Nepochopiteľné konanie dieťaťa. Čo tým prejavuje?
Ahojte mamicky,
som tu nova a pravdupovediac este nie som maminou 😎 Chcem pomoct mojej dobre kamaratke, ktora ma momentalne problem so syncekom Oliverkom. Ako zacal chodit beha po byte ako blazonko, stale nieco potrebuje robit, ale zaroven pri ziadnej cinnosti nevydrzi viac ako par minut (niekedy aj sekund) 🙂 Uz bola aj u neurologicky, ktora jej povedala, ze dieta je hyperaktivne. Aj ked je hlupost o dietati, ktore ma 1,5 roka hovorit, ze je hyperaktivne. Teraz ma s nim vsak taky problem, ze sa je pravidelne vyzlieka do naha, da si dole aj plienku a pocika a pokaka sa a potom hovienko vyhadzuje z postielky. Mate s tymto nejaku skusenost. Je to nejaky skryty prejav dietatka? Dakujem za Vase postrehy. 🙂
nemyslím,že je hyperaktívny 🙂 .A správa sa normálne,nič na tom nie je.Akurát narobí mamine zbytočnú robotu.Treba mu stále vysvetľovať,že to sa nerobí a pod.Okrem toho,je šikuľko,keď sa vie sám vyzliecť 😉 ...Moja to tiež občas spravila,že sa povyzliekala,keď nebolo treba.Nech mu skúsi obliecť bodyčko,čo sa ťažko odopína,to si nevyzlečie.
cvirkoo, moja malá sa v jednom kuse vyzliekala-asi do 3 rokov 😉 😉 😉 Takže som ju aj 7 a viac krát denne kompletne obliekala. Koľko krát, keď som otvorila návšteve sa chytali za hlavu-že ty ju necháš chodiť holú?? A každému som vždy vysvetľovala, že nenechám, ale jednoducho sa mi medzitým vyzliekla a keďže som išla otvoriť, tak som ju už nestihla obliecť 😀 😀 😀 😀 Teraz sa aj vyzlieka 7x denne ale si sústavne vyberá nové veci zo skrine a prezlieka sa, obzerá sa v zrkadle - takže to je pre ňu zábava..A po byte lieta v jednom kuse 😀 😉 😉 😉
Ak nechce mať plienku, nech mu skúša podkladať nočník - taký nejaký čo hrá a zaujme ho. Aby vedel, že keď sa doňho vykaká tak ho za to odmení hudbou. Chlapci sú technicky založení už od narodenia a takáto vecička ho určite zaujme. A to nech je šťastná, že s tým obsahom nenatiera steny-ako moja kamarátka, keď bola maličká 😀 😀 😀 Jednoducho deti hľadajú možnosti, potrebujú tvoriť, nevedia, že to a to je zlé a nemá sa to. Všetko sa ešte len učia a aj upriamiť pozornosť na určitú hru, predmet sa potrebujú naučiť. Na to všetko má čas a netreba sa báť, že by bol nejako iný, ako ostatné maličké deti. 😉 😉 😉 😉
Dakujem Vam krasne za rady, skusenosti a postrehy. Ste zlate 🙂 Tak kamaratku aspon trosku ukludnim, ze je normalne a nie je v tom sama. Oliverko je sice predcasne narodeny, ale je pravda, ze je fakt velmi sikovne dieta. Niekedy len oci otvaram, ze zase vymyslel 🙂)
Moja to tiez robila, ale pocas spanku, teda namiesto 😝
Vyriesila som to tak, ze som otocila spaci vak naopak, zipsom na chrbat a je pokoj, nedokaze ho tam otvorit a teda si ani nekontroluje obsah plienky 😉
nevesta, sikovné, mna by to hádam ani nenapadlo, dobrý typ ak nahodou raz... 😀 😉
cvirkoo, mám 4 deti, zatiaľ, a všetky sa vyzliekali do hola, a dve najmladšie to robia doteraz... 😠
Žiadnu paniku...
Hovienkom som mazala steny aj ja, keď som bola malá. Moja mama už z toho bola na prášky... Ale vyrástla som z toho... 😀
Lenadka, funguje to 😉
Moj bracho, ked bol maly namaloval stenu s cucoriedkovym.... 😅
ahoj ja mam tento isty problem len s tym rozdielom ze sa mi vyzlieka moja 2,5 rocna dcerka ktorej nocnik este nic nevravi neurobi do neho nikdy nic a to tam moze sediet aj dlho tiez si s tym neviem rady nepomaha nic urobi mi to vzdy ked ide spinkat zaspava sama v postielke uz jej obliekam pyzamko na zips na opak na to jej dam este tricko ale ona to vyzlecie komplet strhne aj plienku a je velmi spokojna neviem ju to odnaucit ma starsich 3 bratov a ti to nerobili vobec poradte mi ako s nou v odnaucani minule pokakanu plienku zahodila stihla sa cela zababrat a zababrala plachtu aj vankus aj seba a vobec jej to nevadilo mala ho vsade fuj uplne sa tesi ked sa vyzlecie denne mi to spravi trikrat rano,na obed a vecer kazda rada mi pomoze
aj moja dcera sa rada vyzlieka...vrch si este nevie, ale odkedy nema plienku, tak si hocikedy cez den da dole teplaciky, ponozky a nohavicky a beha po byte a krici "pobehat" a beha po byte ako blazon...a ked ju chcem po chvili obliect, tak to je krikuuu.. ale nastastie s hovienkami neexperimentuje...tie koncia uz v zachode alebo nocniku...ale svokra mi stale spomina prihodu, ked jej dcera, nechcela spat, tak sa v postielke vyzliekla donaha, dala si dole plienku, zobliekla plachtu a do postele sa vycikala...vraj to spravila naschval, pretoze den predtym pri nej pri zaspavani sedel jej tatko a drzal ju za ruku, v ten vecer pri nej svokra nemohla byt (svokor nebol doma) a vraj si tak vydupala jej pozornost a pritomnost v izbe, aspon kym vsetko upratala, neviem, ja nemam s niecim takym skusenost a mudrosti svokry tiez beriem s rezervou 😝

cvirkoo-podla mna deti a ich roztopasnost,moze byt hocijaka..niektore deti su hyperaktivnejsie a ine kludnejsie..moja sestra,ked bola mala,tak hovienkami malovala steny.. 😝 😀 ..stale dokola odkusovala mravcom zadky a potom ich zjedla..tvrdila ze to chuti jak citron..takze si nemyslim,ze by tvoja kamaratka mala mat nejake obavy,ze sa s nim-nou nieco deje..ale na druhej strane dobre je to(lebo clovek nikdy nevie),ze navstevuje doktorku..lebo velmi hyperaktivne deti(nie vsetky),myslim tie starsie,maju napriklad problemy z ucenim.. 🙂 ..