icon

Som zlá matka, keď dávam dieťa na víkend k starým rodičom?

michala11111
27. júl 2014

Ahojte rada by som sa zverila s mojimi pocitmi. Ide o to, že odkedy má moja dcérka 8 a pol mesiaca (teraz má 10mes.) stále ju dávam k mojej mame na víkend, zvyčajne v sobotu a prídeme pre ňu v nedelu poobede. S mužom si vždy urobíme vlastný program, ideme sa kúpať, večer von, alebo tak. Proste nám to vyhovuje byť bez nej sme len my dvaja všetko je jednoduchšie ideme kam chceme, prídeme kedy chceme...... Ale na druhej strane mám výčitky, že ju neustále takto odkladáme, totiž aj teraz pôjdeme na 5 dní na dovolenku bez nej a všetky mamičky s ktorými sa bavím ma nechápu idú s deťmi k moru, na dovolenky, ich deti nikdy neprespali u starých rodičov a tú sú aj o rok staršie ako naša. Pritom malú sme chceli s mužom sme boli spolu predtým 8 rokov, ja mám 27 on 33 čiže nie je to nečakané dieťa sme sa na ňu tešili, len nejak nás to s ňou moc nebaví....... Som hrozná.................

mawka
28. júl 2014

@lauricka no asi tak nejak. nie som sebecka a detom doprajem spolocnu dovolenku, doprajem im aj starych rodicov, ktorych deti miluju, ale na druhej strane si doprajem aj sebe. nepotrebujem chodit ako z katalogu, ale obcas sa zrelaxovat u kadernicky, kamosky je fajn. alebo v nejakom wellnesse. preco nie? co je na tom take strasne, ked chcem mat aj ja sukromie? kusok svojho zivota? ci mam ho prestat zit, potom vreckovkou zamavat detom, ktore sa osamostatnia a zistit, ze som vycicana z energie, penazi a vztah mam na bode mrazu? a kam to povedie? ze mi deti obuchaju o hlavu, preco som nezila a zila len pre nich? toto su realne pripady zo zivota. ked ti dospele dieta povie nieco v style ze Mami a preco si bola tale s nami? preco si nesla von? preco si nezila? atd...
ale tazko je to vysvetlovat. nie kazdy dokaze zlozit klapky z oci a tolerovat odlisny nazor. ale uz to tu niekto spomenul, to je ta nasa mentalita slovenska. iba kecat a kecat a naprazdno ;) a zavidiet, netolerovat, hrat sa na nieco, niekoho co nie som, kym nie som. byt dokonala aj ked sa idem od frustracie rozletiet na tisic kuskov. ale navonok musi byt vsetko tip top. ved co by ludia povedali....... 😉

mawka
28. júl 2014

@mircalla bu bu bu. ulavilo sa ti? tak dobru noc zelam.
@katka1205 je to stale o teme. jedno navazuje na druhe. ale tak chapem 😉 mne sa tu tiez nechce stracat cas s niekym, kto nie je ochotny tolerovat nazory inych ludi a bude ma presviedcat o niecom, co sam nikdy neskusil a nezazil.
tomu sa zase hovori SLOVENSKO.

mircalla
28. júl 2014

@mawka @mawka uz mi tu doslo par ipeciek, nech ta neriesim, ze si znamy vyryvacny typ a nedas si pokoj, takze fakt uz dobru...

katarinnak
28. júl 2014

@michala11111 K dietatu patria aj tazke chvile, s tym treba pocitat. Davat dieta ku babke, ked to znasa bez problemu je podla mna ok. U mna je zase opacny problem, ja nikomu neverim.
No len nechapem tie komenty, ze vas to s nou nebavi, ked je dobra tak ta to bavi...haloooooo...to je ziva bytost. Mozno ju to s tebou nebavi a preto mrnci 🙂

teedynka
28. júl 2014

Osobne si myslím, že na tom, že dáš na JEDEN deň dcérku k starým rodičom(nie na víkend, ako 90% ludí chápe) nie je nič zlé. Ak to zvláda malá, starým rodičom to nevadí...tak prečo nie? ved aj vy potrebujete ako partneri súkromie, aj my nechávame napr. každý piatok večer al. sobotu malú na stráženie starkej, síce odchádzame von až ked zaspí, ale predsa aj my potrebujeme vypadnúť, stretnúť sa s priatelmi, odreagovať sa, byť proste samí jeden pre druhého.. Zlé je akurát vyjadrenie, že ťa/vás to s ňou nebaví ☹ Veď ona zato nemôže, ved aj my sme boli deťmi..a aha, vyrástli sme a máme deti... Skúste trochu popremýšlať aj nad nejakými spoločnými výletmi, kúpaliskami, uvidíš, ako sa malej bude rátať, nebude ani taká umrnkaná, keď bude mať zmenu prostredia...moja dcéra sa napr. doma veľakrát doslova nudí, len zbúdza, čo by vyparatila, mrnčí, piští..ale akonáhle sadneme do auta, vie, že niekam ideme na výlet a teší sa.. samozrejme, výlety prispôsobujeme aj jej režimu, ale ako rastie, aj režim sa zlepšuje a nemusíme striehnuť na hodiny, že rýchlo, musíme ísť, malá potrebuje búvať... Veľakrát vezmeme nosič a ideme len tak na prechádzku do prírody, bavíme sa s mužom o úplných hovadinách, malá je v inom prostredí, hned je veselšia...🙂 A dovolenka sami?? neviem, ako by som to poriešila, nebola som ešte v takej situácií, ale asi by som uvažovala nad variantou, že by sme vzali aj malú+ starú mamu napr., a užili by sme si prvú dovolenku v trojici ...nad tým ste neuvažovali????

mawka
28. júl 2014

@mircalla jaj ano, ty a tebe podobne potrebujete vzajomnu podporu a potrebujete sa jedna druhu vodit za rucicku.
vy hovorite vyryvacny typ, ja som zase priama. a tym brnkam na citlive miesta. takze chapem, ze sa potom musite vzajomne pomojkat cez IP. tak posluchni svoje kamosky a neries ma 🙂

mircalla
28. júl 2014

@mawka ja som priama tiez - takze narovinu - si konfklinty typ, nazvi sa to ako chces, ver comu chces, nevies o mne nic,som predvedcena, ze si ani necitala, co som napisala tu, pretoze dokolecka omielas to iste
na to aka si scestovana a zijes v zahranici (mame sa z toho akoze posrat?) mas take iste zabednene videnie sveta a malomestiacke nazory ako ta pubertacka, co sem pisala.

katka1205
28. júl 2014

@mawka ja nechapem, ty si nejaka hovorkyna baby co tu pisala ci sa ta niekto prosil aby si to tu riesila? kazdy si tu povie svoj nazor, tak nechapem co tu ty stale riesis? len tu zbytocne vyryvas. a ja som sa ti neprosila o tvoj nazor. tak otravuje niekoho ineho.. a vidim ze frajerka na MK to vies byt

pslahorova
28. júl 2014

Moj pocit z toho co pises je jednoduchy, necitis sa byt mamou na 100%. Jednoducho Vam obom vyhovoval zivotny styl aky ste mali pred tym, a aj ked ste dieta chceli v istym sposobom Vam zavadzia a nemozete robit veci ako pred tym tak si vynahradzate strateny cas cez vikendy.... spravne?

poviem len jedno... dojde Ti to, ked uz bude neskoro...prides o tie chvile kedy sa Tvoje dieta nauci nieco nove a Ty pritom nebudes, budu pritom stary rodicia. Budu to ich nezabudnutelne spomienky a nie Tvoje, raz Ta to bude mrziet.

Nepisem to v zlom.

🙂

PS: skus sa na to pozriet zo strany Vasho dietata, pre nu ste vsetko.

PS 2 : ja som bola po porode nahnevana na cely svet....materinske pudy som nemala od zaciatku... ale prisli a v hojnom mnozstve🙂

canama
28. júl 2014

@michala11111 necitam celu diskusiu, nemam na to cas. myslim ze pre zachovanie psychickeho zdravia matky a pohody v rodine je nevyhnutne, aby matka nebola matkou a hospodynkou 24/7, ale aby si to zariadila tak, ze ma cas byt stale aj manzelkou aj kamaratkou, aj aj....jasne, vela veci musis ako matka podriadit dietatu, uz nikdy to nebude take ako ked ste boli sami...ale tak to si snad ako 27 rocna vedela, ked ste si dieta s muzom robili, ci? ale da sa aj vela veci s dietatom robit, aj cestovanie, aj praca...urcite treba zapojit otecka a neskor aj starych rodicov...ale moj nazor je ze teraz mas dieta vo veku kedy nie je vhodne ho davat na dlhu dobu k starym rodicom, na par hodin je to ok, ale nie na vikend, toboz na tyzden. oplati sa nieco si aj nastudovat o vyvine dietata...ak mas teda zaujem aby z tvojho dietata nevyrastol psychicky naruseny jedinec, alebo nechces aby ta tvoje dieta odlozilo tak ako ty jeho, ked mu budes "nepohodlna".

lauricka
28. júl 2014

@mawka pockaj, ist ku kadernicke, do wellness alebo s kamoskou na kavu a nechat zatial deti s tatom alebo u babicky, pripadne ich tam nechat poobede sa pohrat je nieco uplne ine, nez nechavat dieta kazdy vikend u babky a chodit na dovolenku bez neho. Ona citi, ze to nie je standard u nas a vidi aj to, ze ostatni to robia inak. Ale sama to neciti, ze to tak chce. A dokonca ju to aj nebavi, co urcite vie, ze tiez nie je uplne bezne v takej miere. Prestat zit a nejst nikam sama je totalna kravina a nemyslim si, ze zasa tolko matiek si na tomto zaklada. Ak to robi, nuz, jej vec. Ale na druhej strane, clovek by mal tak robit, aby sa citil dobre. Ak sa citi dobre stale pri detoch, nech je. Nemali by sme sa do nicoho silit. Moje deti, ked idu ku svokrovcom a su tam len sami alebo s muzom, ja tam zvacsa nie som. Kludne ich necham u jednej alebo druhej babky samych, nech si buduju vztah bez mojich intervencii a mozem zatial si vychutnat samotu a klud. Zatial si vsak neviem uplne predstavit ich nechat niekde napr. aj na noc, maju 32 mesiacov. Su krajiny, kde matky idu do prace po par tyzdnoch a nikto taketo veci neriesi. Je to aj o kulture a zvykoch. Kazdopadne viem jedno, ze cim viac casu travim s dietatom, tym lepsie ho poznam a tym sme si blizsi a naopak. Avsak si nemyslim, ze dieta do troch rokov musi absolvovat jednostranny nonstop vyplach mozgu od jednej osoby, teda jeho matky. Stari rodicia su pre dieta do troch rokov tiez doleziti a je dobre, ked si s nimi buduje vztah (samozrejme, ak su normalni.) Ked mali moji 21 mesiacov, isla som do prace (ale som ucitelka, takze stale dost casu travime spolu, kedze poobede som doma). Su u opatrovatelky doma, ktora im je akoby dalsou babkou a s detmi to vie a dokonca u nej maju mini-kolektiv rovesnikov (cca5 deti). Myslim, ze im to vobec neuskodilo, prave naopak. Ucia sa respektovat sa, pomahat si, vychadzat si spolu, dodrziavat pravidla a maju aj viac zabavy a pestrejsi den. Ale to tiez si treba dieta poznat. Niektore nezvladaju ani v troch rokoch skolku a ine su tam v dvoch stastne.

luciferkax
28. júl 2014

čo ja viem, podla mna je super, že máte niekoho, kto ju na tú jednu noc pobaví... myslím,ž e výčitky nie sú na mieste, . samozrejme, ak zvyšných šesť dní sa o nu s láskou staráte... :P ak ju tvoji rodičia chcú, neodporieraj im to :D a vy oddychujte... zrejme nedojčíš, a rodičia sú spoľahliví ľudia, tak nevidím probléééém :D jedna noc do týždna nie je nič strašné a verím, že to pokoju a hlavne vzťahu prospieva...

rutie
28. júl 2014

@silacka1988 Ty si dobry troll... Na jednej strane mas niekolko dobrych postrehov, ale vyvodzujej z nich uplne blbe stereotypy. A myslim, ze sa dost pleties prave v pripade viacdetnych rodin. Ja mam uplne opacnu skusenost ako ty. Syn chodi do triedy, kde je vacsina deti z viacdetnych rodin - 3 je priemer, 4 nie je vynimka aj 5 deti sa najde... Vsetko su to vzdelani rodicia a je radost mat dieta v tej triede. Prave ti viacdetni rodicia sa velmi aktivne podielaju na zivote skoly - organizuju mimoskolske aktivity, pridu ako odbornici na besedu, ked sa uci tema z ich odboru, su aktivni na brigadach, na vylety pomozu odviezt deti ich velkym autom. Je s nimi prijemne prave preto, ze ich nebavi riesit kraviny typu, ci ich dietatu niekto dostatocne beha za zadkom, neotravuju okolie recami o vynimocnosti ich dietka, nie su ustrachani, ani uzkostlivi. Ani jedna z tych matiek, nie je "profi" matka a kazda sa v case, ked ju deti uz tolko nepotrebovali, vratila do prace, pripadne podnika. V teplakoch neboli ani na brigade. Vsetky velmi radi stravia cas vo dvojici s manzelmi, napr. na plese. A priznaju si aj unavu z deti aj depky. Ale na rozdiel od zakladatelky, uz davno vnutorne prijali rolu matky, vedia, ze je na cely zivot, prijali svoje deti urevane aj chore. Vedia, ze spravanie dietata zrkadli nas vzajomny vztah, nas postoj k nemu. Ze sa od toho neda utiect. Ze ak im nieco vadi na spravani dietata, musia najprv zmenit SVOJ postoj.

Je to pre mna citliva tema, lebo som na zaciatku mojej materskej odysei podobne ako zakladatelka utekala od problemov so synom. Veci sa pohli do predu az ked som prijala fakt, ze je to MOJE dieta a to ake je a ako sa sprava je MOJ obraz, MOJA uloha. Toto nie je o opatrovani u babky a uzivani si zivota. Toto je kompetencii, stotozneni sa, prevziati zodpovednosti. Pokial to zakladatelka skutocne pochopi, moze jej to naozaj pomoct vyhnut sa nasledkom. Ktore ale nie su o malej, ktorej je u starkej zjavne dobre. Ale o zakladatelkynej neskorsej rodicovskej autorite a kompetencii.

mawka
28. júl 2014

@mircalla uz si sa vyzurila? 🙂

mawka
28. júl 2014

@katka1205 dalsia 😀 toto je forum. tu si kazdy moze povedat svoj nazor.
podrazdene ste, dievcata? tak sa venilujte inde, nie na mne.

mawka
28. júl 2014

@rutie pekne pises. vazne, konecne rozumny prispevok. lenze. nie vzdy kazda matka nabehne, resp. nie vzdy u kazdej matky to uvedomenie si ulohy matky nabehne po porode. je xy zien, ktore su matkami hned, xy zien, ktore to zacalo bavit neskor, resp. sa vedia lepsie zabavit s vacsim dietatom a podobne. ale aby tu niektore strasili matku, ze je zla alebo ze bude mat kvoli tomu narusene dieta? to nie. to je silne kafe.
co su to za zeny, ktore robia z takej zeny priseru? ty jedina si to tu popisala spravne. ostatne kvazy rady stali v tejto teme za velke gulove.

yuuki
28. júl 2014

mne hocikedy aj volajú starkí či si môžu zobrať synčeka na víkend on tam je rád, niekedy som u nich s ním aj ja s manželom 🙂 veľa krát nám ho postrážili keď sme išli do kina, alebo na koncert, alebo na vianočné nákupy... keď som mala chrípku a otehotnela som tiež maminka pomáhala... a nikdy som nemala pocit, že by som kvôli tomu bola zlá matka 🙂 milujeme ho najviac na svete a všetok čas strávení s ním, ale že by bolo zlé keď raz za čas prespí u svojich starých rodičov? a my si vyjdeme spolu s mužom niekam na romantiku, pod stan alebo tak? 😀 mne je skôr ľúto, keď niektorí rodičia berú dobre že nie novorodencov so sebou na kúpaliská keď je vonku 35°C alebo ťahajú deti na celodenné nákupy keď sa radšej môže zatiaľ pohrať u starých rodičov. raz za čas je to podľa mňa úplne v poriadku.. ale robiť z toho pravidelnú činnosť v zmysle odložím dieťa, lebo chcem toto a toto tak to nieee... treba sa v prvom rade pozerať na jeho potreby 🙂

pslahorova
28. júl 2014

ZENY!!!!!!!!! Vy co sa tu vadite!
tato tema je zalozena len na Vas jednotny nazor pre zakladatelku, svoje osobne konflikty si rieste inde, nahlasujem Vas pretoze nieste kompletne. Dnes je 28. dnes bola zalozena tato tema a pozrite kde sme, na kolkatej strane.
Uz ma to nebavi ked si chce clovek nieco precitat kym sa dostane k normalnemu prispevku musi prejst niekolko stupidnych detinskych prispevkov. Vy ste matky? Ak sa takto spravate aj do a zbohom rodina.
Nezaujima ma Vasa reakcia na mon prispevok, neviete sa jednoducho chovat.

tatko_bebe
28. júl 2014

matka roka

dusika11
28. júl 2014

no...na dovolenke som bola s desatmesacnymi dvojcatami...nikdy mi nikto nevezme spomienky na to aky som mala potlesk od talianov ked sme vstupili na veceru revali vivat bambini...taliani miluju rodiny..nikto mi nevezme ...ano aj poobednajsi spanok na izbe...a na to ako som pochodovala so slnecnikom a prikrivala muza aj babetka ktore zaspali na plazi....nie nespim tri roky...
ale.-...mat dieta a potom zistit uf...je to iny zivot je nezodpovedne...moj nazor..je .-..ano nezvladas to a spravne to nie.je...aj otazka je zla...nie ty nie si podstatna..ci si zla...zase myslis len na seba...podstatne je tvoje dieta...ktore ta momentalne potrebuje...a mam pocit...ze...toto vobec nechapes...lebo laska...je obeta..toto co prezentujes je sebectvo...howg

sigma510
28. júl 2014

Teraz si na mne asi zgustnete, ale toto čo je za doba? Na úvod iba toľko, deti nemám zatiaľ, ale sama som dieťaťom bola a nemusím zachádzať ďaleko do histórie. K mojim starkým som chodila od malinka malinkatého (a to boli obaja v čase keď som sa narodila ešte pracujúci) Keď som mala 3-4 roky, samy sme sa tam s bratom pýtali, každý jeden jedinký víkend sme boli u deda a babky, ak sme niečo vyviedli, ako trest bolo to, že víkend u starkých sa ruší a my budeme sedieť doma, a to sme sa tam kolkokrát stretli partia 5-8 vnúčat a ja na to dodnes spomínam ako na najkrajšie roky môjho detstva ( ak budem mať deti a obe strany, teda deti aj starí rodičia sa budú vzájomnej spoločnosti tešiť, budem to praktizovať rovnako ako moji rodičia). Ja neviem, kedysi sa to tak neriešilo, ako dnes, že pomaly trojročné deti nespali na noc zatiaľ nikde inde, iba doma pri mame, pre mňa to bolo také malé dobrodružstvo, nepotrebovala som byť na mame zavesená 24/7 a ani mňa ani brata k tomu rodičia neviedli. My sme chodili na noc naozaj už od malých špuntov, starý rodičia nás vláčili kade tade, na výlety, na kofolu, na zmzrlinu, večer nám čítali rozprávky, rozprávali príbehy a čo sme mali ako deti dovolené, spať s nimi na oooobrovskej posteli pod ooobrovskými duchnami, a to doma nebolo. Musím poznamenať, že tieto praktiky mojich rodičov "odkladať" nás na víkendy k starým rodičom (iba zo strany jednoho rodiča, z druhej strany záujem o takéto víkendy nebol) nijako nepoznačili môj psycho motorický vývoj, pošťávala som sa skoro do troch rokov ako ostatné deti, šerbel bol nepriateľ, ale inak žiadne následky, s rodičmi mám vzťah výborný a otvorený, akurát teda, nepamätám si, že by ma niekto strčil do rúk babke preto, že revem a že ho to so mnou nebaví 😅 A teda vyrástol zo mňa vcelku samostatný jedinec, ktorý je schopný postarať sa o seba. Ale tuším je iná doba...

rutie
28. júl 2014

@mawka Samozrejme, dokonca si myslim, ze uplne minimum matiek je v case porodu stotoznenych so svojou rolou. S materstvom je to podobne ako s pracovnymi kompetenciami. Ziskavame ich postuplne, nikto nenastupi do prveho zamestnania ako skuseny expert. Niektori maju naskok, lebo niekde praxovali, ini maju mimoriadne nadanie a ucia sa rychlejsie, ako ini, ale vzdy ta plna kompetencia pride az po case. Ale aby sme ju ziskali, potrebujeme k tomu otvorene oci, usi, triezvy usudok a urcite nadsenie pre vec. @michala11111 je podla mna uplne OK prave preto, ze otvorila tuto temu. Je vnimava, citi, ze nieco nie je v poriadku a pyta sa. Dufam, ze ma triezvy usudok a vyberie si z tychto 14 stran to, co jej pomoze posunut sa dopredu. Ja si na rozdiel od teba, @mawka myslim, ze tu niekolko vnimavych a trefnych reakcii bolo.

sigma510
28. júl 2014

A teda ešte na margo dovoleniek či s dieťaťom, alebo bez. No, moji rodičia bez nás na dovolenke nikdy neboli, keď sme boli krpci. Keby aj išli a mňa ako 1-2 ročného krpca nechajú u starkých, bolo by mi to v tej dobe a aj teraz asi šuma fuk, aj tak by som si to dnes už nepamätala, presne tak, ako keby ma na takú dovolenku zobrali. Jednoducho boli zástanci toho, že ak pôjdu na dovolenku, tak aj s nami, ale až keď budeme väčší a budeme z tej dovolenky niečo mať a zoberieme si z nej zážitky do možno konca života. A mali pravdu, na prvej dovolenke sme boli keď som mala 6, dodnes si ju pamätám. Keby nám mali behať niekde za zadkom ako krpatým, moc by si na tej dovolenke ozaj neoddýchli a my by sme z toho mali asi tak chvíľkovú radosť, ktorú by sme si ozaj nepamätali, možno tak z fotiek. Keď sme boli už väčší, tak už sme s nimi moc zasa nechceli chodiť, tak už si tie spoločné výlety užívali, a teraz zasa sem tam ideme aj spolu, ja s nimi rada chodím na výlety, super si rozumieme 🙂 . Decká treba učiť trošku samostatnosti a nemať mamičku do 18-tky za zadkom, potom prídu 19- ročné deti na zápis na VŠ bez sprievodu maminky a tatika, a nevedia si vypísať s prepáčením ani posraté tlačivo na prídavky (nedávna skúsenosť). Dobrú noc a pekný večer bez hádok 😝

celasapremenim
29. júl 2014

@sigma510 to su kecy
ze ked sa rodic stara a zaujima, ze je dieta nesamostatne
nic len kecy
syn mal necele tri ked bol prvy krat s nami pri mori a stastnejsie dieta som nevidela, dcera mala pat rokov
tak si to uzili velmi a my s nimi, nikdy na tu prvu dovcu ani nezabudnem, taka bola super a dalsie tiez potom
bolo mi uplne jedno, ci si to bude pamatat alebo ne, ja si to pamatam a kazdu jednu dovolenku potom tiez 🙂
a ked pozerame fotky, tak si niektore momenty vybavuje
kazdy rok ich nasolime ako tuniakov na 15 dni, nech si to riadne uziju 🙂 su to super prazdniny, potom sa ide do slovenskych hor na turistiku, splavy, byliny a kopce a v zime na lyze a sane a na korcule 🙂 a vzdy je to super, nechapem preco by som ich mala niekam odlozit ako kilo zemiakov a uzivat si dovolenky bez nich, nechapem preco

inak v ruzovom, dalsie kecy, ked budete dlho dojcit, budete mat nesamostatne deti, budu na vas nalepene

a podobne hovadiny, uz som si vypocula dost, akurat prax dava nieco uplne ine 🙂 NASTASTIE

prax dava super spolocne rodinne zazitky, je na co spominat a dovca bola krasna aj pre nas dvoch ako manzelov, kazda jedna

a mozno raz pojdem na taku dovcu aj iba s manzelom, robime si zatial kratke vylety do prahy, do viedne, do pariza, pri mori by mi bolo strasne luto, ze tam nie su deti s nami, si to fakt neviem predstavit

sigma510
29. júl 2014

@celasapremenim vo svojom príspevku som nikde slová "starať sa a zaujímať sa" nepoužila, občas netreba až tak čítať medzi riadkami ale ok. Je rozdiel starať sa a zaujímať, a chodiť decku fakt doslova za zadkom, všetko zaňho riešiť, vybavovať a podobne, aj keď už je pomaly dospelé.

koniarova
29. júl 2014

Veľmi zaujímavá diskusia. 😉 Ja som si zobrala k srdcu z "každého rožku trošku". 😉 Lebo pravda je nikde uprostred. Verím, že tak urobí aj zakladateľka. 😉

michala11111
autor
29. júl 2014

@koniarova Hej zobrala som si aj ja niektoré veci, niektoré mamičky si nevidia ďalej od nosa a myslia, že len to je správne ako to robia oni, ale bola aj veľa povzbudzujúcich slov, čí už tu vo fore alebo pošty. Priznám sa že som bola naštvaná, smutná, frustrovaná, po prečítaní si niektorých príspevkov, ale nakoniec som sa zmierila s tým ako to je, že každá matka to cíti inak, niektorá je pri dieťati non stop a život pred dieťaťom prestal pre ňu existovať, no sú aj také ktoré sa sem tam potrebujú k svojmu pôvodnému "ja" vrátiť. A nie je zlá ani jedna, každá to cíti inak. Ja sa malej venujem naplno celý týždeň a to nemám dieťa, ktoré sa zahrá aj samo, dieťa ktoré by sa chcelo len jašiť, blázniť, inak je hotová pohroma........(ale to je asi po rodičoch). Sú chvíle keď ma to neskutočne nebaví a teším sa keď bude väčšia ako moja sestra keď mala takých 5 stále sme ju s mužom brali so sebou do kina, kúpať sa, zoo........ no bohužiaľ nepatrím medzi mamičky, ktoré sa vyžívajú v tom, že môžu byť celé dni doma, max. v parku, že stále prebalovať, byť neustále v strehu.......Som rada, že mám takú super mamu, ktorá lúbi svoje vnúčatko a môžem ju tam na tú jednu noc v týždni nechať. Som rada, že raz do týždňa si vyrazím s kamoškami na kávu a muž je pri malej, že si idem 3x do týždna na hodku zabehať a malá to bezo mňa prežije a že cez ten den keď je malá preč sa venujeme s mužom len sebe, že som konečne uvoľnená ako predtým, že nie som tá nervozna mamička v strehu ako po celý týždeň. Áno budem sa snažiť viac náš poklad zapájať do víkendových akcií, ale to som robila aj doteraz ale teraz trošičku viac 🙂 🙂 A dovolenku si neskutočne užijem 🙂 🙂 🙂 možno mi bude chýbať, teda určite budem na ňu myslieť, vyvolávať ale bude to relax. A už teraz sa teším ako sa malá bude tešiť keď prídeme a my na ňu ako je tomu vždy. Viem že o malú bude perfektne postarané, že sa bude kúpať v bazéne na záhradke, že tam je psík, ktorému sa strašne teší a začala hovoriť "hav" keď ho vidí 🙂 má tam svoju postieľku, milujúcu babku a super 12ročnú tetu 🙂
Tak sa majte všetci pekne a krásny zvyšok leta aj s deťúrencami alebo aj bez nich 🙂 🙂 🙂

hermina_
29. júl 2014

@michala11111 napisala si to krasne 🙂 len skoda, ze ten uvodny prispevok a niekolko dalsich vyznelo trochu inak 😉 to je riziko komunikacie cez pismenka a nie v osobnom rozhovore. Zelam ti vsetko dobre a hlavne vela radosti zo spolocnych chvil tvojej rodinky 🙂

katarina644
29. júl 2014

@michala11111 prepac, ale ja by som to nedokazala... ako mam dceru a syna, ktoreho sme si vypiplali so samymi diagnozami a je krasne dieta, ked ideme niekde ideme iba s deckami. neviem si predstavit ho niekam nechat, pretoze sa bojim je jedna vec a druha vec, kedze aj dcera s nami prezila styri roky trapenia s nim, uzivame si vsetko spolu. pretoze sa citim, ze nieco stratila, aj ked ona to tak nevnima. ist na dovolenku bez deti si neviem predstavit. a ked uz my sme sli aj s desatmesacnou dcerou na prvu dovolenku ku moru a bolo super. beriem to fakt, ze ste si radsej nemali robit vobec dieta, ked chcete vsetko robit len sami. beriem, ze treba si oddychnut, aj ja davam decka na pol dna obcas ku nasim. ale toto nie...

mima4
29. júl 2014

@michala11111

zi zivot podla svojich predstav, tes sa z rodiny, z dietatka, muzika, dobrej dovolenky, skvelych ludi, ktori ta lubia a ustipacnych ludi neries, oni maju dost "svojej odmeny"...