Môže dieťa nemať rado svoju mamu?
Ahojte, uz ozaj neviem co si mysliet...podla mna ma moje dieta nema rado...ked place a chcem ho utisit tak proste neprestava,cicikam ho, nosim ho, spievam mu, ked uz sa v rukach meta tak ho cicikam v kociku a stale je nespokojne...ked si ho zoberie popestovat moja mama alebo muz tak sa zachvilku uklidni aj zaspi...ja uz som z toho na nervy ☹ on ma asi nema rad a ja netusim preco, ved ho lubim a som predsa jeho mama a on ma akoby nechce ☹ nechapem to
@bonnie29 a prosím ťa - kojenie nerieš!!!! Mám 14 ročného syna (kojila som ho jeden mesiac) a teraz polročnú dcérku (taktiež kojená len jeden mesiac) Keď som malej prvý krát dávala umelé mliečko, slzy mi tiekli po tvári. Synátor prišiel ku mne a vraví - "Mami nestresuj, mňa si tiež nekojila a pozri aký je zo mňa fešák" 🙂)))) To na odľahčenie - neboj nič, na svete je x detí ktoré neboli kojené a sú z nich skvelí ľudia 🙂
@bonnie29 Nenamýšľaj si, že len Tvoje dieťa plače a už vôbec never tomu, že je to kvôli kojeniu/nekojeniu. To je somarina! U nás sú mamičky, čo nekojili vôbec - ani v pôrodnici teda. A deti ich majú rady, spia im lepšie, ako moja dcérka, čo bola kojená 8mesiacov. Nevravím, že ma neľúbi, ale spánok je u nej nepodstatný - zjavne.
A syn bol veľmi plačlivé dieťa. Raz mal koliky, potom zuby, potom zas čosi...Proste on bol veľmi nepokojný. Občas som si s ním poplakala, keď bol úplne maličký, lebo som už bol zúfalá, v tú chvíľu s ním úplne sama (manžel v práci) a ja som bola totálne vyčerpaná. Držala som ho v náručí, hojdala a plakali sme obaja. Nevedela som si pomôcť. Ale prešlo to. Všetko má svoj čas. Tvoj synček je ešte veľmi maličký. Niečo ho trápi. Možno práve Tvoja nervozita, ktorú deti ozaj cítia. Mne aj teraz keď príde veľmi ľúto a tvárim sa, že som OK, tak obe deti pribehnú a stískajú ma. Pritom nevedia ani, čo ma trápi. 😉
@natalym PS: Môže to byť aj totálnou banalitou - rytmus hojdania napr. Lebo u nás to fungovalo tak, že ja som mohla Drobca hojdať koľko som chcela, keď ho trápilo bruško a nič. Potom ho vzal manžel, zvolil rýchlejšie tempo hojdania a on hneď stíchol a zaspal. 😉 Nešlo o to, že so mnou mu nie je dobre, lebo v šatke spinkal krásne 3-4 hodinky. To si neskúšala? Možno mu práve chýba Tvoja blízkosť, no bez nervozity. 😉
@bonnie29 Najdi si na nete co su feromony. Tvoj syn cez pot a nasledne dotyk dokaze desifrovat tvoje momentalne rozpolozenie do niekolkych sekund. Ak sa ty neupokojis a neziskas rovnovahu, marne budes cakat, ze sa upokoji tvoje babo. Presla som si tym pred 4 mesiacmi. Mala revala ako tur, ja ako sialena som ju prikladal a prikladala a moje prsia furt prazdne. Tak sme dali UM, aj tak plac. Skusili sme rozne kvapky, probiotika a nic. Az sme kupili koliprev a ten u nas zabral. Dali sme zopar kvapiek do mliecka a mala sa upokojila. A ja tiez. Neverila som nikomu, kto mi povedal, ze ono sa to upokoji, ustali, zlepsi. A veru vsetci okolo mali pravdu. Len j som nervacila, ze mala okamzite pri mne nestichla.
Vyhladaj odbornu pomoc. Nie je to ziadna hanba. Lebo takto sa ozaj prepracujes k patologickemu vztahu so svojim babatkom.
Snazis sa robit pre svoje dietatko to najlepsie co je v tvojich silach. A to je najdolezitejsie. Nie to, ze vsetky okolo koja a ty nie. Nepozeraj inde, snaz sa svoju energiu investovat do seba a svojej rodinky.
Drzim palce, nech sa to cim skor utrasie. 😉
Podla toho co pises je to babatko nerob si zbytocne starosti babatka nedokazu prejavovat plne svoje pocity preto diskomfort riesia placom ... z vlastnej skusenosti viem ze citi z teba stres a nervozitu preto takto vystraja ... plne sa ukludni ale tak ze sama sebe budes moct povedat ze si stopercentne spokojna prihovaraj sa mu priloz si ho ku srdcu nech pocuje tlkot to ukludnuje 🙂 a bud s nim maximalne zo svojho casu
Moja starsia revala a revala, nevedela som ju uspat inak ako pri kojeni, revala mi v kociku, revala mi na rukach, ja som bola v strasnom strese, po porode som bola unavena, nevyspata, zaspavala som s malou na rukach, uz v nemocnici som pochodovala ako matoha celu noc, len aby neplakala. Doma sme sa prestriedali s muzom. Potom prisli koliky a este vacsi plac. Ked ju mal ktokolvek iny, nez ja, ukludnila sa, zaspala. Babatka citia stres citia pochybnosti a strach, inak ako placom reagovat nevedia. Musis sa hodit do psychickej pohody, potom sa ukludni aj babatko. O mladsej som ani nevedela, aj ja som bola vyrovnanejšia, kludnejsia, vedela som co ma caka a preto som ma prekvapilo, ze malicka bola uplne kludne, tiche a pokojne dieta. Este aj v nemocnici k nam do izby sestricky rady chodili, vraj sme so spolubyvajucou mali najkludnejsie deti na oddeleni, tym, ze sme boli v pohode my, boli aj deti. To je zaklad, byt v klude...je to tazke, hlavne pri prvom dieťati, chvíľami som tiez mala pocit, ze ma vlastne dieta nenavidi. Ale prešlo to ☺ drzim palce
Moj maly bol tiez taky 😊 ono to ale vobec nie je nejakou laskou to sa neboj 😉 mozno ti to ani nepride, ale tym ze ho nevies utisit si nervozna a tu nervozitu prenesies na drobca. Mne to tiez prislo ako nezmysel ale je to tak. Ked som nervozna ja, maly je ako cert 😁 a to ma pol roka, cize uz az taky strasne malicky nie je 😄
ako si mozes mysliet ze ta tvoje dieta nelubi, ved ty si pre neho najdolezitejsia osoba v zivote, prosim ta, musis sa ukludni, alebo chod k dr. moze byt ze mas poporodnu depresiu, aby si neurobila nejaku hlupost....zaciatky su vzdy tazke, kazdy matka to zazila, ale musis sa vschopit a byt tam pre svoje babatko, ktore ta potrebuje, a je jedno ci kojis alebo nie....hlavne dieta citi tu tvoju neistotu, chudatko male, vlastna matka si mysli ze ju nelubi....napr. v nemocnici ked mi dieta plakalo, som ho nevedela utisit, a prisla sestricka, trosku s nim pohojdala a malý bol kludný....ona uz to proste vedela, a co som si mala mysliet ze malý ma nelúbi?
ak ti to pomoze ja som tiez poriadne nekojila, to nie je len o kojení ....
@bonnie29 mila nestastna maminka... verim ti, ze dietatko ktore z nasho pohladu bez priciny krici je stresujuce a obzvlast pre maminu, ktora prenho robi vsetko co moze....
bonnie hlavne si prestan vycitat to kojenie. Spravila si co si mohla a napriek tomu, ze ja som vsetky deti kojila tvrdim, ze preto ze ty nekojis nie si horsia matka.
Moja dcerka bola nepokojne a ukricane babo, sice to nebolo pravidlom, ale casto sa stalo, ze ja som ju "drngala" hodinu a pol a revala a revala. Potom prisiel manzel, vzal ju a ona sa upokojila....
Prosim vytesnaj zo svojej hlavy vsetky myslienky na to, ze tvoje dieta ta nema rado. Ma najviac na svete, ver mi, len ju nieco rusi a nevie ti to inak povedat. Uz tu niekto spominal moznost, ze to moze byt nejaky parfem (alebo sprchac, avivaz... ) nejaka vona, ktora jej nemusi sediet.
Alebo to moze byt poloha v ktorej ju drzis. Na nasu malu napr. pomahalo nosenie na tygrika - dolu tvarickou.
Place aj ked lezka a ty sa jej prihovaras? Skus jej napr. spievat. Zial ze nikto tu na fore ti nenapise, ze toto je ta pricina.... treba len skusat moznosti a aj ked to je pekelne tazke - ja viem, skus sa upokojit a hlavne si v hlave netvor scenar, ze ta nema rada.... Ver, ze ked sa zabehnete, bude lepsie a pocit, ze ta nema tvoje dieta rado este par krat v zivote pride.... obdobie vzdoru, puberta.... ale ver, ze vtedy ked ta zdanlivo dieta najviac odmieta, vtedy ta najviac potrebuje.
Drzim palce aby sa to zlepsilo.

@bonnie29 cele dni a vecery plac...nervy drasajuci, to sa neda len tak ustat,zazila som to,cloveku resp.mame z toho zacne sibat 😁 kolika,reflux...u nas sa to skoncilov 6.mes. s prestavkami do roka. Nesmies si to brat osobne,prestan o sebe pochybovat, naber istotu,prestan porovnavat seba s inymi mamami a svoje dieta s inymi detmi. Ako ti tu baby pisu-si nervozna,dieta je nervozne. Upokoj sa,musis byt silna,neistotou davas dietatu neistotu. Neskusala si nosic? Ci sa tam babo neupokoji? Ja som nosila malu do roka a to pozor, nie som vyznavackou tohto stylu,mala som kupeny kocik. Ale dcerka to zariadila inak! 😁 uzkostna mama,uzkostne vystrasene dieta. Budvrada,ze mas zdrave babatko a musis vydrzat,mozno uz o mesiac to bude lepsie. Deticky sa vyvijaju a menia. Ak place,nesnaz sa ho utisit. Nechaj jeho emociam volny priebeh,daj mu najavo,ze si s nim,ze vies,ze mu je nanic i ked nevies preco. Aj ty ked si nestastna a places,nepomohlo by ti: No tak,uz bud ticho,nerumazgaj,stoooop,kto to ma pocuvat,vsak nic hrozne sa nestalo. Drz sa! Si super mama a prilis ctliva. Nech ta to nezlomi. Bud vzorom svojmu dietatu. Mamy sa musia obetovat...ale aj oddychovat. Howgh.