icon

Príchod z pôrodnice - moja mama sa k nám chce nasťahovať na 3 týždne!

sfet
30. dec 2018

Ahojte, tak o dva mesiace mám pôrod a prinesieme si domov vytúžené dieťatko. A moja mama si robí plány ako bude u nás 3 týždne možno viac bývať. Prídu aj s
otcom, otcovi bude stačiť tak 4 dni, pozrie na vnuka a hotovo, ale mama mi ja chápem že chce pomôcť, ale manžel nesúhlasí a ja tiež veľmi nie. Je taká dosť rozkazovacna a manžel dominantný, to bude hrôza a do toho dieťa a ja. Keď bola u nás, tak sa jej nepacilo takmer nič. Vadilo jej kde perieme aj ako perieme, kde máme kôš, jednoducho blbosti ale aj tak. Ide o to, že mi hrozí cisársky rez a ona z toho robí horor, že budem uvoľnená, rozrezala a budem ju potrebovať a už diktuje ešte dieťa na svete ani nie je, že ako budeme variť a že kde bude kto späť a manžel pení lebo hovorí, že si bral len mňa a nie svokru.hovori, že týždeň a dosť. Tiež by som radšej bola iba so synom a manželom bez jej asistencie lebo jej rady minlezu na nervy. Ako to jemne naznačiť? Už som skúšala a bolo mi povedané, že budem rozrezala a budem ju potrebovať a nech si toho vážim. Radšej budem makať rozrezala ako neustále počúvať jej rady a tipy z doby ľadovej. Ako to veľmi jemné povedať? Stále si robí plány že 3 týždne ale to nás rozvedie.

lavender273
4. jan 2019

@sfet

Urob ako to citis. Keby prislo k najhorsiemu (snad nie) tak moze prist neskor pomoct ked ju fakt budes potrebovat.

Ja som mala mamu pri sebe 3 mesiace, za co som velmi vdacna lebo som sa nezotavovala rychlo a tiez som mala trosku poporodnu depku. Aspon nam varila a robila mi spolocnost. Ale moja mamka je ina ako tvoja. Respektuje chod domacnost, sukromie atd.

pieksamaki
4. jan 2019

@sfet
Ahoj.mame podobne matky...ja som si to však neuvedomila....nikdy som sa nezamýslela prečo som pri nej taká nervozna...preco nemám od mlada s ňou vzťah...nestacilo oponovať..povedat slušne nestaraj sa. Už ju neznášam...a to je preto,lebo sa stará do všetkého...doslova vyciciava energiu...to je niečo čo iní nepochopia...museli by zažiť...známka sebareflexie u nej nie je,nebola a nebude...už som sa vzdala nádeji.
Ale u mojej mami za tým musí byť iná diagnóza...ale už chápem ako to môžu mať aj muži ťažké.moj otec bol hrdina.

makeka
4. jan 2019

To sa nedá jemne povedať to treba rázne a jasno.je to tvoja domácnosť vaše pravidlá ak nerešpektuje -bohužial.zbytocne sa len vy s mužom budete hádať a nikomu to neprospeje a vôbec nie dieťaťu.mame by sa tiež nepáčilo keby ste prišli na dlhý čas k nim a prerabala by si jej celý systém v domácnosti-ako by sa tvárila.bude chvíľu urazená ale raz sa odrazí 😁

iskrickaa
4. jan 2019

@sfet
Za mna - nech urcite nechodi hned! Mne sa mamka cele tehotenstvo "vyhrazala", ze pridu s ockom este pred porodom a ze ja neviem co to obnasa mat novorodenca atd. Sposobovala mi tym neskutocny stres. Neboli sme s muzom ziadni zobaci a maleho sme si chceli uzit sami. Nakoniec pristala na to, ze pridu po mesiaci, ked muz, ktory si zobral mesiac dovolenky uz bude chodit do roboty. Priserne sa sice urazila a deptala ma emailami, ze nemusi chodit vobec, ked ju tu nechceme atd, ale dobre sme urobili. Muz sa dva tyzdne po porode staral vylucne sam o maleho, ja som sa zotavovala z cisara, daval mi ho len na kojenie a uz to ma dostavalo do vyvrtky, lebo som sa citila dobre. Nasi dosli na mesiac 🤤 ked mal maly mesiac a mamka mi ho stale brala, v noci ked plakal nam lozila do izby, zobrala ho a trielila s nim prec, vkuse cumela z dvoch cm na to ako sa koji, vkuse ho chcela prebalovat, neslo jej to, stale sa jej precikal a musela som ho nielen nanovo prebalit, ale aj komplet prezliect, ked maly plakal, ocko za mnou chodil s mudrou knihou, ze som nemala zjest to a to, ze to urcite z toho ho brusko boli, stale som bola priserne hladna, lebo mamka varila neskoro (na jednu, my vzdy obedujeme o jedenastej) a malo pre tolkych ludi a ja som jedla za troch. Muz ma posielal kupit si cinu a zlupnut to v aute, ale nikdy som nesla, aby som mamku neranila. Do toho milion rad, na vsetko mala uplne opacne nazory. Ocko povedal, ze mamka si zobrala do hlavy, ze sa bude starat o celu domacnost vratane maleho, ibaze gazdine nemozu byt dve. No cele zle. A ona je tvrdohlava, jej nestaci raz pekne povedat... nehovoriac o tom, ze dosli zo zamoria a tak male dieta este nemalo poriadne absolvovane ockovania, mohlo kadeco chytit od nich, co po letiskach chodili. Viem, ze chceli pomoct, nie su najmladsi, ale...

blue_eyes
4. jan 2019

Aj mne vraveli ze dôjde ku mne a pomôže mi...
Povedala som nie ďakujem, samé vedieť kedy kto môže dôjsť a bolo. Kto to pochopí ok, kto sa urazí jeho problém.

simca06022011
4. jan 2019

@iskrickaa presne toto som neznášala... Svokra mi to robila😁 trhala mi malú z rúk, keď zapiskala už sme ju mali tam, našťastie nebyvala u nás 😁 po Tom ako mi malú takto raz ukradla keď sme boli na návšteve a kým som odbehla na wc ušla s ňou k susedom som ju dala dole... Aj jej synacika ktorému to prišlo vtipné 🤨

misinka0611
4. jan 2019

@simca06022011 Ja som zažila nieco velmi podobné... mala ho na rukách, strašne plakal, cerveny ako rak az sa triasol. Držala ho tak ako to on neznáša povedala som jej, ze si ho zoberiem. Ona sa otočila a ze nie ani za boha mi nechcela dat dieta on plakal neskutočne. Nakoniec mi ho dala ked chlap došiel. Vtedy aj chlap povedal ze toto si nemoze dovoliť odmietnuť mi dat vlastne dieta. Druhy incident: boli sme vonku, došla ze ci si ho môže zobrat , bolo leto pomaly 40 stupnov, hovorím OK idem hore ale buďte s nim prosim v tieni len. Vybehla som hore na wc s chlapom som bola kukam von oni nikde. No ona si to stradovala na ulicu a tam malym deťom ho dávala voziť. Ked som sa ozvala na to tak sa este urazila na mna ze co si to dovoľujem a vysmievala sa mi..

mimiqa
4. jan 2019

@simca06022011 jeminenko mojho ex mama tiez otras dcerka ked bola babo..baby infarktove stavy 😡..ledva malu som uspala spala rada v kociku na terase za 10 minut ona ma otvorene oci ona uz nexe spat sa otocim reku sa mi sniva a uz ju mala na rukach..a dat mi ju??? Ne a ne...tiez foter jeho zaplakala v kociku uz na rukach...vecer sa osprchujete pomaly 22 hod a ona stale v izbe na nasej postely lebo tam zaspala mala a ona jej stale vypravala..do mna 100 👿certov uz som musela jej povedat mozete ju uz nechat vidite ze spii a ja si chcem lahnut uz..urazena na 4 zimy...teraz mam 3mesacneho drobca rozkusem dakoho keby bol uz takyto nedovolim ani za svet.....moja mama ta opak maly zareve a ona hned no maminka behame behame nech vieme ake to je 🤣😂

yoxinka
4. jan 2019

@sfet
Toto je veľmi individuálne a ovplyvňuje to veľa faktorov. Pri prvom dieťati som mala aj mamu aj svokru, nejako sa vystriedali, bolo to hrozné. Ja som mala problém s kojením, malý nepapal, veľa plakal. Svokra revala s ním a každú chvíľu sa obliekala, že ide mu kúpiť sunar. Moja smola bola, že sa mne a švagrinej narodili deti s rozdielom 9dní, jej dvojičky, hneď ich dokrmovala. Ja som od svokry nič nepočúvala len že ona dokrmuje aj ja by som mala a oni sú spokojní a bla bla bla, donemoty. Ja som bola na prášky. Moja mama to zas tak neprežívala, jednu nic malý strašne reval, my s mužom hotoví, prišla mama, že daj, zobrala ho na ruky a 3hodiny s ním chodila po byte a spievala mu. Doteraz je to tak, že moja mama nepanikári, snaží sa tu situáciu nejako riešiť, svokra hneď panika. Ale liezli mi na nervy poriadne obe teda. Jediný normálny ľudia boli môj muž, ktorý bol vždy na mojej strane a jedna kamoška. Tá došla, navarila, ožehlila a že čau. A toto raz za týždeň v 6stonedelí, prípadne, keď mi bolo treba. Ona deti vtedy ešte nemala, dokonca bola po potrate a ja som jej hovoirla, nech nechodí, že to musí byť hrozné pre ňu, tak mi povedala, že nemože ma tak nechať, že jej to nedá. Tak ona porobila bez blbých komentárov a rád a to bolo super!!! Pri druhom dieťati som dala staršieho babke na chalupu a my s malou sami doma týždeň, syn spokojný, ja spokojná, bábo spokojné, super bolo! 🙂 Takže podľa mňa závisí od maminej povahy, vašho vzťahu a tvojej popôrodnej situácie, lebo plánovať si môžeš, dopadnúť to môže aj inak. A čo zvĺadli iné ženy, ty nemusíš. Držím prst!

perla2017
4. jan 2019

@asia83 Mam za sebou uz 5 sekcii. Nie je pravda, ze zena po sekcii nesmie nic dvihat - ved dietatko dvihat musi a veci do 5kg v pohode. Po 1.sekcii som si tiez jednoducho nezelala, aby moja mamina ani svokra mi prisli pomahat - a vdaka Bohu som starostlivost o dietatko i domacnost zvladla sama. Mamina to respektovala. Ani po jednej z 5 sekcii som si nepriala, aby nejaka pomoc u nas spala - tak od 2.do 5.sekcie mi len na par hodin parkrat za tyzden moja mama prisla pomoct (ci napr.s pradlom, ci nacistit zemiaky...to, co som casovo nestihala popri starostlivosti o deticky).

victory7897
4. jan 2019

@sfet zvládneš to, ženy aj po 4sekciach to zvladli bez problémov...ja mam za sebou 2 a da sa zvládnuť všetko keď sa chce.. Pokým sa dostaneš domov z nemocnice aj zabudneš ze niečo bolelo, doma pri bábätku sa všetko zahojí co by dub ;) a mamu k tomu fakt nieje treba, prvé dni si budete na seba zvykat, nastaviť ako taký režim, učiť sa žiť s bábätkom a mama mi tam príde úplne 5koleso na voze..treba jej dat najavo, že ona už možnosť vychovať mala, ok a keď budeš potrebovať rady zavoláš jej.. Ja som nechcela nikoho, aby mi pomáhal, s kúpaním a vôbec ťahal mi malého po rukách kedy si zmysli... Ja som si chcela oddýchnuť keď spal a nie aby mi tu niekto behal po byte a upratoval, nie to ešte varil

mariynka
Autor odpoveď zmazal
mariynka
4. jan 2019

Ziadnu pomoc netreba, uzivajte si tie prve vzacne chvilky v trojici❤️Babky nech len navarene donesu 😉

misinka0611
4. jan 2019

@mimiqa Ja neviem ci sa v nich nejaké materinské pudy zobudia ked sa vnuk/ vnučka narodí ze nevedia kedy je ta zdravá miera :D

lubiss
4. jan 2019

len aby si este nebola rada ked tam bude

jance333
4. jan 2019

nečítam ostatné odpovede, nestíham, ale k veci - ja som bola po cisaraku (s komplikaciami vo forme sialenych postpunkcnych bolesti) na malu takmer cele dni sama a nebol problem. jedine, co by mi pomohlo, keby obcas niekto doniesol nejake varene jedlo,ale nejak nemal kto. takze mama nech sa nikam nestahuje, bude ti akurat robit nervy. moze prist s jedlom, doniest nakup, postrazit dietatko, kym sa osprchujes, teda normalna navsteva a pekne domov. vysvetli jej, ze je to cas,kedy chcete byt s muzom s dietatkom sami, vytvarat si vztah, rezim, pohodu. s tym,ze ak by si predsa zmenila nazor alebo cokolvek potrebovala, urcite jej zavolas. chce byt napomocna, citit sa potrebna, to je pekne od nej vlastne

ukulela
4. jan 2019

@sfet ono co sa tyka varenia, upratovania, prania, zehlenia - tam sa ti pomoc (podla mna) naozaj zide. duplom co cisarskom. ale ak to ma byt za cenu toho, ze ti niekto bude nutit svoke nazory z r. 1985 (slabe mlieko, treba flasu, balit tak a tak, krmit kazde X hodiny, daj cumel, namaz olejom, ...) tak to by ma svaclo. bude to chciet z tvojej strany asi prvy krat v zivote silne stanovisko voci mame a trvat na nom. mami, pridi vtedy a vtedy na tolko a tolko. najprv budeme sami a az potom pridete vy. a nie ze ona bude riesit, co mate jest. mami, navarios dnes to a to? lebo manzel to ma rad, ja to chcem, a kapustoive fliacky nemozem.
pomoc prijmiy, naozaj ti to pomoze. ale musis ju naucit, ze uz nie si dieta. a ona je na navsteve, nie doma. ale ze si pomoc cenis.
nepacili sa mi tu nazory typu odkazat, ze je pozvana o 3 mesiace na kavu, sorry, to nie je uz rodinny vztah. ak chcem rodinu, mali by sme sa tak aj spravat.

maminka2710
4. jan 2019

Ahoj, ja som bola po akútnej sekcii rozrezaná a bola som teda pekne rozbitá, napriek tomu sme boli len my dvaja s manželom a zvládla som to. A to išiel na 4 dni na služobku, keď mala malá 2,5 týždňa. Dobre, že nebolo celý čas tip-top poupratované a nebolo každý deň navarené jedlo, to je fakt. Žehlenie som vypustila úplne. Proste nastal režim v súlade so situáciou, a prežili sme to bez ujmy všetci 3. Takisto prežijete aj vy, neboj. Lepšie, ako prežívať 3 týždne zbytočne peklo s mamou a odutým mužom... Normálne, pekne jej povedz, že chcete byť prvé týždne sami, zvykať si na seba, že máš muža, ktorý ti pomôže a že to zvládnete. A keď sa na to budeš cítiť, tak ju pozveš na niekoľko dní, ale ty povedz na koľko, a nie ona bude diktovať... Ak je aspoň trochu OK, tak ťa pochopí.

mimiqa
4. jan 2019

@misinka0611 presne..ved to nieje ani zdrave..potom je dieta nervozne..nevyspate....ty na nervy z toho z nej otras 😂

tina8686
4. jan 2019

Musis jej normalne povedat (ved je to tvoja mama)co ti vadi a ze uz teraz si z toho v strese...ze budes rada ked pride na tyzden tak ste sa dohodli s muzom,ale ze budes rada ked ti pomoze s tym co ty budes potrebovat a nie co si ona bude myslet ze je najlepsie.Neviem aky mate vztah ale ja mojej mame poviem na rovinu a aj ju sprdnem ked treba 😂

katrin21
5. jan 2019

Nečítam celú diskusiu ale napíšem ti moju skúsenosť
Mám za sebou 1.v celkovej a 2. Bol spinal.
Po prvom som bola 3 týždne úplne odpísaná nevládala som stáť na nohách viac ako 5 minút čiže nehrozilo žiadne varenie žehlenie pranie Bývala som u rodičov Mala som 23 rokov a bola som šťastná že mi má kto pomôcť lebo by sme asi hladom pomreli. Veľmi dlho mi trvalo dať sa dokopy a rozbehať sa.
Druhé som čakala v 39 rokoch a bývam teraz v 110 km od našich a nevedela som si predstaviť po prvej skúsenosti ako zvládnem opäť prípadne cisársky lebo prvý bol akútny že som sa neotvárali tak to hrozilo že aj druhý tak dopadne.
Naozaj som mala aj druhý cisársky Ale kvôli preeklampsii a už nám išlo obom o život.
Máme som povedala že by som bola rada keby na nejaký týždeň až 10 dní prišla ku nám a pomohla mi lebo okrem manžela a 15 ročnej dcéry som tu nikoho nemala. Moja mamina už má 75 rokov a veľmi nerada cestuje Ale možno by na ten týždeň vtedy bola prišla. Nakoniec som ju však vôbec nepotrebovala lebo som bola v nemocnici 12 dní a malá bola aj tak v inkubátore keďže sa narodila o niečo skôr.
Ja som si hneď na druhý deň po pôrode nasadila Wobenzym / ten ti určite odporúčam kúpiť a netreba si dávať také veľké dávky ako píšu v príbalovom letáku stačí úplne trikrát denne 3 tabletky pred jedlom a môže sa to sú to len tráviace enzýmy toho sa neboj zlepšuje to hojenie rán a odporúča sa po operáciách / Bol to veľmi dobrý ťah Okrem toho že samotný spínal určite nie je tak zaťažujúce ako celková anesteza tak aj vďaka tomu som sa dala oveľa viac dokopy a v oveľa kratšom čase.
Tú maminu som nakoniec vôbec nepotrebovala a 12 dní po pôrode keď ma pustili som šoférovala dokonca za malou 2x denne do nemocnice a Cítila som sa fit.
Toto keby mi niekto povedal po prvom pôrode že sa dá tak asi sa mu vysmejem do tváre. Je pravda že teraz som už bola staršia A nie taká pokakana od strachu a snažila som sa oveľa skôr behať ,rozhýbať, vstat atd.. čo pri prvej som sa bála a cez bolesť som to nedokázala. Vďaka tomu že som sa snažila behať po chodbe po izbe Od prvého dňa Ako sa dalo tak na štvrtý a piaty deň som mala pocit že môžem normálne chodiť vystreta a bez nejakej veľkej bolesti.
čo tým chcem povedať? Že každý pôrod je iný A aj u tej istej ženy to môže byť vždy iné. Jedna ti povie že je cisársky nič A inak povie že je to katastrofa a ono to rozhodne patrí medzi tzv. veľké brušné operácie!
Na tvojom mieste by som preto povedala mame, že vy ste rodičia a chcete mať doma svoje súkromie že oceňujem jej snahu pomôcť asi rada že na teba myslím ale Chceš to skúsiť sama alebo teda aby prišla maximálne na pár dní a podľa situácie ako sa budeš cítiť sa dohodnete Koľko u vás zostane.
Nemôže ťa znásilňovať, si dospelá, a keď jej to takto podáš tak to musí zobrať a keby nie tak je to v zopakuje aj 20 krát.
A možno budeš na tom tak ako ja po prvom pôrode a nakoniec budeš aj rada keď ju tam budeš mať aj tri týždne A tvoj muž to prežije lebo aj tak bude väčšinu času v práci.
Hlavne sa o tom nehádajte teraz dopredu keď to ešte ani nie je. Dohodnite sa proste že sa zariadite podľa situácie aká bude a hotovo.

danielle799
5. jan 2019

@sfet čím skôr sa začnete hýbať po cisárskom tým lepšie, treba to rozchodiť. Vaša mamička len nech pekne ostane doma a na vnuka nech príde pozrieť až po mesiacov od narodenia...vy potrebujete pokoj a kľud, a usporiadať si veci po svojom, nie ako to vyhovuje vašej matke....normálne jej povedzte,že potrebujete si to sama zariadiť a hotovo, že nechcete aby u vás bola ..ja nechápem čo chce u vás robiť vôbec dva dni nie ešte 3tyzdne

katrin21
5. jan 2019

@sfet teraz čítam prvú stranu kde píšeš o mamine že je zdravotná sestra a vadí jej že chceš umývať dieťaťu riťku vodou.
Akože nechápem ju keď toto je práve úplne najlepšie a určite lepšie ako ty aké mi alebo vlhčených obrúskoch
Ja som vždy pokakaný umývala riťku tiež v umývadle a je to to najlepšie netreba potom toľko krémovať, duplom ak je to dievčatko, tak toho sa vyvaruj iba okolo konečníka a dopredu čo najmenej A keď tak len po bokoch aby sa ti nepozliepali pysky.
Ale to ti už aj ja robím Čo máš pocit že už som ticho🤣
Len ma toto naozaj udivilo, ako jeden z nich môže toto povedať...
A keďže prvý týždeň bude doma s tebou manžel tak naozaj nie je dôvod na to aby prichádzala hneď keď prídeš z pôrodnice ale keď chce nech príde až keď už Manžel bude chodiť do roboty

katriona1
5. jan 2019

@sfet já jsem rodila císařem už 2x, jak rodiče, tak i svokrovci bydlí přes 200km. daleko,moje mama je podobná jako tvoje, ale naštěstí nikdy chodí do práce a neměla v úmyslu mi dojet pomáhat, spíš manžel přemýšlel, e by došla jeho mama, sice si s ní rozumím dobře, ale hned jsem ho stopla, že doma po porodě nikoho nechci, takže svokrovci přijeli, když jsem byla ještě v porodnici, koukli se na dceru a odjeli než jsem přišla domu, manžel zůstal doma 2 týdny a i když jsem byla rozřezaná a ubolená, tak nebyl žádný problém všechno zvládnout, snad se 2 dospělí postarají dohromady o jedno dítě a jednu domácnost,
navíc ty první dny po příchodu domů jsem fungovala jak v porodnici, celý den v košili, kojila jsem v obýváku, protože tam se mi nejlépe sedělo a WC a koupelna musela být stále po ruce, nedokážu si představit mít doma návštěvy
moje rodin došla po měsíci na víkend a to bylo v pohodě
při druhém porodě u nás byla svokra 2 týdny protože už byla trochu jiná situace a ona hlídala starší dceru, protože jsem v porodnici byla trochu dýl a zůstala ještě pár dní po tom co jsem přišla domu, její přítomnost mi tehdy nevadila a vše proběhlo bez problému
takže je potřeba mame jasně a normálně vysvětlit, ještě řed porodem a doufat, že to pochopí a neurazí se 🙂

dadus_ka
5. jan 2019

@sfet ahojky, len ti chcem povedat ze nemusis brat do uvahy baby, co ti pisu ze maminy chceli mat doma ale nemohli alebo ze ich doma mali a boli rady. Ono ide dost aj o povahu tvojej maminy. Nie kazda mamina je taka panovacna ako tvoja. Moja je napriklad uplne zlaticko a chcem ju tu mať tak 3-4dni ale kebyze mam maminu ako ty a sekciu tak to ozaj by tyzden uplne stacil...mas manzela a nech sa postara on, je to chlap, manzel a nech sa tak aj citi. Urcite sa chce pre vas citit potrebny ale ked pride svokra a zacne ho dirigovat tak strati pevnu podu pod nohami a to muzi nemaju radi. Urcite si ju vazi a preto nieje dobre aby on sa snou pohadal alrbo dohadoval, toto musis s maminou vybaviť ty. Vy uz ste samostatna jednotka, mama moze maximalne povedat svoj nazor a poradit ale nie rozkazat. To uz vo svojej rodone robis ty s muzom. Povedz jej to tak, ze si vazis ze chce pomoct ale ze vy ste sa rozhodli spolu ze tyzden bude stacit a hotovo. Dalej to nerozoberaj, povedz ze je to vase posledne rozhodnutie a ze ho musi respektovat lebo inak to nebude...

bsp39
Autor odpoveď zmazal
misinka0611
5. jan 2019

@bsp39 Ja sa riadim pravidlom nerob druhým to, co nechceš aby robili tebe 🙂 Moja mama tu somnou uz nie je, nepozná a nikdy svojho vnuka ale.. ako ju poznám a poznala som takto by sa nesprávala 🙂

arwen88
5. jan 2019

ja som bola po cisárskom a nepomahal mi nikto, akurát muz, ale ten tiez nebol stale doma, lebo vybavoval urady a pediatricku, z porodnice sme prisli vo stvrtok, v piatok vybavoval a cez vikend bola doma od pondelka v praci..navstevy som prijimala len na hodinku jeden den a to len moji rodicia, muzovi rodicia..potom dalsie az o tyzden...cisarsky som niesla zle, mala som 2 mesiace bolesti..ale zvladla som to..takze ziadne take, ze 3 tyzdne bude u vas niekto nasilu nastahovany..len tolko, kolko vy s muzom znesiete a dost...treba si stanovit hranice

tehula
5. jan 2019

Necitala som rady ani som nemala cisara, ale mnohe mali a zvladli babatko normalne opatrit. V nemocnici budes 5dni minimalne ak nebudu komplikacie alebo dieta so zltackou.
To uz sa trochu na nohy postavis a pokial muz mozno ma narok na volno u zamestnavatela, pripadne si vezme dovolenku a pomoze ti.
Ja teda mam mamu v pohodd, ale to neprida vztahu, aby u vas tolko byvakovala.

My sme pri prvom dietati mali pomoc. Mama aj svokra mi navarili, ale nik sa ku nam nestahoval.
Pri druhom dietati sme byvali u nasich, lebo sme czkali na dostavbu domu. Ale mala som svoj klud a nik nemudroval mi.

katarinka289
5. jan 2019

Normalne jej povedz, ze to je vasa chvilka. Take sa v zivote neopakuju. Ja som mala 2sekcie a nikdy u mna nikto nespal. 2-3dni mi mama priniesla navarene a ked uz mi bolo dobre, po par dnoch som vsetko zvladala sama. Len rano chodili po starsiu a vodili ju do skolky