Nedostatok spánku
Prosim poradte uz sme z manzelom zufali.Je mozne aby 9.mesacne babo spalo len 4/5 hodin za celu noc a den dohromady.cele dni a noci len uspavame a ked zaspi je za par minut hore.syncek je potom strasne uplakany a nevrly.skusala som uz vsetko vzdy to zabralo len raz a uz viac nie.jedine kde spi je v aute ale aj to musi ist nesmie stat.ked je manzel doma vozime sa po meste dokolecka len aby aspon trochu spal.ale to sa tiez neda.prosim poradte.doktorka to neriesi ze ved pribera ;( uz som na pokraji
@skalica6 ale treba mu urobiť režim . Deti to potrebuju , keď ho budete nonstop uspavat, tak je normálne ze nebude spať keď si pri tom oddýchne. Niekedy to trvá dlhšie ale chce to pevne nervy. Keď v postieľke behá tak ho treba dať pri seba do manželskej a tam akože spať s ním.len ležať a opakovať mu to. Dufam ze ste ma pochopili
Tehotensto az po porod bolo hrozne sami stres a tyzden pred porodom mi zomrela babka ;( porod 3 dni kontrakcie 16 hodin.knihu mam preluskanu moc mi nepomohla.rezim sme mu skusali drzat ale on si ho menil.ked spi somnou sa hadze pocelej posteli chudak uz mi snej aj spadol lebo som zaspala od unavy ;(
@skalica6 prečo uspávaš celé dni a cele noci? nutiš ho spať ked chceš ty alebo on? ak ho nutiš nasilu, dosiahneš opak..takisto režim..ved sleduj dieťa, počúvaj ho ako chce, čo che - či chce dojčiť, či chce jesť, či chce nosiť, také dieťa stale vyžaduje blízky kontakt s matkou-aj spanie..oblož postel perinami, ked spadne-spadne do mäkkého.. takisto ho nechaj aby cez den sam spoznaval, hral sa- len ho sledovať a kontrolovať....teraz je v "poznávacom" veku, takže je to náročnejšie aj pre neho...počúvaj svoje dieťa-on s tebou "nebojuje", takže klud..
Ja cim dalej som maleho kojila, tym horsie mu bolo po MM. V 9. ci 10.mesiaci sme mu znovu nasadili sab simplex lebo sa budil kazdu hodinu, asi 2 tyzdne sme nevedeli co mu je, ze nespi, a potom sme prisli na to ze ma krciky a preto sa tak casto budi a s placom. Potom som ho prestala kojit, lebo som zistila, ze ked ho kojom, ke mu horsie. Takze je na UM, dam 15 kvapiek sab simplex do mliecka a krasne spi, budi sa 2krat za noc. Vyskusala by som to na vasom mieste. Ublizit mu to neublizi a mozno pomoze. Moj maly tiez nechce moc jest, stale pred lazdym spanim pije mliecko, cize aj s tym v noci tak 5x za 24 hodin :-/ a do kazdeho mu davam sab. Inak mu to nezaberalo. Bude mat teraz rok a chcem mu ho zas pomaly vysadit a uvidime co to spravi.
Myslim, nie ze preatat kojit, ale vyskusat ten sab. Aby sme sa zle nepochopili 🙂
Dievcata rada by som sa opytala. Mam doma 3tyzdnoveho chlapceka a tiez máme problémy s kolikami. Davala som infacol ale twn sa mi osvedcil len na zaciatku potom uz nie a do mlieka pridavam coliorev na lepsie travenie. Zacali smr davat espumisam pred jedlom cca 15 kvapiek no spava mi tak po papani dve hodiny ale najprv je aspin dve hodiny hore a bdie. Ma stym nejaka skusenost? Koliky nas trapia viac asi ma večer. Papame nutrilon ha 1 a spapa mi uzb120 no len pyta casto aj 6baz 7 x za den niekedy. Je to normalne?
A este jedna vec ma napada, skus dat Sunar (original, complex ci premium, je to viacmenej rovnake) na noc, velmi vela mamiciek hovori, ze je babatko spokojne a krasne spinka. A pri ockovi je babatko spokojne?
@kaciatkokac ahoj, dost pomaha, ked budes davat kvapky proti kolikam v beznom.davkovani s probiotikami Biogaia, chlapci mavaju tieto koliky, aj mpj mal, a silne, no toto fungovalo. A teraz ma napadlo, kúp v lekarni rektalne rurky, tie zaberaju ihned. Dietatko si fukne, vykaka a moze sa ist buvkat 🙂
@loolipop s kakanim nemamr problem a rurku mam len zakazdym kvoli vetrom davat rurku mi pride nezmyselne. O biogaii som pocula len pozitiva dakujem skusim to spolocne s espumisanom. Len 25 kv mi pride vela tak davame cca 15 snqd to pomoze.
@kaciatkokac ak sa babatko puci , lebo si nevie fuknut, nie je to zbytocne. Ale tak mozete pouzit Pupik a masaz, a mali by sa vetry uvolnit, vysledok sa dostavi, len o cosi dlhsie to trva. Je to velka pomoc a nie je to navykove ako mozno niektori vravia, pri prvom sme cvicili, masirovali, nahrievali plienku atd a vysledok.sa dostavil samozrejme, no dovtedy e mali aj my bedy.. bali sme sa rurku pouzit, lebo aby si nezvykol.. Pri druhom sme ju pouzili podstatne častejšie a malo to.rychly priebeh, kludnejsie dni a noci. Spravte si ako chcete 🙂 Espumisan je dobry a ako hovoris 25 kv. je vela, menej staci. Prajem vela štastia a rýchle odznenie kolikovych stavov 😉
@loolipop dakujem velmi pekne. Dava, espumisan ten nam zabera ale nepokojnosti sme sa nezbavili....Odvtedy sme zmenili mlieko na nutrilon AR co nam pomohlo proti yvrackaniu ale plôace nam po každom jedle takže uvažujem o zmene a este k tomu si pýta aj viac takže papame už 150 a to mame 5tt co pride dost vela ale hladovat dieťa nenecham.
A spanok je nepokojny nakolko sa budime a casto budime na pohyby ruk a noh co ho prebúdza a nevie potom opat spat.
@kaciatkokac mozno by pomohlo, keby spaval zaviazany v perinke alebo tzv baby wrap, citia sa potom ako v brusku a zvacsa sa upokoja. Aj nas prvy sa budil casto, rucicky mu stale lietali a casto sa sam plasil a potom nie a nie spat.... tak verim,ze najdete tu svoju fintu na maleho alebo vydržať, ono to odznie casom.. 😀 😉

Ake si mala tehotenstvo? Nemala si stresy, hadky, rodinne veci ci ine tazke chvíle? Alebo nebrala si nejaké lieky dlhodobo? A co rodinna pohoda, mate s partnerom pekný vztah, nehadate sa pred malym?? Prepac tieto otazky, moze to byt nieco z tohto obdobia, co spôsobuje extremnu vzrusivost drobca.. ak nic z toho, tak len vydržať, raz to prejsť musi. Ak vsak nie, skusila by som cez obvodnu poriesit dodatočné vyšetrenia, aby sa vylúčila zdravotna príčina.