Tri noci bez dieťaťa
Dobry vecer, chcela by som sa opytat ci mi nevie niektora z vas poradit. Zajtra odchadzam do prace a vratim sa az nedelu. Mam 7 mesacneho chlapceka, ktoreho kojim aj v noci. Ked budem prec bude s mojou mamou. Cez den to zvladnu, ale bojime sa co bude v noci.Neviete mi poradit neake triki ako to lepsie zvladnut?
@dudkaaa ahoj moj ma 10 mesiacov, pred par dnami som sa len vratila aj z mm z dovolenky z ameriky boli sme tam 11 dni. A ako to zvladol? no uplne normalne, hlavne treba dodrziavat jeho rezim a nic nemenit. Deti v takomto veku este nevnimaju ze mama je prec, velmi rychlo sa upnu na osobu ktora sa o nich stara. takze ak je mozne odsaj si mliecko na tie tri dni a nech mu babka dodrzuje vsetko tak ako to robis ty. Zostava doma ci ho vezies k babke?
niektoré dieťa si ani nevšimne,že nemá mamu pri sebe a iné si to všimne okamžite a aj sa tak tvári....ako chce mama nahradiť tvoje kojenie?UM či čajík?
@evening_star nechapem preco ale nejde mi odsavat mliecko. Tak mu dame umele. Skusali sme cez den ho vypil, no ale ci ho bude chciet aj v noci.
@dudkaaa a možno by ešte teraz nejaká ochotná laktačná poradkyňa dobehla. Byť tak na tvojom mieste išla by som na pohotovosť na gynekológiu a možno by sestrička mala čas v službe a naučila by ťa to. Však všetky sme sa to učili tak na poslednú chvíľu. Stačí 10-15 minút a naučí ťa to.
Ja som bola v nemocnici od 7 mesacnej dcerky cca4 dni, mala som naodsavane mlieko. Lenze moja sa v noci nikdy velmi nebudila, raz za noc maximalne, no tak by dostala z flasky to odsate mliecko. Bohuzial ona sa odmietla naucit pit z cohokolvek, takze v tie dni noci prespala cele a cez den sa pokusali do nej mlieko dostat. Inak bola na prikrmoch, zaviedli sme preto uz vecernu kasu, ktoru, kedze odmietala mlieko z cohokolvek ineho ako prsnika, dostavala aj rano.a davali jej vodicku po lyzickach, ci trosku z poharika. Jednoduchsie to bolo v tom, ze mi ju pcoas hospitalizacie asi 4x priniesli na nakojenie.
A s tym odsavanim, ak by som sa riadila podla odsavacky, poviem, ze nemam mlieko. Skusila si aj tak, ze na jeden prsnik dieta, na druhy odsavacka? Ja som si tak odsavala a odsala som vtedy viac
neviem ci ti to uz niekto poradil, ale mne v noci zaberalo, ked manzel mal cez seba prehodene moje pyzamo popr. nejake ine oblecenie a nakrmil este 1/2spiace dieta. citilo mna a bolo pokojnejsie ked som tam nebola a ak by nechcel papat z flasky tak skuste nurofenovu striekacku a davat do dietatka mliecko ak by ho vypluval tak drzat striekacku v ustach kym neprehltne drzim palceky
@dudkaaa nie, nestratila, kojim doteraz( bude mat 15 m). No casto veru nie, tak maximalne kazde 3hodiny a po operacii som si 24 hodin vobec neodsavala- nevladala som. Jedine jeden prsnik zhrckavel, on je taky problematicky a neslo mi odsat nic, tak zo zufalstva som si ustami to mlieko vysavala a vypluvala. Ulavilo sa mi. Po navrate domov som pokracovala v kojeni bez problemov. Ale urcite si niekde zabezpec odsavacku elektricku, tie rucne su nanic! Drzim paste, nech to zvladnete vsetci!
@dudkaaa no ona ich prespinkala, akurat im plakala, nez zahajkala, kedze je zvyknuta zaspinkavat na ciciku, ale potom potiahla vzdy pekne do rana. Bolo to pre nich tazke, kvoli tomu mliecku, ktore odmietala..kedze je doteraz na mna veelmi naviazana, ale prezili to vsetci i malinka.
@dudkaaa moja má tri roky aj niečo , stále kojím a neviem si predstaviť, ako by bezo mna vydržala 😀 asi by som ju nenechala 😝 doteraz zaspáva len na prsníku...v noci sa zvykne ešte niekedy zobudiť....ja som sa od 7-mesačného dieťaťa nepohla ani na krok 😝 tak ti držím palce, ked musíš, tak musíš...a prsníky? to sa neboj , za tri dni ti mlieko nezmizne, ono sa to potom rozkojí, ak budeš o to stáť... 😉

To ti neviem povedať, len teda držím palce. Keby si ho nekojila, tak by sa dalo, ale takto... Napríklad môj syn je tiež malý závislák na ciciku, a ja som chodila od jeho 3 mesiacov na univerzitu, a nechávala som ho mame alebo svokre, ale bol to boj, kým som neprišla tak reval, odmietal jesť, či už moje odstriekané mlieko alebo sunar, najedol sa až keď som prišla. Ale tak tvoj je starší, možno to lepšie zoberie. Mlieko máš odstriekané?