Nepokojné bábätko a pästička v ústach. Poradíte mi?
Ahojte zienky, mam dvojmesacnu dcerku, ktora je v poslednom case, hlavne vecer nekludna, a dava si stale pasticku do ust, je aj stale smadnucka, mozte mi poradit. A este sa chcem spytat, ked kupate babatko, a vytiahnete ho z vanicky, nastane u nas hrozny krik, a nechapeme preco, v kupelni nie je chladno, radiator je tam nastaveny, aby nemala sok. dakujeeeem
@agjg Náš Maxík nemá nič proti dudľu, ale niekedy dá prednosť pastičke.
@katecameron som sa pobavila, nas si cmula pesticku aj po dojedeni riadnej davky. Takze nie vzdy je to signal hladu. Zvacsa byva, ale nie je to pravidlo. 🙂
@silviabbbbb presne silvy, prave sa tu na tej reakcii bavim. Nas maly posledne dni doslova hlta svoju pesticku, popripade sa pokusa cmulat si palcek. Namiesto dudla, ten nechce. Upokojuje sa rucickou. A jest mu davame. 😀
@jabadaba A kolko mu davaš? Akurát hladam este odpoved na toto, lebo náš Max a maxi hlad :o) Myslim, že v značke mlieka nie je problém ale zdá sa mi, že vždy po čase-ako narastie si pyta viac. Zial nebyva to podla tabulky. Skusala som vyrátat dávku podla kíl na den a to celkom sedí. Ale aj tak...neviem či už nezačneme málinko pridávať kašičku do mliečka na zhustenie, lebo obyčajného mliečka sa večer nevie dojesť.
@jabadaba aj ja som sa pobavila ze pesticku pravopis 😀
@silviabbbbb nie nedostala neviem ci si citala viac ako len jednu reakciu viem velmi dobre ze príciny mozu byt aj ine ja narozdiel od teba mam viac zivotnych skuseností ale to ty pochopís ked odchovas viac detí nie len jedno a ku tomu este troj mesacne to este o zivote detí nevies nic 😉
@vrabcek154 ahoj, ja ti na základe vlastných skúseností môžem poradiť, že to môže byť aj skrytý alebo tichý reflux...my sme si tým prešli - prvé 2 mesiace stále plakala a večer sa to tiež zhoršovalo,žalúdočné kyseliny sú strašne stále pálili, dokina mi tiež stále vravela, že je to v poriadku,že ten plač sa upraví...no potom nám známi povedali, aby sme skúsili zvýšenú polohu - podvihnutie matraca v postielke, tenký vankúšik na prebaľováku, kojenie na podložke, podloženie matraca v kočíku- proste všade, kde ležala a ešte sme kúpili polohovacie hojdacie kresielko...potom sme začali dávať aj gastrotuss (baby veľmi nezaberal, ale normálny za malú lyžičku celkom) a plač sa postupne upravil. Vedeli sme, že ju nemáme nikde dávať ležkať narovno, ale vždy s podloženou hornou časťou tela.
K tomu kúpaniu - aj my sme to tak mali, ten neskutočný plač, keď sme ju vybrali z vody, a potom pri natieraní, obliekaní. Začali sme kúpať vo vedierku Shantala a keď nám plačkala po kúpaní, kým sme ju natierali a obliekali, tak sme na odpútanie pozornosti používali vrčanie holiaceho strojčeka 😀 manželov bol dosť tichý, ale môj epilátor naozaj super zaberal (ona odmalička mala rada zvuky, vrčanie, ani vysávača sa nikdy nebála, mixér bol tiež super) a ešte sme na utíšenie používali takého spievajúceho plyšového soba (vianočného) čo má na parohoch rolničky a keď speva, tak trasie parohmi a tiež rolničkami -to bola naša zbraň a vždy zaberala 😀 bola to taká šok terapia, ale aspoň prestala plakať...
Sme sa smiali s manželom, že keď susedia počujú, že pri kúpaní malej používame holiaci strojček, tak že si budú myslieť, že ju pri každom kúpaní holíme 😀
@katecameron 😀 jezisi, vidis a nacapala si ma. 😀 Nuz, co uz, budem musiet zit s tymto tazkym prehreskom, ktory sa mi zadaril. Dufam, ze ma este niekedy zamestnaju po takej fatalnej chybe. 😀
@silviabbbbb aktualne papava 120 ml az 150ml. Mal by uz standardne prejst na tu vacsiu davku, ale nie vzdy ju spapa, tak sem tam zarabame este tu 120 tku. To zblajzne bezo zvysku. A medzi tym este sem tam davame vodicku ci fenyklovy cajik. To 100ml. Proste podla mna si decka zuju tie pasticky nielen od hladu, skor sa tak upokojuju kedze sanie je im dane a ma upokojujuce ucinky. Niektore saju prsnik a tie nedojcene najskor rucku ci cumel. Nas cumel nechce. Prve dieta bolo zas na cumel, toho nenapadlo cmulat si ruku. Je to velmi individualne.
@danabel ahoj, dakujem, presne ako by si o nas pisala, ale doktorka stale tvrdila, ze je vsetko v poriadku ☹ davam antirefluxne mlieko a je to lepsie, je dost drahe, tak uvidim, dokedy bude lepsie. ja ju niekedy nechapem, smeje sa, vsetko v poriadku, a zrazu hrozne place. tak sa vzdy snazim odputat pozornost. pri kupani, resp po okupani uz moc neplacka, davam jej tiez taku hracku spievajucu nech to odputa pozornost. 🙂
Ahoj. Myslím, že je to úplne bežné, môj trojmesačný si teiž začal cmulať ručky, je to bežná časť vývoja, pomaly objavuje, že má aj ručiičky. Môj to robí aj po najedení, a to mám mliečka dosť, môže si nabrať, kolko cchce, prsník nechce a ručky stále papá.. Nevadí 🙂 len ked je nervozny, tak sa hryzie, potom už dávam cumeľ.. a ten plač po vybratí z vaničky, ja dávam vaničku hned vedla uteráka, kupem v spálni na posteli, aby som si skrátila cestu 🙂 občas t pomože, no dakedy tiež krik :D
@vrabcek154 ak máš podozrenie na reflux, tak by si mohla ísť s malou na gastro a ak sa potvrdí, tak ti mliečko budú predpisovať a budeš ho mať lacnejšie...ešte som zabudla k tomu cmúľaniu - to robila naša, keď ju pálila záha a chcela často piť-papať, lebo tým si akoby zapíjala tú kyselinu...aj u nás to tak bolo chvíľu dobre, smiech a o chvíľu z ničoho nič plač-to sa jej vracalo natrávené mliečko a to ju pálilo...reflux máme doteraz a tým,že je vždy na brušku a lozí, tak zvracia stále 😒 ale sú aj horšie veci na svete...
@silviabbbbb 😀 😉
no comment
Ahoj nas maly to robil tiez, manzelka si odsala mlieko a z flasky sa uz najedol, proste nechcel prave z prsa jest, asi mas tiez priebercive babo ako my :D
@katecameron no to asi nebude sablona pre vsetkych ako pises, ze je: "hladne" Moja mala si zuje rucku aj ked je velmi najedena, kojim ju kedy chce a stale, mlieka mam dost... takze? 🙂
@katecameron Nie vzdy je hladne, nasa decka lekarka ma viac krat upozornila, ze pasticka v ustach nie je vzdy hlad, je to reflex ...
@katecameron nemozem suhlasit ze je hladne ..... Ked dame UM a vidim ze moj 1a pol mesacny syn vypil 140ml a strka si prsty a ma byt este hladny ? To je nerealne ....
@katecameron nemusi byt HLADNE HLADNE HLADNE moje napr place lebo este odtiap nechce ist... Ja prcka zabalim vzdy do uteraka a pustim fen 🙂ten zvuk lubi a uteracik sa vyhreje..potom vyhrniem napr nozicky osusim nakremujen a potom zase inu cast..maly sa cuduje a je pokojny..zaplace ked ho obleciem tych par sekund a ked ide na ruky uz je spokojny..tato diskusia je stara ale inej mamine mozno pomoze
A rucicky si zuzle lebo nechce dudel a tak sa zabava..treba to rozlisit..napr to robi ked ma krce alebo kaka..bud chce prsnik alebo ruku..vidis ze chce prsnik ale hned ho vypluva to kvoli mleku chce zuzlat ale nie pit
NAS malý si tiež strašne hryzie pästicku ale pripisujem to zubom má už 4 mesiace.
Ahojte mam skoro 3mesacnu dcerku. Ona neslinta ako pisu niektore ale rucicky do ust si pcha..a cumlik zvachtle zo strany na stranu aj ked jej dam moj prst ze chcem kuknut ci ma naliate dasienka alebo citlive tak mi ho zvachle.v noci spi rovnako ako doteraz aj zaspavanie je ok
Cez den neni nejako nervozna len neprespi dlho a hlavne spi iba na mne nacapena..najvacsi problem je papanie.nekojim dam jej flasku a zacne to neuveritelny plac a napapa sa len ked ju cicikam pusinkujem a vsemozne ukludnujem ale stale len s placom. Doktorka vravi ze uska su zdrave aj nostec cisty hrdielko ok. Mozu to byt zubky????? Ako zistim ze sa jej naluevaju dasienka..lebo citlive mi nepridu..dakujem
skus jej davat chvilku napr prst do ust a po kraji striekackou mliecko..popripade skus ine mliecko nas maly sa chytil na sunar a potom chcel zase babylove z bipi a potom zase bepu a popripade skus inu flasku cumel...na nosenie satku...a este skus mozno polohy pri krmeni..maly nerad papapo leziacky alebo ked ma spucene brusko...niektoredeti neznasaju gumu teda ani cumlik z flasky vtedy krmia lyzickou co je pracne ale nemusi to trvat vecne..drzim palceky my sa tiez trapime stalenieco vymysla
@katecameron viem že je príspevok už veľmi starý, ale nedá mi nekomentovať tvoj komentár. Nie vždy, keď si dieťatko dáva pästičku do úst je hladné, môj malý to robi tiež zo začiatku, keď to začal robiť som si tiež myslela, že je hladný tak som mu dala papať, ale vytláčal fľašku jazykom vonki alebo ho napínalo. Deti proste skúmajú všetko je pre nich nové objavilo si pastičku tak ju proste žužle a skúma.🙂
@kikaaa579 veru veeeeelmi starý už mám aj vnucika 👶😘
@katecameron to ma teší😊😉

@katecameron
Toto čo je za premúdrelú reakciu?! Náš 3 mesačný Max sa napapá odgrgne, odgrcne čo- to a po chvíli si papá pastičky. Ty si nedostala od pediatričky tú tabuľku s presným popisom ako sa dieťatko vyvíja v prvom roku života? V období 2-3mesiaca si začne rúčky obzerať a oblizovať.