icon

Suseda alkoholička má zdravé dieťa

mimsy
15. jún 2013

Ahojte je to blbá téma ale ide mi len o Váš názor.Moja suseda bola alkoholička pila celé tehotenstvo a vo veľkom!! Na počudovanie dieťa nemá žiadne poruchy ani problémy...Ide o to že moja známa ani nepila,ani nefajčila a dieťatko má rok a ani nechce sedieť,ani si nevie samo sržať fľašu viete mi povedať ako je toto možné?

jolly84
•
15. jún 2013

@mimsy v prvom rade je to velmi kruta hra osudu. ale pri tehotenstve velku ulohu zohrava genetika. bola na vysetreni?co povedali, ako dovod? lenivost, ci nejaky malinky problem?

xlucia
•
15. jún 2013

@mimsy no a co ma tvoja suseda spolocne s tvojou znamou??? len tak mimochodom??? znama mala byt davno na neurologii a podla toho jednat a chodit na cvicenie s dietatom
myslis ze postihnute deti, deti s anomaliami a podobne sa rodia len opilcom a matkam na drogach?

doliva
•
15. jún 2013

áno veľmi veľa je o genetike,možno má susedkina nieco zo svalstvom to treba ist hned k detskej lekárke tá už poposiela kde treba a veťa cvičiť!! Jedno dieťatko je pomalšie,jedno rýchlejšie,jedno väčšie,jedno menšie....či tá kamoškina či koho

aristka
•
15. jún 2013

@mimsy to čo sa neprejaví teraz ,neznamená,že pre ten alkohol sa neprejaví v budúcnosti na mentalite dieťaťa...aznáma tak ako píšu dievčatá to musí a určite rieši cez neurológa....a to si si mohla už všimnúť,že na svete spravodlivosť neexistuje,nehovoriac budem šťastný ,že dieťatku nič nie je ,veď za matku nemôže...

cerez
•
15. jún 2013

Presne ako píše aristka, teraz dieťatku nie je nič ale môže sa prejaviť neskôr. Nemusí ísť o alergiu, ale o iné problémy. A najsmutnejšie je, že ak dieťatko vyrastá v prostredí kde sa holduje alkoholu, tak aký vzor si do života môže zobrať? No pozitívny určite nie. Takéto rodiny poznám a láska je väčšia k alkoholu ako k svojim blízkym.

elise
•
15. jún 2013

@mimsy neporovnávaj chvála bohu že je zdravé aj ked je matka alkoholička. je šťastie mať zdravé bábatko nech sa narodi kdekolvek a komukolvek.oneskorný vývoj dieťatka tvojej známej nech ona rieši s pediatrom a odbornikmi a určite to dožnie a bude ok 🙂 to si všetky môžme zavzdychať prečo moj má zuby prčo moj nemá zuby, nesedi, nechodi, nerozpráva alebo rozpráva veľa.....prečo sa jednej narodi viac bábatok a niektorým sa dlhé roky nedarí aj ked by bábu dali aj modre z neba. treba si vždy vychutnávať momntálne šťastie a ostatrným ho priať tiež. 😵 😵 😵

cecil36
•
15. jún 2013

@mimsy a tvoja znama s dietatom nechodila do poradne? lebo ak toto si nevsimol lekar tak neviem... A susedka s tym nema nic spolocne. A dieta nielenze bude zdrave, ale aj sikovne a svoju matku bude natolko milovat, ze sa o nu v starobe postara. Spravodlivost neexistuje 😉

andrejka1974
•
15. jún 2013

ale ani jedno nemusi byt postrihnute, nie vsetky deti v roku vedia vsetko nemyslis 🙂 🙂 🙂 🙂 ja mam 5 deti a kazde bolo inac pohybovo zdatne, mam aj telesne postihnute , aj dieta s ocnou vadou a aj uplne zdrave deti a ver mi vsetky casom vsetko dobehli 🙂 🙂 🙂 🙂 a moje deti vedeli sediet od 10 mesiacov az v 13 mesiacoch ako ta najmensia moja ta sa mi posadila v 13 mesiacoch teraz ma 14 a este nechodi, proste nechce, ale uz stoji a starsia dcerka ma ocnu vadu a tu jej zistili az v 21 mesiacoch, proste ma silne diopptrie a ako dostala okuliare zacala mi chodit a to mala 21 mesiacov, postihnuty syn mi chodil ako 18 mesacny a ostatni od roka do 15 mesiacov , neboj sa aj on sa rozhybe, len potrebuje cas a ak je tam nejakyy problem uz by to davno zistili a ver mi , ze tej alkoholicky syn moze mat a mozno mal abstinencne priznaky, a moze mat skorej psychycke problemy, ked uz nema telesny postih a my s muzom sme uplne zdravi, nikdy som v tehotenstve newpila a predsa sa u nas toto vyskytlo, ale nevzdali sme sa a bojovali sme 🙂 🙂 🙂 🙂

fra
•
15. jún 2013

Dieťa alkoholičky za nič nemože a ešte bude mať veľmi ťažký život ak jeho mama neprestane piť ... a preto mu treba želať, aby bolo úplne zdravé. Keď už bude bojovať s alkoholizmom vlastnej matky, aby nemuselo bojovať ešte aj so svojimi zdravotnými problémami 😔 .

pingu1
•
15. jún 2013

@mimsy neznamena, ze ked je teraz bez postihnutia to dieta alkoholicky, ze nebude neskor. to sa moze odrazit kedykolvek

bosoriak
•
15. jún 2013

@mimsy Nasledky alkoholizmu na plod sa neposudzuju po prvych tyzdnoch zivota, ale po niekolkych rokoch, prip. desatrociach. Hyperaktivita, mentalne postihnutie, poruchy ucenia, poruchy spravania, recove problemy, socialne patologie a z tych fyzickych poruch poruchy rastu, sluchu, zraku, pecene... To je len drobny vypocet moznych problemov a ani jeden z nich sa neda diagnostikovat z novorodenata, batolata, to tak najskor v prvy rok v skole. Vela z nich sa moze prejavit aj neskor.

Snazim sa neodsudzovat matky so zavislostou, ale nejde mi to. ☹

kika1111
•
15. jún 2013

jj... ja som v tehotenstve nefajčila, nepila, papala kyselinu, nejedla bylinky, ktoré mohli uškodiť...a mám synčeka s kompletným rázštepom pery a podnebia (zdediť to nemal po kom)...a poznám ženy, ktoré fajčia celé tehotenstvo, dajú si aj pohárik, nevedia čo je kyselina listová a podobne...a deti majú zdravé..

rebeka7501
•
15. jún 2013

Záleží na stvabe tela, stravovaní, samozrejme genetika (i niekoľko generácii dozadu), schopnosť placenty absorbovať toxické látky, metabolizmus matky a mnoho ďalších okolností.

kiki68
•
16. jún 2013

je to strasna hra osudu,ze sa niekto moze snazit a robit vsetko mozne,len aby sa nci nestalo a aj tak sa stane. Ako sa hovori zle sa stane velmi rychlo. Ale to,ze suseda je nejaka alkacka a ma zdrave mimi, tak ano na prvy pohlad moze byt dieta zdrave,ale co ak v 13tich prepadne nejakej zavislosti,lebo to mu mamicka povenovala s dalsou vybavou tiez. A nemusi ist len o zavislost na alkohole,moze ist aj o drogy a kadeco,co na dnesne decka ciha spoza kazdeho rohu...
Mozno potom to,co este nevie super sediet,tak ho nakoniec dobehne a z toho,co nebolo podla tabuliek bude spickovy manazer alebo vyborny lekar, proste uspesny clovek bez tendencie mat zavislost na nejakej omamnej latke. Mnohe veci do urciteho veku nevidime a nemame sancu ich posudit.Takze aj dietatu tej alkacky len drzat palce,aby sa mu nic nestalo.

monika15
•
16. jún 2013

@mimsy je to smutne ale je to tak .... :((((((((
predrogovane prepite... a (chvalabohu) deticky zdrave
a niektore zeny robia MAXIMUM a zial ani vynosit nevedia :(((((((((((

marcelatje
•
16. jún 2013

@mimsy vďaka bohu že je susedkino dieťatko zdravé. Bude to mať v takom prostredí ťažké a ak by malo nedajbože ešte aj nejaké postihnutie bola by to hrôza.
Viem však o akej nespravodlivosti hovoríš, sama ju zažívam. Poznám matky ktoré fajčili či pili, nezdravo sa stravovali a ich deti sú oveľa zdatnejšie ako moje. 3x denne cvičíme vojtovku, chodíme plávať a cvičiť na loptách pokroky sú nebadateľné nikdy si však neželám aby detičky iných mamičiek boli choré aj keď pre ich zdravie neurobili toľko ako ja. Deti nemajú trpieť komukoľvek a za akýchkoľvek okolností sa narodili. Tvojej známej prajem len strašne veľa trpezlivosti a lásky všetkému sa dá trošku pomôcť smerom k lepšiemu 🙂

lussy23
•
17. jún 2013

Tento svet je veľmi zlý a nespravodlivý. Mnohokrát nejde o to, ako sa matka stravovala v tehotenstve a čo robila a nerobila. Tento svet je skazený a osud nevyspitateľný. Ak sa dieťa má narodiť psotihnuté, narodí sa, bez ohľadu na to, či matka jedla a robila v tehotenstve všetko alebo či si dávala pozor. ☹

Btw - to že je dieťatko alkoholičky zdravé, neznamená, že neprídu zdravotné problémy neskôr. ☹ A to že ročné dieťa nesedí a nedrží fľašku ešte neznamená, že bude postihnuté.

no svet je nespravodlivé, to je pravda☹

lussy23
•
17. jún 2013

@marcelatje ako to myslíte,že nezdravo sa stravovali?
Inak ja som veľa vecí sa naučila neskoro a som v poriadku, nič vážne mi nie je... Držím Vám palčeky.