icon

Stonanie a pučenie dvojmesačného bábätka v spánku

bajuss21
26. okt 2020

Ahojte....po tejto noci kedy som riadne oka nezažmúrila si idem po radu 🙏
Už to trvá cca mesiac, malinká má dva mesiace a týždeň. V noci neustále stoná, pučí sa, hniezdi sa, ochká, krčí kolienka k brušku a keď k nej vstanem tak spí 🙈 proste robí to zo spánku. Sú to koliky? Ako jej na to môžem pomôcť? Lebo sa zbláznim zachvíľu, nedá sa pri tom spať 🤦 pred každým jedením jej dávam espumisan aj teplú vodu nech jej trávenie trošku podporí.... chytá ma zúfalstvo... ďakujem!

tehulka2011
•
26. okt 2020

ahoj je to normalne, su to koliky, ano, resp. babo ma vetry. Davaj ju cez den co najviac na brusko, skus vysadit espumisan aj tu teplu vodu, a neboj, je to len obdobie 🙂 casom toto pominie a pridu ine veci

lylyjana
•
26. okt 2020

@bajuss21 skus mozno sem tam rektalnu rurku. Pomasirovat brusko, pocvicit. A je dojcena ci na UM? Ak UM: skus mozno ine mlieko? ak Dojcena: skus zmenit polohu pri dojceni, alebo si vsimni, ci nehlta vela vzduchu pri dojceni.
Ale viem co myslis, nas maly ma 7t a sem tam robi presne to iste, puci sa a ked k nemu konecne vstanem, bum, vyplo ho :D

xjakubikovak
•
26. okt 2020

@bajuss21 skús sab simplex mal by byť účinnejší čo mi hovorili v nemocnici( skončili sme tam kvôli nafukovaniu) a aj podľa prívalového letáku je tam o dosť viac tej účinnej látky, a ak kojis tak by som vodu nedávala 🙂

lucylliana
•
26. okt 2020

Mne toto tiež robil syn no len pri každom pučeni aj mrnkal tak som mu začala dávať pred každým kojenim 2lyžičky fenikloveho čaju, pri každom prebalovani cvičíme nožičkami a dávať ho na bruško no na tom mi nechcem skoro vôbec byť až neskôr sa mu to zapáčilo. A teraz keď ma 4mesiace a dvíha si nožičky sám a cvičí nimi a otáča sa už je všetko lepšie

miselar
•
26. okt 2020

Určite jej kúp probiotika biogaja a 5kvapiek denne nám veľmi pomohlo. Espumisan ani sab simplex všetko sme vysadili a dali probiotika a bolo lepšie.

bajuss21
autor
•
29. okt 2020

Je na UM nutrilon AR, kvoli refluxu. Chvilu sme bojovali so zapchou ale ustupilo to a prestalo aj grckanie. No a potom prislo toto a dost sa to stupnuje, stale je nepokojna, cez den tiez stale nozicky krci, napina brusko....davam jej aj biogaiu, masirujem, cvicim s nou, teple dávam na brusko....dnes som volala doktorke, že mam skusit ten nutrilon zmiesat s klasickým aby to nemala take huste, ze to jej mozno robi zle 🤷 rozmýšľam aj nad vysadenim toho espumisanu.... trápi ma to lebo vobec nie je spokojne babo...

janusfrncova
•
6. máj 2024

@bajuss21 prosim Vás,viem že je to stara diskusia ale zmenili ste vtedy mliečko alebo ostali na tom AR? My mame sunar AR a presne to iste robí.