Lekárska návšteva po pôrode a psík v domácnosti
Cawte zeny,slecny,damy 😀 Mam taku dilemu.Byvame v prenajme v 1izb.byte fakt malom,mame zlateho retrivera a podstata otazky je-Ked vam pride ta prva lekarska kontrola po porode ze v akych podmienkach zije miminko,tak ci tam nemoze byt problem..Niektori mi tvrdia ze mam dat psa postrazit niekomu na tu dobu nevyhnutnu a ini zas ze netreba.Pride mi to ubohe aby mi este nejaki mudr. Diktovali co mozem mat doma za zviera alebo nie.Prosila by som hlavne zeny co tu situaciu poznaju a realne zazili.Dakujem 🙂
niektorí doktori nechodia domov, treba ísť k nim do ambulancie, a tí ktorí prídu domov, tak tí tam nejdú kontrolovať podmienky v akých žije dieťatko ale kvôli samotnému dieťatku skontrolovať ho a prípadne poučiť maminku ako sa treba o bábatko starať. si myslím ja 😉
doktori nechodia posúdiť ako žijete, u nás prišla, pozrela malú, poučila ma čo a ako, priateľovi nakázala nech sa o mňa stará, nech nerobím nič iné len nech sa starám o malú, povedala kedy máme prísť na poradňu a odišla
my mame v byte kocura na co su niektori este haklivejsi nez na psa a dokyna tu bola, povedela k nemu len tolko ze je pekny a neriesila... ide pozriet babo, vezme si papiere z porodnice a povie ti kedy mas prist a co doma robit s malym, nic viac neboj sa 😉
No aj ja som si myslela,lenze niektore zeny uz tak 35+ mi vraveli ze oni kontroluju aj podmienky v akych to dieta bude.tzn ze nebudem v nejakej spine alebo zlych podmienkach a coho sa bojim je to ze pravdepodobne dostaneme doktorku co este mna mala ako detska..A ta nikdy nebola moc milovnik zvierat mne toho psa vykrikovala furt ked som bola chora ze to mam s neho a take uplne nezmyselne reci.Ale ze som mala silnu alergiu ale ked som si poriadila psa tak mi takmer zmizla to uz nevidela.Preto sa toho okamihu takpovediac aj bojim :-\
Tiez mame zlateho retrievra 🙂 a chlpy z neho vsade 😠 . Ked k nam mala prist lekarka k novorodencovi, neriesila som to. Iba ma napadlo, ze ci nieco poznamena smerom k psovi.... Prisla, je vo veku 50+, pozrela na psa, prihovorila sa mu a potom ju zaujimalo uz len dieta. Este nam zagratulovala k babatku. Neboj sa, kludne nech pride, ved nechovas selmu 😉.
@abenko ja som myslela, že lekára si vyberáme sami či nie? veď pred pôrodom sama oslov pediatra, kam by si chcela s dieťatkom chodiť. asi ak žiadneho v pôrodnici nenahlásiš, tak potom ti pridelia, neviem ako to chodí, ale ja som sa bola pýtať či ma zoberie a v nemocnici som len nahlásila meno, kam bude dieťatko chodiť.
inak ja som prvú návštevu doma nemala, išla som do poradne. ja som bola predtým v nemocnici, u nás ako po výbuchu, by som to ani nestihla upratať. A tiež mám 2 psov
iba k tomu sa vyjadrim ci pride doktor ci nie - po novom budu musiet pediatri chodit do 3 dni na navstevu domov...a zistovat aj podmienky v akych dieta zije a ak sa im nepozdava, tak hlasit socialke..takisto ak by ste neumoznili navstevu doma, tak budu hlasit socialke.
Pokial viem, este to nie je prijata novela ale taky je plan:
http://www.teraz.sk/zdravie/mz-deti-pediatri-hl...
@abenko pediatra si mozes vybrat sama, dnes sa uz neprideluje 🙂 vyber si teda takeho, ktoremu budes doverovat...
Lekár na 100% kontroluje podmienky, v ktorých dieťatko bude žiť. Možno to nerobí okato, ale stav zhodnotí. Myslím si, že psík v domácnosti by nemal byť problém, veď veľa ľudí má psa. Určite však musí byť vidieť, že je čistý, má svoj pelech, je vycvičený, proste že je aj o neho dobre postarané 🙂 Neboj nič, to by ste museli byť socky, aby lekár niečo riešil 🙂
Presne tak. Pediatricku si mozes vybrat sama. Spytaj sa vo svojom okoli, nech ti niekto odporuci dobru lekarku, alebo tuto na konovi sa popytaj. Potom jej zavolaj, ze ci berie novych pacosov. Ak berie, spyatj sa ze ako prebieha prva navsteva. Mam pocit ze vacsina lekarov ti neha na vyber (ci pridu ku tebe, alebo ty do ambulancie).
@abenko pediatra si vyberáš ty a ešte pred pôrodom by si sa mala ísť nahlásiť resp. ohlásiť k doktorke, či vás zoberie...ak si neuplatníš právo výberu, potom si samozrejme pridelená podľa toho, ku komu "rajónovo" patríš (podľa adresy ...) a v pôrodnici sa vypisuje meno už konkrétneho pediatra😉
ak si teda sama vyberieš, tak tam nevidím problém, lebo si hneď zistíš, či máš prísť s dieťatkom po pôrode ty k nej, alebo ona k vám a hneď jej môžeš povedať, že máte doma psa... v dnešnej dobe má psíka doma v byte skoro každý (u nás v bytovke sme len dve rodiny z 12 tich, čo nemáme psa...😉...)
Joj super babiky ste ma potesili.Len s tym vyberom to tiez neni bohvieco ja mam tuto doktorku asi 5krokov od bytu a dalsiu co tu mame je taka ze k nej chodi strasne vela romov /to by az tak extremne nevadilo ale ona pise Pnky aj ked vam nic neni..v preklade podporuje ,,zaskolakov,,..a to sa mi veru nepaci 😀 ale hold popytam sa ci tu su este nejake dobre doktorky na blizku 🙂
@abenko ja som si vybrala pediatricku aku som chcela....a dokonca sa ma ani nepytala,ci pride ku mne,rovno mi povedala ze do 7 dni nech s malym pridem,le nech jej predtym zavolam a da mi termin aby tam nikto nebol aby nieco nechytil....vobec sa ku nam netlacila a to mame doma zverinec....skrecka,zajace,3 psov 🙂
@abenko my máme labradora tiež v byte, pediatrička bola na prvej návšteve u nás doma a absolútne nemala žiadne námietky voči spolužitiu bábätka a psíka v rodine ani v náznakoch. Aj vaša lekárka uvidí, že nežijete v chlieve, pardon za výraz 🙂 V domácnostiach kde je nejaký domáci miláčik sa viac dbá na hygienu, teda aspoň u nás určite. Takže žiadne obavy, nevidím dôvod prečo by ste psíka pre návštevou pediatra mali schovávať 🙂 Ešte ma napadlo, že v čase návštevy našej pediatričky sme mali ešte aj zakrslého králika, a úplne s prehľadom sme to prežili 🙂
Ja mám malú besnú čivavu, ktorá breše, je agresívna na cudzích ľudí, nás, domácich pozná, nám nezrobí nič, na cudzích je zlostná ... keby ku mne prišla doktorka, tak asi ani do bytu nevojde, lebo Lea by zachrípla od toľkého štekania :D A sa aj bojím, či bábu nezrobí nič, ale tak pokiaľ do nej nikto cudzí nešúpe, ona je kľudná ... len neznáša, ak do nás niekto zazvoní, alebo zaklope, vtedy ju ide roztrhať ... a nevieme ju to odnaučiť, už má 5 rokov, kozka stará a nepoučí sa ....
@abenko lekarka k vam pride hlavne na kontrolu babatka a aby vas poucila o starostlivosti. Byvanie kontroluje len do tej miery, ze keby ste boli nejaki osadnici v chatrci, alebo by si mala v byte styroch sfetovanych ludi, tak by si to samozrejme vsimla a v najhorsom pripade aj ohlasila socialku. Ale akonahle vidi bezny byt normalnej rodiny, tak nejaky pes, neporiadok a pod. jej samozrejme absolutne nevadi a nijakeho hlasenia sa nemusis bat. My sme mali v tom case doma 3 macky, tak nas len upozornila na to, ze macka moze prilahnut babatko, aby sme davali pozor. A este sme mali v byte chladno, lebo to bolo v maji ale prislo zrovna nejake kratke ochladenie, centralne kurenie uz samozrejme vypnute, tak povedala ze kym je takto chladno, mame davat aj vnutri ciapocku. V byte sme mali riadny neporiadok - bola som 10 dni v porodnici, chlap samozrejme za ten cas neupratoval, takze to vyzeralo vselijako. To vobec nekomentovala, len sa spytala kde si moze polozit papiere pri vypisovani, tak sme jej odhrnuli kusok stola 😀 Zaujimali ju vsetky mozne ochorenia v rodine, tak skor na to sa priprav, treba to podrobne pozistovat z oboch stran, casto su v rodinach problemy o ktorych sa radsej nehovori, takze mozno nevies o vsetkom.
@abenko nam ked sa narodila mladsia, stahovali sme sa do domu, s dvoma psami, nedorobena kupelna, kuchyna (cakali sme na nu), veci v krabiciach, no proste prostredie take, ze az. MM stahoval kym som bola v porodnici, aby sme uz nemuseli ist do jednej izby v prenajme. Nasej dr. to nevadilo. Podla mna ide o to, aby zistila, ci mate plus minus poriadok, nemate plesne a ci ma babatko kde spinkat. A pravdaze skontroluje babatko 🙂 Cize nevidela by som to s tym psikom zle.
To ja som si myslela, že v dnešnej dobe lekári už nechodia domov na prehliadky ako za komančú, pre mňa je to novinka🙂. Nám automaticky povedal pediater, že máme prísť do ambulancie.
@abenko Síce máme 4 izbový byt,ale V ňom.dvoch psíkov. Lekárka prišla k nám domov. Psov.som vôbec.neriešila.A.ona tiež nie. Ja si myslím, že je to V pohode. Aspoň si bábo buduje imunitu.
podľa mňa doktor nemá čo riešiť domáce zvieratá, neexistuje zákon, norma, usmernenie ktorý by zakazoval alebo neodporúčal mať psa/domáce zvieratko a zároveň dieťa. Určite by som sa neprispôsobovala doktorovi.
Navsteva dr po porode uz dnes bezna nie je.U nas bola sestricka.Neprisla pozriet,ako zijeme,ale maleho.Skontrolovala pupcek,povedala co mame ako robit a vypisala zdravotnu kartu.Tiez mame psika.Takeho,co ma velmi rad ludi,kazdeho oblizuje,obskajuje..to nema kazdy rad.Nastastie to sestricke nevadilo🙂

ten doktor vobec nemusi k tebe prist ...nasa pytala ci ma prist alebo pride. tak sme boli u nej