Starostlivosť o dojčené bábätko
Ahojte mám doma 7 dňové bábätko dojčené mám na vás pár otázok keďže je to moje prvé tak som opatrná
1 . Zajtra sú Vianoce : myslíte že môžem v pohode trochu kapustnice a šalátu ?
V nemocnici nám dávali všelijaké strukoviny aj kel a pod a doma zatiaľ jem všetko ( aj mliečne , čokoládu a pod ) ale hento naraz je také ťažšie tak neviem
2. Kedy ísť na prvú prechádzku , aspoň krátku?
3. Keď sa ja cítim v pohode , myslíte že návštevy nebudú vadiť ? Prípadne aj žeby som šla ja s malou na chvíľku k rodičom ? Zatiaľ sme boli len u dr ináč sme doma
Ďakujem 😊
Normalne chod von na 30 min a predlzuj kazdy den.
@anonym_a249d5 neboj, nie je jediná, mne takto prišla mama aj svokra, obe sa tvárili, že sú zdravé a neskôr sa mi členovia rodiny prekecli, že boli obe chrchlavé. Toľko lásky v nich bolo, že nevedeli doma vydržať. Škoda, že tú ich veľkolepú lásku nepociťujem teraz.
@elz1920 Preto idealne sa stretnut vonku, nizke riziko nakazy
@anonym_a249d5 neboj, nie je jediná, mne takto prišla mama aj svokra, obe sa tvárili, že sú zdravé a neskôr sa mi členovia rodiny prekecli, že boli obe chrchlavé. Toľko lásky v nich bolo, že nevedeli doma vydržať. Škoda, že tú ich veľkolepú lásku nepociťujem teraz.
@elz1920 to naco robia? K mrnatku? Ach jaj😔
@elz1920 Preto idealne sa stretnut vonku, nizke riziko nakazy
@kiki68 ľudia v prvom rade by mali brať ohľad na ženu v šestonedelí, ja som fakt nepotrebovala sa nakaziť po sekcii, vládala som dosť, ale kašeľ nikomu netreba. A hlavne posledných 15 rokov sú také technické vymoženosti, že netreba otravovať naživo. Len koľkí nepočkajú...
@siska012 v pohode sa najedz a aj von by som isla…k tyzdnovemu babatku by som v tomto chripkovo kovidovom obdobi urcite nevolala navstevu 🤷🏼♀️
a preco by nemohla jest kapustnicu preboha? :-O
Za mna si v pohode mozes dat stedrovecernu veceru. Ja som mala pri druhej varenu kukuricu uz v porodnici 😁 Aj ako prvorodickam nam servrovali rajciny, nivu a ine smakocinky,co sa vraj pri kojeni nesmie. Tak som sa drzala toho, ze ked si das cokoladu, dieta nepije kakao 😉 2. Ak sa citis dobre, na kratku prrchadzku by som isla.
3. Na navstevu by som sa netrepala, ak su rodicia zdravi, skor by som ich zavolala k sebe, najma z pohladu svojho pohodlia.
Daj si kapustnicu, a uvidis, co bude. Nic hrozne sa nestane 🙂 na prechadzku podla mna mozes, u nas je taky zvlastny folklor s tym pocasim v zime a pritom uz davno nie su take zimy.
A navstevy neviem, pri prvom sme hadam dva ci tri mesiace nwdovolili🤣 urob ako to citis. V ziadnom pripade by som ale nikomu nedovolila bozkat babatko na licka a rucicky, nedajboze na usta.
Podla mna sa prvomamina pyta normalne otazky. Jest trosku kapustnice mozes urcite. Na prechadzku kratku kludne chod, ale tak na polhodku. A navstevy by som nedovolila, prenasacinchorob nemusia byt chori, popripade ja som to rok dpzadu riesila s 12 dnovou dcerkou tak ze som trvala na tom aby kazda navsteva mala respirator (chapavi si ho dali aj sami a nechapavi pindali no zial inu moznost nemali) sim inak lekarka a sama som tieto otazky konzultovala s viacerymi pediatrami
Jedla som od zaciatku vsetko. Nebol problem. Vonku by som uz na par minut sla, ak vladzes a si ok. Navstevy som nechcela(az po 6 nedeli). Ale ak su vsetci zdravi, pridu len na chvilu, nebudu ocakavat trojchodove menu a ze ich budes este obskakovat, tak v pohode.

Moja svokra dotrepala pol rodiny, ked mal syn 10dni. Boli dusicky. Lezal/spal v spalni a oni len nakukli. Ona kaslala, tak sme jej nanutili rusko. Prve vnuca. Tesili sa. Ale bola nezodpovedna. S kaslom k 10.dnovemu 😔