Mená detí po rodičoch
Ahoj baby, čo si myslite o tom, ak rodičia dávajú deťom mená po sebe? Mne osobne sa to vôbec nepáči, veď je kopec krásnych mien a mam rada rôznorodosť🙂
@evulka2203 no my sme to vyriešili tak, že naši drobci majú po dve mená 🙂 aj také čo sa nám páčilo aj po nás 😀 a všetci sú spokojný 😀 😀 😀
baby, ja som tiez nikdy nebola za to, aby sa moje deti volali po rodicoch, pripada mi to nekreativne a tiez sa mi paci myslienka jedneho mena v rodine. nuz ale, ked sme sa dozvedeli, ze cakame chlapca, zrazu mi dosla fantazia...
pre babu som mala meno uz roky vybrate. ale pri chlapcovi mi skratka dochadzala fantazia. nechcela som, aby to bolo nieco otrepane a uz vobec nie Jakub, lebo mam pocit, ze pomaly kazdy chlapcek v okoli sa tak vola, co nechapem...
tak som navrhla, ze by sa maly mohol volat po muzovi. ma pekne moderne meno, nie casto sa vyskytujuce, ale zatrhol mi to. 😉 ak by sa mu to bolo co len trocha pozdavalo, maly by teraz nosil jeho meno. aj ked som predtym bola vzdy apriori proti tomu...
ale zas je fakt, ze by to bola zamenitelna identita a ked sa tak nad tym zamyslim, asi by to nebolo z tohto hladiska ono...
Ja ked som rozmyslala nad tym, ze dam meno malej rovnake ako mam ja, tak som si to rozmyslela po tom, ked mi svokor povedal, ze uz sa automaticky zo mna stane stara Zuza 😀 ... Ktora mlada, ci stara? 😀
@baklik Takých ľudí si asi netreba všímať...teda nie asi, ale určite 😀 Ja kým som si presadila meno Rodan pre najstaršieho, tak to trvalo..to sme ešte bývali na Slovensku a pochopenie veškeré žiadne, ale čo, mňa nezaujímajú názory na takéto veci od okolia..Ja by som dala to meno aj dnes a z mojich troch synov má podľa mňa najkrajšie meno práve najstarší 🙂 A nech si myslí, kto chce, čo chce..Ja im jejich Sofie, Vanessky a Samkov tiež neberiem 😎
Meno po mne by som asi dcere nedala, aj ked v mojom okoli by to bolo asi jedno z najkreativnejsich a najexotickejsich mien, ake tu ludia pocuju...
Cize kreativita a roznorodost vobec neznamena, ze clovek musi dumat a sediet za pocitacom a vyhladavat rozne "anglicky" znejuce mena, ktore este v rodine nemaju.
Mne sa vsak velmi paci, ak dieta dostane meno po dedkovi/babke, prababke/pradedkovi...alebo milovanom cloveku z rodiny, ktory je daleko, alebo zomrel a chcu si ho tym uctit a mat na neho spomienku v podobe mena ich deti.
babenky.... presne tak nikdy nehovor nikdy..... my sme si mysleli, že čakáme dievčatko a v 34. týždni sa zrazu na ultrazvuku objavil pipík 😀 .... a čuduj sa svete iné meno ako po ockovi nás ani nenapadlo🙂 a to sme nechceli mená po sebe..... ocko je Vlado a synček je Vladko a hotovo! 😅
@baklik vzdy lepsie prirovnanie pehavy max, ako denis penis 😀 😀 😀
strasne dlho som bojovala pomenovat tymto menom mladsieho i ked sa mi nesmierne pacilo. denis penis mi vzdy povedala kolegyna a ja som sa az v den porodu napriek tejto smiechote rozhodla pre deniska a strasne sa mu hodi a perfektne mu sedi 🙂 teda ani ziaden postrach denis 😝
co je toto za temu? podme sa bavit o tom, komu sa nepaci cie meno... moja dcera sa vola Kristinka ako ja, je jedinecna a uzasna. Slovac, kedy sa konecne zacnes starat o seba a nie do zivotov inych ludi?!
Ja poznám rodinku, kde je maminka Janka, ocko Janko, dcéra Janka a syn Janko. :P no nič moc príjemné 🙂)))
@evulka2203 ze sa to nepaci tebe, je vsetkym uplne jedno. Moj syn ma meno po tatovi a co teraz????? Bude mat menej hodnotny zivot alebo co???? je to kazdeho osobna vec, tebe tiez nik nekeca do toho preco si nedala meno po sebe. Tusim idem vytvorit temu, nedali meno po svojich rodicoch. sa mi to strasne nepaci... ved by si o mne pomysleli, ze som na prasky
ja som si nikdy nemyslela, ze sa moje dieta bude volat po mne, nechcela som to a .... aha ho, mala sa vola po mne 😉 mm sa moje meno paci a strasne chcel, tak je. a co?
inac keby bol chlapec tak sa vola po tatovi, to bolo jasne uz od zaciatku. mne sa jeho meno paci, dnes ich vela nie je a nemyslim si, ze by som ho volala junior, tak ako malu nevolam juniorka. normalne ju volame menom alebo mame pre nu este prezyvky 😉
mne vadilo iba to, ze by sa dievca volalo po mne, ale zvykla som si 🙂
@danka.k najsuper su prispevky akoze "nikdy by som to svojim detom neurobila" 😀
no nasa prva dcerka sa vola Eminka a druha je po mne Lucinka to vyberal manzel a vobec mi to nevadi nakolko keby bol chclapcek je po nom
Super tema. Z mojich dvojciat tiez nosi prvorodeny meno po otcovi. Ale ja hovorim ze jeden ma meno po najlepsom spevakovi na svete a druhy po najkrajsom muzovi na planete. Tak hadajte po kom maju mena 😀😀😀
Moj muz sa vola Peter. Pre niekoho mozno nudne a otrepane meno, ale mne sa taaaaaaaaak paaaaci.....Keby mam chlapca tak by som si velmi zelala aby sa volal Peter. Moj muz by sa tesil a ja by som si priala aby z neho vyrastol taky uzasny clovek ako je moj muz.
@elledriver no ved to je nieco hrozne.. ako sme to mohli my nasim detom urobit 😀
@anw mne sa meno Peter osobne nepaci. Takisto aj Pavol. Ale ked sa detom povie Peťko, Palko to je take mile 🙂 🙂 🙂 🙂
@elledriver Aj moja Monika má meno ako ja 🙂 A nechápem čo to tu kto rieši už sa asi nie je o ˇ/com baviť... A aj pre syna (dobudácna) máme meno po mojom mužovi 🙂
Neuznávam dedenie mena po rodičoch, nikdy sa mi to nepačilo...aj ked muža milujem,,,každý je jedinečný aj so svojím menom,,,,a nie kopírovaným po rodičoch,,,ked budeme mať chlapca, už mam vybrane meno je podobne,ale nie rovnaké,,,tak to nie,,,ani on by to nechcel,,,a dcerku volat mojim menom,,,tak to si neviem už vôbec predstaviť,,,je to pre mňa nepocchopitelné
..myslim,ze na menach az tak strassssssssssssssssssssne nezalezi...hlavne nech su deticky zdrave...
niekedy mam pocit,ze niektore mamicky uz nevedia co by od nudy vymysleli....ja tiez cakam babo...a poviem pravdu....este sme na mene nerozmyslali....zatial nas to nechytilo 😀 ....tesime sa ,ze je babo zdrave...meno je len NEPATRNA CERESNICKA NA TORTE 😉 .
Aj moja dcerka Monika ma po mne meno... A velmi sa mi to paci a ma to aj svoje vyhody. Ked podrastie a mm bude ako obvykle na mna kricat, aby som mu nieco priniesla tak poslem dcerku :D. A neskutocne sa na seba podobame.

fakt téma o ničom,mi prišlo na um ako sme si v detstve vraveli- "moja vec a somárova starosť" 🙂 nebudem sa predsa starať o to aké meno má cudzie dieťa,mne napr. sa nepáčia neslovenské mená,mám pocit,že každý chce mať čo najvýnimočnejšie meno,ale nenapadlo mi toto komentovať,že prečo také meno ste dali a nie iné....a áno,syn sa volá po otcovi a sme všetci spokojní 😉