icon

Kamarátka sa stále vychvaľuje aké má dieťa

domin_ka
25. feb 2022

Ahojte Maminy,
Mám kamosku, no od určitej doby sa stále vychvaluje ake ma šikovne dieta čím poukazuje na to , že moje je horšie .sú toto rovnako starí . Jej dieta spi v kociku , moje ani omylom , jej dieta vie už chidit moje nie, jej dieta prespí noc moje je 8000x hore a trápim sa s tým spánkom od narodenia . Keď jej pošlem nejaké video čo dokáže maly tak mi odpíše len že “to už vie dávno jej syn “ a podobne . Rovnako vždy hovori ako si užili vonku 2hodiny v kociku hoci vie že mne nechce ani za bdelého stavu byt v kociku .viem že by som si to takto nemala brat, ale fakt ma to trápi , pričom ona je jediná kamoska čo mám na blízku ale po každom stretku obviňujem seba aj malého aki sme hrozní a viem že to nemám robiť .

Strana
z2
mina17
25. feb 2022

keď sa tak chvali alebo že vie jej syn niečo čo tvoj nie tak to znamená že raz sa mu niečo podarilo .... mám kamaratku synovia sú skoro rovnako starý nikdy som jej nepredhadzovala že môj syn niečo vie ani ona mne môj vedel prvý sedieţ prvý stáť zato jej začal prvý chodiť rovnako dlho ich učíme na nočník môj to nevie jej je už bez plienky noa čo? veď každý má svoj rozum ... ani identické dvojičky sa nevyvýjaju rovnako.... porozprávaj sa z ňou ak je kamoška pochopi ťa že sa trápiš ak z tým neprestane nieje to kamoška

mariejenka
25. feb 2022

A o inom ako detí sa nebavite? Mam kamku😊od plienok,a deti mame rovnako malé/veľké, prvú polhodinku sa porozravame o nich,pochválime sa navzajom,zanadavame si tiež,a potom uz nechceme o deťoch ani počuť...😃 Najlepšie návštevy su,ked manželia naši vezmú deti dopreč 🤣 hoc len vedľa do izby alebo von. A uz sa bavime o nas,o chlapoch jak nám žerú nervy,pečienky ...o tom kto,kde,chskym😅Keby mne non-stop niekto,a moj toto,a moj tamto končím debatu...

dada0902
25. feb 2022

Ja by som si ju nevšimla niektoré deti sú šikovnejší v tom iné v inom tvoje môže byť zachvíľku šikovnejší než to jej viem ze to není bohvie co počúvať keď sa niekto takto vychvaluje možno to zachvíľku bude iné a tvoje začne obiehať to jej určite potom jej nedávaj pocítiť ten pocit ako sa vystatovat lebo to dokážu len bezcharakterny ľudia
Užívaj si maličké a nie nejakú kozu ktorá sa hrá len na kamošku 💓💓 určite by som jej tiež nehovorila nové veci co dokáže a ani by som sa jej nepýtala co dokáže jej dieťa lebo tak sa vyhnes chvaleniu a posmechu

lujza123
25. feb 2022

A ešte niečo ma napadlo k tej chôdzi. Mam kamošku ta bola tiež doslova nešťastná ze jej 1,5 ročne ešte nechodí pritom vôbec nevnímala akú neuveriteľne skvelú jemnú motoriku ma jej drobec, že začína zrozumiteľne rozprávať... Proste obrovské pokroky ktoré zbytočne zatienilo nejaké chodenie.
Tak isto to bude aj vo vašom prípade, na milión % je zas tvoje dieťatko v niečom popredu oproti tomu jej.

ankare
25. feb 2022

@domin_ka odstrihni sa od nej, mne tiež mamy géniov lezú na nervy. Každe dieťatko je výnimočne. Držím palce!

tehula2016
25. feb 2022

@nevenka moj syn zacal rozpravat ako 3 rocny..dovtedy ani tuk..ale teda rovno cele vety..za polroka tak dobehol svojich rovesnikov ze verbalnym prejavom zrazu ostatni zaostavali..a to mi mamicky v skolke dohovarali logopeda, lebo ved ich syn/dcera rozprava od 1,5 roka..ked uz boli predskolaci tak ten rozdiel v komunikacii mojho syna a ostatnych bol vyrazny..ja hovorim ze on bude urcite moderator 🙂 .. ale zas aby som ho len nevychvalovala, ma rezervy v sebaobsluhe, je vecne rozgajdany, zabuda, straca veci, pomaly sa oblieka, stale ho treba upozornovat lebo mu cely den len usta chodia a nerobi to co ma..on je taky paradox ze pozna vsetky vlajky sveta ale nevie si poriadne utriet zadok 🙂

ailiba
25. feb 2022

@domin_ka každé dieťa je v niečom lepšie a v niečom horšie. Niektoré detičky sú náročnejšie... Ale každý má dačo, skôr, alebo neskôr. Nikto nie je dokonalý. Ale sú rodiča, ktorí považujú svoje dieťa za úžasné, nech urobí hocičo... Netreba hneď všetkému veriť.
Ale určite sa s ňou porozprávaj a povedz jej o svojich pocitoch, keď za to stojí, tak ta pochopí.

gir
25. feb 2022

Ja by som jej tak s úsmevom povedala, že moje prišlo z pôrodnice pešo a s prečítaným Hamletom pod pazuchov 😉

annelise17
25. feb 2022

@domin_ka po prvé, teš sa, aké máš úžasné dieťa a po druhé, kamošku schlaď alebo sa s ňou nestretávaj, načo ti je kamoška, v ktorej spoločnosti sa cítiš zle a frustrovane?
Deti nie sú roboti, nebudú podľa tabuliek, každé je jedinečné a úžasné presne také aké je. Kvôli tomu, že tebe nespí v kočíku a jej áno sa nedá povedať, že má lepšie dieťa a podobne, ani to že jej dieťa niečo vedelo skôr, neznamená, že je lepšie. Znamená to len toľko, že sa naučilo niečo skôr, tvoje dieťa môže byť zas rýchlejšie v niečom inom 🤷‍♀️ držím palce 🍀

janickacrazy
25. feb 2022

@domin_ka potvrdzujem teóriu, že nespave deti sú veľmi pohodlné inteligentné, môj druhý syn bol extrémny nespavec, teraz je piatak na ZŠ a veľmi šikovný, takisto neter ťa kočík nechcela ani vidieť a spat tam už vôbec, teraz je najúspešnejšia študentka na ťažkej VS, takže pozdravujem tvoju "kamošku"

lenkakamen
25. feb 2022

@domin_ka nekontaktovat sa...mas po probleme...

emamonika
25. feb 2022

@domin_ka poviem ti jednu dôležitú vec dakuj bohu že máš krásne zdravé dieťatko
Povedz mu ako ho miluješ a že si stastna že ho máš a že je najúžasnejší človiečik na celom svete ❤️ Nič viac ti netreba

nwnw
25. feb 2022

@domin_ka odporucam zrusit kontakt avenovat sa dietatu. Ked si ty v strese, tak to prenasas na dieta.
PS: z mokej skusenosti z okolia tie deti, ktore nespali, neobsedeli a celkovo boli narocne su sikovnejsie aj na ucenie aj v sportoch. Nezifat a doverovat dietatu.

ls85
25. feb 2022

@domin_ka je dokazane, ze narocne deti su v buducnosti velmi inteligentni ludia a to by som jej just povedala, nech sa trosku schladi 😄 a co, ze ma dieta pre zaciatocnikov? Asi by ine nezvladla, ty si silna mama a preto ta taketo reci nech netrapia. Tiez mam taku jednu podobnu kamosku, ja si z nej prd robim. Nech si trepe.

nevenka
25. feb 2022

@tehula2016 do bodky suhlasim s Tebou a akoby si opisovala nasho syna 😅🤣. Podla ucitelky aj vychovavatelky "ma svoje tempo", taky smatlosko je, zabudne dazdnik, mikinu mu niekto zobral, po prezuvky sa vracia z pol cesty a tak...ked sa umyva, zabudne, ze si ma umyt "vsetko" a tak. Ale srdiecko na dlani a jazyk na spacir. A matika mu ide, fyzika, logika.

domin_ka
autor
26. feb 2022

Ďakujem Vám žienky za milé komenty 🙂 ste super

sisi2212
23. jún 2022

@domin_ka vies co, ja by som ju skusila trosku zrkadlit, urcite je nejaka oblast v ktorej si na tom lepsie ako ona zasa ty a tiez by som jej zacala stale omielat toto a videla by si reakciu, ci by sa jej pacilo, keby sa ty niecim vychvalujes, mozno by potom skoncila alebo by usekla kontakt ona, lebo by zasa nechcela pocuvat tiez vychvalovanie …. Ja som mala kamosku, ktora tiez stale porovnavala, moje uz toto a moje to robilo davno, atd atd …. A tak som si povedala, ze ju zacnem zrkadlit, rozmyslala som, co by som mohla ja pouzit ako vychvalovanie a bolo to teda z ineho sudka, my sme stale niekam chodili na vylety a oni nic, tak ked zacala predo mnou, te moj uz to robi davno a tak, ja som zacala, jeeej tento vikend ideme tam a tam a vy co a neboj sa, hned prestalo vychvalovanie, redukoval sa kontakt, lebo zrazu ked mala ona pocuvat vychvalovamie druheho, to uz sa tak nadsene nestretala a teraz mam kamky s ktorymi sa nevychvalujeme pred sebou ale normalne komunikujeme a nepotrebujeme sa predhanat …. Cize asi zvazit aj, ci je az taka kamka, ked ma potrebu sa povysovat v niecom ….

scorpionflower1
23. jún 2022

@domin_ka a za to je jej dieta sikovnejsie? Zato, ze spi v kociku? 😀 ty vole...ja zasnem...moje dieta nespalo v kociku nikdy. Niektore deti to preferuju, ine nie. Moja dcera prespala prvykrat noc v 2 rokoch. Najdi si prosim ta inu, ineligentnejsiu kamosku.

Strana
z2