme pokojne rozdávať ďalej a svet aj život sú nádherné.Ak to tak cítiš,že to tretie dieťa túžiš mať,tak Život to zariadi tak,aby si vždy mala ty aj tvoja rodina,všetko čo potrebujete,aby ste boli spokojní a šťastní.Sama to prežívam,viem o čom píšem.Želám ti veľa lásky .
mame tri deti, zatial dedia oblečko aj hračky jedna po druhej, ale je mi jasne, ze ked budu vsetky chodit do skoly, tak to zacne byt financne narocnejsie... ale potom zase budeme (snad) zarabat na ne dvaja 🙂
ja sa na to ale pozeram aj z tej druhej strany - ak to bolo v rozpravke o troch grosoch - teraz jeden dukat davam a ked budem stara, tak mi ho deti budu vracat 😀. Takze ked budem mat 70 rokov a konecne budem mat narok ist do dochodku - a SP mi napise, ze zial, nie je ho z coho penziu vyplacat, tak sa na mna poskladaju tri deti a nebuidem visiet na krku len jednemu ;-D
Ja by som este tiez chcela 3 dieta,ale niekedy ked mam dost tak si netrufam 😀 ale myslim,ze ked je clovek menej narocny cize deti nemusia chodit od mala v znackovom obleceni a dostat hned vsetko po com zapistia tak sa to da,a samozrejme musi byt podpora od muza a kto je veriaci tomu da aj viera silu to zvladnut 🙂
My sme tri, ja som najmladsia, a od sestier som mladsia o 8 a 7 rokov.. Vsetci sa o mna starali 🙂))) no a teraz je to parada, vsetky mame svoje rodiny, rozdiel necitit (vlastne ani nikdy nebolo), nase deti sa maju radi a je nas vela co je tiez fajn 🙂 moja mama hovori ze dve deti mas jedno za seba a druhe za manzela a to dalsie treba aby nas bolo dost ;) tvoje dve deti ti uz budu pomahat s malickym.. Ak zvazujes a chces tak treba ist do toho ;)
Ahoj ja síce budem mat len prvé bábetko ale chcem sa s tebou podelit o skusenost pretože moj priatel je zo 6detí..a so všetkými(aj so svokrou)mám velmi blízky vztah takže viem ako to tam prebiehalo...viem že to nemali lahké,,ale kedže je ich via pomáhaju si ako sa len dá..či finančne alebo morálne.. 🙂 keby to aj mne finančná situácia dovolila tak yb som chcela 3deti lebo ja osobne mám len brata(s ktorým nemám dobrý vztah)a myslím že keby tu bol ešte 3surodenec bolo by to iné lepšie,,mne sa páčia viacpočetné rodiny,,mslím že ak máš také pocity že do toho s mm chcete íst chodte do toho,,,myslím že aj ta finančna situacia sa da zvladnut(ak nieje niaka kritická)pretože sa stretávam so ženami ktoré tužia po 1 a nemožu mat,,,dieta či je 1 alebo 10je to požehnanie... 🙂 prajem vela štastia
aj ja mam doma tri ratolesti pre nas je to velmi financne zatazujuce no nemeila by som to za nic najhorsie je ze deti byvaju casto chore a vtedy je to nezvladnutelne niekedy si pripadam ako na pokraji zrutenia nevladzem totalne nic na deti som takmer sama urcite trbe zvazit PRE a PROTI keby bolo viac penazí privítala by som este sestricku stale som tuzila mat 4deti

My s manzelom velmi tuzime po velkej rodine, manzel chcel 4 deticky, ale budeme neskutocne stastni ked budeme mat 3. Uz jedno babo je pozehnanim a tri to je neskutocne stastie a treba si ho zazit. Aj ked oni budu velkí, tak budu tu jeden pre druheho. Jedno babatko je velmi malo. Ci sa nam podari aj 4 to netusime, ale ak zdravie a peniaze dovolia, preco nie 🙂 , do 35 si trufam. Len ja som na deti sama od rana do vecera, pomoc od rodiny ziadna, takze si myslim, ze tri mi budu bohato stacit 🙂 ale kto vie 🙂
Tak ti prajem vela stasticka a urcite ak ti nebrania financne dovody chod do toho 🙂 🙂 🙂