icon

Je v poriadku, keď sa dvojročné dieťa hrá so šrobovákmi?

staso
17. aug 2021

Zdravim Vas, som otec a chcem sa opytat, ci je podla vas v poriadku, ked matka sa nechava hrat svoje dieta so skutocnymi srubovakmi. Som zufaly povedal som jej to sto krat a ona sa mu necha s nimi hrat. Pridem domov a beha si dieta so srubovakmi, kde si moze vypichnut oko sam alebo niekomu inemu.
Nemyslim si, ze je velky rozdiel medzi srubovakom a nozikom, kde oboje su pre mna neprijatelne a som zufaly, ze vzdy po case mu ich da naspat.
Nikto jej to nedohovori a nechcem, aby sa stalo nestastie.

karhu
•
17. aug 2021

tak ich schovaj, hadam mu nepojde kupit dalsie

belllinka
•
17. aug 2021

@staso Kup mu pekne hrackarske naradie

anjelicek26
•
17. aug 2021

@staso hrat sa ano - ale sediet, nebehat, pod dozorom. Ak sa jedna o tvoju zenu, tak si sadnite vecer v klude a vysvetli, ze sa o dieta bojis, a nie neprehanas - skutocne su to riskantne veci, ak s tym beha a to v akomkolvek veku. Ani sa nepytaj a kup dnes v draciku pekne hrackarske naradie s prislusenstvom, mal by byt spokojny aj mama a aj dieta. Je pekne, ze ho to bavi, moji chlapcov to tiez v tom veku uz bavilo... sedeli pri mne a robili si svoje od malicka, ale mali to "svoje" naradie samozrejme... tato pilil - oni "pilili", tato vrtal - oni "vrtali" svojou hrackarskou bosch vrtackou... a bavilo ich to velmo.

julia2018
•
17. aug 2021

Aj môj sa hráva so skrutkovačom, kladivami, pilnikmi, dlatami a kadečím. Ja v tom nevidim až taký problém ako ty. A teda vie si nozikom odrezať kúsok masla. A tiež v tom nevidim problém. To dieťa nie je snáď dementne, aby si zámerne vypichlo oko, či sa porezalo. Prečítaj si napríklad Koncept kontinua.
A ešte máš ďalšiu možnosť, keď si taký zúfalý, tak zostaň sám s dieťaťom doma a ženu pošli do prace ;)
Ale v jednom súhlasím s anjelicek, jedno je keď napr. matka spita chrápe na gauči a decko neriadene behá po byte a vari si samo sunar(zažila som) a iné keď sa dieťa pod dozorom hra, napríklad i s tým nozikom.

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
marzuz89
•
17. aug 2021

@staso nas v tomto veku tiez uplne v pohode pouzival realne srobovaky a kladivko, pod dozorom popri praci manzela. Volne dostupne ich ale nemal a uz v ziadnom pripade s nimi nebehal. Aj noznicky pouziva, ale behat s nimi nesmie, ked ich prenasa, nosi ich spickou dole, tak sme ho to naucili.

Takze srobovak nie je sam o sebe nebezpecny, nebezpecna je nedbalost rodica. Zalezi, co popri tej hre so srobovakom robi manzelka. Ak necha dieta bez dozoru, je to samozrejme nebezpecne a to by som nedovolila ani ja.

pribinak
•
17. aug 2021

Odlož preč, keď prídeš s prace, tak to vyber daj dieťaťu a spoločne niečo zmajstrujte
Aby dieťa bolo spokojne. Myslím že umelohmotné ho už nebudú zaujímať

galganka
•
17. aug 2021

Milý starostlivý ocko. Tak si s tým dieťaťom sadni, je aj tvoje a pošróbujte spolu. Ukáž mu, čo sa môže, na čo dať pozor, zmontujte spolu niečo, rozmontujte... a potom môžete plynule prejsť na nožíky. Začnete príborovým, namaslujete rožteky.... do toho, drahý rodič.

miniminka
•
17. aug 2021

@staso aj nas sa hra s naradim, davam vtedy pozor, hoci stat sa moze hocico. Kupili sme detske naradie ale to ho nebavi. Tak len oci na stopkach a eliminovat prilezitosti na hranie sa s tym

sapetka
•
17. aug 2021

@staso zdielam tvoj nazor. Ja by som urcite nedala dvojrocnemu decku srobovak a dalsie naradie na hranie , detske ano ale naozajstne nie..

gleep1
•
17. aug 2021

Áno je to v poriadku. V tom veku je v poriadku keď dieťa učíš rezať reálnym nožikom a učíš ho že je nebezpečný a že sa s ním dá poraniť. To iste môžeš robiť ty so srobovakom, naučiť syna aby bol s ním opatrný.
Tvoja žena venuje svojmu synovi 100 krát viac času a pozná ho 100 krát lepšie než ty. To je dôvod prečo ho nechá hrať sa s nimi, lebo pozná jeho schopnosti. Ty radšej než tu nadávaj, chod za synom, uč ho a spoznávaj aj ty.

janinah
•
17. aug 2021

Pracujem s úrazmi oči aj u detí.Po operácii by ti rodičia dali 100 x lepší pozor a 100 x viac preventívne by rozmýšľali.ale už býva neskoro....

sipopa
•
17. aug 2021

vyskusajte skor kupit take umele, hrackarske. predsa len je tam mensie riziko urazu ako pri klasickych srobovakoch, tam by som asi neriskovala, ked sa mi dieta s tym postavi a zacne utekat, ze by na to nestatnou nahodou spadlo

ivangeline
•
17. aug 2021

Podla toho ake dieta. Nas ma 2r a 8m. Vie srubovat,pilit a vrtat... NAOZAJ...srubovat,pilit,vrtat,brusitkrajat,vysavat... je to sikovny chlapec,ktory malokedy robi vilomeniny... rad pomaha tatovi..a ma aj vlastne akoze srubovaky a auta,ktore vie zlozit a rozlozit.. Za to malej,ktora je ina povaha,do ruky moze len umele a pozerat sa.. :D :D Ale jasne,ze aj maly uz mal zo 2 nehody...ale nic hrozne.. Ruka pod vodu a bolo dobre..no su pravidla,nebehat s vecami,na mieste sa hrat,pod dozorom..

kitycat
•
17. aug 2021

Vsak on by sas deckom a sroubovakom vyhral, ale maly pribwhne s naradim v tuke a jemu sa jezia vlasy. Kup malemu hrackarske, manzelke nevi co pomoze... Kup popcorn a pusti jej video s urazmi deti.

A vecer sa prehrate ty s ozajstnym a maly s hrackarskym. Tiez nechapem tvoju zenu, ze ho svtym necha pobehovat... Ma vsetkych 5 pohromade?

vilma7
•
17. aug 2021

Určite len s dozorom, kúpiť synovia nejaký detský kufrík s náradím a otrieskaj ho rovno žene o hlavu 🤪

margaretka_
•
17. aug 2021

Nasi sa tiez hraju s realnymi vecami, ale pod dozorom, ucia sa ako to drzat, nebehat, ako sa s tym pracuje a tak. A nas ani nie 3 rocny uz vrta naozajstnou vrtackou, ale tiez pod dozorom samozrejme. Ak klince pribijaju, aj pilkou môžu rezat. Starsi 5.5 rocny aj kosi kosackou

tosomja
•
17. aug 2021

Nás rok a polročný syn chodí s mužom "opravovať" auto, dá mu kladivo, skrutkovač, skrutky ...pod dozorom. Nemôže s tým behať, sedi pri hre. Tak isto sa môže stať nešťastie v kuchyni s varechou, dá do úst, nabúra a napichne sa. ...aj žena aj ty ste zodpovední za deti. Hádam mu nedá niečo zámerne. Ak sa ti to nepáči, odloz si náradie, kde nedotiahne ani žena.

mamamasama
•
17. aug 2021

@ivangeline u nas rovnako..pekne si od roka a pol kraja banan, natiera nozom maslo; srubuje, ale vzdy pod dozorom 🙂

zuzuliatko18
•
17. aug 2021

Aj moj rocny rad skuma moju "babsku" sadu srobovakov, ale Bez dozoru by som mu ich nedala, je to vymyselnik. No ukazujem mu, ako s nimi narabat. Obvykle menime baterky v hrackach.

mandarinka555
•
17. aug 2021

Ale ste mu "naložili" , lebo sa opovážil sťažovať na ženu ☹ Ale keby sa žena sťažovala na chlapa, že dal decku náradie, ukameňovali by ste ho, že aký je to nezodpovedný hajzel...

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•