Štvorročný kaká do plienky
Prosim vas nejake tipy ako ste odnaučili dieta kakat do plienky ze uz kakalo do zachodika. Nejako sa nam nedari vobec 😭
@brankovamama super; aj ja mam taky istY nazor.. nenútim nikdy.. vidim ze brusko boli zw potrebuje sa jednoducho vyprázdniť. Som rada ze maju s tsm aj ine maminky skusenosti🙂 Dakujem🙂
Jasné, že majú, ale nehovorí sa o tom. Ono k tomu veľmi prisieva odsúdenie okolia. Aj ja som počúvala a nedobre mi to padlo. Aj som syna nútila, obaja sme plakali, nikam to neviedlo. Hlavne odsúdia ľudia, čo sami nemajú dieťa, ale ho mali pred 40rokmi. A vtedy, ako vieme, sa rodili deti už hovoriace a s lyžičkou v ruke 🤦♀️
@brankovamama tak to si trafila klinec po hlavičke teda. Moja mamka stale tvrdí ze ja ked som mala polroka uz som bola bez plienky. Je o tom vyslovene presvedcena. Tak to asi tazko!!
@brankovamama mňa by aj zaujímalo prečo každý rieši chodenie deti na záchod v zmysle že ak má dieťa dva roky už je pre 90% ľudí veľké na to aby malo plienku 🤔 ja teda deti nemám ale ozaj aj tu na MK čítam neraz že ročne deti a bez plienky, je iné ak dieťaťu plienka vadí 🙂
Ja sa len divim,ze nedostala blok este za urazky co vie ludom napisat. Smutne
@janulik2008 v zahraničí sa to práveže vobec neriesi..tam aj 4 ročne deti maju plienky normálne.. to len Ta Slovenska porovnávacia mentalita.cie dieta skor sa naučilo na plienky; lebo ozaj od toto závisí kvalita materstva. Názory ako z doby ľadovej
@petulda333 tiez nechapem. Uz dávno by som ju vyrazila z modrého oslíka
Najmä mami a svokry to väčšinou nemyslia v zlom, ale človek nemá vždy náladu počúvať, ako nepriamo hovoria, že sme ako matky zlyhali 🧘♀️ ale keď máš podporu v manželovi, tak to zvládnete. Môžno skús tú knižku. Keď už nič iné, tak aspoň sa niečo naučí 😁 Syn každému hovoril, že vombat kaká kocky a veľryba ružový prášok 😁 Doslova sa z neho stal odborník na kakanie. A proste len čakaj 🤞
@janulik2008 Neviem, myslela som si, že si potrebujú rýpnuť tie, do ktorých bolo rýpané 😁 Tak ale nevrátim, nebudem posielať zlobu ďalej. Človek si aj po radu príde ochotnejšie k tomu, kto má pochopenie a nielen výčitky 🤦♀️ Ale je od teba veľmi pekné, že aj keď ešte nemáš vlastnú skúsenosť, tak máš pochopenie. O to pokojnejšia mama budeš 👍
S týmto síce nemám konkrétne skúsenosť.. ale mladšia sa odplienkovala na záchode s podložkou,vôbec na serbel nechcela... Na ten sa naučila až keď jej trebalo a bolo obsadené wc 😀 tak skúste rôzne varianty, serblik, wc bez podložky, s podložkou.. ja by som skúsila,že neviem nájsť už plienky a poprosila by som ho,aby chápal,že nedá sa nič robiť,pre tento krát nech skúsi to pustiť inam..
Ona musi dozriet.neboj nic nebude do 18ky kakat do plienky..hlavne ju nesil aby sa ti neblokla a bude ju zapekat lebo ti zadrziavat a to az bude problem....ja ti poradim nasad rybi olej na dozrievanie cns a nejake dobre probiotika ja davam od green food a su vynikajuce syn mi denne kaka raz..tiez ked sa odplienkoval mi v 3.5 roku na den aj noc na raz bez nehody..tak pol roka mi zadrziaval bal sa kakal po kuskoch...proste som mu nasadila prpbiotika rybi olej a ux kakava 1x denne naraz do serblika..ma 4 roky...🙂
@janulik2008 tak ja ti to skúsim podať z iného pohľadu ako to podľa mňa je.. áno,sú matky,ktoré sa predbiehajú v tom ,ktorej dieťa je šikovnejšie, ktoré čo skôr zvládne.. potom sú matky,ktoré presadzujú že dieťa si povie na väčšinu aktivít kedy stačí alebo ešte nestačí .. a potom sme možno najmenšia časť,že za skorším odplienkovanim vidíme prínos ekologicky,ekonomický aj zdravotný.... moje deti sú spoľahlivo bez plienky na deň od 18,19 mesiacov. zjavne na to mali a ja som rada,že sa im zadky v plienkach parili len tak krátko.. keby ich mám do toho nútiť,nerobím to nikdy. Môžeš dať turbo plienky a meniť aj každu hodinu,gaťky sú gaťky. A plus pohľad enviro...
POCUJ,mne syn bude mat 4r v juni a kaka stale do plienky...a neriesim to vobec !!! skusala som max uz od 2r. a stale reval,hadzal nocnik dole schodami,na zachod mi nechcel,tak kaslem na to...vsak var do 18.tky sa nauci lajdat do zachodu 🙂)) asi potrebuje cas ako pri chodeni,zacal chodit az ked mal skoro 3roky ,ale to sa postavil a bum prve kroky boli ako keby chodil uz rok ,ani raz nespadol,takze dobehol cely strateny cas a moje nervy 🙂))
takze cakam na ten den 'D' so zachodom,ze si aj prdelku sam utri zaroven 🙂)))
@brankovamama Mňa "vycvičila" neter :D to som len krstná a som počúvala keď som šla s malou sa prejsť ako mojej spolužiačky zo ZŠ mama riešila prečo má malá Pampers premium plienky keď ona kupuje v Tete nejaké za 5€ :D pritom sme skúšali aj lacnejšie ale bohužiaľ, riskovať zaparenú prdelku sme nechceli :D keď mala malá rok tak to bolo že susedin Vilko už ako ročný nemal plienku a či sme kúpili nočník :D hovorím nie teta nekúpili ani nekúpime, plienky kupujeme MY a nie VY ani Anička od susedov odvtedy bol pokoj :D
@elizita tak to máš pravdu 🙂 ja si pamätám ako mama ešte "vyvárala" plienky :D som stará :D :D
Neviem no, ale nezdá sa mi toto reálne. Ktorá matka nenaučí dieťa do 4 rokov kakať do záchoda/ nočníka? V 3 rokoch dieťa plne chápe, čo hovienko je a kde ide. Potom je to už len o jeho vlastnej pohodlnosti (a inej vlastnosti matky, ktorá ho v tom podporuje), pretože je jednoduchšie pokakať sa do plienky a kričať na mamu, ako s aist vykakat sam do záchoda..
Ja mam dve deti. Syn bol plne odplienkovany v 2,5 roku, od 1roka a 8mes nemal plienku cez deň. Dcéra má teraz 1,5 roka a pomaly si začína uvedomovať, že načo je nočník. Zatiaľ ho prinesie keď sa už pocika do plienky, ale samozrejme pochválim ju aj za to.
Autorka:
Synovi musíš jasne vysvetliť, že kaka sa do záchoda. Ak sa pokaka do plienky, potrestať ho tým, že si to bude prať v rukách. Uvidíš ze po dvoch takých akciách bude odplienkovany. 🙂 prajem veľa šťastia a pevne nervy. Určite bude revať od hnevu ze to musí umývať.. 😂Nič efektívnejšie ale neexistuje. Ak toto pochopil 2,5rocny chlapec, pochopí to aj ten tvoj 4rocny (ak nemáš nejaké mentálne zaostalé dieťa, tam by to bolo iné).
Ahoooj. Ja som prave vcera urobila najlepsiu kupu svojho zivota- 9eur za taky vysoky, pohodlny serblik. Mozem poslat fotku. Od vcera som synovi /2.5roka/ zabavila vsetky plienky, on uz vsetko rozumie aj vie povedat a teda zadrziaval zadrziaval. Dnes cely den som davala jahody, dzusiky, paradajkovu polievku atd aby proste musel ist, a ked to nanho doslo supla som mu mobil do ruky a posadila na serblik, a vyslo to!!! Dnes tam bol uz 3krat.
@lenkakravcova Vies co, neni dieta ako dieta. Existuju tzv. extremne citlive deti. Brutalnd citlive na zmeny. Moja starsia je "za kazdu haluz", nocnika sa nikdy nebala, citala si na nom knihy, ma rada nove veci. Od necelych 2 rokov kadila do nocnika. Do plienky curala do 2 rokov 5 mesiacov, ale kadit ju vyslovene bavilo.
Mladsia bude mat 2 roky a to je iny oriesok. Z nocnika ma neskutocny strach a stres. Nenutime, netlacime. Boji sa... boji sa zmeny,novej veci, boji sa tej hmoty,co z nej vychadza (ci uz mame na mysli ciko ci kako)... boji sa, ze ma sklame, nahneva... snazim sa jej pomahat, netlacit. Hlavne pomaly, hravo. Ma to po muzovej rodine, v nej su taki neurotici so zvlastnymi blokmi...
Ahoj.. nechaj to tak..moj syn na Velku dokazal bez plienky az v 5.rokoch...uzila som si s nim...cipky..pohotovost..kazdu chvilu...a zrazu prisiel zlom...bol v kupeloch... tam sa mu zapacil nocnik,aky sme doma nemali..tak som domov taky kupila a uz to islo...a samozrejme,musel na to dozriet...hlavne netlacit na pilu a okolie neriesit...drzte sa...
ahoj, knižka kuk pod okienko, čo je to hovienko (ešte je aj čo je to nočník) pomohla aj u nás 🙂 malý od 2 rokov cikal do záchoda, s kakaním sme bojovali dlhé mesiace. aj celý deň držal a pustil do nočnej plienky alebo to pustil do slipov (no nekončiaca story). a naopak, dcéra od roka a pol cez deň bez plienok. každé dieťa je fakt iné. no a k tým radám. u nás zabralo dávanie malinkých čokolád za odmenu za vykakanie. vtedy začal do záchoda, ale po chvíli zase začal štrajkovať. vtedy som na neho našla takú taktiku, že prestal kakať do gatí. neznášal si umývať vlasy a vždy keď sa pokakal, som mu povedala, že si okakal vlasy a musíme ich umyť :D (okej, u nás mal dva a pol, tvoj má štyri, ale môžeš mu to dačím "znepríjemniť", aby pochopil benefit kakania do záchoda 🙂
@basska_b To úplne chápem pri 2 ročnom. Ale pri 4 ročnom to nechápem. Verím, že aj vaša, hoc ma teraz strach, do par mesiacov bude na nočníku sedieť ako pani, bez stresu. 😀
@tanuuulka Haha, to je dobra taktika. Vlastne.. Náš keď okakal trenky, tak si ich musel umyť (aspoň trochu) a tiež som ho hneď kupala a tiež to nemal veľmi v láske. 🙈😄 Tie deti sú vtipné, rozumne. Raz dva dôjde, že je lepšie vykakat sa do záchoda než nevyhnúť sa nechcenemu umývaniu. 😀
@oli18 prosim si tu radu, mam skoro 1,5 rocne dieta 😊
@lenkakravcova ci chape ci nie. Su deti co maju proste blok. Neviem na zaklade coho ale maju. Ako som vyssie pisala. Kamoskyn syn este v 6r kakal do plienky a bez nej proste nekakal a zadrziaval. Potom po par dnoch sa vykakal aj tak len do plienky a plakal od bolesti a pustila sa mu krv z ritky. Ono to vsetko znie krasne ako deti chapu atd,ale kazde je ine a co plati na tvoje,nemusi na ine. Netreba sudit a myslim,ze pre matku je pohodlnejsie ak to urobi do wc kt sa len splachne ako prebalovat dieta
@20erika07 toto isté som zažila aj ja😕môj malý bude mať o dva mes. 5rokov a kaka do plienky keď mal vyše 3 roky som sa tiež zatala že plienky nedám.maly do nocnika normálne cikal raz sa v ňom vykakal a od vtedy zadržiaval tiež pri tlačený veľmi plakal nie a nie sa vykakat bol to hrozný pocit a vina keď až som si poplakala mal aj prehanadlo atď...pred mesiacom sme skúšali zasa odplienkovat cikat vie sám krásne zas sa raz vykakal potom zase zadržiaval tak som mu nasadila plienky a prebalujem do teraz skúsim ešte cez leto že či náhodou lebo od septembra pôjde do predskolskej a ja už neviem ako ho mám naučiť nebat sa vykakat do zachodika skúšali sme všeličo nedarí sa tak dúfam že v lete už sa bude pýtať krásne sám od seba a keď nie tak nevadí mi to nebudem ho nútiť radšej prebalovat ako mať výčitky z jeho ťažkosti
Júj, len ho nenut. Ponúkaj mu nočník alebo zachod, keď to na neho príde, ale nasilu nie. Keď na to dozrie, sám sa na záchod vypýta. Držím palce!
@lenkakravcova hovoris hluposti...🙄
@lenkakravcova Dakujem za cenne rady ale týmto štýlom určite nie 🙂 som za pozitívnu motiváciu 🙂
Baby ste super, Dakujem vam za vaše skusenosti a podporu, z Toho vsetkeho mi vyslo ze netreba nútiť a pride to same 💙
@lenkakravcova v takychto pripadoch nejde o to ze bt dieta nechapalo na co zachod sluzi ale o psychiku...

Vôbec to nerieš. Občas keď povie, že chce kakať, OBČAS sa opýtaj, či chce ísť na záchod alebo do plienky a nerieš, že si vybral plienku. Fakt to príde samo. Môj sa vykakal v 3rokoch a 8 mesiacoch a neverila som, že to fakt príde. Nakoniec mu pomohla kniha o hovienkach a ešte v ten deň sa vykakal do záchodu. Ale keby na to nebol zrelý, tak mu nič nepomôže. Držím palce 🤞