icon

Musí sa dieťa prispôsobiť vám alebo vy dieťaťu?

mamcuska
20. júl 2013

nie je to moj nazor ja sa s nim nestotoznujem. konkretne ide o to, ze sme na dovolenke a niekto si mysli ze dieta musi robit to co chcete vy nie ono. a nie je normalne aby vam ono riadilo vas zivot. nase bobo ma rok a ja si myslim ze je uplne normalne ze ked chce spinkat tak ho spinkat dam, ked je nervozne tak ho pritulim, ked nechce jest tak ho nutit nebudem..... no bohuzial moja svokra si mysli, ze ho len rozmaznavame, a ze nam s manzelom z toho prepne, lebo robime to co si myslime, ze je pre nase dieta najlepsie. podla nej sa dieta musi prisposobit vam. co vy na to?

Strana
z2
saranata
21. júl 2013

ak sa bavime o malych detoch tak od ich prveho nadychu sa moj zivot prisposobuje im.bezvyhradne:-)

mimikas
21. júl 2013

je to tvoje dieta vychovavaj ho tak ako si myslis ze je to spravne 😀 a ano rodicia sa podriaduju detom, mi im akurat ukazeme co je spravne, co nie ale nemozes cakat ze rocne dieta sa bude prisposobovat rezimu dospelych

horana
21. júl 2013

Otazku zakladatelky diskusie by som preformulovala na taku ktora viac vystihuje podstatu problemu: "Musi pri vychove dietata konanie mamy prisposobovat svokre alebo svokra sa prisposobi vychovnej linii mamy?"
U nas plati to druhe, nastastie si je svokra vedoma ze je to moje dieta, ona si uz svoje odchovala a tak teraz iba pomaha. Nie ze by sa cela zaprela, samozrejme vnasa svoje impulzy a reaguje na dieta po svojom, no musi si byt vedoma ze v hlavnych veciach ma hlavne slovo mama a nepojde vyslovene proti mne, proti stylu vychovy ktory mam. Hlavne ked sme spolu, ja svokra a deti, tak "vodca" som ja, urcite ma nemoze negovat. Nastastie to tak berie automaticky, ona nema hlavnu zodpovednost, a tak sa skor tak pridruzuje a spoluuziva.

A o tom ci my sa mame prisposobovat dietatu alebo ono nam, nuz vzdy by to malo byt obojstranne a vyvazene, co sa tyka potreby spanku ma samozrejme prednost potreba diatata. Na dovolenku s malym dietatom chodime kvoli nemu a prisposobujeme program jemu. Ked uz ale moc vymysla, ono to vidno (az) od urciteho veku, samozrejme hranice musia byt a byt mamou neznamena ze sa cela zaprie. Je rozdiel toto uz 3r dietata 8r a 13r tam vsade je to cele inak nakonfigurovane co sa tyka pomeru prav, zodpovednosti a povinnosti...
Pri malom babu 1rok reaguje zakladatelka uplne spravne, svokru treba umravnit a odkazat do patricnych medzi...

cecil36
21. júl 2013

co je to prisposobovanie? Moj 19 mesacny syn ma pevny rezim a viem kedy ide spat a vtedy ho ulozim. Ak sa to berie ako prisposobovanie, tak ano v tomto sa mu prisposobim. Ak ide o jedlo, dam mu to, co je navarene a ak nechce, dostane to o hodinu, ziadna ina nahrada nebude. Takze v tomto sa neprisposobujem. Ked ideme poobede von a potrebujem ist na postu, ale on chce ist na ihrisko, hold musi sa prisposobit on mne. Takze ked to zhrniem, kym bol malilinke babo prisposobovala som sa ja, postupne som ho ucila, ze nie vzdy budu splnene jeho poziadavky okamzite, ako si zmysli.

iva87
21. júl 2013

Tak ja mam trosku iny nazor, pokial som doma, tak v pohode prisposobim sa potrebam dietata, ale pokial som na dovolenke, na ktoru idem raz za rok, tak robim kompromisy, napriklad s tym spankom, dietatko je unavene, chce spinkat, to este neznamena, ze ho dam do posielky a cakam kedy sa zobudi, popripade kvoli tomu zrusim planovany vylet ved dietatko sa moze vyspat v kociku, popripade na deke na plazi, ved som tam len raz tak preco si to neuzit?? My sme to tak robili aj s nasim synom minuly rok, vecer sme sa chceli ist zabavit, on chcel spinkat, zobrali sme kocik, maly si sladko spinkal a my sme si posedeli, cez den spinkal v tieni na plazi a my sme sa kupali, ńiekedy naozaj netreba prehanat, deticky su velmi prisposobive a ten tyzden-dva mimo zauzivaneho domaceho rezimu im urcite neublizi 😉

zuzanockamt
21. júl 2013

mas este malinke dietatko, robis velmi dobre - treba mu vyhoviet a uspokojovat jeho potreby 🙂

jolly84
22. aug 2013

by som chcela vediet, ze ci aj dospeli tak vzdy posluchaju, ako od nich vyzaduje okolie. je to vzdy na mudrosti matky, aby vedela, kedy a co je najlepsie pre babo. ak ma potrebu spat, tak spi. ved ani svokra nechodi spat kazdy den presne na minutu. a je preto rozmaznana? ale suhlasim, ze musia byt urcite hranice a to z obidvoch stran 😉

patuska411
28. aug 2013

Ja mam skoro 11 mesacneho syna a mozem povedat, ze niekedy skusa s namo cvicit, ale co sa tyka rezimu tak vacsinou sa mu od malicka s priatelom prisposobujeme. Teda vramci moznosti. Ak ideme na navstevu tak zoberieme vsetko co by sme mohli potrebovat a ak chce spat, tak jemu je to viac menej jedno a zaspi hocikde. Tak isto sa nakrmi hocikde a tym padom sme takto cez leto pekne chodili na kupaliska a neboli sme v strese kvoli obedu, mlieku, ci nebodaj spanku. V ramci moznosti sa mu prisposobimea ked to nejde uplne , tak hladame kompromisy, ktore by mohli vyhovovat obom stranam.

magusmar
20. mar 2017

do dvoch rokov sa nedá dieťa rozmaznať ... dovtedy platí prispôsobujeme sa dieťatu a jeho potrebám, nosíme ho na rukách a dávame mu čo najviac lásky..
potom po dvoch rokoch si dieťa uvedomuje a aj vie využivať svoje zaplakanie vo svoj prospech
to už musíme zadať hranice
samozrejme nie príliš prísne, ale dieťa musí vedieť kedy to už je za hranicou a čím skôr sa to naučí, tým lepšie
aj pre neho a aj pre Vás samozrejme ..

Strana
z2