Kedy sa prestali vaše deti v noci budiť?
Ahojte mamičky, mam skoro 6 mesačného synčeka, a jeho spánok je ako z knižiek - od 4.mesiaca ide dole vodou. Predtým sa budil 1-2x v noci, teraz aj 9x, keď sa zobudí, Oto i sa na brucho a peruje na 4roch a začne plakať.... Je to dosť únavné a mesiac a pol spi cez deň už len v kočíku, takže ani cez deň si neoddýchnem....
Áno, čítala som, že je to dosť časti jav, a že najviac pomáha zmieriť sa s tým, a ze teda raz to prejde...
Chcela by som vedieť, kedy to u vasich detí prešlo... Ďakujem.
@zuzanajakubikova888 🙉🙉🙉🙈🙈🙈 nie, nie, toto nechcem počuť!!!! Ako si to prosím zvládla? Máš aj iné deti? Ako si bola schopná takto fungovať dlhodobo?
Starsia sa budila od narodenia tak 1 az 2x za noc... Ta bola total bezproblemova, doslova reklama na decko... Okolo roka a pol sa budila v noci neskutocne, uz som bola tehotna, takze som to nezvladala a prestala kojit v noci a cuduj sa svete, decko zrazu prespalo celu noc... Mozno od roka spala celu noc... Mladsia spala uz horsie a tiez okolo 1,5 roka bola milionkrat hore, tiez som to nezvladala, odstavila som ju a zrazu prespala celu noc... Prcek je najhorsi spac, toho mam v posteli, lebo lepsie pri mne spi ako v postielke, kojila som ho v noci donedavna, teda sa len nacucol a spali sme dalej... Uz toho bolo vela, aj mi to zacalo vadit, ale stale to bolo fajn, lebo som bola celkom vyspata... Odstavila som ho od toho a zrazu dalsie dieta, ktore prespi celu noc...
Tak moja starsia sa ani nebudila, ona rovno nesla spat 😂 zaspavala okolo pol noci a od 1. do 4. sol ju bud kocikovala alebo nosiña v nosici, aby aspon nieco spala. Lebo ak nie, nasledujuci den bol priserny. Obrat nastal v 2 rokoch. To sla do svojej postele, izby, prespala celu noc. Sem tam sa zobudila na zachod. Potom sme sa prestahovali..hlucni susedia..kamaratka v skolke jej nakecala, ze o polnoci chodia strasidla a otehotnela som. Odvtedy, cca od jej 3 a pol roka je to zase blbe. Su noci, ktore prespi a ani o nej nevieme. Ale ked je prechladnuta, tak dycha ustami, vysusia sa jej, z toho chce vodu, kedze pije vodu, vela cika. Sama sa boji ist. Parkrat isla, ale potom este hodinu revala, cize zase sople..
No a 17 mesacny, uz v noci nechce mlieko, ale okolo pol noci sa zobudi, dam si ho do postele a spi dalej. Lenze mu idu dva ocne zuby, tak je kazda noc prekvapenie. Jednu spi pekne druhu trosku mrcni, dalsiu prereve na kompletku, dalsiu sa zacne o 2. v noci hrat, zasvecovat svetlo..a ano, aj napriek skusenosti s prvou sme sa rozhodli pre 2. dieta. Ono, akonahle sa to trosku zlepsi, tvoj mozog vytemni vsetky zle spomienky a bude si pamatat len tie krasne momenty vonaveho babatka,..a opat si ich pripomenie, ked ich budes prezivat 😂😂😂
@bolarazjedna nepoteším, má 11 rokov a ešte sa budí
@bolarazjedna prve dieta po 3.m., potom sa obcas zobudilo.. ale malokedy, ak raz do mesiaca, je vela.. mladsie sa budiko raz v noci do roka. Potom vobec.
Zato ja sa budim kazdu noc stale 🙂
@bolarazjedna nikdy vek skoro 6 a 3
@anjelicek26 moja krpatá mala koliky a nakoľko som sa ju snažila utíšiť ako to šlo, presne toto sa mi stalo, som chodiaci cumeľ... myslela som to tak, že či sa ti podarilo odnaučiť už naučené dieťa.. lebo teda som zvedavá, čo idem robiť :D
Ja ta nepotesim, moj syn bude mat v januari 8 rokov a prespi mozno jednu celu noc z mesiaca, niekedy ani to, vzdy sa v noci kvoli niecomu zobudi a presunie sa ku mne do spalne, niekedy je to o jednej, o druhej, niekedy uz o jedenastej..Aj to uz povazujem za uspech, ze pride sam, lebo predtym to bolo tak, ze sa zobudil a zacal na mna volat, lebo sa bal po tme prejst ku mne, tak ja som musela vstat, ist do izby pre neho a potom ho za ruku doviest ku mne do postele 🙈 Marne cakam na to, kedy bude spat cele noci u seba..
@bolarazjedna prestal sa budit v 4,5 mesiacoch ked sme ho dali do jeho izby a oddelili jedlo od spanku, cize ziadne uspavanie na prse. Ale fazy, ked sa obcas v noci zobudi, budu stale.
Ďakujem Bohu,že ma obdaril deťmi,ktoré spia od narodenia celú noc bez prerušovania.Samozrejme,sem tam wc,sople,ale vstávanie kvôli ničomu u nás nikdy nebolo
To co opisujes je celkom bezne, zial tymto si treba prejst ked sa nauci nieco nove, vela deti to takto robi v noci, to prejde..no moj ma coskoro rok a este sa budi, tak 5-6x priemerne, nikto ti nepovie, kedy prespi tvoje dieta noc alebo kedy sa zacne menej budit, ale podla toho, co som pocula, citala, tak je velka sanca ze to bude okolo roka, resp. ked sa nauci chodit (lepsi pripad), okolo dvoch rokov, alebo ked kojis po odstaveni. Alebo to bude uplne inak🤣
@rivini no môj spí od začiatku vo svojej postieľke, vo svojej izbe. Prvé 2-3mesiace som spala pri nom na posteli, ale potom už v spálni, a on v detskej izbe. Áno, zaspáva na prsníku, ale nie vždy, práveže teraz večer už nechce na prsníku späť, treba ho ešte na rukách nosiť
Posledné 2 noci som spala s nim v jednej posteli, ale aj tak sa budí 9-10x. Nie zakaždým mu dám prsník, niekedy stačí hladkanie.
Na odstavenie od MM je ešte primalý si myslím.
Práveže som nechcela, aby sa naučil na spoločné správanie, a ja sa neviem poriadne uložiť takto, že spí pri mne. No momentálne je to lepšie, ako 10x sa presunúť k nemu do izby a dvíhať ho z postele.
Predpokladám, že 8rocne dieťa sa nebudú 10x v noci. Aj ja si pamätám, že ako 4rocna som ešte budila mamu každú noc, že som smädna, a potom keď vstala pre vodu tak som rýchlo zaliezla do jej postele a už som ne vyliezla.
Zle som položila otázku, to ze sa budí 1-2x mi vôbec nevadí.
@bolarazjedna U nas sa to strieda, dost skoro prespala aj cele noci, ale neskor zacala spavat casto. Kym sa to ustali, asi to potrva.
Prvé dieťa sa budilo do roka 1x na fľašu s mliekom. Pri druhom dieťati som už túto chybu nezopakovala a od 2mesiacov prespí celú noc. Ak sa náhodou stalo, že sa deti v noci zobudili, stačilo dať cumel a hneď zaspali. Kúpila som také, čo svietia v tme a neskôr si ich už vedeli nájsť samé. Nikdy nespali so mnou v posteli. Zaspavali samé v postieľke. U nás platilo, že nočný spánok bol odrazom toho denného. Ak bola cez den nejaká zmena a dieťa sa dobre nevyspalo, ťažšie večer zaspavalo a viac krát sa zobudilo. Veľmi pomáhalo dodržiavať denný časový režim, ktorý sme menili podľa potrieb dieťaťa ako rástlo.
@bolarazjedna dojcene deti sa takto budia je to normalne. mne neurologicka povedala pri starsej dcere, ze dojcene dieta sa v noci vyspi az vtedy, ked uz dojcene nie je.
Moje dcery prespali cele noci tyzden po odstaveni od dojcenia. starsia v roku. mladsiu som od nocneho dojcenia odstavila v 6mes.prave preto, ze som to vstavanie uz nezvladala. rovnako ako starsia aj mladsia cca tyzden po odstaveni prespala celu noc, aktualne ma rok a spi tak doteraz.
Môj syn od pol roka prestal v noci jesť a asi rok mi spával dobre, potom sa riešil jeho zdravotný stav (DMO) injekciami na podporu činnosti mozgu a odvtedy nespime.ma 12 rokov
Mne prespali hneď v noc ako som odstavili kojenie,mali skoro 2.5roka. Dovtedy hore hádam každých 20min
@bolarazjedna od 2 rokov prespi celu noc..do cca roku a 3m kym som kojila tak snad aj 15x hore a ked son ju odstavila tak cca 3-5x
Naši mali niečo po roku, ale teda nebolo tak tak úplne každu noc.
môj starší syn sa budil do 5 rokov, teraz už prespí celú noc, pokiaľ len ho netrápi nejaká choroba..no a mladší ten má teraz 5 a v noci na mňa kričí z postele, idem preňho, berie paplón a a ľahne si medzi nás 🙂 ja som tusim prespala celu noc pred 7 rokmi 🙂))))
@bolarazjedna moj syn ma 9 m a cca pred tyzdnom sa zacal budit uz len cca kade 3 hodiny, ale zase si zacal davat hodinku v noci, kedy si precvicuje vsetky zvuky a blbinky, co sa naucil. Zacalo to cca v 6m, ked sa z celonocneho prespatia bez zobudenia budil akazdu pol hodinu az hodinu. Clovek si aj zvyone casom na to nevyspatie 🙂)
Naši majú 3 a 6 a budia sa max na zlý sen , cikanie alebo keď sú chorí a kaslu , syn prespí dobre od ca 1,5-2 rokov , a dcera od 2.
@matkahelka toot nie je pravidlom, u starsieho to fungovalo, ako sa v noci odstavil v roku, rpespal noc, mladší ako som pisala, odstaveny tiež v roku a do 3,5 r. nespal v noci takmer vobec.....s revom každych 40minut.....takže nie, nemusi to tak byt......
@bolarazjedna Obe dojcene deti spali a spia od 5.mesiaca celú noc.
@bolarazjedna obe dcery do par dni po odstaveni, co bol aj dovod odstavenia. Ja vo svojom okoli nepoznam dojcene dieta, ktore by sa 100krat v noci nebudilo.pri dojceni je to normalne.
@bolarazjedna moje ma 10 mes a takto fungujeme od 5 mes. 🤦🏻♀️Nonstop hore, nonstop prso.. uz som veru riadne unavena a tiez cAkam na ten zazrak 🧐🙏
@bolarazjedna mam tri deti. Prve dve prespali celu noc okolo 3r, v 6mes by mi ani len nenapadlo o tom co i len uvazovat. Tretie ma 2r, neprespi celu noc.
@bolarazjedna kojis dietatko?
Napisem za seba. Ja som mala deti v posteli. Pomrvili sa, vytiahla som prsnik, neviem ako zaspali, castokrat som rano nevedela(ani neviem), kolkokrat boli hore.

Dcera ma skoro 3 roky, doteraz sa budila za noc tak cca 8x , je to asi tyzden co sa zobudi tak max 1-2 x a je to pre mna neskutocna vyhra 🙂