icon

Mala by som to ignorovať?

silviettadanko
17. jan 2018

Konečne syn vyzdravel a sme s5 v rezime.
Má 5 mesiacov,učím ho uz spat aj cez deň v jeho postielke.
Naučila som ho ze mu hned skáčem na každé hmmknutie ci hlasnejsi piskot.NIE JE TO PLAČ!rozhodla som sa ze ho nechám sameho kym neplace neidem za ním.
myslíte ze robím dobre,ze kym neplace neidem za ním do izby?
15 min sa niekedy takto trápi 😢 no napr. Vcera takto po 15 min zaspal a spal 2 hodiny.
Dnes skušal a po 15 min. plakal.isla som dala caj a zaspal.ukludnite ma ze niesom zla matka a nieje toto trapenie syna.podla manzela je to trápenie.ospaly je,lebo si zmycha oci a je umrncany.dakujem za upokojenie a vase rady.

Strana
z3
alby2014
17. jan 2018

@anketkarka ja myslm,ze teoria spankovych asociacii ma aj svojich oponentov. Z vlastnej skusenosti, synov uspim a nasledne spia....v nci vypiju mlieko, otoca halvu a spai dalej. Teda az na fazy zuby, kedy sa z nich stavaju vladcovia temnot a kniezata zla. :D

marcelatje
17. jan 2018

@cecilia68 ja by som neodsudzovala ani tie "biomatky", tiez to robia s presvedcenim ze je to pre dieta to najlepsie.
Castokrat je nosenie jediny sposob ako upokojit dieta. Ja som s nosenim zacala lebo som musela. Pri neustalom placi 24/7 to bola posledna moznost. Syn placlivy nebol, toho som nenosila. Kazdy ma svoje dovody a he oravda ze okolie to casto nechape

dizajnerka
17. jan 2018

Kazdy mame empatiu nastavenu niekde inde, Tvoj muz jej ma zjavne viac ako Ty. Ak by si mrmlal stastim, proste blabotal, asi by tema nevznikla. Ale ja by som aj vtedy bola pri nom a vychutnavala si tie chvile.

siska53
17. jan 2018

@silviettadanko ajoj,je to uplne ok. Nevstavat,neriesit kazde mrnknutie..nechaj ho,ries az vtedy,ak naozaj bude plakat.

bialica
17. jan 2018

@mimikas veru veru v 15tke už budú iné záujmy 🙂 deti potrebujú istoty a toto je jedna z nich, asi najväčšia... pocit bezpečia... to sa buduje od narodenia

anketkarka
17. jan 2018

@alby2014 ja tiez pisem z vlastnej skusenosti. Nikdy som neuspava. Pri starsej som nabehla hned ako zamrncala (neskusena mamina) a nenaucila sa sama upokojit, tak do 2 rokov sa v noci budila a vyzadovala pozornost. Pri mladsej ked zamrnci od malicka trocha pockam a skusam ci sa upokoji(niekedy proste musela cakat, kedze starsej trebalo venovat pozornost) a vie sa perfektne sama upokojit a od malicka aj ked zaspava aj hodinu, tak si len spokojne kukuckuje v postielke. Ked sa nahodou zobudi a zamrnci aj v noci, upokoji sa sama a zaspinka. A nocne budenie je teda u nej rarita od 4 mesiacov. Takze ziadna trauma, ze zaspavaju od malicka same. Su obe samostatne a sebavedome. Pridu sa aj 100x do dna pomojkat, ale ked niekde idem, viem ze budu v pohode, lebo nie su na mna naviazane.

silviettadanko
autor
17. jan 2018

Dakujem mamicky za kazdy nazor.
Budem to nadalej takto riesit necham ho aby sam zaspal.
Ak to ale ani po 15 min neurobí je jasne ze ma potrebuje a budem ho uspavat inak.
No ci ma 5 alebo 10 mesiacov,nechcem z neho vychovavat mamin cecok.😂

aduska121
17. jan 2018

Ahoj ja som vzdy hned bezala za malym ked aj zamrnkal....malicke nevinne sa citi bezpecne len u matky...ked si trosku poplače tak ok ved aj to musi...ale niektore matky maju taky nazor ze nechat dieta vyplakat no v takom veku by som to urcite nerobila....ci sledovany plač vraj aj to existuje dieta urcitu dobu place a ak neprestane az potom tam ide matka ...tak to urcite nie nezda sa mi to normalne ..ked mrnka nech mrnka ved je malicky musi vydavat nejake zvuky to riesis uplne na 1 za mna ☺

jonas17
17. jan 2018

@silviettadanko 5 mesačné bábätko nemá ešte rozum na to, aby ťa zbytočne preháňalo, vymýšľalo, či naschvál volalo do izby. 5-mesačné bábätko potrebuje cítiť tvoju blízkosť, voňu, hlas,pohladenie.Máš tu byť pre neho. Ja by som také malé dieťa nenechávala samé ležať v izbe v postielke v inej izbe. Tú som mala vkuchyni, alebo kresielko, či len tak. Dieťa nikdy, ked nespalo, nebolo samé v izbe. Proste uspala som dieťa v spálni a odišla. Ale rob, ako to tebe vyhovuje..

marion09
17. jan 2018

@silviettadanko ja som tym nemyslela konkretne teba

gennara
17. jan 2018

@silviettadanko Nečítala som celú diskusiu, len pár tvojich príspevkov, ale z nich nechápem, prečo si vlastne založila túto diskusiu. Keď niekto povie, že nerobíš dobre, ihneď sa ohradzuješ, že nenechávaš dieťa plakať, len hmkať, keď plače, hneď k nemu bežíš. Tak načo sa pýtaš, či netrápiš syna? a ešte nechápem, keď je to tak, ako sa ohradzuješ voči negatívnym názorom, odkiaľ pramení presvedčenie tvojho muža, že je to trápenie dieťaťa. Veď vlastne vždy k nemu hneď priskočíš. Úplne si protirečíš.

janapiestany
17. jan 2018

Ja som svoju 5Mesacnu Lilianku naucila ked trosku mrmka hned som pri nej...mne je jej luto ako tam sama lezi a mrmci....a plakat ju ani tolko nenecham si myslim ze je takom "veku"ze tomu nerozumnie ze ju tam necham vyplakat ja si ju maznam mojkat a trosku neskor ju chcem vychovavat neviem ci robim dobre mozno nato sama doplatim....

silviettadanko
autor
17. jan 2018

@gennara
No nie neprotirecím si.
Neidem tam ked pistí a mrnká.mna to zaujimalo ci mamicky skácu k detickám na kazde male pípnutie.
No ale zistila som ze somarinu nerobím a keby som vedela ako treba stopnut diskusiu uz by to urobila.

eliska13
17. jan 2018

@silviettadanko a čo mu bolo čo zistila pediatrická?ja by som si ľahla vedľa na posteľ, pokým zaspí a tak som robila dlho predlho aj poobede aj vecer

veronika_april
17. jan 2018

Uvedomujete si jednu vec? Ze dieta do cca 10 mesiacov nechape, ze ak Vas nevidi, tak ste možno len niekde vedla? To čo nevidí, preňho proste neexistuje! A aky to musi byt strach, ked mama, od ktorej zalezi jeho prezitie zrazu "neexistuje"? Toto sa da naucit aj starsie dieta, ked uz bude chapat, ze mamina tu je, len je v inej izbe.

alby2014
17. jan 2018

@silviettadanko uspokojovat potreby 5 mesacneho deitata, neznamena, ze dieta bude mamin cecok. Do roka cim viac uspokojujes potreby deitata ( zas nie som zastanca total nespat, lebo robim dudlik, alebo poslem muza na gauc, lebo babo musi spat so mnou..su aj ine moznosti ako to riesit), tym viac budes mat neskor spokojne a sebavedome deita. Ako som pisala vyssie, niektore mamky si myslia, ze rhanice dobre ze netreba nastavovat od porodnice, od porodnice treba nastavit rezim, spoznat spankove cykly dietata, potom je akakolvek forma uspnia par minut... hovorim syna som v naruci pokolisala max 5 minut a bol tuhy, druhy tak isto...lebo mam odsledovane spankove cykly. Ale dieta nemusi mat studeny odchov, aby bolo enzavesene na mame. Hranice nastavuj nasledne, nech ta nezvalcuje faza vzdoru, ale neexistuje deita do 6 mesiacov, ci roka rozmaznat pozronostou, nosenim, kojenim....neexistuje.

Vies, kedysi som tiez mala teorie a potom som mala deti .:D

jana_eyre
17. jan 2018

necitam diskusiu, tak len pridam.. to je podla mna na kazdom.. ked to pokladas za spravne, tak. to tak bude..

ja by som to nedokazala a to nie som na deti precitlivela, mam ich tri to sa ani neda..

urcite si co to poplakali kym som reagovala ale 15minut by som nevydrzala, male dieta nema vyvinuty zmysel pre cas, pozna len mamu a tu potrebuje citit stale, aspon ja si to myslim a nemam rozmaznane deti.. ale ci je tvoje konanie spravne? to nemoze posudit nikto dalsi, toboz nie cez net ked tam nie sme..

maciatkolulu
17. jan 2018

@girlie_konik
@silviettadanko Akoze ja tiez nie som bio matka, ale doteraz si vycitam, ze prvu som nechavala na zaciatku spavat samu.... Druhu uz nie a tretieho vobec nie, tie deti neuveritelne rychlo vyrastu a ver tomu, ze skor, ci neskor budu spavat zarucene same, nebudu mat cumel, flasku, kojit sa😉 ja absolutne nerozumiem tymto praktikam, nechat dieta v postielke same plakat, ci uz 15 min, ci viac, menej, to babo potrebuje citit istotu, mamu, otca, proste niekoho a nie je to vychcanost, je to potreba, tak ako steniatka spia pri mame, dokonca aj velky psi sa radi tulia k majitelovi😉 Ja spim so stvorrocnym a neuveritelne si to vychutnavam, milujem to, ked sa mi zo spanku prituli a da ruku okolo krku.... viem, ze to je na neuveritelne kratke obdobie, ktore bude chybat, viem to, kedze mam dva velke kusy uz doma a niekedy ziram ako to ubehlo a preto si vychutnavam ako sa da to male telo a ono si vychutnava mna. Nechat vyrevat male babo je proti prirode, jasne, ze si zvykne, co ine mu totizto zostane, jasne, ze zaspi, ale ten pocit, ktory pritom preziva, no ja neviem, ale tak nech si kazdy robi ako uzna.... Ja som tiez rada spavala pritulena k mame, dokonca naposledy moc pred maturitou a? 😀 potom pri muzovi.....

Strana
z3