Od kedy nechávate deti pri kúpaní vo vani bez dozoru?
Možno hlúpa otázka, ale stretla som sa už s takýmto spôsobom a už dvakrát sa stalo, že aj môj partner odišiel od malého (ročného) pri kúpaní, preto sa pýtam, či takýto štýl praktizujete aj vy. Či tolerujete "odskočiť si" do vedľajšej miestnosti hoci len nachvíľu, alebo aj na dlhší čas. Viem o tom, že ho praktizujú aj známi, aby dieťa bolo rýchlo samostatné aj pri kúpaní. Asi som už staromódna.
ja nechavam syna vo vani sameho asi od 3 rokov, a chodim ho casto kontrolovat, alebo sa spytam co robi a on mi musi odpovedat, vysvetlila som mu ze sa nesmie stavat na nohy. Taketo malicke dietatko o ktorom pises by som urcite bez dozoru nenechala.
v ziadnom pripade, nas ma 3 a kupanie i samote nehrozi nikde a tak skoro urcite nie. staci chvila a potom si clovek bude vycitat do konca zivota. 🤐
Mám troch synov, ale teda ani jedného som si nedovolila v takom malom veku nechať samého, teraz má najmladší dva rôčky a vždy je pri ňom niekto, buď ja, tatino alebo jeden z bračekov. Za pár sekúnd sa môže stať hocičo ☹
Ked kupem jedno dieta, nikdy nie je same (aj ked starsia ma uz takmer tri roky, tak obcas na chvilku (max pol minuty) odskocim, lenze ju pocut na sto kilometrov 😀 )...a ked su dve tak ich necham len tak ze som hned vedla a vidim na ich...my mame kupelnu vedla kuchyne, takze ked sa bavia tak si robim nejake veci ale vzdy na nich vidim. Urcite by som neodisla niekam na opacny koniec domu 😕
Nie nenechavam a nenechavam ani moju 5 rocnu dcerku. Obaja su trulkovia a vo vani sa obcas postavia, tym padom sa mozu smyknut, padnut na hlavicku a uz su pod vodou. Pri kupani proste sedim pri nich a ani minutu neodchadzam, lebo keby sa nieco stane, ta minuta (ja neviem co je take dolezite v tej sekunde robit (?)) mi prije riadne draho.
Určite nie, to by bolo podľa mňa nezodpovedné, náhoda je blbec a naša malá rada vo vani stojí a púšťa si vodu, takže malé pokĺznuie a nešťastie je na svete. ☹
Nie, nikdy, ani omylom!!! citala som, ze male deti sa vedia utopit aj v par cm vody. Alebo sa postavia, smyknu, buchnu a ostanu ochrnute. to je blaznivy napad nechavat male dieta bez dozoru. Nahoda je blbec....
vziadnom pripade neter 1,5r sa takto zacala topit v ani nie 10cm vode smykla sa buchla si hlavu ako sa chcela otocit a vstat ruky sa jej stale smykali v poslednej chvili ju vytiahli vobec pritom nelakala a to nevlasna sestra odysla len po uterak do obyvacky .radcej by som si dieta kupala sama!
Hmmm, co ja viem? Podla mna ucit samostatnosti mozes postupne vo veciach, kedy chyba neznamena ohrozenie bezpecnosti. Rocne dieta sa moze ucit samostatne jest, pit z pohara, same chodit... Tam, kde chyba znamena maximalne tak zaspinenu kuchynu, obliate dieta, pad na zadok... Jedina chyba vo vani moze byt pre rocne dieta velmi nebezpecna, rovnako ako uz niekto vyssie pisal - rocne dieta nenaucis bezpecne prechadzat cez cestu SAME ! To vobec nie je o staromodnosti, toto nevedeli rocne deti ani pred 100 rokmi a nebudu to vediet ani za dalsich 100 rokov... A nechat si ujst najkrajsiu cast dna? Ani za svet 😀
no to teda nie..moj maly ma rok a pol a stale sa stavia vo vani a prave pred par dnami co som ho aj drzala za rucicku ked sa staval sa hnusne posmykol a hlavou do vane udrel..esteze som ho drzala, tak nic vazne to nebolo, ale mam aj protismykovu podlozku a aj tak sa smykne ked nedava pozor..take male dieta v ziadnom pripade nemoze byt bez dorozu..mozes to pripadne vyriesit tym sedatkom do vane, odkial nema sancu vstat ani sa ponorit, vypadnut...ak ti v tom dieta bude chciet sediet..ale to by som aj tak odisla len na chvilu v nevyhnutnom pripade..ved aky uz mas dovod odchadzat od dietata ked sa kupe...varit mozes aj potom, na vecko tolko vydrzis..aspon u nas teda trva kupanie tak 20 minut, rad sa clapka a tesi sa a ja si to vychutnavam ako sa tesi...nemam dovod odbiehat..a riskovat..a statistiky hovoria jasne- najviac umrti a vaznych zraneni deti sa deje doma!
Od ročného dieťaťa v žiadnom prípade ani na sekundu!!!!! Ja som začala vybiehať (pre uterák a tak) až teraz v lete - od 7 ročnej slečny, ktorá už chce byť samostatná, ale aj to musí pri tom sedieť vo vaničke a určite ju musím aspoň počuť a chodím ju stále kontrolovať.
moj maly ma už skoro 2,5 roka a ešte som ho vo vani nenechala sameho a ani sa tak skoro nechystam .... napr. minule v mojej sekunde nepozornosti mi maly vbehol do kupelne a pustil vriacu vodu a to som vtedy ďakovala bohu že to skončilo dobre ... on je take žive striebro takže určite vo vani by som ho nenechala... vlastne sa ho bojim nechať všade sameho lebo neviem čo mu chodi po rozume a všade čihaju nastrahy napr. aj minule ho napadlo si zohriať papučky v mikrovlnke keď som si odkočila na zachod .... ešte že som bola len na malej potrebe... lebo inak by to bola riadna katastrofa... takže detičky treba mať pod drobnohľadom aspoň toho mojho určite 😉
No veru zvlastna otazka, urcite nie, rocne dieta nevie ze sa mu moze nieco stat, z akeho dovodu ho nechavat sameho? ked si chcem odskocit tak si odskocim ale vtedy tam je s nim manzel, po pripade mama ked je muz v praci 😒
v žiadom prípade. našho staršieho malého som nechávala samého až od 5 rokov, ale aj to som každú chvíľu behala do kúpelne alebo som si v kúpelni našla nejakú robotu, len aby bol na očiach! ved utopiť da sá aj v lyžičke vody!!!
veru nikdy, syn má už skoro 4 roky a vždy striehnem pri vani. stačí sekunda nepozornosti, nie to byť v inej miestnosti 😒
no,nase dietko ma len 9 mesiacov ale urcite by som ju tak nenechala...utopit sa da aj v 5cm vode, staci ze sa posmykne, narazi hlavku, narazi nosom na vodu,vdychne vodu,upadne do mezvedomia...a to vsetko za polovicu casu 'odskocenia' si do kuchyne alebo tak....takze urcite nie...aspon do 5-6 rokov......
Ak toto tvoj partner praktizuje,tak nech ho nekupe oon....nestoji to za smrt zdraveho dietata z nedbanlivosti......
stačí jediná sekunda, jediná ... vdýchne vodu do pľúc a ani už nepíšem, čo nasleduje potom ... nechápem ľudí, čo takto deti nechajú
Dieťa sa nesmie NESMIE nechávať vo vode,či je to bazén,jazero,alebo len vaňa samé. Je to veľmi nebezpečné,predsa,čert nikdy nespí 😒
asi budem vadna ja, ale ja nenechavam ani 3,5r sameho 😅 . ale samozrejkme,ak treba tak si odskočim,ale hned idem naspat,lebo neverim mu - pusti si nahodou vriacu vodu,alebo sa šmykne pri tom čo vo vani všene vymýšla a nestoji mi to zato .
pamatam si taku reklamu , co kedysi chodila,že netreba nechavat deti same ,lebo stači sekunda .... a v reklame boli väšie deti ako 1ročne
fúúúúúúúúúha velká odvaha ale nie na mieste - mi ešte aj pomaly 7 ročnú a 10 ročného syna kontrolujeme sledujeme aj ked nesedíme pri nich podla mn velký bacha na to - potom by už bolo neskoro
Moja má 2 roky a 2 mesiace a kupe sa sama asi pol roka. Máme za sebou babyplávanie. Vody jej veľa nenapúšťam, dvere mám otvorené, všetko vypnuté aby som ju počula. Medzitým jej chystám večeru a pyžamko. Samozrejme odbieham nakúkať či je všetko ok. No a keďže vo vani veľa rozpráva, tak ju stále počujem a viem že je ok.
Take malinke dietatko urcite nie, netreba ho nechat ani na momentik samotne vo vani, nehoda sa velmi rychlo moze stat. Moj syncek ma 10 rokov, jeho uz samotneho vo vani nechavam, lebo chce byt sam, ale ma pootvorene dvere, takze ho stale pocujem a este stale ho kazdu chvilku kontrolujem. Mozno to nie je dobre, ale je lepsie venovat sa prevencii, ako neskor plakat
Ani 5 rocneho nenechavam sameho - max 20-30 sekund, ak potrebujem nieco z vedlajsej miestnosti. A to plavat vie. Tu ide skor o to, ze sa moze buchnut a spadnut pod vodu. No a dieta do 3 rokov - fakt no comment.
@sssimi mas odvahu...
Ja nenechavam dcerku samu a to dokonca ked sa kupe sedi vo velkej vani v sedaku do vane(rozumej stolicke 😀 )takze nestoji vo vani.A nenechavam ani starsiu...kupu sa vacsinou spolu a pekne sa zahraju.Ja si tam prinesiem stolicku a pozorujem ich alebo sa hrame vsetky tri 🙂
Syn sa sprchuje uz sam 🙂 uz je vo veku ked mu nemozem ist ani do kupelne,lebo sa hanbi,ale stale ho kontrolujem tym ze sa ho nieco pytam a nemoze si zamykat dvere 😉 keby nahodou sa nieco stalo...
nenechala by som ani na sekundu. o moznosti utopenia ani nehovorim + co ked sa skaredo smykne atd... nas maly nesedi vo vani. lezi stoji vsetko. osobne by som to nedokazala. az neskor ked bude chapat ze ma byt viacej opatrnejsi. 😉
naša Emi sa kúpe málokedy radšej sa sprchuje a vyvádza pri tom neskutočné kúsky, väčšinou postojačky.
Ale aj keby sedela a hrala sa vo vode, tak nikdy... vždy sme tam jeden, alebo druhý, najčastejšie obaja prítomní a užívame si, ako sa malá teší z vody a jaší sa 😵 😵 😵
telefóny, kypiacu večeru z hrnca a aj ostatné ignorujem ak som s ňou sama, ak sme obaja, jeden to vybaví... 😉
@mmaattuuss ahoj, to je teda otazka. staci popremyslat a strach ti podla mna neda nechat dieta, nieto svoje dieta, same vo vani. (co sa muzov tyka, no comment) BABY, sak rozmyslajte 😠 napadne vas hovadina a uz pisete na MK.
v žiadnom prípade!!!!!!!! vaňa je šmykľavá, malá si zmyslí nejakú voloviny, šmykne sa a je to! to čo sú vôbec za nápady nechať samé vo vode ročné dieťa?

ked sme mali vanu,nikdy som nenechala malú bez dozoru,vždy som sa rada na nu pozerala ako sa blázni.teraz máme sprchu,takže to tam voda stále tečie a doteká,tak tam je sama,lebo by sme vytopili celú kúpelku