icon

Neverim...pretty woman moment.

homolca
14. okt 2019

Zienky, dnes som sa ocitla v roku 1994...pretty woman...isla som do obchodu kupit saty...nie oblecena ako stetka, ale mala som dve deti....to predavacky zhodnotili ako najhorsi handicap a patricne sa spravali...na pobavenie story :D trosku dlha...
1, na obchode zatvorene dvere - tak si otvorim zadkom a vojdem kocikom, ked uz mi nikto nepomoze
2, pozeram sa na saty a predavacka hovori inej zakaznicke - to nechala otvorene dvere tamta...ehm... mamicka.... co si pozera saty a tu ma deti (30 cm odomna, obaja ticho sedia v kociku)
ja: nebojte sa, detom nebude zima
predavacka: ale mne bude
ja: ehm, vonku je 30 stupnov dnes
predavacka: no, ja som tu od 9 rano, ja neviem ako je vonku
ja: ok, zavriem vam dvere...mozete mi pomoct? hladam saty po kolena pre mna
predavacka...tu mame podla cisel, hladajte
ja pozeram, vyberiem tri, ze si vyskusam, v kabinke uz su nejake saty, po predchadzajucej zene... mladsi mrnci v kociku, predavacka mi ho vopcha do kabiny, ja polonaha
ja: tieto mi nesedia, maju vysoky pas a su kratke
predavacka: no to su vsetky saty take, neviem co cakate
ja sa preobliekam, ze skusim druhe, ale vidim zatiahnutu nitku pri zipse (saty v zlave)
predavacka: kdeze, to nie je zatiahunte, vobec, ani nahodou, to je len nedosite, to nic
ja: tak asi nic, nesedi mi tento strih
predavacka: no ked ste si take vybrali, tak jasne, ze nesedia
starsi vidi ako sa vykrucam a zacne natriasat suknu...predavacka hystericka: tak toto sa nerobi...nemoze nam trhat saty (len sa ich dotkol)...bud tie deti niekomu zverite alebo odidete (akoze komu ich mam dat v tej chvili?)...mame tu aj inych zakaznikov (16rocne dievca, co pozera saty na stuzkovu a dvaja 16 rocni chalani s nou)
ja: je mi velmi luto, ze mate takuto otrasnu pracu, kde sa musite takto otrasne spravat a nemate kusok citu a pochopenia....zbalila som deti, nechala bordel v kabine, otvorila si sama dvere a odisla...chcela som vytihanut stovku ako Vivien a rozplakat sa "mam vsetky tieto peniaze a nemozem ich ani u vas minut" :D :D
co by ste im povedali vy?

xxxkatka
15. okt 2019

@joysi ja mamu nemam, svokra je 300 km od nas, muz robi 24-ky, 12-ky, sviatky,piatky, kamosky chodia do prace, ja pracujem a napriek tomu som sa s muzom vedela prestriedat ked som chcela ist do obchodu kupovat handry, na kozmetiku, ku kadernicke...Takze sa tu nebavme ako sa neda, kto chce zariadit si vie, najmä v Bratislave kde su obchody otvorene aj dlhsie. A ak by aj sa fakt nijako nikdy nedalo, tak idem do obchodu s tym, ze hold nakupovanie nebude take, ako ked idem sama. Teda tazsie otvorim dvere (btw ta predavacka mozno obsluhovala zakaznicku tak nemala cas pomahat otvarat a zatvarat dvere), dieta moze tahat, chytat oblecenie co nemusi byt v pripade drahsich siat prijemne predavacke, lebo ona je za ten tovar zodpovedna atd. Nehadzem tu temy ako som pretty woman...

fokuska
15. okt 2019

@homolca No ale ked si sa rozhodla, ze teda s kocikom rychlo nevyjdes zasa von, ale ze si ides predsalen popozerat tovar, tak si sa mohla otocit a dvere zatvorit.
Kedze ako pises, predavacka to okomentovala vtedy, ked si si uz saty prezerala.
Tak namiesto toho, aby si povedala pardon a isla dvere zatvorit si jej povedala, ze nebojte sa, detom nebude zima, potom ze ani predavacke, lebo je vonku 30 stupnov. Preco si si nemohla priznat chybu?
To, ze predavacka bola mozno drza, alebo nie uplne slusna, to neznamena, ze aj ty mas hodit slusnost za hlavu a spravat sa arogantne.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
halienka
15. okt 2019

@homolca ale ty si jej odpovedala: Nebojte sa, DEŤOM NEBUDE ZIMA. A potom si ešte podľa mňa tiež drzo dodala: Veď vonku je asi 30 stupňov. Obe tieto vety o tebe niečo vypovedajú. Prvá o tom, že si myslíš, že to že si tam ty matka s deťmi je najdôležitejšie na svete. To si jasne zdôraznila tým, že si poukázala na deti v celom tom probléme. Mohla si kľudne povedať : joj prepáčte, nedalo sa mi to zavrieť s kočíkom, nemohli by ste mi s tým pomôcť? Druhá tvoja veta vypovedá o tom, že nerešpektuješ iných, aj keď je von 30 stupňov ona môže mať kopu iných dôvodov prečo tie dvere chce mať zatvorené. A zrejme preto ich aj mala zatvorené a ja to vždy rešpektujem, ak vidím, že boli dvere otvorené tak ich tak nechám, ak boli pri mojom vstupe zavreté, tak ich za sebou zavriem a ani neriešim či mám kočík alebo nie. Predavačku neospravedlňujem, evidentne je to drzá osoba, ale ty si tiež teda nebola ukážkovo slušná a deti si použila ako výhovorku. Ktovie akú verziu by sme počuli od predavačky. Základ je, ak od niekoho vyžadujem slušnosť a úctu tak sa v prvom rade sama tak správam a potom až mám právo kritizovať niekoho druhého, kto sa tak nespráva.

halienka
15. okt 2019

@fokuska teraz vidím, že to vnímame podobne 😀 som skoro to isté napísala😂

fokuska
15. okt 2019

@halienka Ja si to presne viem predstavit... a pardon ak to takto nebolo, len som zazila podobne situacie.
Pani vojde dnu, trapi sa sama s kocikom, dvere necha otvorene a ide si pozerat tovar. Predavacka zazera, dvere otvorene, mozno caka, ze deti budu robit cirkus, ze pochytaju tovar a pod. Druha zakaznicka mozno nieco povedala, mozno sa opytala, tak jej povie, ze to tamta nechala otvorene. Mamicka si pozera tovar a je jej jasne, ze predavacka to povedala schvalne tak, aby to pocula, ale bud si o sebe mysli, ze je nieco viac, alebo je urazene ze jej nikto nepomohl s kocikom dnu, tak odpovie nebojte sa, detom nebude zima a este sa v duchu smeje, ze ako vtipne trefne jej odvrkla... rozhovor pokracuje, ze vonku je 30 stupnov a ze hladam take a take saty. Tak predavacka uz vytocena jej tiez potom odvrkava.

A nie neobhajujem predavacku, nemala by sa takto spravat. Ale vzdy treba zacat od seba.

snowflake07
15. okt 2019

@homolca
Ked si myslis,ze predavacka je nato aby zatvarala dvere,obskakovala ta a robila ti opatrovatelku ,tak dakujem.
Ja by som ta vykopla aj s deckami.

petulda333
15. okt 2019

@ptmt1011
@fokuska no ano,nechcem sa hrat na nieco extra,ale ja tiez vzdy slusne pizdravim,poprosim a podakujem. A aj ked je nieco zle,tak sa skusim nato pozriet aj z tej druhej strany a nielen utocit. Kto co dava,to sa mu aj vrati 😊

jana500
Autor odpoveď zmazal
nika898
15. okt 2019

Ako nechapem niektore komentare ze preco nezavrela dvere. Mne sa to v zivote nestalo ze ked som isla s detmi do obchodu kde sa rucne otcarali dvere zeby mi niekto z kupujucich alebo z predacaciek nepomohol. Ked uz som sa vtrepala do obchodu jedno dieta v nosici a druhe v kociku a zvadali ma tak mi bud pomohli a podrzali dvere alebo ich potom zavreli. A ako pardon je 21 storocie a ked jej tak vadia otvorene dvere nech si tam da take co sa same zatvaraju a ma po probleme. Ja ked som takto chodila na nakupy do tesca predavacka prisla a pomohla nakup pobalit do tasiek a dat na spodok kocika zakazdym nie ze raz. Ale vsetko je to o ludoch a o ich pristupe. Ludia zabudaju byt ludmi pozeraju sa len sami na seba a na svoje potreby a ako je im ublizovane a krivdene.

h2
15. okt 2019

@homolca Hmm, ja len tak na okraj: včera bolo v Bratislave 30 stupňov?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
via88
15. okt 2019

Jooj zeny, jak toto citam... ja som velmi tolerantny a empaticky clovek k druhym, ked sa niekde nasukam s kocikom tak svere zavriem za sebou a nepytam predavacku o pomoc....
Aaale, jake ja mam nervy na toto, potraviny v centre mesta - skrtnuty kocik (umri od hladu), posta v centre krajskeho mesta - len schody (mevyber si peniaze, neposli balik, nic), urad prace - schody (nevybav si rodicak). Akoze lde mam dat dieta ked muz je v praci? A nemoct do potravin? A na urad sa nedostat? To kde sme.

via88
15. okt 2019

@h2 hej tiez som si to vsimla, asi ju to sere uz nejaky cas a az teraz sa odvazila napisat 😁

francuzka17
15. okt 2019

Tak pani si vojde ako veľká voda, nezatvorí za sebou, veď načo.... Jej deťom nebude zima 🤤 (dorazilo by ma to) čo tam po podradnej predavačke, možno bola len chorá, mala prievan, alebo jej proste bolo len zima. Si uvedom, že tvoje deti sú dôležité pre teba, nie pre celý svet. Píšeš, že kľudne sedeli, potom že už mrncali a jeden ťahal sukňu. A degraduješ cca 16 ročnú slečnu... Ona nieje zákazník? Je menej dôležitá ako matka? Hrozné... Ale vlastne tam ani nebola, keď píšeš, že tam nikoho nebolo.... Len 16 ročná slečna s priateľmi, pani, ktorej hovorila, kto nezatvoril dvere.... To je nikto, len ona zaslúžila matka. Sama som matka, ale nikdy som tým neobtazovala okolie....

xxxkatka
15. okt 2019

@francuzka17 suhlas, a ja len dodam, ze ak slecna si vyberala saty na stuzkovu, urcite nemala 16 r., ale skor 18-19 r. Ja som mala 8 rocnu ZS a 4 rocny gympel a teda 16 som mala v druhom rocniku 😀

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2019

@xxxkatka presne nieco podobne som pisala, ked ma to vyhodilo, akoby si citala moj prave zmazany prispevok😉

dskjhfdlkdjhl
15. okt 2019

@homolca Vek toho dievcata a tych 30 stupnov, to su sice len take detaily, ale celkom dotvaraju obraz o Tebe. Proste v tomto tvojom prispevku nenechadzam nic spolocne s pretty woman, ak to mal byt pokus o nieco vtipno-smutne, tak vyslo skor nieco trapne. Ziadat slusnost a sama sa slusne nechovas, to je ako ked zlodej krici, chytte zlodeja.

judar
15. okt 2019

@ptmt1011 samozrejme že nie...rovno nech idú stakou ironičkou jak ty na kávičku

joysi
15. okt 2019

@xxxkatka ja mamču už bohužiaľ tiež nemám ☹ bývam 500km od rodiny...a keby som mala ešte "mini drobcov" určite by som sa pri väčších nákupoch dohodla s partnerom 🙂....ja len vravím, že všetko je o tolerancii 😉 a to na oboch stranách

candii
15. okt 2019

@snowflake07 zaujímalo by ma,či aj majiteľka toho butiku by mala rovnaký názor ako ty vyhadzovať zákazníkov z jej obchodu..
Pretože predavačky na oddelení nie sú na to, aby čumeli a ohovarali zákazníkov ale na to aby im pomohli, poradili a aby sa cítili v obchode príjemne.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kiwi3
15. okt 2019

rada by som napisala tento pribeh z pohladu predavacky, ale naco do toho davat tolko energie... uz len to, ze vcera bolo 30 stupnov v bratislave... v tieni tak 14 maximalne.

candii
15. okt 2019

@ptmt1011 vyhodila by som ju v ten moment bez milosti.

mareka49
15. okt 2019

Teta predavacka mala asi nedobry menopauzovy stav

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
15. okt 2019

@ptmt1011 hned v prvej vete uvodneho prispevku, staci citat pozorne.

francuzka17
15. okt 2019

@ptmt1011 hneď v prvej vete. Inak raz som robila v jednom obchode a mali sme super vedúcu. Tá takých drzych zákazníkov naozaj vyhadzovala