Mám budiť skoro trojročné dieťa v noci na cikanie?
Mamičky,poprosím váš názor na budenie dieťaťa 2 ročného,bude mať o mesiac 3 na nočnē cikanie.Budiť či nebudiť( nejde o moje dieťa,pracujem v zariadení s deťmi a s kolegyňami sa rozchádzame v názore),podla nich dávať cikať aspoň 3 až 4 krát za noc,ja nesúhlasím.Ďakujem
@simkam2912 boze tie deti maju tak ci tak traumu zo života, este ich budit a nutiť cikat? nahlavu su kolegynky
@a_adamcova tak som to robila doteraz a niekedy bola rano pocikana tak ma za to sprdli a mam ju davat viackrat
@simkam2912 v živote som dcéru na močenie nebudila. Odplienkovat sa dá aj bez toho. Pre mňa to narúša ciklus spánku. Keby to spravím mojej tak sme zaručene aspoň hodinu hore
@simkam2912 Prečo nemôže mať teda ešte plienku?
@simkam2912 Dcere sme vzali nakomplet plienky k 2. narodeninam. Ale este 4 rocnu sme ju okolo polnoci museli prebrat a dat vycikat, inak sa jej prilis casto stavali nehody. Cez denny spanok nie, len cez nocny. Ale nikdy sa neprebrala natolko, aby hned nezaspala. Takto by som to riesila aj s ostatnymi detmi. Ak sa v noci pocikavaju, tak budit aspon raz, ak nie, nechat spat.
@margitaf no ona to tak ma podvedome uz naucene, ze proste ked jej dam dole pyzamko a gatky, a posadim ju na nocnik, tak jej len posuskam cikaj a ona cika. Alebo cika uz aj bez toho aby som jej povedala... Proste nezobud sa uolne, ale len tak letmo mozno ale ona ma zavrete oci. Len sa vycika a spi dalej.
@panelacikova presne takto aj my robime a nie trieskat dieta na zachod🤦♀️🤦♀️🤦♀️ved toto je sekunda ked ho posadis na nocnik, vycika sa a buva dalej.
Len treba dat pozor aby sa ten nocnik neprevratil, naor. Aby do neho dieta nekoplo a tak. 😁😁😁
@simkam2912 určite nie, môj ma 3,5 a stanu sa občas nehody no iba ak pred spaním vypije viac vody , ináč krásne nočnik, záchod. Určite by som nebudila. Ak dieťa spí tuhšie a odrazu ho niekto budí na cikanie no katastrofa. Nebudim. Veď to nie je taký problém prezliecť postieľku, posteľ. Môže mať potom z toho traumu. Bude mať zlý spánok. Narušená psychika
@simkam2912 chudata deti, ked sa k nim takto správajú v DD. Normalne sa ma to dotklo. Proste niektore deti sa pocikavaju aj dlhsie. Hlavne ked je v DD to moze mat svoje príčiny. Nemozete vyfasovať plienky? A tie deticky, ktore sa pocikavaju im na noc davat? Ved chod sa riaditeľkou alebo psychologickou ako postupovat najlepsie pre deti. Ak sa ti ich postup nepaci, tak na to upozorni Ministerstvo alebo detsku ombucmanku. Nie je normalne prerušovať detom spanok 3-4x za noc, ved pre ne a ich mozog tak velmi dolezity.Je super, ze o tom pises. Vidiet, ze ta tie deticky zaujimaju. Palec hore pre teba.
@laskamojajeidna najlepsie je nechat plienkove nohavicky,dokedy ich nema dieta nejaky cas suche...pre dceru bola najvacsia trauma,ked sa pocikala do postele...lebo bola,uz vacsia a uvedomovala si to...sama si pytala plienku...ked dozrela,tak sa velax nepotrebovala v noci,ani ist vycikat...
Pravdaže je hlúposť dávať dieťa na nočník viac krat za noc. A aj keď sa úplne nepreberie, spánok to naruší. Ja davam syna 3r jeden krat na wc v noci, lebo pije a nezobudí sa na to. Inak je plne odplienkovany od 2rokov
@simkam2912 nie. Ja som nebudila
@derdia no presne.... vždy sa jej prilepil na riť a musela som fakt dávať pozor, inak by to bolo všetko v posteli 😀 a ona zaspala ako drevo. nikdy nebola prebratá, presne ako píšeš. proste nejak v podvedomí to spracovala, že čo sa ide diať a vycikala sa. ale ja som ju len 1x dávala pred mojim spaním, aby som aj ja, keď pôjdem spať, už mala nerušený spánok do rána 🙂
@martakar nechceju jej davat plienku
@anjelaa taktiez som ju zvykla raz davat a uz som zla,ze som leniva viackrat ju dat
@betulinka1 samozrejme,ze plienky môžeme mať,v tom problēm nie je,len mne sa nepacilo ku budit viackrat za noc,aj ked teda nie je treba ju uplne budit,ale musim ju vziat a dat na nocnik a ona sa vzdy prebere a urobili zo mna lenivu ju viackrat dat cikat
@simkam2912 ze lenivu, pre boha. Oni su lenive prezliect plachtu alebo dar plienku. Napr. nasa bola nez plienky na den a obedny spanok od aprila a na noc ju mala este vyse pol roka. Aj ked bola vacsinou sucha, proste nechcela. Az jedneho vecera povedala sama, ze uz nechce.
Nech si kolegyne dostuduju nieco o nocnom pocikavani na suchapostielka.sk . Nocne pocikavanie je ok do 5 rokov. Treba dat plienku a nechat dieta riadne sa vyspat.
@amelie2017 presne to iste mna napadlo, lenive su potom riadit to, mozno riesia pranie a ine veci... radsje dieta buntosit celu noc...
Aj tak sa pocika, lebo proste ked to na nu nejde v tom momente ako ju posadi na serbel, tak zbytocne
@simkam2912 môjmu synovi sa občas stalo, že sa pocikal v škôlke v spánku a tiež to neustále riešili učiteľky, plienky mu dávať nechceli, poslali ma dokonca k doktorovi, že to nie je normálne, syn mal 3 roky, doktor mi vysvetlil že do 5 rokov je to úplne v poriadku a proste mu mám dať v noci plienku a vybavené, že budiť ho netreba, rieši sa to liekmi až po 5 roku
@simkam2912 moja je odplienkovana od 2 rokov 2 mesiacov aj na noc. Nikdy som ju nebudila, asi 3x mala na zaciatku nehodu. Teraz vobec, ked potrebuje tak sa zobudi aj to velmi vynimocne, ale to byva az skor nad ranom 5.30 - 6.00 a ma nocnik pri posteli takze nemusime sa ani poriadne prebrat.
@panelacikova ja tiez presne tak. Teraz ju davam len ked vela pije vecer, ale ona sama zacne plakat to viem, ze chce cikat, dam ju a spime dalej.
@simca06022011 presne tak a pritom ma nepremokave podlozky pod sebou a ked sa aj nahodou pocika tak proste len prezlecem plachtu a vybavene
@amelie2017 presne ved plachta sa prezlece,vypere,veci sa vyperu a vybavene,ved tej malej sa ani nemoze tolkokrat chcet cikat
@simkam2912 akoze lenivu? Oni su divne ked takto týrajú dieta a budia ju 3-4x za noc. 🙈
To su metody, ze budit na cikanie. Dieta sa ma naucit, ze v noci sa spi a necika. Vacsina to zvladne v pohode. Plienka na noc sa rusi az vtedy, ked niekolko dni za sebou je rano sucha. Niektori hovoria, ze tyzden, ini, ze dva.

@simkam2912 moja zaspávala povedzme okolo 20:30-21:00. ja som bola hore vždy do polnoci. a tak o polnoci som ju normálne presunula z postele na nočník (áno, na nočník - nevliekla som ju na wc) a povedala som jej: cikaj. a ona cikala 😀 neviem, ako dlho som to takto robila, ale viac ako rok nie. potom sa už aj sama budievala. nikdy sa mi do postele nepocikala. teda áno, ale to mala vtedy asi 2 roky. od plienok už bola odnaučená, a tak ich nenosila a raz cez deň výnimočne zaspala a výnimočne tvrdo a bolo. ale to je o inom. ale čo sa týka témy, tak 3-4x za noc? a to si má akože čo vycikať? veď 1x úplne stačí.... a čo sa týka presunutia na nočník, moja spala ako zarezaná aj na ňom 😀 niečo si mrmlala a ja som do nej zo 3-4x zahučala cikaj... no a potom spustila... alebo som napodobňovala zvuk cikania 😀 ale zas pravdu poviem, že vždy toho načúrala teda dosť. neviem, či by vydržala do rána. a zase dávať plienku 3-ročnej mi už prišlo také úplne že pohodlné z mojej strany a nehygienické zároveň.