Takmer 5 ročná dcéra sa v noci pocikáva
Ahoj.v prvom rade vas pekne prosim aby ste pisali len tie ktore mate podobnu skusenost a nerobili sa zbytocne mudre..nepomaha mi to
Dcera bude mat na jar 5r a bez plienky v.noci sa to neda.vstava taka mokra,ze niekedy ani plienka nestaci. Vody nepije vela, nema mat z coho traumu.odplienkovanie cez den, bolo ked mala cca 2r a 2m. Od cca 3r vstala rano sucha aj dva tri tyzdne,sem tam bola trosku pocurana,ale uz posledne mesiace je to hrozne. Aj ked ju dame v noci cikat tak rano aj tak plienka mokra. Poradte co robit. Sme uz zufali. Aj ona je uz z toho smutna, ale hovorime jejto ze dalsie rano uz bude sucha...nekricime na nu. Nevieme co robit,aby uz bola sucha.
Dakujem
@pusinka263 ak uz bola sucha aj v noci a zrazu sa zacala urcite nechaj ten moc vysetrit,poprip.psychicky resp psychosinaticky povod...kde sa zda velakrat byt vaetko o.k ze si clovek povie nic sa nove nestalo ale telo moze takto odpovedat na minim.zmenu
@sense ano to mas pravdu. Hlavne u deti.mozno ze to ze zacala chodit do skolky je pre nu naozaj taka zmena ze sa to zacalo takto prejavovat.a popravde,ked sa jej spytam cinajdrahším chce, istale,tak ze nie. Trz je do marca doma,na odporucanie pediatricky,tak uvidime co bude
Po piatich rokoch je to dosť vážny problém podľa mňa. Treba sa opýtať doktorky a to určite.
@pusinka263 nas mal 5 rokov, aktualne 5,5 a az teraz to prestalo, posledny mesiac.. Boli sme aj u lekara, dal nam zapisovat dennicek kedy sa pocika a kedy nie. Prisne sme dodrziavali, ze po 17:00 nemoze pit, skor sme mu nukali viac tekutin doobeda. Doktor povedal, ze ked vieme presny cas kedy sa asi pocikava, aby sme ho o tom case davali na wc. Bolo to okolo 5:00.
Maly ma tak tvrdy spanok, ze on sa na to, ze je pocikany ani nezobudil, a to nam psychologicka tiez potvrdila, ze takto akoby "vypusta" vsetky emocie a zazitky, ktore mal pocas dna.
Drzim palce a vela trpezlivosti prajem.
Moj mal 5 rokov ked sa este stale pocikaval. spomenula som to dr. Ta mi dala nejaky recept na zmes byliniek,ze mu mam varit pravidelne caj to je proti pomocovaniu. Ale takisto som urobila toto: prestala som mu davat na noc plienku. to bola moja lenivost a pohodlnost ze som mu ju dala a takisto aj jeho lebo sa spoliehal na to ze ju ma 😏. spaval s nami to bolo to najhorsie lebo som nechcela aby sme mali pocuranu postel.v noci som vstavala pravidelne kazde napr.3 hodiny (neviem uz presne ako casto ale proste vela krat za noc) a.niesla som ho cikat na zachod,lebo on tak tvrdo spal ze sa nezobudil ani na to ze sedel na Wc..trvalo to asi tak 2mesiace a potom sa zrazu prestal pocikavat.. takze najma z tvojej strany to chce pevnu volu a tu plienku mu nedavaj. to je uplne ta najjednoduchsia vec ktoru mozes urobit a nic tym nevyriesis 😉 to je moja skusenost
Nám to prešlo do 4 rokov,teraz uvidíme...treba dodržiavať pitný režim,doobeda ponúkať,poobede len na požiadanie, hodinu pred spaním vôbec (to je najhoršie lebo koľko krát si až večer spomenú že sú smädní)dávala som len glg,dva...a po dvoch hodinách dať cikať..ale treba počúvať,či sa úplne vycika...ale radšej choďte aj na nefro.a ešte n.radil.dr..ziadne plienky..tak sme nosili na wc a prali😕
@pusinka263 Ja som počula o takom prípade, že dieťa sa v noci bálo vstať z postele, tak sa radšej pocikalo. Veľakrát sú to rozne strachy. Keďže ju nekontroluješ celú noc, asi nevieš na isto povedať, či celú noc tvrdo prespí.
@pusinka263 mame to isté, syn sa dlho pocikaval, do 8 rokov sa možno 5x zobudil že mu treba, tvrdo spi, boli týždne že nič a niekedy aj 3dni za sebou. Teraz je už lepšie, no výnimočné sa stane. Nie vždy som hľadala v noci vstať a dat ho. On sa nezobudil. Dcéra má 4 a pol, na noc jej dávam plienku, úspech že už v MŠ nemá na obed. Tiež ma to trápi, no asi niektoré deti potrebujú na to viac času, ja som bola tiež taka.

@kubobubo to je super.len my to riešime preto ze ona uz mala dlho obdobie suchych noci ked bola mladsia.mysleli sme ze uz je odplienkovana. To mala aso tak 3r. Potom sa stalo ze sem tam vstala mokra.lenze teraz je to kazdy den.