icon

Večerný spánok 6 mesačného chlapca

sebihomama
1. sep 2012

Ahojte mamičky .. potrebovala by som od Vás radu ohľadne spánku .. malý bude mať za týždeň 6 mesiacov, už 3 týždňe dávame na obed zeleninové príkrmya na večer kašu. S kašou som začala pretože v noci nechce spať a myslela som si, že je hladný. Lenže drobček stále nechce spať, budí sa každé 2-3 hodiny a stále chce byť u prsa .. skúšam dávať len čajík alebo iba pohojdať, potuliť a utíšiť ale stále chce prso :( som z toho už unavená keďže to je po dobu 6 mesiacov skoro každý deň, a vstáva pravidelne o pol6-6. Mali ste aj Vy nejaký taký problém a pomohlo Vám niečo ? Alebo to len samo časom prestalo ?

Strana
z2
lilysk
1. sep 2012

@sebihomama Ahoj
Mala som presne ten problem -bola som na pokraji zrutenia nakolko mam este starsie dieta a to tiez nemohlo spat kvoli malej co sa stale budila a chcela byt len na prse inak stale plakala a dozadovala sa -neskor uz vstavala kazdu hodinu a to sa vazne neda dlhodobo je to zabijak -viem co prezivas ☹( Ja som uz mala halucinacie miestami !!!
Som hladala vsetko mozne aj nemozne -nakoniec som sa dopracovala ku knizke -Každé dieťa sa vie naučiť spať!!!
Do 3 dni mi mala prespala 9 hodin v noci 🙂))
Tie 3 dni boli narocne,ale ten pocit ked mozes spat 9 hodin je neuveritelny 🙂)

tu som si stiahla
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=4469116

lenka852
1. sep 2012

@sebihomama , @lilysk ... tú knihu môžem len a len odporučiť ... my sme mali trošku iný problém, ale do 3 dní bolo po ňom a teraz už o ôsmej večer sa môžem s úsmevom na tvári "venovať" manželovi ... tá kniha je perfektne písaná a ešte som sa nestretla s niekým, komu by nepomohla 😀

sebihomama
autor
1. sep 2012

@lilysk Ďakujem Veľmi pekne za radu, knižku už mám stiahnutú zajtra preštudujem 🙂 naozaj je to únavné myslela som, že to čoskoro skončí a stále nič, by som povedal, že zo dňa na deň horšie a horšie :( tak snáď nám kniha pomôže, hned dám vedieť 🙂

sebihomama
autor
1. sep 2012

@lenka852 Normálne ste ma povzbudili snáď teda pomôže aj nám 🙂

zuzanockamt
1. sep 2012

@sebihomama ak ti zalezi na dietati, tak tu knizku neskusaj ... pri vyplakavani dietata dochadza k vyplavovaniu stresovych hormonov do krvi, ktore posobia este dlhy cas po placi a dieta sa nenauci spat ... len po case rezignuje a nauci sa, ze sa na teba nemoze spolahnut, ze nie si s nim, ked to najviac potrebuje a to poznaci vas vztah aj do buducna ... ale ak ti to aj napriek tomu stoji za to, tak nech sa paci 🤐

sebihomama
autor
1. sep 2012

@lenka85 . @lilysk a prosím Vás dá sa tá knižka aj niekde kúpiť alebo len takto sriahnuť ?

sebihomama
autor
1. sep 2012

@zuzanockamt tá knižka je založená na základe toho , že dieťa sa nechá vyplakať ?? tak o tom som nemala najmenšie tušenhie. ak to je tak tak to určite nechcem, dieťa mám možno len jedno a nedopustím aby srdcervúco plakalo keď nemusí. je to síce unavujúce, ale ako hovoríš, vtedy ma najviac potrebuje a chce utíšiť .. myslela som is že to je o niečom inom nie o vyplakaní to hovoria všade nechať vyplakať, ale tadšej si ho teraz utíšim veď ra s tým určite musí prestat :( dôfam, že čoskoro :D :D :D

tortelinka
1. sep 2012

@sebihomama ta kniha vobec nie je o vyplakani sa...treba precitat, funguje

zuzanockamt
1. sep 2012

@sebihomama ano, je to zalozene na tom ... ja som o nej pocula uz davnejsie, zo zvedavosti som to precitala a bola som zhrozena ... nikdy by som tu metodu neskusala na dietati ... moj syn mal tiez vselijaky spanok, ale nikdy som ho do nicoho nenutila a teraz ma takmer dva roky a uz asi polroka pekne zaspava, lezim pri nom a o chvilku uz spinka 🙂 a to bol rok a pol vylucne uspavany na rukach ... a mlieko prestal pit v noci tiez sam od seba 🙂 ... vsetko chce len cas

chovancova27
1. sep 2012

@sebihomama Ach jaj... a čo čakáš od 6-mesačného kojeného dieťatka, že bude spať celú noc nebodaj? Keď si práve uvedomil že existuje nejaká mama a nejaké prso, pri ktorom mu je najlepšie? Môj malý má 19 mes a ešte nikdy neprespal celú noc... týžden do zadu mu išiel očný zub, boli sme vnoci hore každú polhodinu... Ked si ho mala v brušku, si sa nanho tešila, treba rátať stým, že kvoli detičkám aj obetujeme také samozrejmé veci ako je nočný spánok... Ved oni sa nebudú budiť do 18-tky🙂)) a určite kvôli tomu neodstavuj malého od kojenia, vôbec to nepomôže.

katren
1. sep 2012

@chovancova27 velky suuuuuuuuuuuhlas a 100 like 😉
@sebihomama daj si ho k sebe do postele a ked bude chciet cuckat, len mu strc prso do pusy a dalej sa nemusis starat.... ma iba pol rocka a uz sa stazujes, ze si sa nevyspala....pockaj, ked mu pojdu zuby 😅

lilysk
1. sep 2012

@zuzanockamt Mam pocit ,ze ty si tu knihu ani necitala -ani si v zivote taky problem neriesila 🙂) A tiez mam pocit ,ze doktorka nie si ....a psychologie uz vobec nie 🙂))))
V psychologii sa to nazyva zastrasovanie - ,, ak ti zalezi ,,...potom je nejaka nezmyselana formulacia co sa stane (samozrejme formulacia -akoze ty to sposobujes tym ,ze ti nezalezi na vlastnom dietati ) ....nasleduje trest ,, na teba sa nemoze spolahnut ,, (to znamena v normalnej reci ,ze si zla matka ) .....potom pride vyvrcholenie ....,,poznaci to Vas vztah,, ...samozrejme aby si mala vycitky do konca zivota a ked bude dieta v puberte aby si si si spomenula ,ze to preto sa deju veci ,lebo si ho chcela naucit spat podla knihy ktora je celosvetovo uznavana aj detskymi psychologmi a sami ju odporucaju rodicom .....a potom este cersnicka na torte ....,, ak ti to napriek tomu vsetkemu co sa stane s tvojim dietatom stoji za to ,tak nech sa paci,, 🙂))))))))))
Dieta v 1 rade potrebuje vyrovnanych rodicov ,ktory sa dokazu plnohodnotne o dieta postarat ! Jedna matka a otec ,ktory niekolko mesiacov nespia nemozu byt psychicky a fizicky v poriadku .....clovek sam o sebe pokial ma spankovy deficit nemoze byt v poriadku a plnohodnotne zit a nie este vychovavat deti ,starat sa o domacnost ,pracu ,zabavu atd .
A kojaca matka musi mat este extra komfort aby mohla kojit !!!
Takze ak ti zalezi na tvojom dietati tak ho nauc spat 🙂))))

gubcikova
1. sep 2012

moja sa budila aj 8krát za noc a to do jej roku.dá sa aj tak spať.syn sa budí asi 3krát.vždy ho dám k sebe do postele a ja spím popri tom.nebude to trvať večne neboj

hradnapani
1. sep 2012

@sebihomama ta kniha je momentalne na pultoch knihkupectiev, ale ja patrim k matkam, ktore sice vyskusali, ale neodporucaju... Za tyzden sme sa dopracovali jedine k vynervovanemu dietatu. Ja by som si za to nafackovala, ked si na to spomeniem :(
to co pises, tie budenia kazde 2-3 hodiny je narocne pre mamu, ale absolutne prirodzene pre dieta. To potvrdzuju mnohe vyskumy. Byt matkou je fakt narocne, ale ver, ze to nebude trvat vecne, aj ked v tej sialenej unave je tazke si to predstavit.

reanda
1. sep 2012

@sebihomama a spi s tebou maly v posteli? tak je to potom menej unavne.. tiez sme mali obdobie, ze bola dcera hore kazdu hodinu na kojenie, ale preslo to po niekolkych tyzdnoch, tiez uz som mala skoro halucinacie 😀 , ale dalo sa to zvladnut a oplatilo sa to vydrzat.. teraz uz spava pekne, aj ked budi sa este obcas, ale prisambohu, niekedy ani netusim, ci bola hore a kolkokrat 🙂 a som vyspana normalka
takze moja rada je skusit to vydrzat.. a este nieco - ovela jednoduchsie to je, ked sa clovek tak psychicky s tym zmieri a naladi sa, ze je to ok, a ze nemusi dieta za kazdu cenu hned zaspat, alebo spat celu noc.. isty cas mala nie a nie vecer zaspat, uspala som ju a len co som vstala z postele, tak sa zobudila, bola som z toho nervozna a nestastna, ze nic potom nestiham a nemam cas ani na seba si vecer konecne trochu odpocinut.. ale potom som to zobrala ako fakt, ze teda zostanem uz s nou lezat.. este skor, ako sme isli vecer kupat, tak som hodila sprchu, dala pyzamo a uz som bola nachystana, ze ostavam v posteli az do rana.. a nervozita bola prec a aj mala potom lepsie spavala, lebo dieta vyciti nervozitu z matky.. mozno aj tebe pomoze, ked to zoberies ako normalne, ze kojis v noci kazde dve=tri hodiny (ono to vlastne normalne je 😀 ) a nebudes snazit sa maleho klamat cajom, dudlom alebo neviemcim a on sa potom zbytocne rozplace a vynervacite sa obaja

sebihomama
autor
1. sep 2012

@chovancova27 veď ja ani neplánujem nikoho odstavovať, a ani po ňom nechce aby spal celú noc a myslím, že keby si si zažila, že je tvoje dieťa hore celú noc, každú noc, cez deň nechce spať, ty si úplne vyčeroaná tak tiež nečťo skúšaš .. nemám v pláne ho nechať plakať, ani odstavovať .. len 6 mesačné dieťa ž nepotrebuje jesť každé 2 hodiny a nie e to iba malé cucnutie na upokojenie .. je aj pol hodiny u prsa a tam zaspí inak to ani nejde .. takže vtávam každé 2 hodiny a pol hodinu som pri ňom hore než dopapá a zaspí :( a zo začiatku taký nebol, napapal sa a sám zaspal v postrielke teraz nie .. pret sa pýtam či to niekto zažil a či pomohlo niečo ☹

sebihomama
autor
1. sep 2012

@katren predstav si, že už 2 zúbky máme 😀

katren
1. sep 2012

@sebihomama no vidis....nas ma rok a mesiac a stale mame len jeden..... 😉
daj si maleho k sebe do postele, nebudes musiet nikam vstavat, len mu das prso a vybavena vec....nech si cucka kolko chce 😉

lilysk
1. sep 2012

@sebihomama Ahhoj da sa stiahnut -kupit neviem kde .
Knizka nie je o vyplakavani 🙂) Treba si knizku v 1 rade precitat a potom nieco posudzovat .
Uplne absurdne ako moze niekto nieco posudzovat bez toho aby mal o tom aspon nejaku informaciu 🙂)
Kazdy clovek reaguje inak -jedno dieta ma ,,len ,, pol rocika a nespi a jedno ma ,,uz ,, pol rocika a nespi. Reci o tom co a s cim si mala pocitat ked si cakala dieta a na co si sa mala pripravit a take debaty su najzmysluplnejsie -ja ich nazyvam : vynikajuce rady do zivota 🙂)
Clovek nie je stroj a vie kedy ma dost ....jeden ma dost po 2 nociach ...dalsi po 20 tich -je to uplne individualne .Kazde dieta je tiez individualne .Neexistuje sablona ani na zivot 🙂
Stiahni si knihu -si precitaj -mozes to pripadne skusit ....ak sa ti to nebude pozdavat tak to nerob ak ano a dieta sa nauci spat vyriesi sa tvoj problem ....je to tvoje rozhodnutie .
Inak hned v uvode tejto knihy je napisane aky je ROZDIEL ked postupujes podla tejto knihy a nechavas dieta vyplakat ....ale ako som uz pisala -vela ludi knihu necitalo ....ale ma na to uplne jasny nazor 🙂))) To je take Slovenske 🙂)

gubcikova
1. sep 2012

@sebihomama ale také bábo nevie že nepotrebuje jesť 5-8x za noc.je to dieťatko.potrebuje cítiť maminku.aj môj zo začiatku prespal celú noc.prišlo očkovanie a už to začalo.skús si ho dať k sebe a vyspíš sa.ja viem čo je mať dieťa ktoré nespí cez deň a v noci je 8x hore.ked som fakt nevládala poslala som muža von a ja som si pospala,ale pomohlo mi mať ju pri sebe.

sebihomama
autor
1. sep 2012

@reanda nie nei nespíme spolu keďže priateľ sa veľmi rozťahuje a naozaj sa veľmi bojím, že by ho zaľahol .. a s tým kojením po ležiačky mi to fakt nejde 😀 ja už som si zvykla posediačky a držím ho narukách na ležato na mne a proste ppo ežiačky sa mi to nedá 😀 ale veď jasné to raz prejde ja viem ja len či nejaký trik nie je cez deň so spaním, jedením a tak 🙂 veď som najšťastnejší čovek na svete, že h mám a niečo treba pre nich aj vytrpieť, ale ten poriadny spánok na aký som bola zvyklá do 11 by sa zišiel 😀 😀 😀

sebihomama
autor
1. sep 2012

@katren práve píšem,, že sa bojím kvoli priatelvi

ovi ☹

katren
1. sep 2012

@sebihomama ze spanok do 11 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 srandistka 😀

sebihomama
autor
1. sep 2012

@gubcikova tak pošlem priateľa na gauč a my sa budeme celú noc tulinkovať 🙂 inak včera keď bol na rybách (priatel 😀 ) tak som mala malého v posteli a spal od pol 2 do 5 .. pretiahol niečo na tom asi bude, že ma potrebuje cítiť .. ceconek 😝

sebihomama
autor
1. sep 2012

@katren ze ja ja hovorím 😀 😀 😀 😀 asi sa ho veeeeeľmi dlho nedočkám, ale nehovor, že by sa nezišiel 😀 😀 😀 😀 😀

lilysk
1. sep 2012

@sebihomama
Ked si ho das k sebe do postele -zase len vypestujes nieco na com bude tvoje dieta zavisle ☹(

gubcikova
1. sep 2012

@sebihomama môj ked spí v postieľke tak sa stále budí,ale akonáhle spí s nami je kľud.a ver mi aj ked sa priateľ rozťahuje svedomie že niečo také malé spí medzi vami by mu to nedovolilo

zuzanockamt
1. sep 2012

@lilysk knihu som citala, dokonca ju mam stiahnutu v NB 🙂 ... nepotrebujem ju vsak pouzit, moje dieta sa naucilo spat same, nic som mu nutit nemusela 🙂 ... so spanim sme si prezili svoje ... staci si precitat moje clanky v blogu

angellinka
1. sep 2012

@sebihomama vitaj 😉 je to normalne,neviem preco by to malo byt nenormalne.Mojja 2 rocna dcerka sice,v noci ju uiz nekojim,ale tiez vstava o pol 6 ako dnes 😀 az 6 😉 tiez sa v takom veku budila kazde 2-3 hodiny.Vsetko co pises je uplne normalne...ono to vsetko prejde ,neboj,oddychuj cez den 🙂

Strana
z2