icon

Odbehujete od dieťaťa?

22. dec 2021

Ako sa staráte o domácnosť a hrnce keď vám dieťa plače? Moja 3m nespí tak ako niektoré iné, že po najedeni mám od nej kľud 3 hodiny, ak vôbec zaspi tak len na slabú hodinku a to skacem po dome ako kengura.. neviem čo skôr a kam skôr skočiť, akonáhle začne plakať už nejde utíšiť a musím všetko pustiť z ruky, už mi tak prihorel koláč a spálila som tarhonu v hrnci :( poraďte ako to robit aby všetko bolo aspoň nejak základné ok, aj ona v pohode, aj v dome žeby som niečím aspoň trochu pohla.. nie nemá reflux, bruško neboli, len je náročná a keď ju mám v sedatku pro sebe a robím si dačo, tak ani tam dlho nevydrží :(

Strana
z2
dzulli1980
22. dec 2021

Ja som mávala dcéru vždy pri sebe ... v obývačke, v kuchyni ... buď v cestovnej postieľke alebo v ohrádke ... vždy tak, aby na mňa videla.

21anjelik19
22. dec 2021

A nosič si neskúšala ? Nech je stále pri tebe ...možno ťa chce viac cítiť

tafita
22. dec 2021

Ja som satkovala. Spokojni sme boli vsetci.

mamamasama
22. dec 2021

ja som nosila a v podstate nosim aj teraz, ked treba... maly ma uz rok a 8 meaiacov a nedam na to dopustit... vzdy bolo navarene, aj upratane, aj maly v pohode.. kolkokrat tam zaspal, tak som ho len zlozila do postele a este aj oddychla... urcite skus satku, alebo nejaky ergo nosic... len pozor na klokanky

marianna_peskova
22. dec 2021

Používala som nosič alebo lehátko, keď som potrebovala niečo porobiť a syn bol hore, ale príliš malý na to, aby sa zabavil sám.

ivik4
22. dec 2021

Varila som a syn bol v tom hojdacom kresielku vedla mna v kuchyni ,teda trosku dalej nech nieje pri sporaku blizko. Bohuzial, on reval stale a jest sme museli, takisto sme nemohli zit ako prasce v spine. Reval ci bol pri mne alebo nie.. takto som ho mala aspon na ociach 🤷‍♀️

guiseppinka
22. dec 2021

Mala som v kociari hlbokom (nie som fanusik kresielok a lehatok) pri linke alebo v hniezde na gauci... V obyvacke... A pokial som musela napr skontrolovat maso alebo nieco vybrat z rury, zliat atd.., tak musel chvilu vydrzat a poplakal si.. ked to nejde, tak to nejde... Zase bavime sa o par minutach, nie ignoracii...

vso10
22. dec 2021

Ahoj, môj malý bol ako bábo, povedzme prvý rok, veľmi náročné bábo. Spal LEN so mnou. Čiže buď som ležala s ním, alebo bol do 10min zobudení a nič nepomohlo aby vydržal spať bezomňa, alebo v nosiči na manželovi. Zachránili ma šatky a nosiče. Inak by som neurobila nič. Neskôr mu zistili potravinovú alergiu (bodky na ktoré som sa XY-krát dopytovala u dr a vždy mala nejaké "super" vysvetlenie a odbila ma, ale to je na inú tému), po vysadení alergénu sa upokojil a začal aj lepšie spávať. No kým býval uplakaný, pomohol ergonomický nosič/šatka, hracia deka pri mne. Ja som čo to porobila a on bol vždy pri mne. A nevyrástol z neho nejaký mamin cecok. S chuťou ide do škôlky, prespať k babke, neplače. Proste mal obdobie (velice dlhé obdobie) kedy potreboval maminku, neskôr aj tatinka. No spočiatku chcel byť len pri mne 😅

marzuz89
22. dec 2021

Hlavne klud, nemas mat preco takuto nervozitu v sebe ❤️ v prvom rade, 3m babatko nema co hladat v kresielku. Este posadena. Babatko v tomto veku ma byt vacsinu casu na "zemi", pod hrazdickou ci na podlozke, na chrbatiku, nech pomalicky trenuje prevalovanie, nacahovanie, pivotovanie. V polohe na brusko a nech ta sleduje, co robis. Ked potrebujes po nieco ist mimo izby, povedz jej to, aj ked obsah tych slov nevnima. Zvyknes si na to a neskor ako by si nasla. A aj ona bude tie situacie doverne poznat. A kludne na nu hovor aj z vedlajsej izby, ked ta nevidi, nech ta aspon pocuje. Na podlozke na zemi je v absolutnom bezpeci, mozes ist v klude aj na wc, len s nou debatuj kludne aj celu dobu, co si "prec".

Vsetko bezpecne rob popri nej uz od babatka, len musis byt TY kludna. Ved rob, a rozpravaj jej co robis. Lahsie veci v kuchyni zvladnes aj s nou "na jednej ruke", uvidis tu fascinovanost v ockach, ked len nieco v hrnci premiesas. Nosic je super, vela sme vyuzivali na prechadzky, vylety. Nedam nan dopustit. No nikdy som ho nechcela vyuzivat a ani nevyuzivala doma. Nepaci sa mi ta idea upratovat so zavesenym dietatom, na co? Babatku treba dat okrem mojkania ❤️ aj slodobny pohyb, povzbudzovat ho v "samostatnosti" aby sa krasne par minut aj same ponatahovalo s hrackou na podlozke. Synovi som v case babatkovom 😍 venovala mam pocit ze 100% casu, no normalne som sa pri nom umyla, najedla, porobila v domacnosti, kavu vypila teplu. Nebolo vsetko 100%, ale stres som nemavala, velmi zalezi, ako si babatko nastavime. Keby som ho mala od strachu a stresu nonstop na rukach...

A nie, 3h denny spanok nepoznam 🙈

majamat
22. dec 2021

kym bola dcera vlemi malonka a nevedela sa zabavit, varila som vecer. casto som koncila o polnoci. pri inych cinnostiach ( okrem varenia a zehlenia, to som sa bala,a by som ju neobarila ) som ju noila v nosici.

ivangeline
22. dec 2021

Vzdy pri sebe,ak nespi.. Kresielko..nosic...zem.

mimikarol
22. dec 2021

Moja spala do 10tich mesiacov len na mne alebo v kočíku. Varil muž keď prišiel domov a ja som upratala keď sa dalo. Lebo buď na mne spala, alebo keď bola hore, chcela byt na rukách. Plakať som ju nechala tak maximálne keď som musela ísť na wcko, alebo do sprchy, aj to som si ju dávala do vajíčka nech na mňa vidí. Užívaj si to miminkovske obdobie ❤️

enoula
22. dec 2021

Najprv lezal tak, aby som na neho videla, neskor na podlozke na zemi, neskor nosic a ked sa nedalo, tak sa nedalo.. bordel bol aj vzdy bude u nas 🙈😀 co sa dalo, odlozilo sa na neskor ked mal kto postrazit alebo urobiť to. Nema zmysel aby clovek sa nahanal, treba aj oddychnut, najma ak jw dieta narocne

alexandra2468
22. dec 2021

Moja tiez nespavala a ak ano, len na rukach. Ziadny nosic, satka, koliska, postielka, hniezdo, nic.
Robila som vsetko jednou rukou 😃 v jednej dieta.

alexandra2468
22. dec 2021

Presne ako @mimikarol.
Nenechavala som ju “vyplakat”, vsetko som robila s dietatom na rukach. Plakat som ju nechala len, ked som musela ist na velku potrebu 😃 vtedy dieta do vajicka a spolu sme mohli plakat na zachode 😃

ibajaanikiny
22. dec 2021

Ach jaj,toto doverne poznam…tusim sa tu do mna aj jedna mamicka obula,ako ona dokonalo vsetko zvladla aj pri dietati,ze nemam rezim😅 no jej dieta zjavne prespalo 20 hodin z jedneho dna,pricom moja mala prve skoro 3 mesiace slofiky v podobe 10-20 min a po zobudeni rev az kym som sa jej neukazala. Zlomilo a teda zlepsilo sa to po 3m. Mne velmi pomohol chlap,dosiel z prace a hned sa staral o malu a ja ako pises ty,skakala som ako kengura,pratat a varit,aby sme mali na dalsi den a aj muz do prace. Skus nosic alebo satku,no moja v tom byt nechce. Teraz sa prehra sama na deke hracej alebo v hojdacke,ale mam ju v dohlade a aj ona mna,kedze mam kuchynu s obyvackou…asi to chce len cas,ked bude viac vnimat a to bude uz coskoro,zlepsi sa to a najdes si lepsi system,ako aj ja a ine mamicky😉

zuzanka.zuzu
22. dec 2021

prvorodička? NIKDY to už nebude ako predtým a áno, budeš kengura 😀 zľav z nárokov. a nemáš náročné dieťa, toto je normal 🙂 máloktorá má šťastie na 3h spiace bábo, ver mi. a ver, že existuje ešte náročnejšie bábo, že na tarhoňu by si ani nepostavila 😀 ale ono sa to zlepší, fakt 😉 u nás sa to zlepšilo cca v 9 mesiacoch natoľko, že existujeme "pri sebe"- proste VYDRŽ!

snezienkaaa82
22. dec 2021

Varila som aj upratovala v noci, keď s nou bol manžel. Cez deň som neurobila nič.

cloviecka
22. dec 2021

@alexandra2468 presne, presne. Do bodky ako u nás😉

mabenn
22. dec 2021

neodbehovala som takmer vobec...jedine ak bol muz doma, take malicke potrebuje byt nalepene na mame, je to pud, s tym zbytocne bojovat

elizabet173
22. dec 2021

to neviem, kde sa také deti rodia, že nakŕmiš a máš tri hodiny pokoj, no zase kým vytiahneš koláč z rúry, alebo odložíš kastról s tarhoňou, to je desať sekúnd, možno ani nie, to si kľudne môže poplakať, zase nemusíš letieť pri každom mrnknutí

andrejka1974
22. dec 2021

Toto poznam mala som taku narocnu dceru, ani neviem ako som fungovala a to som mala 3 skolakov doma a o a revala od 14.00 do vecera skoro stale neviem doteraz preco, jednoducho som urobila to co sa dalo nic viac bordel bol vsade ale prezili sme

mamina0078
22. dec 2021

Nie, v kresielku vzdy pri mne tak aby som videla.

kubkovamama
22. dec 2021

3mesacna je este velmi malinka a 3 hodiny prespat to tu maju fakt iba bud matky narodene pod šťastnou hviezdou alebo matky roka.😉Mam uz 3tie a skacem ako kengura uz cca 13 rokov.🙂Raz sa stanes mamou a uz to ide,vlak je rozbehnuty.Za 3mes to je nic,časom si vybudujete rezim,spánky atd,potom si uz domacnost zmanazujes.Teraz netlac na pilu.Daj sa dokopy po pôrode,oddychuj,var rychlo a jednoducho.Mne chlap moc nepomoze,workoholik alebo robi mimo SK,ale neoceniteľné je pre mna napr.ak navarí komplet 2 chody na 2-3dni.Potom mas tie 2 dni frei a venujes sa malej,oddychnes,pokocikujes.V najhorsom obdobi som dala kocik dovnutra a bola v nom,v ohradke hučala,skriabala sa von aj ked som bola pol metra od nej,v kresielku to iste,v satke ani za svet.Kazda mamina ti da iny tip.U nas je ľahšie to varenie,ze nemam velmi pre koho,v tyzdni sa všetci stravuju mimo.Upratujem priebežne ci sa jeduje ci je kludna,ma smolu,5min placu pretrpim ja aj ona.Kúp si robotický vysavac,hocico co ti v domácnosti pomoze aj ked ti to príde ako zbytocnost,az na to pride ocenis hocijaku capinu co ti usetri par minut.Hlavne nestresuj,s dietatom sa domacnost zmeni a nikdy uz nebude tak tip top.Varenie tiez a tvoj vzhľad tiez.😉Akurat som dnes nad tym taka nostalgia,ze vlasy som si nerobila asi 2r(sama som si robila melir,preliv apod),nechty nemam vlastne ziadne,pedikura na zaplakanie,vzdy som umyvala okna pred sviatkami no mozem ich okaslat teraz.Vies,cim viac stresujes a si nespokojna vlastne kvoli nepodstatnému,tym viac bude malá nekludna a ty tiez a furt to pojde dokola.Stihla si vyprat,vyvesit?Super,zehlit uz nemusíš.Poskladala si to pradlo?Nemusi sa podarit hned ako uschne.Tiez super,ulozis ho bohuzial zas az dalsi den.Su to obdobia a vsetko náročné prejde

lucmat67
22. dec 2021

Moja bude mať 6mesiacov a tiež nič nestíham ale už to beriem tak že ma potrebuje a ostatne čo stihnem stihnem a co nie musí počkat,ešte pred mesiacom som aj ja bola na nervy ze nič nestíham ale už sa snažím to brať tak ako to je, všetko chce cas asi.😉

sono2
22. dec 2021

Tak, 3 mesačne už tak nespia moja staršia mala tiež tak potom to bolo zase lepšie.
Čo ja viem? Vždy som mala nejako zvládnuté
Len poradím si preventívne dat veci zo sporáku preč, rúra sa dá tiež vypnúť
Koláč zhorel, tak vieš, že pečieš, dám si časovač.
Ak ti ráno spí lepšie.. také hlavne si urob ráno.
Ja som využívala každú minútu.
Chcem mať v byte, viem, máš dom.. My väčší byt ale dve deti, muž chodí o pol ôsmej večer.
Čiže makam stále a variť musím sme zvyknutí
takže je stále niečo.
Moje mali radi tie lehátka..hraciu deku, mali sme veci od výmyslu sveta. Niečo ju baviť musi

sono2
22. dec 2021

Ja zase mám rada poriadok ale že fakt.
Žehlím. A som kľudna keď ten poriadok je. Vidno aj deti sú tak vedené a ľúbi sa najmä staršej.
Ale, to som ja. Mma to proste baví a neznášam neporiadok. Tento rok som maľovala atd
Ale som otrok bytu. To už je na každom aké máš priority. Ale aj pri 3 mesačnej sa dá. Veď ty ona neporiadok nerobí. Nemusíš relatívne ešte na nič dávať pozor. Proste si treba nájsť systém.
Ono jasné, už to tak neni že si upratujem kompletne kuchyňu celý deň.
To sa nedá. Ale všetko po trochu
Nerobiť si veľké upratovanie
Nenechať kopec pradla atď atd

janka0509
22. dec 2021

Vsetko som varila, ked bol manzel doma. Ked nebol, upiekla som kura, alebo špagety...

ckatka
22. dec 2021

Skus šatku, alebo aspoň ring sling. Mne sa s tým dobre robí po kuchyni. A malý je spokojný, ze je pri zdroji. A užívaj si, že sa ešte nehýbe 😂😂

oblecenie99
22. dec 2021

Nepoteším ta, ale celá materská je taká, najhorší je asi ten začiatok, treba si nájsť systém a vedieť ignorovať sem tam chaos.. Ja som sa pomerne skoro vrátila do prace a veľa robím aj teraz z domu a čuduj sa svete, práce pribudlo, spánku ubudlo, ale takto sa mi popresúvali denné povinnosti, aj hodnoty a mam v tom lepší poriadok a prehľad, ako keď som ten 1 rok bola iba full tíme mama 😁 Ináč, ja som tie plače riešila tak ze syna som mala pri sebe (vanička na kočíku sa dala dat dole a v nej spal) alebo bol na podložke na zemi, pomohlo, keď som tu podložku dala ku kuchyni a vtedy na mňa videl a aj ja na neho. No a niekedy proste musel vydržať.. Nehovorím o tom, že som ho nechala vyplakat, ale tých pár sekúnd a minút musel počkať a áno plakal, kým niečo dokončím.
Tým, že bol pri mne, tak som nanho dovidela a vedela zhodnotiť stav, a dokončila, čo bolo treba. V satke ci v nosiči som ho nenosila, ale ja som taky typ, že takéto veci "ee" a on zase nebol až taký umrncany, aby to bolo nevyhnutné.

Strana
z2