Sú všetky detí také ukážkové?
Nejde mi o rozprúdenie hádky ani nič podobné len som sa zamyslela ako je možné že všetky deti "známych" mám na FB, INSTA alebo aj tu sú tak úžasne že poslúchajú na slovo, rýchlo sa odplienkuju atď.
Mám 5 ročne dieťa a niekedy je to o hubu ale snažím sa. Nežijem Instagramom atp ale nejde mi to do hlavy zapnem Instagram a tam na mňa vybehne mamička s tým ako jej dieťa poslúcha a keď niekto napíše iný názor SLUŠNE tak hneď uráža vraj atď 🤷🤔
To sú všetko len tie umelé sociálne siete. Ľudia si tak vybudovali svoje alter egá s lepšími životmi, ktoré v skutočnosti ani nemajú 🤷🏻♀️
Je to také novodobé “kto ho má väčší” 😆
Jasne, na fb a insta sú všetky deti take, nikto tam nedá fotku plačúceho dieťaťa. Ved nech ide mamička s dieťaťom s vami von a hneď uvidíte kde je pravda 😃
nieeeee.... par krar som nazivo videla "poslusne a zlate insta dieta"...a zistila som,ze lohe je anjel 🤣
Joooj, prosim Ta 😁😁😁 najviac na svete ma dokaze vytocit, ked okoloiduci skonstatuju ake mam placlive dieta, pretoze prave v tom momente, co idu okolo, jednoducho place.....a samozrejme, dla ich slov, vsetky ostatne deti su tichucke, usmievave a spokojne.....nie, niesu, v panelaku mame momentalne asi 5 babatiek, KAZDE PLACE a kazde male dieta ma chvilky kedy je ZLE, pretoze su to DETI 😁
a ty si teraz sama pre seba povedz - mas ty u rodicov fotky seba v albume, kde si ako dieta - urevana, v amoku, po tom, co ti mama trisicpatstokrat jednu vec povedala, prip. s okanymi gatkami,…? to je to iste, ako albumy, len verejne…
ved ani ty si vlastne dieta nefotis v takych situaciach nie?
No neviem, ale moje dieťa určite nie je také... Pravdaže je to naše zlatíčko, ale niekedy je to fakt na nervy. Dlhé roky som robila v materskéj škole a fakt vzorových deti je veľmi málo a aj tie sú doma ako čertici 😅... Aspoň podľa rodičov.
Ale povedzme si, každé dieťa je v niečom fakt dobre a v niečom nie. Samozrejme na sociálnych sieťach vidíš len tie dobré stránky, s tými zlými sa nikto nechvali... ale to je normálne... navyše veľa ľudí preháňa. Nerieš to.
Nejde len o instagram a Fb. Proste ľudia o sebe radi šíria ilúziu dokonalosti. Svokra mi nonstop pripomína, že nechápe, po kom sú tie moje deti také zlé, keď ona mala deti vždy len a len dobre. (muž sa prvýkrát opil v 11, jeho brat v 12 a musela ho brat sanitka, jeho ďalší brat nezmaturoval a ďalší brat nosil každý tretí deň poznámku že sa pobil v škole, niekedy aj dve za deň....
Baby ani nezávidím ani nič ale ozaj tie ilúzie sú zázračná vec 😀😀😀 a ja si napr myslím, že keby dali niekedy fotku alebo video ako dieťa plače alebo sa hodí o zem, tak to skôr funguje veď aj to NAJLEPŠIE dieťa sa musí aj hnevať 😀
a preco by davali na siete ako deti placu alebo sa hadzu o zem? Ty sa fotis ked places alebo sa potknes, hodis drzku a mas narazenu peru? Fotis svoje dieta ked je nepricetne a posielas to celej rodine? Je prirodzene ze chcu aby ich deti na sietach vypadali pekne, ciste a usmievave. IG a FB su online albumy fotiek a spomienok. Preto sa tam ludia snazia vypadat co najlepsie.
Ešte ma napadlo, že svokra, keď hovorí, tak nezaujaty človek by jej aj veril. Podľa nej jej syn (môj muž) už keď mal 6 mesiacov tak bol odplienkovany. Jeho o 2 roky starší brat ho prebalovala (to je asi pravda až na to, že to určite nerobil ako ročný, keďže jeho brat už v 6. Mesiacoch nemal plienku). Keď mal 5 mesiacov sám zjedol celý tanier kapustových halusiek, všimli si to, až keď ich zjedol. A podobne hlúposti... Najhoršie, že to potom porovnáva s naším synom....a komentuje. Keď to počúvam, tak mam dosť.
cele profily su uplna pretvarka a akoby aj prianie ako ludia chcu aby boli vnimany. Nie, v skutocnosti nepoznam ziadne tak krasne stale ciste, kludne, tiche, usmiate a poslusne dieta. Nikde v mojom okoli a ani moje deti neboli take. Citala som raz kedysi a kdesi jeden clanok od detskeho psychologa, ze ak sa mamicka nestazuje na to ze je nevyspata pri babatku a dieta stale poslucha a je tiche, asi nieco nebude v poriadku. Dieta je samostatna osobnost a cim viac vnima svet, tym ho viac skuma a presadzuje si vlastnu volu. Ak tomu tak nie je, dieta ma nejaky problem...Takze idealne tieto siete nesledovat alebo ak ano, tak sa len zasmiat, ze ok - ak by som mala zachytit len idealne okamihy, tiez mam plny insta....ale ked nastanu tie idealne chvile, som rada, ze som 🙂 a mam chvilku kludu. Neboj, tvoje deti su v poriadku ako vsetky ostatne, co sa jeduju a vela mamiciek pada na hubu. NIe len pri babatkach ale aj pri pubertiakoch....
@kittykat22 veď dobre ale koľko ľudí si ptm myslí že ich dieťa je iné lebo sem tam plače ale niečo vymyslí. A nemyslím dať keď má dieťa amok ale napr keď sa urazí alebo niečo
Vďaka za otázku... Zisťujem, že mám úplne normálne dieťa. Urazí sa, trucuje, hnevá, neposlucha... Ale samozrejme je aj na druhej strane milé, zlaté, pozorne, jemne, štedré, rozumne a zlaticko. Jednoducho normálny človek, nie stroj.
Ale priznám sa, že ja ho od fotím aj keď sa jeduje 🤭
IG a FB svet plný krásnych ľudí a dokonalých životov. Ľudia by mali žiť pre seba a nie pre iných.
tak tých známych vymaž zo svojho života a budeš mať svätý kľud
@ailiba ja som mojej nosila zrkadlo, keď sa zlostila 😀 keď bola maličká 😀 sa nechcela ani za svet pozerať doň
@panelacikova 🤣... Dobrý napad
ale preco by mala influencerka dokazovat cudziemu cloveku, ze deti niesu dokonale? Preco by prave jej dieta malo na seba zobrat tu rolu, ukazovat co je normalne a co sa neukazuje? Ja nerozumiem, preco si myslis, ze clovek na ktoreho sa denne pozera 100 000 ludi musi nutne robit nejaku osvetu. Ten medialny a socialny tlak je uz aj tak obrovsky. Dalsia vec je, ze je neskutocne arogantne az hlupe fotit alebo natacat urazene dieta. Ty mi tiez neprides uplne v poriadku. Tie matky a deti na sietach su ludia ako ja a ty. Tebe by bolo prijemne keby ta niekto fotil alebo natacal ked si urazena a potom to niekde veselo zdielal? Mne pride, ze ti vobec nedochadza ze aj ten influencer je clovek s citmi a to dieta je dieta ako kazde ine.
@kittykat22 ty asi nechápeš, na čo narážam. Nevravím dieťa natočiť v situácii kde dieťa vrieska kričí atď. Videla som post jednej maminky kde je že jej malá je úžasná atď atď že nikdy netrucuje atď a niektoré jej tam napísali že je normálne ak dieťa neposlúchne atď na čo jej followerky sa do nich pustili až tá mama tej mala postla kde mali ženy zahlasovať či matka kt napisala svoj názor tak provokovala 🤦
Vieš ono sú deti a deti.... Sú deti ktoré povieš raz dvakrát a posluchnu, potommas deti kt môžeš *
"otlkat od rána do večera" aj tak neposluchnu...
Plus na sociálnych sieťach si každý vyberá co dá, určite nedá niekto odfotene dieťa ako sa hádže o zem, ale len pekne vysmiať aby vzbudili pocit dokonalosti... Ale neboj určite nie je všetko ani t také dokonale....
Vidím to aj v okolí... Známa č 1..davala foto ako boli na dovolenke na bicykloch s deťmi a aj z miest kt sú dosť náročné, foto aj s bicyklami vždy vysmiati, spokojní... Píšem tej známej správu nie pod foto že wau klobúk dolu že to by moja nedala... (rovnako staré dcéry mame), nakoniec z nej. Vyšlo ze oni mali e-bike a jednu dcéru mal chlapa pripojení a druhu ona... Tak potom vravím aha... Ale foto vždy tak urobene že to vidno nebolo...
Známa c2 jej deti 7 a 6 nejedia sladkosti, ani bielu múku ani polotovary a nepozerajú TV... Verila som jej to do doby keď bola so mnou na týždeň na dovoľenke...pravda TV nepozerali len YouTube na mobile, za odmenu že kráčali na turistike 4 km dostali zmrzlinu hoci vonku 13st a polotovarov donuty tiež zrazu mohli na raňajky... Odvtedy mi je uprdelr co à ako sa kto ukazuje na verejnosti a sociálnych sieťach.
Neviem ako ty ale ja moju dcéru odfotím keď je šťastná keď sa smeje. Keď plače tak mi ani nenapadne vyťahovať mobil a fotiť si ako reve 🤷🏼♀️ Ale ak potrebuješ počuť že aj ostatne deti občas neposlúchnu aj porevú tak áno ubezpečim ťa že každé dieťa sem tam ma svoje chvíľky. Pomohlo ?
Jaj a teraz som si všimla tvoj koment posledný… no áno verím že nájdu sa aj takéto insta dokonale maminy, ja sa pri nich zdržiavam komentára lebo áno máš pravdu povieš čo si myslíš a už si hlupana a ešte ta aj blokne, zavesí na storku a už jej ostatne hladkaju ego
kolko ja mam takych fotiek najma u mojej autistky u nej je skor zazrak, ze sa usmeje a mam aj video, kde sa priam rehoce a to je u nej vynimocne , takze never vsetkemu
@sasitimi17 veď o tom hovorím. Že napíše niekto že nesúhlasí tak už útočí a hneď človeka blokne
Lebo ich nikto v skutočnosti nepochválil, nikoho nezaujímajú, žijú si svoj bublinkový život ... Im netreba naozaj dobre decko, im stačí, že si ho nastajluje pri jedení a rýchlo cvak, vycapi na FB, Instagram ..že ako pekne papka, chrustik môj ... Dobre že si za sebou aj neimyje tanier. Moje deti sú ukážkové, pekne poslúchajú , pekne sa hrajú, jedia, chodi syn vedľa mňa keď sme vonku, nikdy nejde inym smerom, nikdy sa nehodí o zem, keď nie je ako on chce. ...kým som s nimi sama.
Keď je doma muž, nemám čas ani prdnúť s prepáčením, tak ma vedia zničiť. Zlý jak lucifer, tisíc diablov to nič oproti tomu,čo on dokazuje. Piští, vrieska, rozhadzuje jedlo, nechce spať, kúpať sa, ani chodiť, ani v kočíku. To keby som nemala takú povahu ako mám, tak už ho bijem. Toto nikto nedá na insta...veď hanba nám rodičom, ktorých deti vytáčaju.
Moja známa na FB so svojím mužom veľká láska, póza zamilovanosť level 15 ročných pubertiakov ... Každý im píše, aki sú krasnucki, ako sa lubkaju, veľmi im to pristane spolu...a pritom ona nadáva že on nikdy nie je doma a keď je doma, tak si ju nevšíma, na deti vrieska, lebo jej chýba sex, nemá chuť variť,pratať, lebo ju manžel nepochváli,nepomôže...
Potrebuje aspoň pozornosť "publika" 🤷