icon

Priateľ nechce, aby dcéra spala s nami v posteli

sophieeee
12. dec 2015

Ahojte..potrebujem radu o chvilu sa stahujeme do nového bytu a priateľ chce zrušiť spolocne spanie s našou 5 mesačnou dcérou. Mne spolocne spanie nevadi praveze mi vyhovuje lebo kojim a je to pohodlnejsie a dokonca uz som si na ňu tak navykla ze celú noc sa k sebe tulime. Dcéra spi s nami od narodenia, možno si myslite ze to hlúposť ale už v porodnici mi vrieskala keď bola v postieľke a vtedy som nevedela ze co mam robiť lebo som prvorodička a celú noc mi vrieskala a tak som si ju dala k sebe a hneď zaspala a vydržala až do rana 😊 no a tým to aj zacalo. Stále som si hovorila že vydrzime do konca sestonedelia a potom ju dam do postieľky..ked nam to nevyslo tak som si povedala že ju na postieľku naucim keď bude mať tri mesiace no a teraz ma 5 stále je s nami a čím ďalej tým viac mam radšej spolovne spanie. Neviem co mam robiť priateľ je striktne proti tomu on dokonca ani nechce mať postieľku v spálni keď sa prestahujeme. Bojim sa ze mala bude vystresovana z nového prostredia a ešte k tomu ju necham samu spat :-\. Nechcem ju mat v manzelskej dalsie tri roky lebo aj my mame intimny zivot s muzom ale zas mi to pride krute ju tak odtrhnut od nas a dat ju prec..je dost zavisla na mne..este ani raz som ju nenechala s niekym inym na dlhsie ako tri hodiny lebo zacala plakat a utisilo ju az prso. Co mam robit?

katrin21
12. dec 2015

@sophieeee take deti, co prespia celu noc, to su skor vynimky... uplne vazne.... to je len zbožne zelanie mamiciek, aby spali cele noci..

sophieeee
autor
12. dec 2015

@vierkac haha to si super poriesila 😃 vies co skusim to aj ja..nech mi malu nosí v noci a uvidíme ako mu to pôjde..on si mysli že keď som matka tak som automaticky otrok ze budem vstávať každú polhodinu a uspavat dieťa a ešte dávať pozor ze nech ho nezobudim 😃 strasni sú ti muzi

katrin21
12. dec 2015

@sophieeee ved pises, ze ti spi celu noc.. tak ake vstavanie kazdu pol hodinu???? neprotirecis si trochu???

janicaopica
12. dec 2015

@katrin21 a cp je na tom akoze? Ja som tiez nekojila ani jedno a mlieko som si zarabat nemusela chodit x krat... Vsetko som mala nachystane pekne na nocnom stoliku. Vychladenu prevarenu vodu vo flaskach, ked mala zacala mrnkat, priliala som horucu vodu z termosky,nasypala UM a hotovo. Ani som sa z postele nepohla.

mily7
12. dec 2015

@sophieeee k rodine. zaujať postoj mamy dracice. Tvoje dieťa tvoja vychova. Vychovali si svoje deti oni, akým štýlom ich vec, ty si vychovas po svojom. Popocuvat rady,ak sú pre teba dobre zobrať si k srdcu, ak nie vypustat druhým uchom von. Najdôležitejšíe je milovať dieťatko. Potom je jedno či spí tu ci tam. Každá je dobrá mama či bude vychovavat tak či onak,hlavne ak vychováva s laskou. A chyby každá robila a robiť bude. Takže v pohode si môžeš robiť po svojom a ostatných v rodine slušné stúpnuť.

janicaopica
12. dec 2015

@katrin21 vobec nepise ze jej spi celu noc, ale ze papa 2x za noc

sophieeee
autor
12. dec 2015

@slnecnica174 jasne že sa vyspi mame velku manželskú posteľ a ja spim na boku väčšinou otocena ku malej a on sa rozvaluje..

katrin21
12. dec 2015

@janicaopica no, ked si mala miesto, tak sa dalo.... ale niekto nema miesto na nocny stolik.. napr. ani pisatelka nie, ak by tam mala postielku...... ja som mala za dverami komodu a tam som to mala...
Pisala som to preto, lebo baby pisali, ake je to strasneeeeee nemat dieta v posteli a musiet ho vyberat z postielky a nakrmit.... 😝

sophieeee
autor
12. dec 2015

@katrin21 lebo viem že keď nebude pri mne ale v postieľke tak urcite zo začiatku nebude spat tak ako doteraz s nami v postieľke.. A v porodnici som si ju dala na druhy den ubytovať na izbu ä1!

katrin21
12. dec 2015

@janicaopica no to tazko, kedze mi pisala, ze nie je normalne, aby sa dieta budilo kazde 3 hodiny v noci, ze ich mala spi celu noc a dokonca do 9 rano.... dalsie zbozne zelanie mnohych mamiciek.... realita vacsinou byva taka, ze vacsina deti je od 6 rano hore...

katrin21
12. dec 2015

@sophieeee vies to? a ako , ked si to ani neskusila???? lebo vzdy to odsuvas na neskor, lebo ty ju v posteli potrebujes..... Uz tu jedna baba piusala, ze ked presunuli dieta , tak zrazu spalo aj lepsie, ako s nimi.. a takych pripadov som citala vela....
tymto koncim tuto debatu. nikam to nevedie.... ty ju proste pri sebe chces, to je jasne.... takze akekolvek argumenty su zbytocne, aj cela tato diskusia podla mna.... 🙂. Nic v zlom, ale taka je pravda 🙂

sophieeee
autor
12. dec 2015

@katrin21 a nie nemam miesto ani na nocny stolik co vám mam nakresliť pôdorys bytu aby ste to pochopili? Alebo si mam hľadať iný byt?

janicaopica
12. dec 2015

Keby ti ju mal muz nosit na kojenie, rychlo by ho to preslo. Pre chlapa je aj vstavanie 2x za noc umor. A to ti nemusi spat stale tak pekne ze sa napapa a bude spat dalej. Mozu prist napr.sopliky, ze sa jej bude tazsie dychat alebo zubky a hned bude mrzutejsia. Ja by som ju urcite nedala spat do vedlajsej miestnosti,ked je pri tebe zvyknuta.

vierkac
12. dec 2015

@sophieeee 🙂 Tak ja si myslim, ze ked je dieta spolocne, treba aj spolocne hladat riesenie, ktore je akceptovatelne pre obe strany. Urcite nejake najdete. Chlapi maju v tomto casto trosku naivne predstavy (to keby si pocula mojho svokra, ked mi vysvetloval ako mesacne dieta vie manipulovat rodicom... nozik sa mi otvaral) 😀 😀 😀 Ono fakt plati ta osvedcena metoda, ked na riesenie chlapi "akoze pridu sami" 😉

katrin21
12. dec 2015

@sophieeee ano, hladala by som iny byt, hlavne ak je to len podnajom.. a mas po probleme a celej tejto diskusii... a kludne daj podorys , važne.... Len ja uz som napisala, ze nebudem pisat 😀

margarita
12. dec 2015

@sophieeee
niektori ludia zvazuju pri kupe bytu ako sa im tam vojde nabytok alebo napr.aky siroky je vytah, ci don vojde kocik a podobne. ini potom musia riesit neriesitelne, ale to je uz asi ina tema.

adsumus
12. dec 2015

@katrin21 ja si ako maličké dieťa pametám, že som veľmi chcela byť s rodičmi v posteli, ale nemohla som byť, neviem prečo, moda, blbosť, rodičia sa chceli vyspať, netusím a teraz viem, že moje dieťa spať s nami bude a spí a je spokojné.

sophieeee
autor
12. dec 2015

@katrin21 ano chcem ju v posteli to som písala uz na začiatku diskusie 😊 priateľ je ten ktorý ju tu nechce..napisali ste ze s nim suhlasite a dovidenia neviem načo tu každému odpisujete a presadzujete si nasilu vás názor.. Zda sa mi že už raz ste na mňa vybehli v jednej diskusii a teraz som len tisko čakal či ste to vy a jak ste sa postupne rozbehli tak som si uvedomila ze ANO ste to vy..rypacka roka

adsumus
12. dec 2015

@sophieeee ona si len myslí, že dieťa neptrebuje rodiča v posteli, nič viac, mýli sa.

duracko
12. dec 2015

Kazdy nech si urobi ako mu vyhovuje, hlavne teda zene, kedze ona musi v noci vstavat. My mame maleho od narodenia v postielke hned vedla mna, vstaval casto, aj 4x v noci a ja s nim. Spal s nami v posteli asi 4x , a to ked bol chory, a teraz ma 3 roky. Uz je tak zvyknuty, ze s nami nechce spat, potrebuje svoj priestor. Sam si povie, ze ma svoju postielku, ze inde spinkat nebude. Aj mimo domu potrebuje samostatnu postel. Inak sme na seba velmi naviazani vsetci traja aj s manzelom. Cez den sa vela tulime, mazname, pusinkujeme, ale v noci potrebujeme svoj priestor. Citovo nie sme o nic ukrateni, aj s tatinom ma maly krasny vztah.

katrin21
12. dec 2015

@adsumus a moje so mnou nespalo a je spokojne.... ako je to mozne? kde sa stala chyba?

adsumus
12. dec 2015

@katrin21 kolko má rokov?

sophieeee
autor
12. dec 2015

@vierkac môj priateľ si presne toto mysli 😃 ze keď ma dieťa potrebuje tak so mnou automaticky manipuluje a keď krici tak to robí naschvál aby ho nasralo 😃

janicaopica
12. dec 2015

Ale ved ked tu pise ze nema dat kam tu postielku tak nema,naco by si vymyslala? Poznam take byty kde maju ludia taku malicku spalnu,ze presne od steny k stene je postel a za postelou pol metra a hned dvere, tam sa postielka fakt nezmeni. V takom pripade by som to riesila ale tak aby priatel spal v obyvacke na gauci, lebo to sa neda dobre vyspat. S nami spava 15M dcera doteraz,ale my mame manzelsku postel a hned vedla spojenu tretiu velku postel. Mala sa v noci vseliako kruti, mrvi, beha, to by sme sa na manzelskej traja nevyspali.

katrin21
12. dec 2015

@sophieeee ja na teba v inej diskusii? neviem o tom, ale kazdopadne, diskusia nie je o tom, ze ludia pritakavaju a hovoria to, co chce pytajuci sa clovek pocut, ale hovoria svoj nazor...
Malokedy pisem takto , ale mam pocit, ze proste skor vy ste tu jednostranne zamerana, ako vacsina mamiciek a ja sa jednoducho nestotoznujem s nazorom, ze dieta uviazane o nohu matky 24h denne je to jedine spravne pre jeho psychomotoricky vyvoj.... Podla mna si tym tie mamicky nieco kompenzuju... mozno nejake citove stradanie z detstva, neviem.... Je to moj nazor, tak ako je ten vas zase vas 🙂
Iny uhol pohladu sa tu na MK casto chape ako utok a rypanie.. OK, to viem...

jeennyv
12. dec 2015

@sophieeee ja ked som bola mala mamca furt vravi to iste spala som s nou, lebo presne kojila a je to jednoduchsie v noci vyhodit cici a dat papat ako pendlovat, hore dolu a ked som bola vacsia bolo to s tou bocnicou, ze dole a drzala som mamcu za rucku...vies to striktne nie...zaujimalo by ma preco, ci ide o potreby manzela alebo o co...niektori chlapi si maju problem zvyknut, ze je dieta aj oni nielen oni...ale podla mna staci jedna urevana noc a ho to prejde...

katrin21
12. dec 2015

@adsumus 15 ma.. a je to vyrovnane spokojne a sikovne dieta. samostatne a vobec nijako netrpelo nikdy nedostatkom lasky.. hocikedy rano prisla ku mne do postele a pomojkali sme sa, nemusela pri mne spat celu noc, alebo mi sedela na gauci na kolenach a objimali sme sa.. lasky mala vzdy dostatok.

margarita
12. dec 2015

@katrin21
zatial nikde, ale cakaj problemy vo vztahoch, zivote a mozno aj v praci bude neista a nikam to nedotiahne 😎

napadlo mi este jedno riesenie, celkom pohodlne, ze ked je teda problem v byte, a este aj vo svokre a v priatelovi, ci nebude jednoduchsie vymenit priatela? ale zase dieta potrebuje otca, asi aj ked by s nim nespaval v spolocnej posteli.
sorry, toto je uz odomna fakt ze hnusna ironia, ale ked sa nic ine neda robit, zvazila by som aj tuto moznost....

vierkac
12. dec 2015

@sophieeee 😀 😀 😀 Ja to poznam, moj muz je este aj ina kultura, studeny odchov... a vsetko sa poddalo, dnes by sa malemu najradsej sam supol do postele 😉 Pozri, prestahujete sa, malej date postielku do vlastnej izby (aj tak sa inde nezmesti), ked zaplace, posles priatela. Garantujem ti, ze po par nevyspatych nociach sa mu nazor bude menit. A nehadaj sa s nim, aby videl tvoju dobru volu 😉

adsumus
12. dec 2015

@katrin21 ale ona nerieši, že ma dieťa uviazane o nohu, ale že partner nechce aby spalo s nimi.