icon

Kedy by mali chodiť deti spávať?

babulka82
18. jan 2015

Mam na mysli deti od 3-6 rokov napr.Nie uplne maličke? Ja davam tak max. do 9 hodiny ,niektore kamošky aj o 11,nieje to neskoro? 😒

Strana
z2
muffinka8
19. jan 2015

Načo riešiš kamošku.
Každé dieťa je iné. Niektoré zaspia o siedmej, iné o desiatej. Každé má iný denný program, tak načo táto debata? Hlavné je aby bolo dieťa počas dňa spokojné, plné energie a zdravé.
Poznám deti, ktoré môžu o 19:00 ležať v posteli a dokážu zaspať až o 22:00, ale zato ráno už behajú o 6:00.
Tiež máš deti, ktoré nespia cez deň od skorého veku a teraz čo? 😕 budeme tu súdiť matky, že ich zle vychovávajú, že dieťa potrebuje spať aj cez deň, a že ho zle naučili?

babulka82
autor
19. jan 2015

@muffinka8 ja som riešila to že nam sa smeju že deti davam spat skoro,či som nenormalna ja alebo oni .Nikoho nesudim ani neodcudzujem a ja sa im do toho nestaram ,skor oni sa staraju do mna.Vieš? 😖 A ako som pisala niektore deti su o 19 suce do postele ale mama ho neda kvoli tomu aby rano dlhšie spal.

muffinka8
19. jan 2015

Ešte raz sa pýtam, na čo je dobrá táto debata? Zakladateľka dáva svoje dieťa spať do 21:00. Vyhovuje im to. Tak o čom je táto debata? Že kamoška robí niečo zle, že je dieťa spí až o 23:00?? 😲 😲 Alebo sa len chce zakladateľka utvrdiť v tom ako je ona lepšia ako je kamoška?
Ženy sa spamätajte 🤐 a starajte hlavne o seba. Nežite životy druhých.

Lebo zachvíľu tu bude téma: Suseda dáva na raňajky malému chlieb 😲 ... Suseda obliekla chlapcovi červené tepláky 😲 ....

muffinka8
19. jan 2015

@babulka82 a práve preto ja nikomu nevravím kedy chodí malý spať, aký má režim a pod. lebo je jedno čo povieš, vždy sa dočkáš "múdrej rady" 🙂
Na otázku: "papá dobre" ? "spinká dobre ?" ľudia čakajú, že sa začneš sťažovať a oni ti môžu s radosťou pomôcť radami na ... 😀 Ja na všetko odpoviem ... "áno dobre" 😀 a mala by si vidieť tie začudované tváre, lebo takú odpoveď nečakali.

muffinka8
19. jan 2015

@babulka82
v prvom rade som nepochopila prečo táto téma (ale už si to vysvetlila) 🙂
a v druhom rade sa tu spustí debata o tom čo kto ako robí zle, alebo jeho deti chodia spať neskoro a zas to bude typické koníkovské 😝
stačilo napísať status 😉

babulka82
autor
19. jan 2015

@nyusika
@muffinka8 to skor vy ste nepochopili umysel toho načo naražam a chcete tu vyvolavat konflikty. Mne išlo o to že ja davam deti spat aj o osmej ale skoro všetci znamy aj o 23 tak som skor riešila seba či to nieje zavčasu že ich tak ukladam. Nikoho nepoučam a nepacham im svoje "mudre" nech si každy rozhodne čo je spravne pre jeho dieta . Skor som mala zaujem zistit kedy chodia spat aj ine deti .
@muffinka8 a presne pre toto neverim ludom,viem že ich deti dobre nespavaju ani nejedia aj su neposlušne a mamička po vie všetko je ok mam super dieta. Neviem čo je na tom že niekomu poviem pravdu ked je moje dieta neposlušne,nieje to ničia hanba a nemam pocit že by mi niekto daval "mudre " rady. Prepač.

rainee
19. jan 2015

Tak ja davam spavat dceru o 20tej a aj to mi uz pride naskoro. Ja si pamatam ze my sme ako decka tiez chodili spavat po vecernicku, to neexistovalo santit do 23tej 😉 Akurat ze mi dodnes vstava v noci na cikanie a pitie, nechapem preco nevie prespat celu noc vkuse. Rano je hore okolo 6tej, poslednych par dni sa stalo ze o 4 sa tvarila ze je vyspata 😀 a my sme z toho buntosenia hotovi, 5r.som sa ani 1 noc nevyspala. Ale jej proste staci minimum spanku, aj ako malicka malo spinkala a od 1,5r bez obedneho spanku..

muffinka8
19. jan 2015

@babulka82 v tvojom prvom úvodnom príspevku vôbec nie je jasné o čo ti ide.

alaguema
19. jan 2015

@babulka82 medzi 20:00 a 20:30. V lete aj neskôr, ale nepreháňame. Netreba zabúdať, že najkvalitnejší spánok je do polnoci a najmenej kvalitný nad ránom a dopoludnia, pre deti zvlášť. Následky nedostatočného oddychu asi všetky poznáme, len asi nie každý si uvedomí súvislosť so spánkom...len nechápe, prečo je dieťa nervózne, nesústredené atď. Osobne mi je jedno, kto kedy dáva svoje deti spať, ale iba podotknem, že ak niektoré deti nie sú ešte okolo poldeviatej unavené, tak je to tým, že zrejme aj vstávajú neskôr. Majú tak nastavený režim a to je čiste v réžii rodičov. Deti, ktoré ráno vstanú okolo siedmej a majú dostatok pohybu na vzduchu, nevydržia hore do 22:00...nie deti do 6 rokov.

rainee
19. jan 2015

@alaguema nuz, moja vstane najneskor o 6, cely den ma aktivity, chodime za kazdeho pocasia von aj na dlhsie prechadzky, cez obed davno nespi, takze uz my padame vecer polomrtvi do postele,ale ona by vydrzala hore aj do polnoci keby som ju nenadurila spat, nechapem kde berie tolko energie 😕

alaguema
19. jan 2015

@rainee to naozaj neviem, ale kopec látok v sladkostiach a rôznom pečive a aj iných bežných potravinách spôsobuje to, že deti sú ako nastrelené. Ale to je vidieť, kedy je to extrém a také už vyšinuté. Ale inak, deti sú proste také, majú kopec energie, nevedia kedy prestať a nechcú prestať...veď ani moje sa nevláčia že úplne unavené večer, pred sprchou ešte stihnú vystrájačky riadne a do postele sa im o ôsmej nechce ani za nič, to je snáď typické pre všetky deti. Ale akonáhle sú v posteli, porozprávame sa, vyhladkáme, upokojíme a spia takmer hneď 🙂

ivia25
20. jan 2015

@babulka82 ahoj ,ja mám, 4,10ročné deti,cez týždeň idú spať o 19-19.30h.cez víkend niekedy aj o 21h 😉

h2
30. jan 2015

Čítam túto diskusiu, čítam... a nestačím sa čudovať. Mnohé tu s hrdosťou píšete, ako ste si super urobili režim a naučili deti chodiť skoro spať. A ešte sa tu stále opakuje termín "dávať deti spať", prípadne "uložiť deti". A prečo ma to tak prekvapuje? Lebo u nás je medzi uložením do postele a spánkom obrovský rozdiel. Asi robím niekde chybu a som neschopná matka, lebo hoci svojho 3-ročného syna uložím do postele najneskôr o pol deviatej, tak jednoducho skôr, než o 22 nezaspí, môžem sa aj na hlavu postaviť. Boli časy, keď som ho ukladala skôr, okolo 19.30 bol v posteli, ale musela som to posunúť, lebo on je schopný ležať v tej posteli bez spánku v pohode aj 3 hodiny. To, čo tu niektoré píšete o tom, ako uložíte deti a tie takmer hneď spia, tak o tom môžem len snívať. Tiež by som rada mala večer pokoj, prípadne aj porobila niečo, čo cez deň nestihnem, ale nemôžem, lebo som pri malom. A keď nie som, je to ešte horšie, skúšali sme ho naučiť zaspávať samého (muž si myslel, že chyba je vo mne, že malý nespí, lebo som tam), ale nepomohlo nič. Ráno vstáva okolo 7.15, do škôlky, musíme ho budiť. Ale ani cez víkend nespáva ráno dlhšie, než do nejakej 7.30-7.45. Hmm? Poradíte?

myzma
30. jan 2015

Deti mam vo veku, 5, 4, 1 r.

Ak je obedny spanok, od 13 do 15, ci16hod, tak k 20tej hodine chystáme do postele, no najneskôr o 20,30 hod uz v posteli, ak sa este rozpravame, ci nastalo nejake ine zdrzanie, najmladsia uz niekedy spi od 19,30 hod.

Ak nie je obedny spanok, tak k 18, 30hod v posteli starsie, mladsia podla rezimu hore.

Vstavame medzi 6 a 7 hod.

@babulka82

siska53
31. jan 2015

@myzma tak to to vyborne spia! Moja ked spi do 15 ci nebodaj dlhsie,tak nezaspi skor ako o 21:30..a to nema ani 3roky...a vstava tiez do tej 7 zvacsa (lebo sa budi na braceka chystajuceho sa do skolky).

katkabg
4. feb 2015

@babulka82 ajoj moja od narodenia 20 30 sme v posteli a cakame snicky 🙂 rano hore okolo 7-7 30 takto to je uz 5 rockov a som stastna ze ma takyto rezim.Cez den mi spi asi raz za mesiac.Proste nema potreebu uz spinkat🙂 Asi rok nespina obed.

Strana
z2