Od kedy nechávate deti pri kúpaní vo vani bez dozoru?
Možno hlúpa otázka, ale stretla som sa už s takýmto spôsobom a už dvakrát sa stalo, že aj môj partner odišiel od malého (ročného) pri kúpaní, preto sa pýtam, či takýto štýl praktizujete aj vy. Či tolerujete "odskočiť si" do vedľajšej miestnosti hoci len nachvíľu, alebo aj na dlhší čas. Viem o tom, že ho praktizujú aj známi, aby dieťa bolo rýchlo samostatné aj pri kúpaní. Asi som už staromódna.
Nemám deti, takže ešte neviem, ako ich správne vychovávať, čo kedy môže a podobne, ale ročné dieťa nechať samé vo vani je blbsť. ! veď s akopec vecí môže stať!
Samozrejme že nenechávať samé! .... ale zas už sa mi stalo, že som zašla za roh hodila oblečko alebo niečo na zem a jednou nohou hned pri vani naspäť... teda 2 sekundy asi, ale určite nie že odídem a nechám tam dieťa samé... ročné dieťa keby spadlo, tak ho nenapadne, že stačí si sadnúť a nadýchnut sa, deti ostanú v šoku a metať rukami nohami pod hladinou... nebolo by to prvý krát, kedy sa takto dieťa utopilo... takže s tým sa nežartuje...
tvoj partner je len lenivý chlap, ktorému sa nechce zostat pri vlastnom dieťati.. a čo má na robote, kým sa mu kúpe dieťa? pozerá telku či čumí do počítača?.... prepáč, že ti to takto píšem, ale jedine toto mi príde na um... Ročné dieťa samostatnosti vo vani 😕
Sa ti čudujem, že nechávaš partnera kúpať svoje dieťa...
to som netusila, ze ludia uvazuju takto - rocne nechat samo vo vani...co ma v hlave ten co tvrdi, ze takto sa uci samostatnosti??? taky clovek nema co mat volebne pravo, lebo nema rozum! samostatnosti sa moze uci hrou na koberci na bezpecnom mieste, ked uz, je kopa sposobov....mam dost, uz sa nedivim, ze sa tolko nestasti stava detom...moj maly ma skoro 3 roky a vo vani sameho - nikdy!!! aj dnes sa smykol, stacilo, ze sa natiahol za niecim, keby som tam nebola, skaredo sa udrie, mensie dieta pri tom lahko strati vedomie a koniec.....
je to priserne nezodpovedne a bezohladne..... nech sa paci, nech ti co to robia vycestuju niekam na hory, do ruky skoby, okolo smyklave skaly a nech si poradia....ked sa smyknu, budu v takej prdeli, ako to malicke dieta vo vani s vodou bez pomoci....som fakt znechutena z ludi ked taketo veci citam...
nic take netoleruj, a nezavidim, ze mas chlapa, ktoremu taketo daco treba vysvetlovat.....
Deti zo zásady nekúpem, iba sprchujem. A staršie sa už sprchujú samé. Riziko pošmyknutia minimálne kôli protišmykovým podložkám a ak by aj spadli, nemajú sa z čoho utopiť, kedže vo vani nie je napustená voda.
Ale ak by som kúpala, samé by som ich nechala asi tak od 5-tich rokov. Pamätám, že od takého veku som sa kúpavala sama ja. A to sme iné blboviny skúšali vo vani.. 🙂
nie nie nie..nikdy..ja nenechavam sameho ani 3,5 ročneho syna
totoalne nezodpovedne nechať tak male dieťa ako pišeš same 🙄 😔
tato otazka je rovnaka hlupost ako keby si sa opytala ci je ok na chviiilocku nechat stat dieta pri otvorenom okne alebo na okraji vozovky...... nic v zlom, ale toto by mi nenapadlo sa opytat
ani by ma to nenapadlo! Mám ju stále na očiach. Ani sa len neotočím, som pri nej. človek nikdy nevie, či sa práve v tej sekunde niečo nestane..
V žiadnom prípade! Nikdy by som si to neodpustila, keby sa niečo stalo...ani v centimetrovej vode, ani v mláke, nie to ešte v šmýkľavej vani...
nie,
ak by náhodou padol, nejako sa udrel pri tom, tak tam rozhodujú sekundy. podľamňa to nestojí za to. samostatnosť je o inom - je možné mu dať hubku na umývanie a učiť ho "umývať" sa, upratať si hračky po kúpaní, osprchovať vaňu keď z nej vylezie... ale to všetko pod dozorom dospelého. je pravda, že stať sa môže hocičo hocikde ale vo vani je to nebezpečenstvo úrazu vyššie.
tiež sa nám prihodilo že krpec sa bláznil vo vani, tak sa nadýchol vody, že bol fialový.. bolo to pár sekúnd ale mne to pripadalo ako večnosť, bol preľaknutý, hneď som ho brala na ruky. keby tam bol sám tak by sa mohlo stať aj že spanikári, padne dozadu, ponorí sa pod vodu a utopí sa.. a to prakticky v tej vani nič extra nevyvádzal.
takže ešte raz - vo vani ani v detskom bazéniku na dvore, určite nie.
Vystizne napisany zaciatok :" mozno hlupa otazka "...len to " MOZNO " by som zmenila na " URCITE " !!!
zalezi aj od dietata. ja ho necham, on sa hraje, ale vzdy som tak, aby som ho pocula. vie, ze sa stavat nesmie a nerobi to. pekne sedi a hraje sa s flaskou, prelieva si vodu a tak. pri otvorenom okne by som ho isto nenechala, ani pri bazene, alebno ceste, ale naozaj zalezi od dietata. ak je moc nezbedne, tak nie.
v žiadnom prípade! Staršia dcéra má 10 rokov, takže sa už kúpe sama, ale aj tak ju každú chvíľu kontrolujem, pretože som z toho strašne nervózna. U nás v dedine sa utopilo 3-ročné dievčatko v bazéniku, kde bolo vody po členky, pošmyklo sa a počas pádu nešťastne vdýchlo vodu. Pre mňa to je dostatočná výstraha.
akokoľvek mám dobré dieťa, ale nenechala by som ho samého ani sekundu vo vani!
nešťastie sa stane rýchlo... a stačí na to sekunda..a tobôž u takého malého dieťatka...
V ziadnom pripade!!! Prosim Ta, nech Ti ani nenapadne, ze je to v poriadku!!! V sekunde sa moze stat nestastie! Moj syn, ma uz 11 rokov, sa z vane stale hlasi slovom "okej hokej" 🙂, kedze sa rad kupe dlho a ako on vravi, relaxuje 🙂 ! A ked sa neohlasi, hned na neho kricim!!!
Hanka má 4 roky a nedá sa povedať, že by sa kúpala sama. Už ju tam občas necháme samú, ale má otvorené dvere, takže všetko počujem a pri pohybe po byte aj vidím. .... nehovoriac o tom, že spolu komunikujeme 🙂)
Bez dohľadu ju nenechávame a 1,5 ročné dieťa by som nenechala samé v kúpeľni ani s otvorenými dverami!
Také malé dieťa nikdy - a aj pri staršom by som veľmi zvažovala od akého veku a či vôbec ho nechám osamote vo vani. Mladší syslík už mal 3 roky a doteraz kúpeľňu neopúšťam, keď ho kúpem. Starší sa kúpe chvíľu aj sám - ale len nevyhnutne dlhý čas pokým mladšieho po kúpaní natiahnem do pyžamka prípadne mu ostrihám nechty. Spoločné kúpanie bračekov je nemysliteľné, sú schopní tak vymýšľať až je to nebezpečné, dokonca ich nenechávam ani oboch v kúpeľni, keď sa jeden kúpe, preventívne, lebo už sa mi stalo, že Ondrík sa prevrátil do vane k Jergušíkovi kompletne v pyžame a papučkách 🙂 - a to som im len bola sekundu obrátená chrbtom v tej istej miestnosti. 😅
moja dcerka ma 4a pol roka. Necham ju sice vo vani samu, ale s dverami otvorenymi, aby som na nu videla a ked na nu nevidim, kazdu chvilku ju kontrolujem a pri kazdom vacsom splechnuti sa jej opytam, ci je v poriadku. Aj ona sa moze posmyknut, zle spadne a utopi sa a nie este rocne dieta.
ročné dieťa človek nemôže nechať samé vôbec, nieto ešte vo vani! a nejde len o pošmyknutie. dieťa sa samo správa inak ako ked sme tam. vytiahne zrazu veci o ktorých sme ani netušili, poreže sa, vypije niečo...môže sa len zlomiť hračka a rozreže si kožu...raz som pozerala dokument a primár popálenín vravel, že najviac úrazov popálením dochádza doma u detí do 3rokov, na druhom mieste sú starí ľudia, prečo asi???
ten, kto propaguje takýto nezmysel, nevie o výchove a vývoji dieťaťa absolútne nič. samostatnosti pri kúpaní sa predsa môže naučiť aj tak, že tam rodič sedí a nabáda dieťa aby sa samo umylo, osušilo, nakrémovalo. to je podľa mňa učenie samostatnosti.
moje deti boli vždy pod dozorom, zhruba do troch rokov, potom ked som odskočila, tak museli celý čas spievať 🙂 a teraz, napr. 8r. dcéra musí každých 5 minút zakričať, že je v poriadku, aj 12r. kontrolujem. neviem si ani predstaviť, nechať ročné dieťa samé. ked musím niečo vybaviť, tak dieťa predsa musím z vane vybrať. o učení samostatnosti nemôže byť ani reč. niekto tu spomenul, že je to každého vec, ale keď si predstavím to dieťatko, tak ma až mdloby chytajú. ide predsa o život toho dieťaťa...a ako ste viaceré spomenuli, je to jeden z najkrajších momentov, ked môžeme dieťa pozorovať, vo vode všetky deti ožijú a tieto zázračné chvíle sú nezabudnuteľné 🙂
uf..my kupeme s manzelom obe deti naraz ja v malej vanicke na pracke muz vo vani vzdy sme v kupelni dvaja deti su okupane za 5 minut zo vsim vsudy..pred kupanim si nachystam co je potrebne a pyzamka.. ak treba niekomu z nas na wc tak treba dozerat na oboch ale to je vtedy ticho lebo pocuvaju ako dotycny cika 😀 ked bolo jedno dieta tiez sme kupali spolu vzdy..muz drzal nohy lebo spliechal o dusu a tym som ho vlastne ucila ako kupat babo od narodenia.kazdy druhy den kupal on a ja asistovala.teraz ma starsi takmer 3 roky a nespustime ho z oci ani na sekundu mladsi ma 9mes. a kope vo vanicke o sto tristo a velmi sa tesi ze z kupelky je rybnik.takze urcite nie BEZ DOZORU!!
moja mala ma 20 mesiacov a uz ju bezne nechavam samu vo vani, ma tam protismykovu podlozku a vela hraciek do vody tak ona sedi a hra sa s tym a my s manzelom ju sledujeme pomerne casto a nechavame jej otvorene dvere 😉
moja odpoveď je, že toto by ma ani nenapadlo sa spýtať, viac nemám čo dodať...
porozprávajte sa s chlapom, ak sa mu nechce dávať pozor na dieťa, budeš to musieť prevziať ty...
cela tatto diskusia je absurdna cloveka s minimalnym IQ by asni ani nenapadlo to opytat. skor zvazujem ci dotycna co polozila tuto otazku ma vobec dieta. ci tu nejde o niekoho co zabija cas na nete
toto nie je o samostatnosti, to je o bezpečnosti. samostatnosť dieťaťa neznamená, že ho vystavíme nebezpečenstvu. a to vo vani pri kúpaní je.
no ja mam 2 rocne a 10 rocne a ked sa kupu splu tak som pri nich.
URCITE NIE!!!!!!!staci sekunda a hned je zle

neprichádza do úvahy,pri takom malom dietati je to dost nezodpovedné