icon

Koľko spáva vaše dvojročné dieťa?

liwinka9
8. apr 2022

Ahojte koľko vám spinka na obed 2 ročna ,moja spi max.30minut ... je hore od 7.00 cely den je v pohybe vonku chodi na prechadzky a spat ju davam o 13:00 ...ako chodia vaše detičky?

stannkal
9. apr 2022

@liwinka9 tak od dieťaťa je ťažko čakať ze obsedi, ale sama zabaviť by sa v tomto veku už mala vedieť aspoň trochu. Nemusia to byť hračky, hocičo čo si v byte nájde. Skús ju zapojiť do toho co ty robíš, môže ti "pomáhať".

alexandra197
9. apr 2022

11h počas noci a cca 2-2.5h cez obed

drahomirrra
9. apr 2022

Vstava medzi 6-7, ide spinkat o 12, spi cca 2 hodiny. Vecer je medzi 19:30 a 20:00 v posteli 🙂

tweetinka.co
9. apr 2022

@liwinka9 moja prvorodené už cez deň nespala vôbec. V noci tak 8-9 hodín (prerušovane).
Mladšia tak 15-30 minút.

marion30
9. apr 2022

@liwinka9 my budeme mat prvého mája 2 roky, vstáva okolo 6tej, spinkať ide medzi 11-12 tou okolo hodiny a pol, dve, niekedy sa stane ze spi tri hodiny.. Na noc zaspi do 20:00 niekedy neskor a v noci vstáva aj zo dvakrát na mliečko ešte.. Je o mesiac skôr narodený ale ten teda 5 minút neposedi😂 je všade, všetko ho zaujíma a teraz máme také obdobie že vkuse chce na ruky a pri mne v kuchyňu, na WC, v sprche vsade😭☺️

miciklalik
9. apr 2022

@liwinka9 skúste dat skôr spinkať, nepomôže?

mimi3008
9. apr 2022

@liwinka9 mam 2,5rocneho, ten uz vacsinou cez obed nespi...teda, aj podla toho, ako rano vstane, vacsinou, ked rano vstane po 7, vydrzi v pohode do vecera, potom kolo 20tej zaspi za 5 min. On by zaspal sice cez obed, vacsinou to trva tak 45 min, kym zaspi a ked uz zaspi, spal by aj 2-3 hodiny, no potom je vecer problem, to by bol do 23 hore, aj v pripade, ze by som ho nechala cez obed len pol hodinu pospat (mam vyskusane). Dnes vstal kolo pol 7 rano, nesiel spat cez obed, ale o 17tej ho zalomilo na gauci, nechali sme ho hodinu. Pomaly sa chystame teraz do postele, som zvedava, kedy mi zaspi

miciklalik
9. apr 2022

@mimi3008 dajte vedieť, moja by zaspala asi až zajtra keby mala takýto scenár

ailiba
9. apr 2022

@liwinka9 tak moj syn vstava tiez okolo siedmej, zaspava na obed na hodinku a pol a vecer 22:30, skor mi nezaspi, nech robim cokolvek. Tebe aspon skor ide spat vecer.

pohodacka03
9. apr 2022

@liwinka9 moja mala 2 vo februari. Rano vstava zvycajne okolo pol 6- 7. Cez obed pospi 2 hodinky, okolo 12 ju davam spinkat. Vecer ideme o 20.00 spat, pred 21.00 zaspi. Moja sa tiez vela nepohra, nic nespravim. A to mam este mladsieho, ktory je hore v case, ked ona cez den spi 😂😳. Budia sa obaja aj v noci, no asi len vydrzat 🤷‍♀️😊

nikusiak9
9. apr 2022

dala by so. ju najeskor o pol 1 cez obed a mozno by spala dlhsie

anjelik44
9. apr 2022

@liwinka9 4 -6 hodin ma byt medzi spankami u 2 rocnych , skus dat trochu skor 12:30 , moja ma o tyzden 2 roky a mala kratsie obdobie kedy nevhcela spat, tahali sme cas bolo ze zaspala az o druhej, len nie a nie , alebo pri mne na gauci v postielke vobec to ale uz preslo a teraz jej vysvetlim a stojim si za tym ze musi spinkat inak nebude vladat :D zobre si plysaka a ide sama :D a kedy davate obed jedlo ? Pred spanim ci po spanku? To je moja dilema ale asi pred spanim je najlepsie ze

nikitta17
9. apr 2022

No moja starsia 5-rocna absolutne so spankom neskutocne problemy od zaciatku nie a nie spat vôbec 🤦‍♀️ ale.za to mladsia,ktora ma uz aj viac ako 2,5r. Spi na cez obed niekedy hodinku niekedy aj tri potiahne 😅 a večer uz okolo pol 7 spi 🤷‍♀️ takze myslim,ze je to dost individuálne kazde dieta je ine, moje su teda uplne opačne

fineta
9. apr 2022

Cca 2 hodiny v čase obeda...

tianna
9. apr 2022

@liwinka9 podľa mňa spí tak akurát.. u nás je obedny spánok 1,5-2,5 hodiny (ako kedy) vonku v kočíku, nočný spánok cca 22:00-22:15 až 7:15-7:30 🙂

telly4
9. apr 2022

@kacena1991 u nas podobne

miciklalik
9. apr 2022

@anjelik44 pred spaním dávam polievku, po spánku druhy chod.

klaudinkad
10. apr 2022

@liwinka9 budí sa ráno cca o 7, cez deň spí 1-2 hodiny, večer zaspí až po 23tej

andreatytler
10. apr 2022

@liwinka9 Ona celkove nema toho spanku az tak malo.
Nas syn ma 2 roky a 4 mesiace a v noci spi 10 hodin (od 21:00 do 7:00 ukladame na spanok o 20:00 ale trva hodinu kym zaspi) a cez den spi 1.5 - 3 hodiny... ked je v jasliach tak spi 1.5 hodinu. Ked je doma, tak spi so mnou (drzim ho v naruci) a to ho casto musim budit po tych 3 hodinach, lebo by spal aj viac.
Chapem ze chces mat cas pre seba kym na obed spinka, ale ak je pre teba dolezitejsie aby nebola unavena a mrzuta, skus ju este uspat po tom ako sa zobudi po tej polhodine, alebo rovno zostan spat s nou.
Druha moznost je davat spat skor.... kludne by som skusila aj o 18:00.
Ani nas syn nevie mat kludovy rezim... cim unavenejsi, tym aktivnejsi.

mama_nikola
10. apr 2022

@liwinka9 podľa mňa chodí spať skoro ak vstáva o 7. Poposuvajte jej režim tak aby dokopy spala za celý deň cca12hod. Postupne neskoršia večierka ale vstávať stále o tej 7 aby sa jej časť nočného spánku presunula na poobedny 🙂 bude potom určite viac unavená cez deň

michaelabillova
10. apr 2022

@liwinka9 ahoj, na obed hodinu. Ráno vstane medzi 6 až 7. 12.30 ide spať tu hod a ptm do 21 valiiiiiiii

anny1984
10. apr 2022

@liwinka9 Moja 2,5 ročná cez deň nezaspí, zaspí jedine v aute, keď idem po deti do školy, potom spí 2h. Večer potom vydrží s nami dlhšie hore, do 21-22.00. Vstáva o 6:30, keďže ju beriem so sebou autom s deťmi. Mladšia mi tiež spala len tých 30 minút, stačilo jej to, ale večer išla spať skôr ako táto krpatá. Sú deti ako sestrine, čo sa pýtajú spať samé a sú deti ako moje, čo pri nich ležím na obed a nič. 🤣

kristina28918
10. apr 2022

@amelie2017 to som ešte o takej škôlke nepočula kde nedávajú deti spat

amelie2017
10. apr 2022

@kristina28918 zijeme v zahranici, tu skolkari uz nespia. U nas konretne je skolka od 9 do 13 a od 15 do 17. Na obed ju tam mozes nechat za poplatok alebo nemusis. V niektorych regionoch koncia o 13:30 a uz sa nevracaju. A zas mozes nechat aj dlhsie, ale zas za poplatok, nieco ako nasa druzina.

vanilka83
10. apr 2022

@liwinka9 môj vstáva okolo 7mej ráno dávam spat po 13tej spi tie 2 hod.,ale on by spal aj 3 lenže starší ho budí skôr, spia spolu,ale záleží aj od roč.obdobia cez zimu, keď bola dlho tma spali obaja 3 hodiny teraz už menej a večer chodia spat o 9tej niekedy aj neskor podľa toho ako stíham.Takze celkovo tých 12 hodín za deň spi.

liwinka9
autor
10. apr 2022

@anjelik44 ona zvikne papat pred spanim ...ale v poslednej dobe papa pred aj po .

liwinka9
autor
10. apr 2022

@mama_nikola ona ak nejde spať do tej 13:00 potom Už len vymišla a vôbec nechce ... 🙂

liwinka9
autor
10. apr 2022

@andreatytler no už pár krat zaspala o 18:00 keď nespala ces den ... lenže ro už 5:00rano bola hore a ak nespi cely den tak je to z nou na nevidržanie stale plače .

mama_nikola
10. apr 2022

@liwinka9 poobedny spánok je OK..ale predĺžite ho iba ak skrátiť nočný

andreatytler
11. apr 2022

@liwinka9 no poradili tu skutocne vsetko mozne... Zial detsky spanok je vsetko pokus a omyl az kym najdes nieco co funguje a drzis sa toho dokial sa da.
Kedze je taka unavena vecer, ja by som poveala ze potrebuje viac spanku... len problem je ako to spravit.
Skusla si dceru douspat ked sa na obed zobudi po tej polhodine?