Nechávate dieťa same vo vani?
Moja starsia bude mat v maji tri a nebojim sa ju nechat samu aj hodinu vo vani. Len ju chodim kontrolovat. No moja mladsia ma desat mesiacov a bojim sa ju nechat samu len ak zabudnem uterak no sprintujem nazad. Uz si nepametam kedy som starsiu po prvy krat nechala samu vo vani no uz je to davno. Preto neviem ako to bude s touto. Ako ste na tom vy?
@lexilaracroft mas prilis male deti, aby si ich nechavala same. Jednoducho si to zariad tak, aby si tam bola. A nemusis filozofovat. Jednoduche.
@lexilaracroft Pletieš dokopy dve rozličné veci, 10mesačné dieťa samé vo vani nechať nemožeš a vobec to nemá nič spoločné s tým, že je ako si ty povedala "mamin cecok". Nenecháš ju samú kvoli bezpečnosti. Aby nebola na tebe nalepená je iná vec, čiže požiadaš babku, kamošku alebo niekoho, aby ti ju občas postrážil, tak sa buduje samostatnosť u dieťaťa, nie tým, že ju necháš samú vo vani.
Ja mam 5 a 3r chlapcov a su vo vani sami asi rok. Chodim kontrolovat kazdych 5minut, alebo ked je ticho.
@janickacrazy toto je rozumne vysvetlené. A ked to niekto ani tak nechápe, potom už ťažko
@lexilaracroft pises, ze niektore sme nepochopili pointu tvojho prispevku...lebo v tom pripade som ju isto nepochopila ani ja..vytvaranie bezpecneho prostredia a podmienok pre dieta je zaklad...tym, ze budes dohliadat na svoje deti pri kupani a hlavne na 10. mesacne dieta sa z nich isto nestanu mamine cecky...troska dost mas pomylene vedenie deti k samostatnosti (ak prave toto bola pointa tvojho prispevku)...
O bezpecnost tam neslo. Tam ide o to ze sa o nu priliz bojim
@kattrin5 spravna pripomienka chcela som len vediet v ktorom veku to nevadi
@janickacrazy suhlasim.
Necitala som vsetky komentare ale mam 3 a 5 rocne deti a nenecham ich vo vani same ani omylom. Ani samostatne toho 5 rocneho. Stat sa moze vselico. Proste su to este male deti. Nikdy nevies co vymyslia. Deti sa tam hraju a zhoda nahod....Nahodou sa postavia, nechtiac sa im smykne a uz maju hlavu pod vodou. Pre mna pravidelna kontrola nie je dostatocna. Zrovna sa moze stat, ze prides a decko mas pod vodou minutu, dve. Aj tak ho uz potom nezachranis. Ja osobne sa velmi o ne bojim a toto by som si na svedomie nevzala. Som velmi bojazliva o ich bezpecnost a kupelna teda zrovna bezpecne miesto pre takto male deti nie je. Moj nazor.....
@sisaka vybrala si si z toho to, čo rezonuje s tebou. To je ale tvoj problém. A pointa ti naďalej úspešne uniká...A pritom je taká jednoduchá. Niektoré matere využijú každú jednu príležitosť, aby mohli inú označiť za nezodpovednú, zlú matku. Je to asi taký šport. Zvlášť pre tie, ktoré si toho skutočného športu doprajú pomenej, edorfínov veľa neužijú a aj víkendy trávia na koni (modrom) a kritizujú tie ostatné aj bez toho, aby vedeli, poznali okolnosti tej ktorej ženy.
mám dvojročného syna a vo vani ho samého nenechávam. Občas sa pošmykne a padne, tak by som sa bála.

@alaguema 23.09 chápem, že sú aj 3 ročné deti, ktoré ešte nerozumejú základným veciam, ale aby si tvrdila, že sa môže utopiť v 10cm vody, tak ale potom asi zlyháva komunikácia dieťa - rodič, ak ho nemôžeš nechať ani na chvíľu samé vo vani.- nepozdáva sa ti tvrdenie, že sa dieťa môže utopiť v 10 cm vody a tým pádom hneď napadaš jej schopnosti ako matky komunikovať s dieťaťom a naznačuješ jeho možný inteligenčný deficit.
Jasne, googlit nepotrebuješ, lebo ty vieš najlepšie, koľko cm vody je potrebných na utopenie. Možno niektoré matky googluju príliš, niektorým by na druhej strane neuškodilo, či už prečítať online alebo otvoriť knihu. To sú tie múdre, čo všetko vedia - inštinktívne. 🙄
Btw ja tuto info nemám z Google u nás tento fakt dosť často opakujú lekári rodičom na prehliadkach a hovoria to aj na baby plávaní - stačí 1 inch vody. asi tých príbehov na sekundu odbehnutych rodičov je dosť.