Moje dieťa sa často budí na nočné kŕmenie. Ako ďalej?
Ahojte maminky. Potrebujem pomoc. Moj chlapcek (na UM) od narodenia krasne spinkal - budil sa v noci na papanie1x, max 2x. Teraz ma pol roka. Posledny mesiac je vsak strasny- budi sa kazde tri hodiny na jedlo, co vo vysledku znamena, ze odkedy ide spinkat az do rana poje UM 4x , co je mega vela. Fungujeme tak, ze rano UM, desiata ovocie, obed zeleninka, masko..., olovrant mliecko a aj vecera. Ked teraz v noci vypije pomaly to, co predtym za cely den. Poradte prosim...
@ivka2112 Prečítaj si knihu S láskou o detskom spánku. V pol roku sa to kazí a je to úplne normálne. Ja som teda v noci do 15 mesiacov kojila, ale môžem ti povedať, že on v noci pije len inštinktivne, skôr na ukludnenie, ako z hladu. Nejako ho však ukľudnit musíš, ak nechceš byť hore celú noc s plačúcim. Takže buď nosiť, preložiť k sebe do postele, alebo mu to nočné pitie nechať. V lete nam po odstaveni stačila voda (vyslovene ju pýtala, že vodu, piť, piť hovorila) a keď sa ochladilo, stačí len zobrať k sebe do postele.
@ivka2112 Akoby som čítala o svojom... od narodenia sa v noci budil na kŕmenie raz-dvakrát, teraz má čerstvo pol roka a je hore aj 7x. Noci s troma kŕmeniami považujem za luxusné 🙂 Jediný rozdiel je, že drobec je na materskom mlieku. Asi na tom "kritickom pol roku" - ako píše @basska_b - niečo bude ;)
@squirrels Tak to tam písali... knižku ma kamarátka, tak neviem odfotiť. Ale že vraj to hovoria všetky mamičky tej autorke, že tak krásne spal od narodenia a medzi 4.-6. mesiacom sa niečo stalo. Vraj to je tým, že začína rýchly vývoj hrubej motoriky, začína sa dvíhať, viac vnímať svet a prežíva to i v spánku.
Je to absolutne prirodzene, aj nase dieta v noci pilo viac mlieka a bolo spokojne a prospievalo. Teraz ma 2 roky a stale v noci este stiahne jedno mlieko.
@ivka2112 4x pocas noci je naozaj vela. V tomto veku by mu stacilo (v zavislosti od toho kedy chodi spat a kedy vsatva a od toho kolko mliecka vypije) 1-2 x nocne krmenie. Skus to najskor zredukovat a zvysok nahrad vodickou. Cize ak sa zobudi o 22.00 a das mlieko, dalsia davka ked sa zobudi bude vodicka, potom zas mliecko a zas voda kym pridete k ranajkam. Myslim, si, ze toto nebude o hlade, kedze uz dostava prikrmy aj mlieko, bude to skor o zvyku, potrebe citit ta atd.
@ivka2112 Neboj nič my to máme tak isto a tiež cca od pol roka to čo zameska cez deň zrejme doháňa v noci. Nám idú aj zúbky a možno je to your bolesťou a mliekom sa dieťa ukludni
@ivka2112 To ti v noci vypije 4x 250ml? To je naozaj strasne vela. Skusila si ponuknut cajik alebo vodu? U mna to pri prvom fungovalo, pri druhom nie.
Kludne to mozes spravit, tiez som to robila a dokonca som ho tak odnaucila od nocneho pitia mlieka (ale to uz mal vyse roka).
Tam som postupovala takto, Na zaciatku som ubrala 1 odmerku a postupne potom 2 a sucasne som ubrala trochu vody, takze som v podstate bola vzdy o 1-1.5 odmerky menej ako je normalne. Ked som dala 2.5 odmerky na 120ml vody, tak sa mi prestal budit (ale ako som pisala, to uz mal vyse roka).
@ivka2112 necitala som vsetky komentare. Za mna. Mam skusenosti s 2 dcerkami. Ja osobne v tomto veku by som nedala viac ako 2 nocne krmenia. Proste nedat a skusit uspat inak. Oni sa strhavaju presne na to co sa deje cez den. Velky skok vo vyvoji motoriky. 4x za noc je ako lrmenie novorodenca. A na veceru skus kasu s UM
@ivka2112 my máme o pár dní 8 mesiacov a tiež sme hore aj 6-7x za noc..skôr to ale pripisujem prerezavajucim zúbkom lebo sa nám tlačia zhora 4 naraz...

Este ma napadlo, ze budem davat menej mlieka na viac vody v noci, ale neviem ci je to dobry napad...