icon

Neverim...pretty woman moment.

homolca
14. okt 2019

Zienky, dnes som sa ocitla v roku 1994...pretty woman...isla som do obchodu kupit saty...nie oblecena ako stetka, ale mala som dve deti....to predavacky zhodnotili ako najhorsi handicap a patricne sa spravali...na pobavenie story :D trosku dlha...
1, na obchode zatvorene dvere - tak si otvorim zadkom a vojdem kocikom, ked uz mi nikto nepomoze
2, pozeram sa na saty a predavacka hovori inej zakaznicke - to nechala otvorene dvere tamta...ehm... mamicka.... co si pozera saty a tu ma deti (30 cm odomna, obaja ticho sedia v kociku)
ja: nebojte sa, detom nebude zima
predavacka: ale mne bude
ja: ehm, vonku je 30 stupnov dnes
predavacka: no, ja som tu od 9 rano, ja neviem ako je vonku
ja: ok, zavriem vam dvere...mozete mi pomoct? hladam saty po kolena pre mna
predavacka...tu mame podla cisel, hladajte
ja pozeram, vyberiem tri, ze si vyskusam, v kabinke uz su nejake saty, po predchadzajucej zene... mladsi mrnci v kociku, predavacka mi ho vopcha do kabiny, ja polonaha
ja: tieto mi nesedia, maju vysoky pas a su kratke
predavacka: no to su vsetky saty take, neviem co cakate
ja sa preobliekam, ze skusim druhe, ale vidim zatiahnutu nitku pri zipse (saty v zlave)
predavacka: kdeze, to nie je zatiahunte, vobec, ani nahodou, to je len nedosite, to nic
ja: tak asi nic, nesedi mi tento strih
predavacka: no ked ste si take vybrali, tak jasne, ze nesedia
starsi vidi ako sa vykrucam a zacne natriasat suknu...predavacka hystericka: tak toto sa nerobi...nemoze nam trhat saty (len sa ich dotkol)...bud tie deti niekomu zverite alebo odidete (akoze komu ich mam dat v tej chvili?)...mame tu aj inych zakaznikov (16rocne dievca, co pozera saty na stuzkovu a dvaja 16 rocni chalani s nou)
ja: je mi velmi luto, ze mate takuto otrasnu pracu, kde sa musite takto otrasne spravat a nemate kusok citu a pochopenia....zbalila som deti, nechala bordel v kabine, otvorila si sama dvere a odisla...chcela som vytihanut stovku ako Vivien a rozplakat sa "mam vsetky tieto peniaze a nemozem ich ani u vas minut" :D :D
co by ste im povedali vy?

janynyna
15. okt 2019

@ptmt1011 mamičky asi majú iba doma sedieť. Max.vonku s deťmi na ihrisko 😄😄😄

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2019

@joysi nie je to jedno, podla popisu ani ona zrovna nebola uplne najslusnejsia, takze ak sa dovolava slusnosti, musi zacat od seba a tym, ze ma so sebou deti, tak im ma ist prikladom.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
777januska777
15. okt 2019

Tak takéto veci sa u nás nestavajú. Zlatá Orava, tu nemáme takú aroganciu ešte ani v reštauráciách ani v obchodoch a ešte ani na úradoch som sa s tým nikdy nestretla. Ale tak mne to zas nepríde nejaké zlé od autorky, že nezavrela dvere, s kočíkom sa tam ledva vopchala, ja ako predavačka by som ani v najmenšom nemala problém tej pani pomôcť aj dvere podržať a aj za ňou zavrieť. A k @judar však tu maminu s kočíkom pekne popros, že sa chceš pozrieť tam a tam a myslím, že ťa pustí a to že tam behá dieťa, veď je to malé dieťa a ono behá a veď var ak náhodou niečo zle urobí, tak nato je tam mamina aby ho ustrážila a prípadnú škodu uhradila 🙂

candii
15. okt 2019

Neviem, čítam tu zopár odpovedí a strašne mi chyba kúsok tolerancie 😏 aj matka a dieťaťom si občas musí niečo ísť do obchodu a kúpiť, bohužiaľ, nemôže sa na 3 roky zabarikadovat doma a ísť len do detského centra. Nie každá má možnosť, že jej to dieťa alebo deti niekto postráži ..
Minule vychádzala mamička s kočíkom z obchodu a proste automaticky som jej s ním pomohla. Čo sa týka, tých predavaciek, podľa mňa za to správanie hodinová výpoveď.
Neviem, či je ťažké prejsť pár krokov po predajni, usmiať sa na zákazníka, popriať dobrý deň, zavrieť dvere (veď vidí že má kočík) a spýtať sa s čím pomôže. Ale nie každý sme charakterný, pracujem s ľuďmi a v živote by som si takéto jednanie nedovolila, slušnosť by mi to nedovolila. A na toto nie je žiadne ospravedlnenie. K zákazníkovi sa má obsluha správať milo a slušne za každých okolností

xxxkatka
15. okt 2019

@homolca no nech hladam ako hladam pretty woman som nenasla. Nasla som len nie uplne najvrelejsiu predavacku (mne sa ani nezdala nastvana, len sa jej nejake veci na tvojom spravani nepacili) a matku, ktora predpoklada, ze s dvomi malymi detmi si vie kupit saty. Neviem ako ine, ale ja som s detmi saty nikdy nechodila nakupovat. Ad1 deti su malokedy spokojne pri nakupoch ad2deti sa na nakupoch nudia a ani to nie je pre nich podnetne prostredie ad3 deti sa daju dat varovat aj manazelovi/partnerovi ad4 v Bratislave nie je problem ist do obchodu aj po navrate manzela z prace resp cez vikendy, takze neverim, ze nema kto povarovat. Bratislava nie je Horny Hricov, obchody su tu otovrene "furt a stale" ad5 ak zdrave dieta nemoze/nechce/nezvladne povarovat jeho otec je to na zamyslenie...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
joysi
15. okt 2019

@xxxkatka a čo ak partner je na služobke...a rodičia bývajú 500km od mladých...jasné, že tolerancia na oboch stranách (predavačka - zákazník) musí byť...ale nie vždy sa dá niekde deti "odložiť" a v podstate si nemyslím, že bolo pre tu predavačku až také namáhavé jej venovať pol hoďku svojho pracovného času....a pokiaľ som pozorne čítala...deti boli pokojné....no jo...

erickatt
15. okt 2019

@homolca Ja som bola na nákupe s dcérou. Dospelé žieňa, mala dredy a tetovanie A?? Tiež sme zazili milu pani. Ledva pozdravila, dcere chcela pomôcť ok, ale zacala ju vyzliekat uprostred obchodu a Nika jej vravi, prepácte nenam podprsenku. Mozem do kabinky?? Tikala jej,. Išla si skusit šaty, to si ani nedavajte, aby ste to cez tu hlavu nepokazili. Ako zips a otvor ako na slona... Reku dcerenka nechytaj to viac , pod ideme prec. A pani som povedala ako si dovoľuje tikat mojej dcére a ze moze si byt istá ze jej peknú reklamu u mňa v práci urobim. A to som si chcela kúpiť šaty na svadbu aj ja...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
martinka150
15. okt 2019

@homolca sorry ale doma si tiez nenechavas otvorene vchodove dvere, nie? takze tam ziadna cedula nemusi byt, ze zatvarajte dvere..to je snad uplne jasne.... za ostatne by som sa stazovala

anita6666
15. okt 2019

@homolca keby som mala pravomoc,tak zrusim materskú dovolenku,normalne mi ťa je ľúto aj smiesne zároveň... Témy a "problemy" pre psychiatra

halienka
15. okt 2019

@ptmt1011 ak nevieš čítať s porozumením tak si to prečítaj ešte raz. Písala som že NIEKTORÉ matky a za tým si stojím, z niektorých mamičiek to doslova kričí, ako dávajú najavo svoju dôležitosť a to, že keď majú oni deti, tak všetci musia padnúť na riť a utekať im pomáhať a ustupovať im a neviem čo ešte. Našťastie existujú, a myslím si že ich je väčšina, aj slušné a normálne mamičky, ktoré vedia čo sa patrí a čo nie a netvária sa že im musí kolo zadku každý skákať. Nikde ani nepíšem, že majú matky sedieť doma s deťmi alebo si zabezpečovať stráženie, ale keď raz už niekde s deťmi idem, tak to neznamená, že sa budem správať arogantne a očakávať, že sa z toho všetci zbláznia, lebo ja som tu s deťmi. Ako vravím, chvalabohu tých normálnych matiek, ktoré nikomu nevadia, je väčšina, ale holt nájdu sa aj takéto "hviezdy" a o tých som písala. Pochopila?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
777januska777
15. okt 2019

@ptmt1011 Tak ja som zas taká, že keď vidím, že to sama nedám či do autobusu alebo do obchodu, tak si poprosím o pomoc a ešte sa mi nikdy nestalo, žeby mi niekto povedal, že nie 🙂 ja keď som nemala deti, tiež som si moc nevšimla mamičku s deťmi, jednoducho som to nejako ignorovala, ale vždy ak má niekto poprosil o pomoc pomohla som 🙂 možno niekedy treba otvoriť ústa a poprosiť o pomoc, lebo ja si myslím, že si to ľudia len nevšimnú a nie, že náschval nepomáhajú 🙂

adreen
15. okt 2019

Ja tiež zažívam bežne otrasné správanie predavačiek. Nedávno som chcela synovi kúpiť zásteru na výtvarnú. Mala som podmienku aby nemala rukávy, lebo ked v igelite bude v zuške sedieť 3 hodiny, tak sa len spotí, a zároveň aby to nebola taká na uväzovanie vzadu, lebo to si on sám nebude vedieť zaviazať. Vošla som do obchodu, slušne pozdravila, poprosila, povedala, o čo mám záujem a predavačka na mňa zhúkla: "Také zástery neexistujú." Ja že existujú, napríklad topgal takú má, čo sa prevlieka cez hlavu. A ona mi začala ukazovať tie, čo tam mali, a podráždene vraví že: "všetci majú takéto." A to ja už som cúvala von s dakovaním, že asi kúpim cez internet, a ona na mňa nasrane: "Ja, neviem, čo by ste ešte chceli!" No nič, vo vašom obchode už radšej nikdy nič, pani, som si pomyslela. A to bežne ja sa stretávam v obchodoch s takým prístupom. Ja by som si toto nedovolila. Aj keby som mala pms, bolesti hlavy, hádku s partnerom za sebou alebo dlhý deň v práci pred sebou, vždy musí byť úsmev na tvári a platiť heslo: náš zákazník, náš pán.

lujziana44
15. okt 2019

@homolca ja by som im spravila veľkú hanbu a isto by som si zistila na koho sa obrátiť v sťažnosti, riešila by som to aj s majiteľom obchodu alebo s vedúcou neviem kde si to bola a zverejnila by som ich aj na fb, plus recenzia na fb na ich stránke ak majú no nedala by som sa, keď robia takýto ľudia tak to potom tak aj vyzerá, ja keď prídem do obchodu a predavačka sa mi ani nepozdraví alebo mi aspoň neopätuje úsmev je mi zle

amelia000
15. okt 2019

@adreen ja neviem kto to heslo vymyslel, ale to musel byt taky imbecil :D toto ked vypusti zakaznik z ust tak mu hned napravujem zmyslanie.

adreen
15. okt 2019

@amelia000 je to tak, predavač by sa mal podľa toho hesla správať. Samozrejme, sú situácie, napríklad keby prišiel opitý človek, alebo nejaký hulvát, čo by sa napríklad vyhrážal, tak jasné, že si predavačka nenechá skákať po hlave. Ale je maximálne drzé a donebavolajúce, ak je zákazník slušnejší ako predavač. Také predavačky ako hentá, to je podľa mňa tretia cenová kategória. Ja si vyprosím, aby sa ku mne niekto správal ako k sopľavému decku, ked som mu prišla spraviť tržbu.

fokuska
15. okt 2019

No akoze... nechat za sebou otvorene dvere a potome ste odpovedat, ze nebojte sa, detom nebude zima? Riadne drze... to v obchode boli len deti? Neberie sa ohlad na hluk alebo prach z ulice, na predavacku, na ostatne zakaznicky?
A ak to neslo s kocikom, tak vojdem dnu, podzravim a poprosim - zatvorite za mnou prosim dvere, ja nemozem / neviem / nedosiahnem.
Ale vojst dnu a dvere nechat tak a ist si pozerat tovat... to o niecom svedci.

Isteze predavacka nemala byt drza a mala sa spravat slusne, ale v tomto pribehu to zacalo drzostou zakaznicky.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
fokuska
15. okt 2019

@ptmt1011 Ja idem z prace velakrat unavena, zamyslena, v hlave si planujem nakup, co treba doma urobit, dalsi program, alebo este riesim pracovne veci a pod. Tak isto rano si v hlave planujem den, prechadzam pracovne veci... alebo zamyslene pozeram von z okna. Nie vzdy clovek zaregistruje, ze okolo neho niekto potrebuje pomoc. A to nie je nijaka schvalna ignoracia. Akonahle sa ku mne niekto ozve a nieco sa opyta alebo poziada / poprosi o pomoc, tak pomozem.
Ak sama vidim a zaregistrujem, ze treba pomoct, tak sa hned ponuknem.

Ale to je paradox dnesnej doby, ak zijes a nechas zit, tak ej zle, lebo ludia ignoruju, nevsimaju si. Ak si vsimas, tak co ocumujes, co pozeras po ludoch na zastavke, co sa ozyvas, staraj sa sam o seba.

dopolbokaodrata
15. okt 2019

Ja som ten film nevidela, ale nebola pretty woman nahodou devka čo potom zbalila bohatého chlapa? Lebo neviem ako to súvisí s tým ze na teba boli predavačky v obchode nepríjemné.. A ty na ne vlastne prvá.

chovancova27
15. okt 2019

@halienka Presne s tebou súhlasím.
1. Ja mám tiež dve malé deti. Ale do obchodov s handrami som vždy chodila sama. moji síce tiež pekne sedeli v kočíku, ale aj tak som bola v strese, ked sa načahovali a chytali a potom behali... proste ked mám deti, tak nejdem kupovať handry. ked si chcem kúpiť handry, tak si beriem posilu k deťom. vybavené. a teda už asi 3 roky nechodím do obchodov ale kupujem handry cez net, je to topka.
2. Otvorené dvere znamenajú hodená rukavica do ringu. nechápem, prečo niekto nechá otvorené dvere, ak boli predtým zavreté. Jasné že ich môže zavrieť predavačka, ale prečo by to mala robiť? je to snáď nejaká podriadená kupujúcej? Arogancia

angela85
15. okt 2019

Úprimne,ja si myslím že fakt chodiť s deťmi na nákup handier je dosť mimo,lebo keď si ženy často skúšajú veci v kabínke tak deti bývajú aj bez dozoru. Všetko chytajú,skrývajú sa medzi oblečením. No mne sa to vôbec nepáči a často to optazuje aj ostatných. Ja keď idem dačo kupovať pre seba či hocijaké handry či topánky,tak ide so mnou muž cimoja mama a oni sa starajú o deti. A tak isto aj boli dvere zavreté pri vstupe treba ich aj zavrieť. A predavačka už od začiatku mohla byť z toho otrávená,ale aj tak ju to v ďalšom správaní neospravedlňuje

diewcatqoo
15. okt 2019

Mne sa minule stalo, ze som vosla so synom do obchodu s oblecenim a zacala za nami chodit "nenapadne" pani predavacka. Asi si myslela, ze sme prisli kradnut. Ale to nevadi, na to som zvyknuta, ze posobim stale podozrivo 🙂
No ale pani predavacka si zacala nahlas somrat, aby vsetci poculi: "do pi*e, kde je ta zuza. Cely den sa zaje*ava v tom sklade... a cely den len chodia ludia, co im dneska vsetkym uz nacisto j*be. Kto to ma do pi*e vsetko ukladat. Ja to mozem vsetko j*bat". (Pardon za vulgarizmy, ale takto to hovorila pani predavacka).
Otocila som sa na nu, ze prosim? To co je za spravanie pred zakaznikom a ze ci nevidi, ze mam so sebou 3 rocne dieta. Pani predavacka na to: "no a?" A ofucana odisla. Normalne som neverila vlastnym ociam a usiam.

dadka36
15. okt 2019

Ono je na tom celom najsmutnejšie to, že to je taký slovenský štandard.

joysi
15. okt 2019

@fokuska z "iného súdka" ale tak možno to zaradiť do kategórie...pomoc iným...v lete som tiež unavena z roboty...z druziny....obchodu..za ruku mladší syn...a v druhej ruke taška...(predpokladam, že typický obraz každej pracujúcej mamy) išla domov...už z ďaleka som videla, že na kraji chodníka ležal starší pán...priznám sa, že v prvom momente mi napadlo...urcite opitý! Chcela som prejsť na druhú stranu, tak ako všetci čo vôkol neho prešli...ale moje dieťa mi vraví "mamy čo sa stalo ujovi..asi mu je zle" a zatiahol ma k nemu...nakoniec ten pán bol po operácií nohy...vybral sa na prechadzku, ale žiaľ neodhadol vzdialenosť od svojho bytu a už to nezvladol a spadol na zem....nooo..dnešná doba z nás niekedy spraví nedôverčivých ľudí ☹

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená