V cudzine by vás za "po riti" dieťaťu zavreli...Skutočne?
Dievčatá, rýchla ranná diskusia... Čítam knihu o výchove (áno, reálna kniha, wau) a tam, že v "cudzine by vás za po riti dieťaťu zavreli.... Žila som len dva roky v nemecku, ešte bez detí, ale nestretla som nikoho koho zavreli, ani nikomu deti nezobrali. Napíšte tie čo žijete v cudzine, koľko detí vám už zobrali 😂😂😂
@vroni aj norske urady sa vyjadrili, ze bezdovodne deti neberie. Ale zaroven priznali, ze par pripadov pochybili, ale stale ten system stoji za to, lebo vela deti zachranili opravnene. Nechcela by som byt prave ta matka, ktora ma byt obetou neopravnene, ale co uz ine deti sa zachranili.
@andrea_82 Poviem ti moju skúsenosť.
Boli sme v detskej kaviarni.
Dievčatko, nádherné, cca trojročné sa hralo .
Mama , taká vorvaňa jej kričí, aby išla preč od radiátoru. Deti sa tam naháňali.
Mala nereagovala, tak pani začala strašne vrieskať po nej ,, radiatoooor. Čo si hlucha"
Dievčatko sa len pozrelo a hralo sa s deťmi.
Potom došla matka a taaaak strašne ju začala bit.
Normálne jej stiahla gate a trieskala jej po zadku asi 10x.
Mala fest plakala niečo povedať, ale tým z bola taká veľká a bola v amoku,, tak som sa bála že aj ja dostanem.
No a keď bolo po tom, tak tá malička vraví ,, maminka, čo je to radiátor ?"
Ona chudá malé nepoznala to slovo.
Všetky deti sa báli. Moja dcéra sa až rozplakala.
@ladyvi, áno, neoprávnene, ak škôlka nahlási podozrenie, dieťa má modriny, tiky, nekomunikuje, jasne, ze sa môže stať. Tu sa deti odoberajú fakt len v totálne hraničných situáciách, aj to nie vždy (na škodu deti), proste za jednu po zadku sa nestane vôbec nič, ani keby si ju dala decku priamo šéfovi sociálky v kancelárii.
Takže tam som si uvedomila tri veci.
Že dieta ti proste nemusí rozumieť.
Že bitka vyzerá úplne inak, keď si prizerajúci.
A za tretie, že nie vždy sa vie človek ovládať. Ona sa neovlála. Použila neprimeranú silu a isto si to ani neuvedomila
@ivca88 tak, ale toto je nieco uz uplne ine, to uz nie je capnutie na zadok. Tym samozrejme to capnutie nijako neobranujem.
Tak napríklad v UK majú tak premakany sociálny systém že až, Nórsko duplom, všetci sú vycvičení, od učiteľov po právnikov a často keď už ide o súd, rodič ostáva na vedľajšej koľaji a po odobratí sú už len návštevy rodičov, ktoré sú menej a menej častejšie a po čase dieťa premiestnia do iného mesta aby to bio rodičom ešte viac znepríjemnil i, samozrejmá všetko to stojí peniaze a rodičia to vzdajú....som čítala koľko rodičov ročne spácha samovraždu pre toto, stráca automaticky právo rodiča.. a tiež je to výhodné odobrať dieťa, veľké peniaze sa za to točia, zarobí od sociálneho právnika po rodiča v náhradnej starostlivosti ,kopec ľudí...nieje to sranda a sú fakt silní...pozrite si prípad matky z Nórska, ktorej vzali dvoch synov a bojuje o nich roky zatiaľ sa jej narodili ďalší dvaja synovia..
.
@andrea_82 To netvrdím. Isto každá matka ľúbi svoje dieťa. Ale niekedy je bitka len ventilácia dospelého. Vybije si nervy na dieťati. A keď decko dostáva často, tak to už aj prestane mať ,,účinok".
Proste nevidím v tom zmysel.
Ona sa bála aby si dieťa neublížilo, ale týmto mu ublizila X násobne viac a vlastne neprávom.
Malé deti sú ozaj malé.
Nedá sa povedat o tom, že by 1-2-3 ročné deti boli na toľko inteligentné a pozorne, že by sa správali ako dospeláci. Oni často krát len nerozumejú. Sú malí
Netvrdím. Ja som tiež capla po rucke keď šlo dieťa chytiť zástrčku. Ale to sa nedá porovnať s takým, že so silou tresnem po zadku.
Proste treba prispôsobiť silu a vedieť sa ovladat a to je dosť ťažké, keď tá diéta vytoci
@vroni no to teda, ten systém v Nórsku vôbec nie je dobrý. Napríklad tam nie sú povolené fyzické tresty, ale teda psychické týranie tam prekvitá. Takže ak chceme byť taký, že hodnotíme výchovu iných, v prvom rade by sa to malo hodnotiť individuálne a nie zaujato. Nedavno som videla jeden nórsky film, kde tiež takto odobrali to dieťa, lebo tým úradníkom sa to zdalo ok, avšak to dieťa dali do pestúnskej starostlivosti, kde ho psychicky týrali, ten chlapec ušiel za svojim straším bratom, avšak zas ho ti úradníci zobrali a nakoniec sa ten chlapec pokúsil o samovraždu. Takže keď už aj samotní mori nadávajú na ten systém asi niečo nebude ok.
Pozrite si na FB skupinu cesko, vratme deti rodicum ,prípad Eva Machalakova a aj slovenske prípady sú, boli...
@homolca Poznám osobne. V Čechách. Chlapec cca 11 ročný povedal v škole, že ho mama bije. V ten moment bola zavolaná sociálka a dieťa okamžite odobraté. Pritom matka ho bila asi tak ako každá druhá(možno aj prvá) z nás, keď capnema decku po zadku alebo ho vykričíme. Chlapec ale chcel dosiahnuť isté svoje ciele a aj ich dosiahol.
@liana111 je rozdiel mlátiť a dať po zadku...nie je to jedno a to isté...😉
@777januska777, ja som o Nórsku nepísala nič. Ich zlý systém je svetoznamy.
@homolca Kamarátka žije v Nemecku a hovorila, že fakt by si netrúfla dať dcére po zadku na ulici. Že aj doma keď jej dá, tak sa vždy bojí, že ak to začujú susedia. Akože jasné, že ju netlčie alebo čo... Sem tam dostane po zadku, ale určite nie pred očami iných ľudí. Hovorila, že je to ale dosť nanič, lebo dcéra je už vo veku, že si veľmi dobre vie zrátať, že keď vyvádza napríklad na ulici, tak sa jej to "prepečie" a začína to zneužívať.
No mam kolegu v UK ktoreho nevlastna dcera takyto zakon velmi zneuziva, ked sa jej nieco nepaci tak ho 14rocne dievce kludne udrie, kope do neho a on sa nemoze ani branit lebo sa mu pri tom aj vyhraza ze ked sa jej dotkne tak zavola socialku....
@kvetuska77 ale k tomuto navádza škola, majú o Tom v školách prednášky ako sa brániť, nahlasovať rodičov, preto skáču aj dospelých.. mne stačí keď idem mestom, dievčatá sú oveľa vulgarnejsie ako chlapci v UK..
Zase medzi bitkou a objímanim je široká škála rôznych trestov a spôsobov ako dat dieťa do poriadku. Po zadku by malo byt najposlednejsie z posledného keď všetko iné zlyhá. Len to musí mať rodic sám seba pod kontrolou.
Na moju keď bola v škôlke platilo ukludnit sa o samote, podľa závažnosti buďto vo vlastnej izbe alebo komore. Raz som jej tam na 10 sekúnd zhasla a to bola riadna páka, to už stačilo len po hroziť zhasnútou komorou. Vonku keď robila zle okamžitý odchod domov. Často som ju nechala vyzerať si vlastnú neposlusnost napríklad padnut do potoka a potom som jej len pripomenula že vidíš ja som ti hovorila ze môžeš padnut. Keď bola drzá musela sa ísť ospravedlniť ci inak napraviť svoje chyby to som videla ze tiež je to pre ňu ťažké tieto omluvy.
Najlepšie sa učí na vlastných chybách. A často som bývala na ňu nahnevaná dlhšie a nebavila som sa, to znášala tiež ťažko.
Aj tu situáciu ako podpisovali tu brutálnu pani v kaviarni by som riešila tak ze by dieťa muselo sedieť pri stole a nehrat sa keď neposluchlo, keby sa to opakuje odchod domov.
Keď je teraz staršia platí zákaz mobilu alebo taky vrchol je poslať ju zbierat hovna po psoch na zahradu, to berie extra tragicky myslím ze by si sama radšej vybrala ten remeň po riti ako toto.
@lujza123 podľa mňa tá ignorácia čo si vravela a to, že si na ňu bola nahnevaná dlhšie to už hraničí s psychickým týraním. Moja mama tiež bola taká, tá sa vedela uraziť a nebaviť sa so mnou a celý víkend. A teda táto jej výchovná metóda mi oveľa viac ublížila ako nejaká facka či po zadku. Rodičia si myslia, že deťom ubližujú len fyzicky, avšak oveľa horšie je psychické ubližovanie a to teda na deťoch zanechá oveľa horšie psychické stopy. Dosť dlho som sa napríklad z tejto jej metódy trápila a aj kvôli tomu to dosť naše vzťahy naštrbilo.
Súhlasím s @777januska777 - neviem, čo je pre dieťa horšie - či jedna malá po zadku alebo zatvorenie v tmavej komore...

Žijem už roky rokuce v AT a chlapova svokra (matka jeho bývalej) robila šéfku sociálky. Nikto vám dieťa za jednu po zadku ci vzduchom chladenu pubertakovi nebude brat ani si to všímať. Sociálkou vám maximálne budú hroziť premotivovaní penzisti. Iné je, keď podozrenie z týrania hlási škola alebo škôlka (napodiv, lekárov až tak vážne neberú), to už riešiť musia, ale tiež si najprv volajú rodičov na pohovor a neberú deti. Ja som zatiaľ moje deti bit nemusela, takže praktická skúsenosť mi chýba....