icon

Prečo moje dvojtýždňové bábätko nekaká?

olinka1502
Včera o 07:39

Ahojte, moj syn ma dva tyzdne a nekaka mi, v podstate v porodnici kakal asi 3x, a odvtedy odkedy sme doma ( 9.den, sa vykakal len raz a to pred 4 dnami) u pediatricky som bola vcera kt. mi povedala, ze u plne dojcenych deticiek je normalne ze stolica nieje aj 10 dni, mala som doma aj laktacnu/dulu, kt. povedala zas ze kakat musi, ja som z tych protichodnych rad uz na prasky, kazdy hovori inak, takisto s kojenim, laktacna povie ze mam malo mlieka a 2 tyzdnove babatko sa ma najest a hned spat, moj syn toto neurobi, ja ho nakrmim, dam ho odgrgnut, a potom ked vidim ze zaviera ocka tak sa ho snazim uspat, niekedy zaspi sam v postielke, niekedy ho pestujem, takisto mi kazala hned dat nastrihnut uzdicku kvoli tomu ze moze mat problem s rozpravanim aj sanim mliecka a dala mi konkretnu osobu zubarku ku komu mam ist, pediatricka povedala ze nevidi ziaden dobod to davat nastrihavat, a ze co s tym ma zubar…. ze toto sa riesi u ORL a ona ked pozrela, uzdicku ma v poriadku, viete niekto poradit z vlastnych skusenosti? som naozaj domiesana uz z tolkych rad, ked kazdy povie inak

Strana
z2
anonym_131da3
Včera o 07:45

Riaď sa radami pediatričky, laktačnú pošli preč, radí ti samé hlúposti,

anonym_d0cac7
Včera o 07:56

Suhlas
Riad sa lekárkou -pediatrickou
Dobre vraví

anonym_c4c417
Včera o 07:57

Pocuvaj lekarku. Ma pravdu. Moja nekakala 11 dni. Bolo vsetko ok.

anonym_1ff3da
Včera o 08:02

Nejakú divnú laktacnú poradkyňu máš. Kojila som dve detí dosť dlho a koľko mám mlieka som nikdy nepotrebovala riešiť, pokiaľ bábätko pribralo (a tak aj bolo). V pôrodnici z neho šla smolka a to vykakal, teraz sa materské mlieko môže vstrebať bezo zbytku a nebude kakať denne. Keď nemá boľavé bruško a nepučí sa, tak je to v poriadku. A keď pekne saje a k tomu ho aj pediatrička skontrolovala, tak načo ho trápiť s nastríhavanim uzdičky (zaujímavé je, že laktačná už má po ruke kontakt na známu, ktorej dohodi kšeft).
Pediatrička má viac skúseností a je zodpovedná za svoje rozhodnutia, takže počúvaj ju a v kľude si užívaj zdravé bábätko a nehľadaj problémy kde nie sú (alebo nenechávaj si motať hlavu ženskou, ktorá zrejme ani laktačnou poradkyňou sa nemala stať).

anonym_0e97be
Včera o 08:07

@olinka1502 Počúvaj pediatričku. Dojčené dieťa nekaka každý deň, pokiaľ ti pekne priberá tak máš dosť mlieka. Ak pekne pije mliečko, nemáš dôvod strihať uzdičku a robí to ORL ambulancia. Niekedy vie poslať logopedička na strihanie, keď dieťa nevie pekne rozprávať.

jeennyv
Včera o 08:09

Riad sa lekarkou, kult tychto laktacnych a dul sa koti ako huby po dazdi si urobis dajaky kurz a tak to vyzera….ano ako vyssie kojene dieta stale kakat nemusi, pokial nema krce, koliky, reflux atd a je vsetko s babom ok nemaj obavu

anonym_ec0373
Včera o 08:18

O tejto laktačnej som už počula, že každému radí dávať prestrihnúť uzdičku a ma dohodu s konkrétnou zubárkou. Radila by som sa radami len pediatričky

zdenusa4
Včera o 08:23

Pokiaľ ho lekárka skontrolovala a je ok, tak toho by som sa držala.

anonym_b3a307
Včera o 08:26

u kojenych je to bezne, ver pediatricke

anonym_883c74
Včera o 08:33

Pediatricka Ti povedala dobre. K dule sa nevyjadrujem. Len to prehlbuje moju averziu k nim. 🙄
Ano, plne dojcene babatko moze aj 10dni nekakat, extremne pripady aj 2 tyzdne. Ak je babo spokojne, je to ok. Dulu posli odkial prisla.

anonym_c47829
Včera o 08:41

Mám dve deti, jedno je pár mesačne, obe plne kojené. Je v poriadku, ak kojené dieťa nekaká každý deň, je to úplne normálne. Nikdy by som nestrihala uzdičku preventívne, to čo je za blbosť. Nech si ide k tej svojej zubárke prestrihnúť uzdičku ona .
A ak dieťa priberá tak je dosť mlieka, to mlieko sa tvori podľa potrieb bábätka. Ja by som verila pediatričke, ktorá má vyštudovanú medicínu ako tetke s nejakým pofiderným rýchlo kurzom. Ak už je veľmi potrebná pomoc, tak by som sa obrátila na laktačné v nemocnici, kde prebehol pôrod. Ale za mňa sú to len osoby stresujúce matky.
A bábätko nemusí spať hneď po dojčení, dcéra bola presne také dieťa, čo sa najedlo a spalo ale syn, ten sa naje aj 3x kým zaspí a má to od narodenia takto nastavené a čuduj sa svete, je to spokojné dieťa.

anonym_3be3af
Včera o 08:49

@olinka1502 Ist dat prestrihnut 2-tyzdnovemu babatku uzdicku lebo moze mat problem s rozpravanim? 😲 Nech ta to ani nenapadne a tuto osobu si uz k babatku nevolaj. Pediatricka ti dobre povedala, riad sa jej radami a nie nejakou radoby odbornickou.

ariannazara
Včera o 09:14

Niektore nekakaju aj 10 dni a moj kaka do kazdej plienky 😄 takze kazde babatko inak.

zuzanka.zuzu
Včera o 09:28

niektoré deti sa poserú až za ušami a môj nikdy neprekakal žiadnu plienku 🤷 a v prvých týždňoch kakal raz za týždeň 🤷 bábo spokojné, doktorka spokojná, nemáš čo riešiť... laktačnú pošli do prdele. táto je fakt divná, aj ja som bola u jednej a práveže mi potvrdila že bábätká stihnú mliečko spracovať aby narástli takže kakať nemusia aj 10 dní... spinkať vôbec nemusí hneď po každom kojení 🙈 to čo za blbosť 🙈 práveže tie bdelé okná sa začnú predlžovať

lucia245
Včera o 09:58

@olinka1502 narazila si na zlú laktacnu

momi86
Včera o 10:14
@jeennyv

Riad sa lekarkou, kult tychto laktacnych a dul sa koti ako huby po dazdi si urobis dajaky kurz a tak to vyzera….ano ako vyssie kojene dieta stale kakat nemusi, pokial nema krce, koliky, reflux atd a je vsetko s babom ok nemaj obavu

@jeennyv uplny suhlas..ja uz ked pocujem slovo laktacka..nozik sa mi otvara

betulinka1
Včera o 10:33

@olinka1502 ked je dietatko spokojné a nemá tvrdé brusko po lavej strane smerom dolu ako ti ide hrubé črevo, tak kakanie nechaj na prírodu. Niektorým treba pomáhať jemnou masažou ako je hrube črevo, lebo tam normalne citiš ako stojí stolica a niekedy treba pomôct rektálnou rurkou, ked má už dietatko evidentne krce a je velmi nespokojné, "pučí sa". Keď sa ti bruško nezdá, skoč zase k lekárke a ona ho prehmatá, vysvetlí a v prípade potreby ti ukáže použítie rektálnej rurky. Jemnucké masírovanie bruška a chrbátika je bábatku príjemné a môžes mu tým pomahat na kakanie. Laktačnú nepočúvaj. Hlavne nic nedávaj prestrihávať 🙏

anonym_88de27
Včera o 10:39

Suhlasim s kazdym jednym komentarom. A este k 'mam malo mlieka' - mlieka mas dost. Presne tolko kolko tvoj dieta potrebuje. Ak ti vie pospat a zaspat same v postielke aj na rukach, tak hladne nie je. Ziadne somariny bylinkove. Normalne jedlo, vela pi. Tvoje telo vie co robi.
Zvladas to dobre. Robis vsetko tak ako mas. Potvrdila ti to lekarka. Dieta pribera. Vyloz nohy, daj si kavu a na tu laktacnu kravu sa vykasli ;)

anonym_dbf459
Včera o 10:57

@olinka1502 uplne kojene deti nemusia kakat naozaj dlho. dcera tak kakala raz za 10-14 dni az do zavedenia prikrmov.
potom to stalo ale za to 🫣
pokial babo je v pohode, spokojne, neboli ho brusko, je to ok.

ked vie pit mliecko a pribera, uzdicku neries. ak by priberalo malinko, povie Ti pediatricka, ci treba uzdicku riesit.

a nie, nemusi babo hned po nakojeni spat, nestresuj sa tym, ze ho teraz budes na vsetku silu "natriasat" na rukach, kym nezaspi. ak chces a mozes, pokojne si ho pomojkaj, maj na rukach, ak potrebujes si porobit, najest sa, atd., je v poriadku ho aj bdele polozit do postielky, nech sa postupne obzera a uci aj samo chvilku byt. staci ked nan budes vidiet, pripadne ta moze pocut, tvoj hlas.

olinka1502
autor
Včera o 12:29
@anonym_1ff3da

Nejakú divnú laktacnú poradkyňu máš. Kojila som dve detí dosť dlho a koľko mám mlieka som nikdy nepotrebovala riešiť, pokiaľ bábätko pribralo (a tak aj bolo). V pôrodnici z neho šla smolka a to vykakal, teraz sa materské mlieko môže vstrebať bezo zbytku a nebude kakať denne. Keď nemá boľavé bruško a nepučí sa, tak je to v poriadku. A keď pekne saje a k tomu ho aj pediatrička skontrolovala, tak načo ho trápiť s nastríhavanim uzdičky (zaujímavé je, že laktačná už má po ruke kontakt na známu, ktorej dohodi kšeft).
Pediatrička má viac skúseností a je zodpovedná za svoje rozhodnutia, takže počúvaj ju a v kľude si užívaj zdravé bábätko a nehľadaj problémy kde nie sú (alebo nenechávaj si motať hlavu ženskou, ktorá zrejme ani laktačnou poradkyňou sa nemala stať).

@anonym_1ff3da tiez som to spominala aj sestricke u pediatricky, a povedala ze s tym priamym kontaktom na zubarku je to velmi podozrive a robia si z toho skor biznis, mne len nejde do hlavy ze niekto moze male babatko poslat urobit nejaky zakrok (aj ked je to veaj 2 sek. zalezitost) s vedomim ze to netreba len urobit kseft… strasne cudne mi to pride

olinka1502
autor
Včera o 12:29
@anonym_3be3af

@olinka1502 Ist dat prestrihnut 2-tyzdnovemu babatku uzdicku lebo moze mat problem s rozpravanim? 😲 Nech ta to ani nenapadne a tuto osobu si uz k babatku nevolaj. Pediatricka ti dobre povedala, riad sa jej radami a nie nejakou radoby odbornickou.

@anonym_3be3af tiez z toho nemam najlepsi pocit a uz som to odvolala, nejdem s nim nikde

olinka1502
autor
Včera o 12:31
@anonym_ec0373

O tejto laktačnej som už počula, že každému radí dávať prestrihnúť uzdičku a ma dohodu s konkrétnou zubárkou. Radila by som sa radami len pediatričky

@anonym_ec0373 povedali by ste mi meno? kludne aj do spravy… ak je teda do ZA, rada by som to vedela ci si myslite spravne

olinka1502
autor
Včera o 12:33
@anonym_ec0373

@anonym_ec0373 ak to robi len kvoli kseftu a nie ze to je nevyhnutne tak fakt akoze nemam slov…. normalne ma to vytocilo

olinka1502
autor
Včera o 12:35
@zuzanka.zuzu

niektoré deti sa poserú až za ušami a môj nikdy neprekakal žiadnu plienku 🤷 a v prvých týždňoch kakal raz za týždeň 🤷 bábo spokojné, doktorka spokojná, nemáš čo riešiť... laktačnú pošli do prdele. táto je fakt divná, aj ja som bola u jednej a práveže mi potvrdila že bábätká stihnú mliečko spracovať aby narástli takže kakať nemusia aj 10 dní... spinkať vôbec nemusí hneď po každom kojení 🙈 to čo za blbosť 🙈 práveže tie bdelé okná sa začnú predlžovať

@zuzanka.zuzu evidentne je to nespravna osoba, len co ma zdeptala…

olinka1502
autor
Včera o 12:37
@betulinka1

@olinka1502 ked je dietatko spokojné a nemá tvrdé brusko po lavej strane smerom dolu ako ti ide hrubé črevo, tak kakanie nechaj na prírodu. Niektorým treba pomáhať jemnou masažou ako je hrube črevo, lebo tam normalne citiš ako stojí stolica a niekedy treba pomôct rektálnou rurkou, ked má už dietatko evidentne krce a je velmi nespokojné, "pučí sa". Keď sa ti bruško nezdá, skoč zase k lekárke a ona ho prehmatá, vysvetlí a v prípade potreby ti ukáže použítie rektálnej rurky. Jemnucké masírovanie bruška a chrbátika je bábatku príjemné a môžes mu tým pomahat na kakanie. Laktačnú nepočúvaj. Hlavne nic nedávaj prestrihávať 🙏

@betulinka1 cvicila som mu od vcera s nozickami smerom k brusku a dali sme bio gaya probio, dnes sa pekne vykakal 🙂 a na uzdicku nejdem, uz som sa rozhodla, bolo mi to dost proti srsti aj tak, len som rada ze som sa aj tu poradila a viac verit intuicii ked mam pocit ze ta osoba nechce a neradi to najlepsie…

michaela329
Včera o 12:38

@olinka1502 strihanie uzdičky je tuším už taká univerzálna "rada" od laktačných, aj mne to hrozne tlačila - nedala som, Dr. nevidela že čo by sa tam malo strihať. Verila by som pediatrovi a tiež mám také info, že dojcene deti nekakaju aj viac dní.

olinka1502
autor
Včera o 12:53
@anonym_dbf459

@olinka1502 uplne kojene deti nemusia kakat naozaj dlho. dcera tak kakala raz za 10-14 dni az do zavedenia prikrmov.
potom to stalo ale za to 🫣
pokial babo je v pohode, spokojne, neboli ho brusko, je to ok.

ked vie pit mliecko a pribera, uzdicku neries. ak by priberalo malinko, povie Ti pediatricka, ci treba uzdicku riesit.

a nie, nemusi babo hned po nakojeni spat, nestresuj sa tym, ze ho teraz budes na vsetku silu "natriasat" na rukach, kym nezaspi. ak chces a mozes, pokojne si ho pomojkaj, maj na rukach, ak potrebujes si porobit, najest sa, atd., je v poriadku ho aj bdele polozit do postielky, nech sa postupne obzera a uci aj samo chvilku byt. staci ked nan budes vidiet, pripadne ta moze pocut, tvoj hlas.

@anonym_dbf459 Dakujem za radu a povzbudenie 🩷

anonym_0d2db6
Včera o 12:54

@olinka1502 riaď sa pediatričkou. Stolica je ok a uzdičku stačí strihať okolo troch rokov

anonym_7ed6b5
Včera o 12:58
@olinka1502

@anonym_dbf459 Dakujem za radu a povzbudenie 🩷

@olinka1502 bola to laktačna z mamily?

olinka1502
autor
Včera o 13:37
@anonym_7ed6b5

@olinka1502 bola to laktačna z mamily?

@anonym_7ed6b5 ano

Strana