icon

Moje dieťa potrebuje pri zaspávaní ísť 3x na nočník a napiť sa vody

16. dec 2021

Moje dieta prosim pekne kazdy vecer pri zaspavani potrebuje ist trikrat na nocnik 10 krat sa napit 3x hlada dudel, potom hlada konika, potom jedneho dinosaura, potom druheho dinosaura potom babiku potom opicku medzitym vsetkym 10 x sa pyta mama? a ked sa jej spytam ano tak mi rozprava nejaku nepodstatnu hovadinu, kazdy vecer mam z tohto o x sedin na hlave viac, akoze teraz je uz pol jedenastej a to dieta je stale hore som z toho uz na prasky, co zabera na vase deti ked takto vymyslaju, lebo mne uz nerv do oka vystreluje 🙄

pribinak
16. dec 2021

Vek dieťaťa?

autor
16. dec 2021

@pribinak za necely mesiac 3

pribinak
16. dec 2021

To je take typické pre tento vek. No nič. Dať do postele len 2 hračky a nie viac. Nočník pri postel a zhasnúť

jjanulienka
16. dec 2021

Och týmto sme si prešli aj my dokonca aj v noci nás chodil budiť... riešili sme to aj so psychologickou keďže nepomáhalo nič... raz som ciatala v knihe, že mas dieťaťu povedať dobrú noc dať mu pusu a ďalej ho neriešiť, ak aj vstane tak si ho absolútne nevšímať... u nás to nezaberalo.. čítali sme mu pred spaním ale aj tak to robil. Kúpili sme mu nočné svetielko a nejak z toho asi vyrastol.. ale aj teraz vymýšľa keď ma ísť spat tiež behá ale nieje to až taký extrém. On predtým chodil cikat aj 6x po sebe len aby nemusel ísť spat ja som sa až bála aby si nejaký problém s mocakom neprivodil.
Psychologicka nám povedala, že si tým pýta pozornosť🤷🏽‍♀️

daniel_jasurek
Odpoveď bola odstránená
blumie
16. dec 2021

Ano doverne poznam, tiez mam 3 rocne dieta. Teraz mame fazu : musim sa vyrozpravat az potom zaspim. Ale kazdopadne je to lepsie ako 20x ist cikat, vodicka, vsetkych 10 hraciek umiestnit na nejake miesto v posteli atd. Chce to len pevne nervy a prejde to. Inak 3 rocna a dudlik je uz celkom aj dost, ci? Nesudim, len konstatujem.

autor
16. dec 2021

@daniel_jasurek 🤣 toto je vazna situacia dobre !

autor
16. dec 2021

@blumie je to dost, ale je totalne zavisla, chystam si este uzit v klude Vianoce potom bude mat tri tak sa dudlik strati

viestta
Odpoveď bola odstránená
amelie2017
17. dec 2021

Normalne spravanie 3 rocneho dietata. Teraz ma 4 a vodu a plysaka este pyta. Vacsinou aj jest, ze je hladna pol hodinu po vecery. Jedlo sme stopli, plysaka si moze vybrat len pred tym, ako vlezie do postele, potom uz smola. Jedine, na co reagujeme je voda. Aj to len raz. Ale najviac pomaha, ked ide do postele ozaj unavena. To len vypyta vodu po 2 minutach a v momente zaspi. Nedavas ju spat moc skoro? Mozno by pomohlo o pol hodinku neskor.

janba
17. dec 2021

Moj krpec mal 3 v oktobri, ale je to o tom istom. Teraz, asi dlho spi v skolke, vecer nechce vobec spat.
Inokedy tiez potrebuje to spravne mnozstvo plysakov, kazdy ma svoje miesto, surne potrebuje ist dokreslit na papier dve ciarky, pozriet z okna susedove svetielka a milion zivotne dolezitych veci.
Strasne nervy na to mam, ale ho chvilu necham tak nech si robi co chce, po 10 minutach lahne a zaspi 😀

lubka261
Autor odpoveď zmazal
annm81
17. dec 2021

V tom veku sme mali presne to isté. Zmena k lepšiemu prišla zo dňa na deň, keď sme zrušili denný spánok. Odvtedy zaspáva o hodinu a pol skôr a bez toho, aby čo i len raz na mňa zakričal.

autor
17. dec 2021

@annm81 nad tym som rozmyslala ale nebude to zle ked v skolke budu musiet spat ? ze aby sa nenaucila nespavat a potom sa budu v skolke stazovat ze nechce spat, lebo tiez som si vsimla ze ked nema poobedny spanok do 10 minut spi inak je to tristvrte hodinu pocas ktorej potrebuje kazdu minutu a pol nieco a to je fakt extrem co uz skusa na mna

topier
17. dec 2021

Tak moj ma o mesiac 3 a kazdy vecer riesime, ze akonahle si lahne, zacne si pytat jest. Robi to posledne 2 tyzdne a je to na nervy, lebo vzdy ide spat navecerany a v podstate ked mu aj dam jest, 2x si odhryzne a ma dost. Prestahoval sa ale k surodencom, ktori vstavaju rano do skoly, takze ich dost rusi tymto vymyslanim. Ked nedostane co chce, tak vrieska, ked dostane co chce, rusi ich tym ze chodi, rozprava, atd. Je to zacarovany kruh. U nas vacsinou zaberie ze si lahnem k nemu, alebo ho nejako rozptylim. Ale neustupujem a nedovolim mu ist, kedze viem ze len vymysla.

fiafia
17. dec 2021

Moja ma 5 a robí to isté len iné veci 😂

annm81
17. dec 2021

V tomto bohužiaľ neporadím. Jedine zistiť ako je to v škôlke, kde ho plánuješ dať, resp. hľadať škôlku, kde spánok nevyžadujú, teda asi súkromnú. Toto je veľký problém v slovenských škôlkach a pohnú s tým jedine rodičia. Teda ak sa nájde dosť rodičov, ktorí by privítali, aby škôlka našla riešenie pre deti, čo spať nepotrebujú. Lebo reálne to už väčšina škôlkarov nepotrebuje.

janba
17. dec 2021

Inak, môj od 2 rokov cez deň nespaval a teraz sa to v školke znova naučil. Ale cez víkend doma zaspať, to ani za svet.

lucia147852
17. dec 2021

moja bude mat 5 a robi to stale :D

vierka0508
17. dec 2021

Co tak lahnut si k nemu kym nezaspi? Urcite to bude trvat kratsie ako neustale vymyslanie. V tomto veku sme tak bezne zaspavali. Niekedy aj to trvalo hodinu, niekedy 5 minut. Ale nevymyslal, otocila som si ho chrbtom k sebe a pekne kludne lezal. A ja som si oddychla tiez. Teraz ma 4 roky a uz pekne zaspava sam, ale tiez ide aspon 3x cikat a pit ma na stoliku, tak sa obsluzi sam. Zo zachoda ide rovno do postele. Ak sa v posteli zabava uz mi to je jedno, pokym nevylieza.

autor
18. dec 2021

@vierka0508 spime spolu v posteli, takze tym to nieje a uspavam casto tak isto ze ju objimam a ona lezi chrbtom s dennym zaspavanim nieje taky problem to len vecer kym zaspi je to neunosne myslim ze to bude tym dennym spankom ze vecer proste nieje unavena