icon

Som zlá matka, keď dávam dieťa na víkend k starým rodičom?

michala11111
27. júl 2014

Ahojte rada by som sa zverila s mojimi pocitmi. Ide o to, že odkedy má moja dcérka 8 a pol mesiaca (teraz má 10mes.) stále ju dávam k mojej mame na víkend, zvyčajne v sobotu a prídeme pre ňu v nedelu poobede. S mužom si vždy urobíme vlastný program, ideme sa kúpať, večer von, alebo tak. Proste nám to vyhovuje byť bez nej sme len my dvaja všetko je jednoduchšie ideme kam chceme, prídeme kedy chceme...... Ale na druhej strane mám výčitky, že ju neustále takto odkladáme, totiž aj teraz pôjdeme na 5 dní na dovolenku bez nej a všetky mamičky s ktorými sa bavím ma nechápu idú s deťmi k moru, na dovolenky, ich deti nikdy neprespali u starých rodičov a tú sú aj o rok staršie ako naša. Pritom malú sme chceli s mužom sme boli spolu predtým 8 rokov, ja mám 27 on 33 čiže nie je to nečakané dieťa sme sa na ňu tešili, len nejak nás to s ňou moc nebaví....... Som hrozná.................

meamak
29. júl 2014

@michala11111 no je to odvaha zdoverit sa s takymito pocitmi. Nechcem ani kritizovat ani poucovat, ale asi by som si dieta nezelala, keby ma to nebavilo 😒 Myslim, si ze je dolezite urobit si cas len dvaja sami pre seba. Ale kazdy tyzden, cely vikend mi pride extreeeeeem. Drzim palec abz vas mala zacala bavit 🙂

charlie1980
29. júl 2014

Podla mna aj toto je uplne v poriadku ! Skoda, ze si to na zaciatku zle podala, resp. mozno si bola aj unavena a tak si bola proste len uprimna...mozno si nezvolila tie spravne slova a preto sa to takto cele zvrtlo. Aj ja pevne verimm ze si budes vztah k dcere budovat, ze na tazsie a narocnejsie situacie si casom zvyknes, vies, ono pridu aj tazsie situacie, nie len fyzicka zataz, ale aj psychicka. Drzim palce.

celasapremenim
29. júl 2014

@sigma510 asi potom treba definovat, co je to chodit dietatu poza zadok, lebo ja neviem
ked ma clovek deti okolo desat rokov, tak co je to chodit im poza zadok?
vsetci rodicia, co ich poznam, maju nejake priority a deti maju aj povinnosti...
a tato baba hore riesi osemmesacne dieta kks, co ma silny fix na matersku osobu a je to NORMALNE

k_a_j_k_a
29. júl 2014

@michala11111 ahoj, necitala som to tu cele, je toho dost, cize ani neviem, ci si pisala dodatocne nieco k Tvojmu prvemu prispevku. moje deti chodia od roka, ked som ich prestala kojit na cele vikendy, t.j. dve noci, k starym rodicom, ci uz jednym alebo druhym, vychadzalo to cca jeden vikend do mesiaca. a priznam sa, ze odjakziva som sa tesila, ked isli prec. na jednej strane mi velmi chybali, na druhej strane som bola rada, ze sa mozem venovat sebe a MM. ked mali 2 a 3,5, boli sme s MM na niekolko dni na motorke v Slovinsku a Taliansku. a chodievame odvtedy kazdy rok minimalne raz. pravdaze aj s detmi chodievame k moru a aj do hor, ale proste potrebujem aj cas s MM. ono tym, ze mame deti, neprestavame byt my dvaja partnermi. a toto si vela ludi neuvedomuje (nech si hovori, kto chce, co chce. ja svoje deti lubim a moc, ale manzel je pre mna tiez dolezity a urcite ho nedam kvoli detom na vedlajsiu kolaj). no ale k veci, zavisi od toho, co Vam vyhovuje. toto si musis usporiadat Ty s manzelom a vyrovnat sa s tym. nikto Ti do toho nema co kecat. napadlo ma, ze Ta to nemusi bavit doma aj preto, ze mas doma male babo. cim je dieta starsie, tym je to lepsie. neriesis dookola uz len papanie, prebalovanie a spinkanie, ale stava sa z neho partak, s kt. sa da aj pokecat. a aj v tomto su proste nejake tie obdobia - u nas sme momentalne na tom tak, ze by som bola najradsej, keby neboli nijake prazdniny, lebo odvsadial deti chodia uz cez rok chore :( najradsej by som ich mala stale doma. na druhej strane uz mame s MM plany, ked deti v auguste pojdu prec. 🙂

celasapremenim
29. júl 2014

@k_a_j_k_a no lenze ty to robis vyborne
raz za mesiac je podla mna zdrava norma, aj stari rodicia si ich takto uziju aj deti starych rodicov a ked robis dovcu aj s detmi a aj pre seba, to je uplne v pohode, to mate ideal
my si urobime vzdy nejaky kratky vylet len bez deti vo vikende, ktory nie su doma, ale tych vikendov mame menej
furt daco je naplanovane, tak to aj niekedy odsuvame, ich dat k svokrovcom
mame len jednych starych rodicov
je uplne zdrave, aby sme vsetci mali cas aj iba na seba s manzelom 🙂
inak ked su napr. na tyzden cez prazdniny u starych rodicov, tak zakliato mame najviac roboty v praci vacsinou :D:D
no a dve dovolenky pri mori nam nejak nevychadzaju ...predsa len pocet dni dovolenky a niekedy aj kedy si ju mozes vybrat, je velmi obmedzeny a tiez treba vykryvat prazdniny uz u nas

k_a_j_k_a
29. júl 2014

@celasapremenim nam sa zase v poslednej dobe stava, ze fungujeme uplne v pohode a ked deti "vypadnu", tak padneme s MM obaja chori a nevladni do postele. takze vacsinou vsetky plany idu von oknom :( ist na motorku s nadchou je dost nepohodlne :(

celasapremenim
29. júl 2014

@k_a_j_k_a to prejde, to je z toho zivota hektickeho 🙂 fakt poznam, sme len ludia vsetci :D

katarina644
29. júl 2014

inak som este chcela dodat, ze takymto matkam, ktore hned sa vykaslu na deti, ze ich to nebavi, ako bolo spomenute sa narodia zdrave deti a mamickam, ktore tuzia po detoch sa narodia chore deti. teraz si uvedom, ze deti a hlavne zdrave su dar ako aj chore su dar, ale strasne vela roboty pri nich. tak si uvedom, ze mozes byt rada, ze mas zdrave dieta.

aliza
29. júl 2014

@michala11111 ano, mala to bez teba prezije, ma na vyber? nie, takze tu zase nerobme senzaciu z toho, ako je super sa zbavovat dietata vzdy, ked nas to s nim nebavi, ked nam lezie na nervy a ked sa chceme vratit k svojmu povodnemu 'ja'. Ja neviem, ale ja som porodmi ziadne svoje 'ja' nestratila, stale som to ja, len sa mi kapanek zmenil zivot. A ano, zivot pred dietatom prestal existovat, uz to nikdy nebude take iste a to by ste mali vy dvaja s muzom pochopit, ze co bolo, bolo a teraz mate pred sebou omnoho krajsiu a naplnenejsiu etapu zivota, len sa jej vy dvaja branite. S detmi je zivot uzasny, aj zazitky s nimi, aj dovolenky....moj syn mal 10 mesiacov, ked sme isli do turecka v lete a nebol ziaden problem, uzasna dovolenka, na izbu sme chodili len v noci spat. Vsetko sa da, ked sa chce. Aj ja som chodila od maleho prec, mal tyzden, ked som ho nechala mame a muzovi a musela ist na kurz, na ktory som chodila pravidelne cely rok. Po par mesiacoch som chodila tiez cvicit, strazil muz. Ako 15 mesacny isiel na jeden den do skolky, aby som si mohla ist zasportovat (kedze babka uz nebola po ruke)...takze som nesedela doma na zadku a doteraz sa venujem aj svojim aktivitam, to je uplne v poriadku, ale prepac, zbavit sa malej, aby ste si mohli ist zaplavat na jazero, to je fakt velmi nezrele a detinske spravanie. ved dam malu do kolesa a ideme plavat spolu. Vas mala nebavi a to je problem, narusa vam vase pohodlie. Vy by ste potrebovali babiku, ktorej mozte kedykolvek vypnut baterky....ale zial, to je nerealne. A neupierala by som sa na to, ze ked bude starsia, bude lepsie...nebude. Pri dietati je vzdy nieco, co musis riesit, s cim sa musis popasovat, kazda vyvinova etapa ma aj svoje negativa, kedy ti dieta akoze lezie na nervy a privadza do zufalstva a co potom? vies, tomu sa nevyhnete, nie je rozdiel teraz a potom, stale to dieta bude nieco vyzadovat, stale bude za nieco mrncat, piskat, neskor pride obdobie vzdoru, moze sa ti hadzat o zem a mat amoky a aj ked pojdete napriklad na turistiku, tak aj tak si ju nemusite uzit, staci, ze malej nieco prebehne cez nos a mozte ist akurat tak naspat....... ano, materstvo je velmi narocne, a je najma o prebalovani a krmeni a tiseni....to je totiz nasa uloha matky, kedze dieta taketo veci nedokaze, ze ? si myslis, ze my sme sa v tom vsetky vyzivali? 😕 ....zazila som aj ja s dcerou, ktora 6 mesiacov nonstop revala, nosila som ju o telo priviazanu od rana do vecera lebo iba tak sa s nou dalo existovat...bolo to ciste zufalstvo, ale kto iny to mal riesit, ak nie ja, jej mama? ale chodili sme uplne vsade, aj na seminare, aj na koncerty, aj vystavy, ci sportove podujatia....fakt ziaden problem a nijak som tym ani netrpela, ani ma to neobmedzovalo. A keby si nemala mamu, tak co by ste s malou robili? uz ste rodicia, je nacase opustit to, co bolo pred a zacat si uzivat naplno realitu, ktoru momentalne mate. Dieta je tu a tak sa tomu aj postavte. Ci umrncane, ci narocne, je vase a malo by byt tak aj vami prijimane 😉. Urcite ta povzbudilo, ako ti tu niektore matky napisali, ako je super sa zbavit dietatka.... ze vlastne sa nic zle nedeje a podobne....ale nezabudaj, ony si vztah s tvojim dietatom nebuduju, ani nebudu znasat nasledky...budes to len ty 😎. Uz len ta tvoja veta, ze 'MOZNO mi bude chybat', ked budete na dovolenke, hovori za vsetko... 😖. Vies, niekedy nie je inej cesty, ako celit tomu, co nam robi najvacsi problem. Neber moj prispevok ako kritiku, ci odsudenie, aj ked to tak vyznelo 😔.... ja nemam pravo pisat, aka si matka....len nezabudaj na to, ze co sa raz vo vztahoch v detstve pokazi, uz sa nenapravi. A problemy same nezmiznu, zacnu sa akurat nabalovat a zvacsovat. takze ano, viacej casu s malou, aj s umrncanou 😎 a menej davat k babke....drzim palce 😉.

katarina644
29. júl 2014

@michala11111 a co si cakala, ze ked sa dietatko narodi, ze bude iba lezat, das jej najest, prebalis a to je vsetko? ako si ma nieco vypytat, ked nevie rozpravat? tak mrnci. nie som zase uplne tip-top mama, mne tiez mrncanie lezie na nervy, aj mam dceru, pri ktorej som sa styri mesiace po narodeni ani nevyspala. je tu, je z nej krasne mlade dievcatko, ktore je hyperaktivne. a druhe, ktore sa mi narodilo, ze ani nedychalo a je tu. sice sme zili v nemocnici vacsinou, ale je z neho krasny chlapec a som rada, ze som isla za nim do nemocnice hned na druhy den ako som ho porodila, aj ked v bolestiach, ale chodila som za nim kazdy den do martina, aby citil moju podporu a aj ocinovu, aby vedel, ze nie je sam. ze sme tu vsetci pri nom. takto sme to vsetci spolu vydrzali az doteraz, aj ked je upistany, uvrestany, ale je nas a koli takymto veciam ho nemienim davat hocikde, lebo nemam nervy. je hlavne moje a nie mojich rodicov. rodicia uz vychovali mna a brata... vnucata su na uzivanie pre starych rodicov a nie, aby ich nedaj boh starka krmila este aj v noci a koli vasmu dietatku stavala aj v noci. to je uz u mna chore.

skeblicka77
30. júl 2014

popravde..ja mam dvoch chlapcov, bola som zvyknuta chodit von na brigady, chodila som aj popri detoch, deti boli u babky a nebolo to leb na jeden vikend..uz dva roky som len doma (nemyslim, tym ze neporacujem, ale nechodim robit uz von) a pravdu chyba mi to a nie len kvoli peniazom..niekedy mi decka lezu maximalne na nervy, su so mnou v kuse a n iekedy by som zobrala tu moznost odlozit ich aspon na vikend, podla mna nie si zla matka..kazdy z nas potrebuje aj oddych a ta ktora ri povie, ze nie, neverim... 😉 😉 😉

simonetkaaa
30. júl 2014

myslim ze jedneho dna to budes lutovat ale uz bude neskoro ....cas nevratis 😉

demeterka
30. júl 2014

@michala11111 Joooj co by som ja za to dala keby som mohla deti odkladat na vikendy k rodicom, modre z neba a pol kralovstva k tomu. Lubim ich, ale mat to doma 24 hod denne nonstop byva na prasky, dovolenku by som s nimi tiez nesla, to najskôr ked budu vacsie a budu mat viac rozumu. A poznamky niektorých MATIEK ROKA si nevsimaj, to su diagnozy a s tym sa treba narodit, tomu sa clovek nenauci 🙂 To je podobne ako ucitelky v materských skolkach, tymi naozaj nemoze byt hocikto, treba to brat ako poslanie a tie zeny to naozaj bavi, mna keby zavreli do jednej triedy v skolke na pol dna tak ma tam najdu s tikom v pravom oku minimalne 🙂

drakvak
30. júl 2014

Chápem, že občas sa starkí radi postarajú a rodičia si urobia vlastný program - ale každý víkend je veľa... dieťa vám rýchlo vyrastie, potom si vo dvojici ešte pobeháte kadečo - ak budete jeden druhého ešte baviť 😉

eviki
30. júl 2014

@michala11111 moja dcera by v tom veku bezomna nevydrzala; mas tak trocha aj stastie, ze si ju takto mozes odlozit, ale na moj vkus to robis casto. Na 5 dni? Co na to tvoja mama? A to, ze vas dcera nebavi🙂, tak to fakt neviem, este som to od nikoho nepocula....

mimake
30. júl 2014

Nedá mi trosku nezarypnut. Tesne pred silvestrom sa tu mamička pýtala či je vhodne ísť s dieťaťom na Silvestra. ( nespomenula nič o delobuchoch alebo bujarej zábave) ... Bola slovne takmer zbicovana za to že na to vôbec pomyslela. Táto mamička chce ísť v lete bez dieťaťa a tiež je zlá. ( nepíšem o všetkých komentujucich) Aký je vlastne rozdiel medzi letnou a zimnou dovolenkou ( v ponímaní supermatiek) a co je vlastne najsprávnejšie? Ostať s dieťaťom doma? Lebo práve taká odpoved bola ta " najsprávnejšia" u zimnej mamičky. .....
Ja viem že je to vytrhnuté z kontextu, len ma to proste pobavilo...

gabriela255
30. júl 2014

@mimake Ale jasné, potom pri téme "rozpadá sa nám manželstvo" tam zas dieťa máš odložiť a venovať sa jeden druhému...nechápem, že sa tie ženy nepoučili, vždy tu každá vyviazne ako debil, ešte sa aj zbytočne rozčúli a aj tak si urobí podľa seba, tak...

janetka6
1. aug 2014

@silacka1988 waw koment!!!!
Velmi zdravy nazor★★★

meindzi2
3. aug 2014

Ja uvediem moj pohlad na vec. Pocitam s tym, ze pravdepodobne sa to viacerym nebude pacit, ale len pre ilustraciu, ze i take materstvo/vztah k dietatu/vztah k partnerovi existuje, tu napisem par riadkov. Zacnem tym, ze mam skoro 8 mesacnu dceru. Ja zijem na Slovensku, otec dietata v Cechach. Asi zaznie otazka, ze preco...nas vztah je asi pre mnohym nestandardny, ale nam to v sucasnosti tak vyhovuje, tak tolko k tomu, ze kazdy zijeme v inej krajine. Milujeme sa, ked sme spolu, je to plne, intenzivne, krasne, vo vsetkych smeroch. Ale nemame potrebu spolu byvat, pisat si denne 20 SMS alebo si niekolkokrat za den volat. Ani to nerobime. Ja to nazyvam zdravym vztahom bez zavislosti na tom druhom, obaja zijeme plnohodnotnymi zivotmi, ktore sa obcas pretnu /podotykam, ze partner nie je zenaty, ja nie som vydata, nie je vo vazeni a pod, teda tento sposob zivota sme si zvolili sami a nedohnali nas k tomu vonkajsie okolnosti/. Pod slovo obcas doplnim interval nasho stretavania, co je raz za dva tyzdne na cca 20 hodin. Travim 6 hodin cestovanim, aby sme mohli spolu stravit necely den. Takymi malickostami ako to, ze sme sa nevideli 5 mesiacov - v tomto case som bola vo vysokom stadiu tehotenstva - sa zdrzovat nebudem. A takouto oklukou sa dostavam k tomu, kde je zatial dcera, ked ja som s partnerom. Kazde dva tyzdne ju nechavam na necele dva dni - nakolko dost casu travim prave cestovanim - u svojej matky. Mala je na nu zvyknuta, babicka vie, ako mala reaguje na ten ktory podnet, takze vie spravne zareagovat. Nemam ziadne vycitky svedomia, malu k nej neodkladam, ked som unavena alebo ked by som si chcela napríklad citat a nie sa starat o dieta. Dceru jej bez akychkolvek problemov zverim a za necele dva dni si ju bez ujmy na zdravi vyzdvihnem. Podotykam, ze o dceru sa na Slovensku staram sama, takze s nou travim vsetok cas. Po jej narodeni sa mi samozrejme zmenil od zakladov zivot, nakolko som vedela, ze matka, ktora sa stara o dieta sama, si neoddychne, je to zaprah, ktory trva nonstop, psychicky som sa na to pocas tehotenstva pripravovala, takze nebol pre mna sok, ked som prve tyzdne po jej narodeni nespala a pod. Od narocneho zamestnania som sa dostala k narocnej starostlivosti o dieta. Tym, ze sa mi narodilo dieta, som neprestala zit svoj zivot a nezacala zit zivot svojej dcery. Z môjho pohladu som tu na to, aby som jej ukazala, co je v mojich silach, co je dobro a zlo, naucila ju, co viem, otvorila jej moznosti a nechala ju, nech sa rozhodne, co jej bude vyhovovat a co ju bude naplnovat - samozrejme, ze hovorim do buducnosti, tak male dieta ma trosicku ine priority ako to, ci bude hrat na klavir, venovat sa synchronizovanému plavaniu alebo rozbijat atomy. Pravdepodobne tak trochu vytrcam z radu /svojim spôsobom to bolo tak vzdy, a uprimne, je mi to uplne jedno 🙂 /, pretoze sa napríklad vyhybam mnohym mamickam s kociarmi, pretoze skutocne mam trosku ine priority ako riesit to, ci moje dieta este kojim, kolko vazi, ci vie urobit to, alebo ono. Ak to niekomu vyhovuje a ma potrebu to rozoberat, nech sa paci, samozrejme nie je na tom nic zle, ale ja taku potrebu nemam, takze to ani nerobim, A opat sa dostavam k tomu, ze pre mnohe matky z okolia je moje cestovanie a to, ze odchadzam od dcery uplne nepripustne a som krkavcia matka. Dcera ma vsetko, co potrebuje, nehovorim samozrejme o materiálnych zalezitostiach, to je samozrejme, ale o laske, o tom, ze sa jej venujem na 100%, ma pocit istoty, bezpecia, je to spokojne, usmievave, zdrave a pokojne dieta, ktore mi mamicky z okolia zavidia. Nepadam vecer do postele strhana, nahnevana. Pocas dna si najdem cas i pre seba, precitam si knizku, prelistujem modreho konika 🙂 , len tak si vylozim nohy a odpocivam alebo cokolvek ine. Len dodavam, ze na upratovanie som pedant, takze stiham este aj to a nezijem v "chlieviku". To, ze mam dieta, ma len posilnilo a dufam, ze mi moj vztah k nej vydrzi aj nadalej minimalne na takej urovni ako doteraz, nehodlam omdlievat, ked si mala buchne hrkálkou do cela a urobi sa jej modrina, nezazivam nespanie kvoli tomu, ze nie som s dietatom, ktore som porodila, pretoze viem, ze je o nu dobre postarane a tiez to, ze raz pochopi, ze i ja mam svoj zivot, ktorého je ona sucastou, ale stale je to i moj zivot. 🙂

horana
3. aug 2014

V tomto posledne popisanom pripade nie je problem raz za 2t u starkej, ale to ze vztah "bez zavislosti" zatial ubera dcere vztah s otcom ako taky. To ze to tak vyhovuje mame, neznamena ze z toho bude raz nadsena aj dcera.

meindzi2
3. aug 2014

@horana to, ze otec nie je fyzicky pritomny neznamena, ze k nej nema vztah...aspon z môjho pohladu 🙂

bordor
3. aug 2014

@meindzi2 prajem Ti Tvoj pekny vztah k partnerovi .... a Tvoj vztah a rozsah venovania sa dcere je podla mna ok. Ale:nedavam Tvoju vztahu k partnerovi dlhu zivotnost, pri takejto frekvencii stretavania sa je skor ci neskor odsudeny na zanik. Dalsie:divne je, ze mu nevadi, ze s dcerou nie je castejsie. Vztah otec-dcera je pre dievcata velmi dolezity, aby sa sami pozitivne hodnotili a boli sebavedome. Tymto sposobom zivota a nepritomnostou otca sa obaja vazne previnujete voči dcere.

zzuzulinka
3. aug 2014

@michala11111 naco si chcela potom dieta, ked nevies vydrzat ani to, ked je umrncane a radsej ju odlozis niekde, len aby si mala pokoj..podla mna strasneee..ty si hovoris mama? ved to by malo byt tvoje najkrajsie obdobie a tesit sa na tu dovolenku spolu aj s nou..aj ked je este mala ale...no hrozneeeeeeeeeeeeeeeeeee

aliza
3. aug 2014

@meindzi2 no, mna by len zaujimalo, ze kedy je tvoj partner s vasou dcerou? on po nej netuzi? zvlastne... 😖

maznacik007
3. aug 2014

@meindzi2 ja neviem aky vztah ... moze mat dieta s otcom s ktorym sa nestretava.... ja tak mozno paralelne nestretavame sa uz roky so svokrovcami fyzicky obcas ich spominame ... nebyvaju daleko dokonca kusok od mojich rodicov .. a moje deti s nimi nemaju ziaden vztah ... ak sa nestretavuju nie su spolu tak neni sanca aby sa medzi nimi vztah vybudoval ... medzi rodicom a dietatom uz vobec nie ...

meindzi2
3. aug 2014

ospravedlnujem sa,zabudla som uviest,ze dceru raz za dlhsi cas beriem so sebou.nenapadlo ma,ze som sa tomuto aspektu nevenovala,venovala som sa tomu,ze dieta "odkladam" k babicke 🙂

lenka110611
3. aug 2014

Nejak vás to s ňou nebaví... panebože v živote by som sa takto nevyjadrovala o svojej dcére. Na tvoju otázku odpovedám áno - každý víkend odkladať dieťa aby si šla na diskotéku a na dovolenku bez nej - veď ešte nemá ani rok potrebuje vás chceli ste ju tak si na ňu zvykajte!!

aliza
3. aug 2014

@meindzi2 ale ja som sa pytala, ci tvoj partner po malej netuzi, ci mu nechyba....ze raz za dlhsi cas....akokeby ona ani nebola sucastou vasho vztahu, tak mi to pripada.

joely
3. aug 2014

.....ak Ťa to vždy nebaví s malou je normálne🙂, takých matiek je podla mňa 90%, ale len 2% 🙂 to naozaj prizná 🙂 Byť matkou je tá najkrajšia vec na svete, zároveň tiež veľmi náročná a zodpovedná úloha. Dieťatko si vyžaduje neustálu pozornosť a veľa trpezlivosti, preto sú situácie, kedy nás to vždy nebaví. Je to obeta, ktorá sa Ti raz v živote určite vráti. Nevidím na tom nič zlé, ak dávaš malú k starým rodičom, avšak musím povedať, že si zároveň neviem predstaviť víkend alebo dovolenku bez svojho malého. Mala by som výčitky, že si užívam a niekto iný sa obetuje, aby dieťatko bolo spokojné. Môj malý má 2 roky, 2 mesiace, najdlhšie som bez neho bola necelý deň a nevedela som sa dočkať, kedy sa budem môcť nadýchnuť z jeho vône a vybozkávať ho. Dovolenka bez neho by už nebola pre mňa dovolenkou. A čo na to Tvoja mamina?

meindzi2
3. aug 2014

@aliza ja rozumiem polozenej otazke,ale neznamena to,ze musim odpovedat 🙂 ci mu chyba,by si sa musela spytat jeho 🙂 doveziem ju vzdy,ked chce,aby som ju doviezla. a tu asi narazame na to,ze kazdy ma vnimanie vztahu "matka","otec" a "dieta" postavene inak.pre vacsinu spolocnosti je neprijatelne,ak rodicia a dieta dobrovolne neziju spolu.tym samozrejme nehovorim,ze to tak mas aj ty,je to len taka vsuvka 🙂