Nepokojné bábätko a pästička v ústach. Poradíte mi?
Ahojte zienky, mam dvojmesacnu dcerku, ktora je v poslednom case, hlavne vecer nekludna, a dava si stale pasticku do ust, je aj stale smadnucka, mozte mi poradit. A este sa chcem spytat, ked kupate babatko, a vytiahnete ho z vanicky, nastane u nas hrozny krik, a nechapeme preco, v kupelni nie je chladno, radiator je tam nastaveny, aby nemala sok. dakujeeeem
boze jasny signal ze dieta je hladne kedy to uz konecne pochopíte mamicky jedneho dietata ze ked cucia pasticky je smadne a nepokojne JE HLADNE HLADNE HLADNE DAJ MU PROSiM ta JEST aj tebe keby nedali jest tak si podrazdena alebo sa mylím samozrejmety si mozes zobrat sama ale to dieta moze ? asi tazko JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mamickino mliecko a ked je ho malo tak zial umele
@vrabcek154 sok z vybratia z vody je preto lebo aj ked Vam ide radiator, voda je urcite teplejsia ako vzduch takze ochladne. Neboj, casom to prejde, nevsimaj si to. A to zuzlanie pasticky - asi mate rastovy spurt, treba casto prikladat k prsniku, o par dni sa to zlepsi uvidis. To su bezne fazy pri dietati. Vzdy to prejde za par dni samo od seba.
dakujem za odpovede, len zial ona nechce jest, skusali sme to tiez. 😉
jaaaaaj, mame vsetky moja, doktorka vravi, ze je to normalne 😒 a ze jej dcera plakavala 12 hodin vkuse
@vrabcek154 Ahoj.Filipko má tri mesiace a ten by si najradšej cmúlal obidve rúčky naraz.A k tomu kúpaniu,vo vaničke sa tiež vyškiera o sto-dvesto,no keď ho zabalím do osušky nastane taký krik,že katastrofa.Keď sa poutiera,ideme sa natrieť krémikom,tak je zasa všetko v poriadku,ako keby sa nechumelilo.Takže nieste sami 🙂 A ešte čo je zaujímavé,prvý mesiac to bolo presne naopak.Vo vaničke plakal a v osuške by bol aj hodinu.Každý mesiac je to iné 😀
@katecameron Prečo myslíš že je to hlad?Malý to robí aj keď je napapaný.On nemáva dudku,tak sa upokojuje pästičkou.Nie vždy to musí byť hlad 😉
@katecameron Ja som si tiež myslela že keď si dava pästičku do pusky tak je hladný.Urobili sme papať a vybodol sa mi na to.A nie raz.A nepapal potom ešte aj dve hodky.A robí to aj pred spaním,po papaní.To asi robia tie detičky ktoré sa hnevajú s dudlom.Či nie? 😕
ja si myslím že cmúlanie ručičiek je v tomto veku úplne normálne a robia to takmer všetky deti. Vôbec to neznamená hlad či smäd, však dieťatko sa takto spoznáva ...
a že plače po kúpaní? tak sa jej asi páči vo vodičke. Môj syn zasa do 6 mesiacov plakal pri každom kúpaní akoby ho z kože drali a prestal až keď som ho obliekla. A teraz vodičku miluje 🙂
@agjg vsak to co píse autorka su jasne signaly pre hlad nepokojne babatko ktore chce pit precitaj si uvodny príspevok inteligent pochopí ze sa jedna o hlad v tomto prípade v tvojom mozno nie 😉 a kedze mam 3deti tak taketo veci uz poznam ja si nemyslím ze je to hlad ja to viem 😉 a este by ma zaujímalo kolko babatko pribera to je velmi dolezity ukazovatel ci sa jedna o hlad alebo nieco ine a samozrejme aj farba stolice 😉
@vrabcek154 mozem sa ta opytat kolko mala pribera tyzdenne myslím a vobec to nieje normalne ze dieta place 12 hodín v kuse fakt tomu verís? tej doktorke by mali zobrat titul babatko nema co plakat 12hodín v kuse
@katecameron pribera az moc, je to papkana
zeby brusko? alebo potom reflux negrcka prílis vela deticky s refluxom byvaju nepokojne hlavne ked su napapkane maoja prvorodena bola taka a teraz v 8rokoch jej diagnostikovali reflux
@katecameron ani mi nehovor o doktorke, chodila som tam kazdy tyzden, malinka mala koliky a tie revy, to bolo hrozne, plakala som s nou. potom som citala mama a ja, a tam bolo o refluxe, vsetko sa zhodovalo az na grckanie, takze asi tichy reflux, kupila som mliecko antireflux., doktorka vravela, ze je to loteria, a zatial klop klop v pohode...
Ona o sebe je uz dost tazka, ma 5,5kg a 63 cm. A dost hlasno place, ale z doktorky som sklamana, ziadny vyter zo stolice, ci nema bacila. takze tak
@vrabcek154 Ahoj, my sme mali takyto problem a stale s nami nic nerobili. Lekarka mi vravela, ze je to normalne. Chcela som, aby malemu spravili vytery a ona ze to nie je potrebne. Nakoniec sme skoncili v nemocnici s tym, ze mi maly prestaval dychat a to ani neplakal. Skoncili sme na pristrojoch a nakoniec nam prisli na to, ze maly mal v brusku aj v zadocku takeho bacila, ze mal strasne krce. Nestihol sa ani rozplakat a prestal dychat. Nasadili nam antibiotika na 21 dni. Nechcem ta strasit, len ja by som sa uz teraz nedala odradit lekarom a vydupala by som si vytery. Mas na ne pravo, len sa nedat odradit. Vela sily ti prajem🙂)
@vrabcek154 A este co sa tyka toho kupania, nie vsetky deticky to maju rady. Hlavne sa nenechaj vyviest z miery vsakovakymi neprijemnymi odpovedami. Ani jedna z nas nespadla z neba ako dokonala matka🙂
@mathyasko no super, v pondelok idem k doktorke, mame poradnu a idem aj s manzelom, tak si to vydupeme, ono to nie je stale, ale ked to mala bolo to desne, skoncili sme aj na pohotovosti, vraveli, ze su to koliky..
@mathyasko no presne, ja chcem pre svoje dieta to najlepsie, aby bolo stastne,,, mne pride, ze doktorka si mysli, ze som hystericka, ked som tam bola kazdy tyzden,,, ale nie je to bohvieco, ked su take revy a ste doma sama,,,,
inak som citala vela pricin, ze dieta place takto vecer, je to aj nervozita, dieta je unavene, na tom bude nieco, manzel je cely den prec, pride vecer, zacne sa k nej prihovorat samozrejme a uz to ide 😒
@vrabcek154 Naozaj sme si tym presli aj my. Netreba sa nechat odradit. Teraz je moj syncek po vsetkej tej bolesti zdravy velky chlapcek, ktory viac neplace a stale sa usmieva. Prajeme vela sily. Niektore situacie su tazke, ale daju sa zvladnut. Vsetko dobre🙂)
@mathyasko dakujem pekne 🙂 v pondelok budem naliehat na vytere
@vrabcek154 ahoj vrabcek. u nas to bolo rovnake prve tri mesiace mala dcerka koliky a preplakala mi aj niekolko hodin v noci, nevedela som ju nijak utisit. robila som vsetko co by mohlo pomoct, masaze, cvicenie s nozickami, prikladala na brusko teple vrecusko, tigrika, sab siplex ... nic nepomahalo ale po troch ci styroch mesiacoch odisli koliky sponntanne. u nas zaberal na vecernu nervozitku kupel. tam, sa krasne v tej teplej vodicke zrelaxovala, vodu miluje doteraz. ked sme vytiahli z vody boli velke place ako u vas. jednoducho sa im v tej vodicke tak paci (mozno im to pripomina stare dobre casy v brusku,je im teplucko, su nadnasane vodou, proste ina dimenzia) takze su nespokojne ked ich vytiahneme. a cucanie pasticiek je uplne bezne u deticiek. moze to znamenat hlad a je to prirodzeny saci reflex ze dietatko zacne cucat co je nablizku alebo sa tak len ukludnuje miesto cumlika cucia palcek, pasticky, prstiky, roztek z deky proste nieco. a tie vecerne nervozity su tiez uplne bezne, mavaju ich skoro vsetky deti. su uz unavene a potrebuju svoj klud, okupkat, napapat a spinkat. oni si podla mna tak spracuvaju to co cez den vsetko zazili, nevedia to inak vyjadrit iba placom. vsetko je podla mna u vas v najlepsom poriadku, nebali by som sa nicoho a nemyslela hned na nic zle. drzim palce, neboj vsetko sa zlepsi, vy sa vzajomne spoznate a o par mesiacov je z teba skusena mamina, ktora bude vediet co jej dcerke chyba, co potrebuje ako sa citi 😵 😵 😵 😵
@brulka dakujeeeem 😎
@vrabcek154 Ahoj, ako ste pochodili u tej lekarky?

@vrabcek154 ahoj, no jasne pasticky pozname,moja dcera nechce cumlik tak si papa rucky, ale snazim sa jej dat zakazdym prsnik 🙂 ale tiez myslim ze to cmulanie ruciciek nevadi, lebo to robi len chvilku a je fajn ze uz objavila svoje rucky no nie? a s tym kupanim.. my kupeme vo vedierku lebo malej sa nepacilo vo vanicke ..este sa nevie hrat tak to vedro je skvelee..no a nasa plakala tiez po vybrati a teraz ju tam nechavame dlhsie ..aj 10 min a je viac ok. zacne plakat ked ju rozbalim a nemoze zuzlat uteracik alebo pasticku..no a to si myslim ze rychlo vyhladla. takze myslim ze mas uplne zdrave a krasne baabo.