icon

Starostlivosť o dojčené bábätko

siska012
23. dec 2025

Ahojte mám doma 7 dňové bábätko dojčené mám na vás pár otázok keďže je to moje prvé tak som opatrná
1 . Zajtra sú Vianoce : myslíte že môžem v pohode trochu kapustnice a šalátu ?
V nemocnici nám dávali všelijaké strukoviny aj kel a pod a doma zatiaľ jem všetko ( aj mliečne , čokoládu a pod ) ale hento naraz je také ťažšie tak neviem
2. Kedy ísť na prvú prechádzku , aspoň krátku?
3. Keď sa ja cítim v pohode , myslíte že návštevy nebudú vadiť ? Prípadne aj žeby som šla ja s malou na chvíľku k rodičom ? Zatiaľ sme boli len u dr ináč sme doma
Ďakujem 😊

Strana
z2
elz1920
23. dec 2025
@anonym_a249d5

Moja svokra dotrepala pol rodiny, ked mal syn 10dni. Boli dusicky. Lezal/spal v spalni a oni len nakukli. Ona kaslala, tak sme jej nanutili rusko. Prve vnuca. Tesili sa. Ale bola nezodpovedna. S kaslom k 10.dnovemu 😔

@anonym_a249d5 neboj, nie je jediná, mne takto prišla mama aj svokra, obe sa tvárili, že sú zdravé a neskôr sa mi členovia rodiny prekecli, že boli obe chrchlavé. Toľko lásky v nich bolo, že nevedeli doma vydržať. Škoda, že tú ich veľkolepú lásku nepociťujem teraz.

kiki68
23. dec 2025

Normalne chod von na 30 min a predlzuj kazdy den.

kiki68
23. dec 2025
@elz1920

@anonym_a249d5 neboj, nie je jediná, mne takto prišla mama aj svokra, obe sa tvárili, že sú zdravé a neskôr sa mi členovia rodiny prekecli, že boli obe chrchlavé. Toľko lásky v nich bolo, že nevedeli doma vydržať. Škoda, že tú ich veľkolepú lásku nepociťujem teraz.

@elz1920 Preto idealne sa stretnut vonku, nizke riziko nakazy

anonym_a249d5
23. dec 2025
@elz1920

@elz1920 to naco robia? K mrnatku? Ach jaj😔

elz1920
23. dec 2025
@kiki68

@elz1920 Preto idealne sa stretnut vonku, nizke riziko nakazy

@kiki68 ľudia v prvom rade by mali brať ohľad na ženu v šestonedelí, ja som fakt nepotrebovala sa nakaziť po sekcii, vládala som dosť, ale kašeľ nikomu netreba. A hlavne posledných 15 rokov sú také technické vymoženosti, že netreba otravovať naživo. Len koľkí nepočkajú...

milanemila
23. dec 2025

@siska012 v pohode sa najedz a aj von by som isla…k tyzdnovemu babatku by som v tomto chripkovo kovidovom obdobi urcite nevolala navstevu 🤷🏼‍♀️

anonym_3ca166
23. dec 2025

a preco by nemohla jest kapustnicu preboha? :-O

nikushka8
23. dec 2025

Za mna si v pohode mozes dat stedrovecernu veceru. Ja som mala pri druhej varenu kukuricu uz v porodnici 😁 Aj ako prvorodickam nam servrovali rajciny, nivu a ine smakocinky,co sa vraj pri kojeni nesmie. Tak som sa drzala toho, ze ked si das cokoladu, dieta nepije kakao 😉 2. Ak sa citis dobre, na kratku prrchadzku by som isla.
3. Na navstevu by som sa netrepala, ak su rodicia zdravi, skor by som ich zavolala k sebe, najma z pohladu svojho pohodlia.

majlo1234
23. dec 2025

Daj si kapustnicu, a uvidis, co bude. Nic hrozne sa nestane 🙂 na prechadzku podla mna mozes, u nas je taky zvlastny folklor s tym pocasim v zime a pritom uz davno nie su take zimy.
A navstevy neviem, pri prvom sme hadam dva ci tri mesiace nwdovolili🤣 urob ako to citis. V ziadnom pripade by som ale nikomu nedovolila bozkat babatko na licka a rucicky, nedajboze na usta.

mary174
24. dec 2025

Podla mna sa prvomamina pyta normalne otazky. Jest trosku kapustnice mozes urcite. Na prechadzku kratku kludne chod, ale tak na polhodku. A navstevy by som nedovolila, prenasacinchorob nemusia byt chori, popripade ja som to rok dpzadu riesila s 12 dnovou dcerkou tak ze som trvala na tom aby kazda navsteva mala respirator (chapavi si ho dali aj sami a nechapavi pindali no zial inu moznost nemali) sim inak lekarka a sama som tieto otazky konzultovala s viacerymi pediatrami

3petka
24. dec 2025

@siska012 kapustnicu by som vynechala. Kyslá kapusta sťahuje mlieko. Prechádzky už môžeš ísť, vyhýbaj sa hmle. Návštevy je na tebe ale je dosť take obdobie že je veľa chorých.
Ja som mala návštevy týždeň po pôrode ale bola jar, teplo nízka chorobnosť.

katka13katka
31. dec 2025

Jedla som od zaciatku vsetko. Nebol problem. Vonku by som uz na par minut sla, ak vladzes a si ok. Navstevy som nechcela(az po 6 nedeli). Ale ak su vsetci zdravi, pridu len na chvilu, nebudu ocakavat trojchodove menu a ze ich budes este obskakovat, tak v pohode.

Strana
z2