icon

Môže dieťa chodiť od troch mesiacov?

karolin99
5. okt 2021

Ahojte mám takú otázku, známa mi hovorí že jej deti od 3 measiacov chodia … je to vôbec možné ? Najprv som myslela že to povedala len tak, ale ona to mysli vážne. :D mne sa to moc nezda, ale ak sa mýlim tak prepáčte. Máte vy niake skúsenosti s takýmto ?

lindusss2016
6. okt 2021

@vevesh ani vrlmi vyvinute dieta v troch mesiacoch nestvornozkuje. Priemer je 8-9, vyvinute dieta to zvladne v 6-7. Ak sa ti zda, ze nejake dieta stvrnozkuje skor, tak za to moze pravdepodobne hypertonus a rozhodne to nir je zdrave, ani velmi vyvinute. Proste nie, 3mesacne dieta nechodi, nestvornozkuje, to ti povie kazdy lekar, ortoped, fyzioterapeut, atd...

tayla
Odpoveď bola odstránená
lesana25
6. okt 2021

Samozrejme že je to možné, aj môj 5-ročný práve dopísal diplomovku.

jaskolka
6. okt 2021

Reflex, ktorý deti majú a ktorý skúšajú na poradni, rovnako ako keď doktor potiahne za ruky a dieťa sa posadí. Ale robia to výlučne doktori, určite nie doma skúšať a rozhodne to neznamená, že dieťa sedí alebo chodí.

vevesh
6. okt 2021

@lindusss2016 jasne, ale jedno z mojich deti stvornozkovalo v tomto veku. Bolo to absolutne mimo tabulku. Na brucho sa otacalo uz v 6 tyzdnoch🤷‍♀️ do sedu sa samo hadzalo uz od 5m. Ale chodit v priestore zacalo takisto ako surodenec v 15m. A je v poriadku. V skupinovke sme mali dieta, ktore zacalo chodit uz od 7m same a v priestore- sme vsetky cumeli na video ako puky...jednoducho, urcite veci su mozne, i ked velmi velke vynimky....

lindusss2016
6. okt 2021

@vevesh tak je otazne, ci by ti aj nejaky fyzioterapeut povedal na ten pohyb, ze je to stvornozkovanie. Ked je dieta velmi vyvinute, tak robi vsetko skor. Cize to by chodil ovela skor ako v 15 m.

vevesh
6. okt 2021

@lindusss2016 nie, nemal odvahu sa sam pustit😀on liezol hlavne do vysky, cize nemal problem vyliezt po strop po skrini, ale do priestoru nie, to az v 15m dal. Preto je to fakt individualne😀

szdan
6. okt 2021

@anjelicek26 presne náš dnes už 6rocny. Hypertonicky. V pôrodnici vyliezal zo zaviazanej perinky 🙈... Tiež neurológ povedal, že o zábavu budeme mat postarané a veru pravdu mal. Budúci rok nastupuje do školy, už teraz sa teším 😊

anjelicek26
6. okt 2021

@szdan tak nas teraz cvici na naradi, plava, hra hadzanu, skace profi na trampolinach a to je druhak...hrozne nieco, kolko hodin denne treba na to, aby bol vybehany 😂

stanulienkat
6. okt 2021

Toto sa pyta dospela osoba???🤦

mariejenka
6. okt 2021

Ako fyzioterapeuta by ma to neskutočne zaujimalo, daj kontakt na kamosku, pridem hoc kam na Slovensku.

silviazlat
6. okt 2021

Aj moja švagriná ma podobne reči. Jej decka su top topov. Od 4 mesiacov sedia, od 5 chodia, od 6 lyžujú a od 3 mesiaca jedia aj údené maso. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

vikusjk
6. okt 2021

@karolin99 podla mna ani v science-fiction nechodia trojmesacne deti. Ja som zacala chodit v 10 mesiacoch a to vraj vsetci cumeli, ze to este nevideli, aby dieta tak skoro chodilo (chodila som normalne sama). Dcera zacala tyzden pred dovrsenim 11. mesiaca, cize podla mna mozno nejaky rekordman chodi v 8-9 mesiaci, ale urcite nie v tretom

mmoni89
6. okt 2021

@karolin99 odkaz kamoške že sú pozadu. Moje 3 deti vyskočili z brucha rovno na rovné nohy 🙈👌✌️😀

mmoni89
6. okt 2021

@vevesh synovec začal chodiť v 9tich mesiacoch, tiež som dosť nechapala a to naše dieťa tretie je tiež veľmi akčné, v 5tich 4nozkoval a začal chodiť v 11tich mesiacoch a ja ze ooo aký šikovný a tento spunt nás teda dostal 😀

n820p
Autor odpoveď zmazal
lindusss2016
6. okt 2021

@n820p chodit na nocnik v 6 mesiacoch je vyslovene blbost uz len kvoli tomu, ze polrocne decko proste nema take svalstvo, aby mohlo vysedavat na nocniku. Bezplienkova metoda je o tom, ze sa matka nauci rozoznavat signaly dietata od miminka, ale tak ma ho drzat v psecialnej polohe a nie svacnuc na nocnik, kde si deformuje chrbticu. V 10 mesiacoch z dieta vacsinou vie sediet, cize moze sediet aj na nocniku. Este som nepocula o tom, ze by na SVK bolo mozne, aby dieta preskocilo zopar rocnikov vyssie a to mam bratranca celosvetovo uznavaneho vedca, ktory prednasal aj na harwarde, ale skolu si vychodil vekovo tak, ako mal (aj ked to uz bolo davno), ale tiez odjakziva vynikal daleko nad rovesnikmi a proste sa tam musel nudit, avsak ani on nebol oblubeny v kolektive, ani mu to nikdy ako geniovi neprekazalo

lydiasabolova
6. okt 2021

žienky, @vevesh a @anjelicek26 prepáčte, ale podľa mňa bude niečo pravdy na tom, čo napísala @lindusss2016 že ste možno mali deti s hypertonom.. ja nie som fyzioterapeut, ale mám momentálne hypertonické dieťa a veru to ma kopu sily v rukách a nohy zapiera tak, že ma to až bolí, keď sa zaprie o mňa.. tiež postupuje veľmi rýchlo a ideme práve na fyzioterapiu, lebo tento jeho ,,postup" jednoznačne nie je správny.. s prvým synom mám vychodenú fyzioterapiu kvôli opačnému problému ale to je jedno, ide mi o to, že ja som všetko vtedy konzultovala s fyzioterapeutkou a ona mi každý stupeň vývinu krásne popisovala, ako fungujú, resp. nefungujú svaly a ak nefungujú dobre, kde a ako sa to premietne v pohybe a veru, to priťahovanie rukami, zapieranie nohami atď nie je ok a teda určite nie je ok ani také napredovanie, aké mali vaše detičky.. týmto vás nechcem uraziť, božechráň, len som chcela poznatkami prispieť do tejto diskusie, lebo často prichádzam na to, že veci okolo nás sú veľakrát úplne inak, než sa na pohľad zdá 🙂

denda007
6. okt 2021

Môj mal v 3 mesiacoch už 4 😀😀😀🤔

lydiasabolova
6. okt 2021

@mariejenka ahoj, pozerám, že si fyzioterapeutka.. chcela by som ťa poprosiť, či by si sa nemrkla na moju diskusiu https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/problemy-s-plazenim-a-lozenim-hypertonus-2/#post-84173303 potrebovala by som pomoc s mojím drobcom. vopred vďaka!

evaachesa
6. okt 2021

Snáď to dala zapísať do Guinnessovej knihy rekordov 😀

mmoni89
6. okt 2021

@denda007 😀

nataly93
6. okt 2021

@karolin99
Podľa Harabina sa to deje ockovanym rodičom :D :D

anjelicek26
6. okt 2021

@lydiasabolova ale ved to mu zakazes? Zastavis ho, nedovolis mu to na zemi skusat? Ved mu nikto nepomahal, dodnes vela sportuje... tak ho to asi nijako neposkodilo, to dieta je proste samy sval... bol sledovany viacerymi lekarmi a vsetci sa zhodli na jednom - vsetko, co zvladne sam a bez pomoci, je v poriadku...

sunshine_18
6. okt 2021

Ešte len okolo 4mesiaca sa začnú bábätká pretacat na bruško a v 6mesiaci by mali sedieť ale nemusia.. Určite v 3mesiacoch nechodilo ešte žiadne dieťa 😃

mimca77
6. okt 2021

@lindusss2016 je to mozne na SVK, sama som to zazila, aj ked teda v mojom pripade sa bavime este o devatdesiatych rokoch 🙂

vevesh
6. okt 2021

@lydiasabolova dieta nemalo hypotonus. Bola som u lekara a lekar skonstatoval ako u @anjelicek26 - co dieta robi samo bez pomoci, je ok. Nie je to sice norma, ale dieta samo vie, co zvladne. Ako som mala 6 tyzdnovemu dietatu zakazat otacat sa na brucho a spat, ci 5mesacnemu, ze sa nesmie vytahovat pri skrinkach a hadzat dozadu, aby si sadlo🙄🙄

n820p
Autor odpoveď zmazal
lindusss2016
6. okt 2021

@mimca77 zaujimave, netusila som to

lydiasabolova
6. okt 2021

@anjelicek26
@vevesh
aj môj to robí sám od seba bez akejkoľvek pomoci, ale nerobí to správne, tak ho nenechávam robiť to zle